Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
ar13140-13141-_b.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 224027
Numar de utilizatori inregistrati: 2823
Cel mai nou utilizator inregistrat: IOAN MARINESCU
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 502 la data de Joi Mar 28, 2024
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Review binoclu APEMAN 10x50 Bi100


Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Review instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Dbird
Moderator
Moderator


Data inscrierii: 06 Noi 2012
Mesaje: 1548



Localitate: Bucuresti

MesajTrimis: 17 Noi 2018 18:10 Download mesaj
Titlul subiectului: Review binoclu APEMAN 10x50 Bi100
Raspunde cu citat (quote)

Review binoclu APEMAN 10x50 Bi100

1-PREZENTARE GENERALA
Cel putin asa este el inscriptionat. 10x50. Asa este prezentat peste tot, laudat in toate reviewurile ba chiar laureat la unui fel de locul intai al celui mai bun binoclu 2018 vazut prin prisma feed-backului de la utilizatori. Un binoclu de maxim 50 USD care poate fi luat la oferta chiar cu 40 de USD. Un “geniu” ieftin fabricat zona Shenzhen, zona specifica unor astfel de produse, sau cum mai ziceam eu , “lupii tineri” care vor sa iasa in fata zdrobind cu preturile lor mici, concurenta din nord. Doar ca “lupul schimba doar parul”, cel putin deocamdata si inca nu renunta la vechile trucuri: Respectiv desi ni se promite un 10x50, practic el este tot un 10x40 model vechi cu focalizare prin deplasarea obiectivelor in carcasa de model cu deplasare in interior. Se face o mediatizare formidabila pe canalele media internet, cel mai probabil de oameni ai fabricantului sau altii cointeresati. Si asa uite ca putem ajunge chiar pe locul intai in unele topuri. Sa reamintim criticile aduse lui Hutact, oculare sau mai bine zis proiectare ocularelor era la pamant, ruinand un binoclu al carui sticla era de o calitate foarte buna, chiar o reusita as putea spune inclusiv prin prisma pretului. Si ultimul element de marketing dotarea cu o multitudine de accesorii specifice (ham, suport adaptor pentru telefonul mobil, etc). Recunoastem aici stilul Shenzhen. Si totusi hai sa vedem ce au mai facut lupii nostri in ultimul an.

Date tehnice:
Model: Bi100
Factor marire: 10 x
Diametrul obiectivului: 50 (in realitate 40) mm !!!
Greutate: 498 g (fara curea, si fara aparatori, strict binoclul)
Material cadru: policarbonat imbracat cu cauciuc sintetic relativ mirositor
Rezistent la apa: Da
Gaz inert in interior: azot
Prisme material: BAK4
Prisme: Roof
Acoperire: FMC
Camp vizual: 5,6 ° / 102 m (1000 m)
Focus minim: 2,4 m
Acoperire suprafete optice: FMC – Albastru si Mov-violet pe ocular si Verde pe obiective
Suport pentru trepied: Da
Utilizabil cu ochelari: Da, fara pierdere de camp, dar cu contact nepericulos cu ochelarii.

2- ISTORIC
Un binoclu care decocamdata fiind nou nu are istoric (posibil sa fie facut chiar de cei de la Hu-Hutact sau o filiala desprinsa de ei si/sau rebotezare) dar care sigur nici nu va avea. Pare foarte clar ca aceste serii de binocluri ieftine sunt cautari de patrundere pe piata, cu un concept de tipul “vand ieftin si foarte mult”. Si “ieftin” se raporteaza la preturile din China nicidecum la cele din alte tari, lucru bun cel putin din punctul meu de vedere. Asta deoarece cred sincer ca se pot face binocluri ieftine avand o calitate buna accesibile tuturor dar in acelasi timp o contra partida pentru versiunile extrem de bune dar si extrem de scumpe.
3- MECANICA
Mecanica este pe baza de policarbonat, de fapt, in ciuda denumirii complexe, … plastic. Dar tot poliarbonat folosesc si casele foarte mari deci nu consider un dezavantaj acest lucru. Rezultatul este un binoclu extrem de usor. La doar 498 de grame, esti chiar surprins de usurinta cu care poti manipula acest binoclu, dar si de un tremur parca si mai accentuat fata de “greutate optima” de circa 700 de grame. Si totusi, ai putea sta toata ziua cu el la ochi, sau chiar mai mult in cazul unui sistem de prindere de cap (de casca) ar fi binboclul ideal. Desi este evident ca nu este un binoclu scump, din cauza mirosului neplacut al imbracamintii de cauciuc si in general al chiar calitati cauciucului atat de la armura cat si de la eyeshields, toate elementele se misca prefect, fara jocuri, fara defocalizari nedorite. Eyeshield-urile sunt foarte bine calculate astfel incat ridicate la maxim, pot fi sprijinite pe orbite fara pierdere de camp. Cursa lor este liniara intre maxim si minim dar pozitionarile intermediare sunt ferme si pot fi un sprijin suplimentar foarte bun. Butonul central de reglaj este de tipul cu “cursa scurta” similar cu cel de la Minox BF, asigurand o focalizare foarte rapida specifica urmaririi evenimentelor deplasari de mare viteza. O mecanica care personal mi-a placut, nimic de reprosat, daca totusi mirosul relativ neplacut al cauciucului sintetic nu va deranjeaza. Dar daca mirosul este rezultatul investirii putin mai mult in design (care este reusit as spune) parca nu ar fi asa de rau caci o baie de silicon ar rezolva problema si chiar imbunatati elasticitatea/aderenta.
4- OPTICA
Optica este declarata HD de producatorul APEMAN(care fie vorba inre noi, ziua face binocluri si seara isi scrie reviewurile pe net Smile ). Nu as ataca aceast aspect, caci sticla este de foarte buna calitate, BaK4, luminoasa, cu definitie si contrast foarte bune dar toate in contextul normal si firesc de 10x40, cu diafragmarea inerenta versiunii de reglaj al clarului prin deplasarea obiectivelor. Cea mai placuta surpriza, pentru mine, sunt insa ocularele. Ocularele (oare citesc chinezii si review-urile noastre? Smile ) sunt aproape fara cusur. Zona de clar se intinde de asta data pana undeva la 22-23%, reflexiile circulare sunt eliminate complet si chiar reflexele interne sunt extrem de mici, comparabile cu oculare de la firme mult mai scumpe. Campul de 5,6 grade este la limita unui camp normal si inceput de wide, dar nu creaza senzatie de tub, avand in acelasi timp un camp prefect delimitat cu trecre brusca negru – camp. Practic suntem la limita de aparitie a senzatiei de “hublou”. Rezultatul, in pofida minciunilor marketinghiste, este un 10x40 bun, recomandabil atat pe zona terestra cat si pe cea astro (in limita mentionata …10x40). Coloritul este foarte natural, fara irizatii in contralumina, atat terestru cat si astro. Stelele sunt punctiforme, campul placut si bine delimitat dar cel mai interesant este usurinta in timpul manipularii ce iti creeaza senzatia ca ai putea sta toata noaptea cu el la ochi, fara sa obosesti.
5- TESTE
Apeman 10x50 a fost comparat cu Minox 10x42 BF. Practic luminozitatea este cu putin mai redusa, definitia si contrastul find relativ comparabile. Coloritul este foarte natural ambele fiind cam la acelasi nivel vazut totusi in contextul luminozitatii, mai sus mentionat.
Am facut o comparatie si cu un 8x30 (de fapt un fel de 7,5x30) Rhein Optik Marco Polo, sticla germana BaK4, si aici surprinzator luminozitatea lui Apeman a fost putin mai buna decat a binoclului german. definitii, contraste similare.
A fost comparat si cu Lacerta Smart 10x50. Aici a pierdut la toate capitolele, dar la diferenta destul de mica pentru a putea totusi considera ca Apeman ar putea fi preferat lui Lacerta.
Un binoclu care l-as defini ca fiind din galeria HD, si care face fata binoclurilor de 3-4 ori mai scumpe.
6- CONCLUZII
Un binoclu bun. Un binoclu extrem de usor, ce nu se simte in bagajul unui calator, indiferent ca acesta urca pe munte sau viziteaza orasele lumii, ce poate face clarul inclusiv la distante mici de 2,4 metri. Usor de transportat in torpedoul masinii si de ce nu seara, dupa terminarea traseului sa ofere un spectacol astro acceptabil. Nu inteleg de ce in continuare minciuna 10x50 in loc de 10x40, caci binoclul de asta data este reusit. Tot ce am “criticat” iata ca a fost rezolvat chiar elegant.
In ansamblu un aspect bun, “lupii” evolueaza in bine micsorand chiar pretul fata de criticatul Hutact undeva in jurul sumei de 50 de USD.
Un produs la care daca mentinem tipul sticlei, dimensiunile prismelor, marim cu doar 2mm diametrul obiectivelor si trecem la versiunea de binoclu cu reglaj interior si obiective fixe (fara diafragmare)... ajungem la un binoclu excelent, o mai veche himera de a mea , binoclul accesibil tuturor, la un pret foarte mic.
PS- finalul concluziilor se adreseaza chiar fabricantului APEMAN in speranta ca seara dupa ce isi scrie propriile review-uri, mai citeste si pe ale altora Wink Smile



apemanMic.jpg
 Descriere:
Apeman 10x50 (in facto 10x40)
 Marime fisier:  1.09 MB
 Vizualizat:  de 1556 ori

apemanMic.jpg


Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Review instrumente

Download topic
Pagina 1 din 1
 
Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact