Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
jupiter_28_12_15.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 224697
Numar de utilizatori inregistrati: 2837
Cel mai nou utilizator inregistrat: Adrian T.
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 543 la data de Vin Mar 29, 2024
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Review binoclu Delta Optical Voyager S 10x25


Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Review instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Dbird
Moderator
Moderator


Data inscrierii: 06 Noi 2012
Mesaje: 1548



Localitate: Bucuresti

MesajTrimis: 22 Aug 2023 20:56 Download mesaj
Titlul subiectului: Review binoclu Delta Optical Voyager S 10x25
Raspunde cu citat (quote)

Review binoclu Delta Optical Voyager S 10x25

1 PREZENTARE GENERALA
Un astfel de binoclu, vazandu-l intr-o poza, m-as fi asteptat sa fie foarte similar cu un model vechi pe care il testasem cu mult timp in urma si ale carui rezultate au fost impresionante: Alcor International 8x21. Dar realitatea s-a schimbat complet in momentul in care l-am tinut in mana. Este un binoclu mult mai lung decat m-am asteptat, astfel incat ar fi incaput totusi in “buzunarul de la piept” dar ar mai fi ramas o parte din el in afara Smile . Este un 10 x, deci puterea mea favorita, pusa insa pe niste deschideri relativ mici, de 25mm, ceea ce din obisnuinta as considera mai degraba niste diametre de oculare decat de obiective. Producatorul, probabil tocmai din aceasta cauza a dotat binoclu cu niste oculare cu un diametru de 11,8mm clar neconfundabile cu ocularele. Dar asta de obicei se plateste… sa terminam insa carcoteala si sa continuam review-ul.
Date tehnice Delta Optical Voyager S 10x25
Diametrul obiectivului: 25mm
Puterea de marire: 10x
Sistem de focalizare: Central
Distanta minima de focalizare: 2m (n.a. la modelul testat: 2,1m)
Camp vizual real: 5,8 grade
Camp vizual real la 1000m: 96m
Diametrul pupilei de iesire: 2,5mm
Ocular relief: 12mm
Factor crepuscular: 15,8
Luminozitate: 6
Sistem Prisme: roof
Material Prisme: BK7
Umplut cu azot: nu
Greutate: 190 grame (n.a. binoclul si curelusa de prindere = 199g)
Alte accesorii: geanta de transport, Curea gat, Material curatare
Utilizare cu ochelari: Nu.
Sistem de prindere pe trepied: Nu

2- ISTORIC
In 2014 eram frumos impresionat de micutul binoclu Alcor International 8x21 in contextul in care si atunci consideram totusi ca raportul 10x32 ar fi fost ceva mai bun. Pe de alta parte un binoclu mic este si un binoclu greu de tinut in mana ceea ce ma face mereu sa fiu extrem de circumspect atunci cand as cumpara unul. Mereu am zis ca un binoclu este intotdeauna un compromis intre calitatile lui, pret si zona de activitate in care va fi folosit. Un binoclu mic este in general vizibil ca fiind fie pentru un copil mic fie pentru un adult care doreste sa transporte o greutate cat mai mica (sacrificand alte calitati / performante , etc). Dar un binoclu de 199 de grame este atat de usor incat devine dificil de tinut in mana deoarece, culmea, fiind prea usor tremura mult mai mult decat unul ceva mai greu (optim, cel putin din punctual meu de vedere, este o greutate in jurul a 600 g. Daca cantareste mai putin, tremura deoarece este prea usor, daca cantareste mai mult din cauza greutatii mana oboseste si din nou tremura).
3- MECANICA
Mecanica pot spune ca este oarecum clasica pentru acest model constructiv, bine inchegata, avand cele doua articulatii centrale ferme astfel incat nu isi pierd reglajul interpupilar in timpul utilizarii. Reglajele de clar si de dioptrii sunt ceva mai dure, dar nederanjant mai ales ca nu pot fi deregulate prea usor in manipulare. Sistemul de prindere al curelusei de gat (clasic si el pentru astfel de solutie constructiva) este putin mai incomod, binoclul facand un unghi de circa 30 de grade cu pieptul utilizatorului si deci avand mereu tendinta sa se balangane in regim de deplasare. Binoclul este bine executat, avand portiunea de prindere acoperita cu un plastic cauciucat randalinat pentru o prindere mai sigura. Binoclul este mai lung ceea ce este bine dar in aclasi timp mai putin lat, ceea ce pentru un adult poate crea probleme de prindere intre palme (din aceasta cauza priza in X nu poate fi folosita). Binoclul are eyeshilduri din cauciuc cu margini prea scurte pentru a putea sta pliate ceea ce impreuna cu eye-relieful cam scurt face imposibila utilizarea cu ochelari.
4- OPTICA
Optica este BK7, la care zonele romboidale nu se pot observa prea usor (doar ca aici un rol mare il aau si diametrele mici ale ocularelor) asa ca poate fi, la viteza, vandut ca BaK4 Smile . Sa nu fim rai, caci totusi privind prin el (din ambele directii) sunt foarte multumit de calitatea canalelor oprice (mai ales ca discutam de un binoclu de 25 de Euro!). Neasteptat de bine inegrite interioarele, fara nici o reflexie interioara, cu depuneri antireflex bleu si mov relativ dense pot spune ca micutul binoclu are o luminozitate, contrast si definitie mult mai buna decat ma asteptam. Sticla de buna calitate (pacat ca este pusa cu economie la oculare chiar daca acestea au calitatile lor meritorii) reuseste sa compenseze o pupila de iesire foarte mica de 2,5 mm. Economia de sticla de la oculare (de care ma leg mereu Smile ) genereaza doua probleme ce poate puteau fi evitate. Prima problema este marginea campului care nu este perfect delimitata camp/negru, existand o trecere (e adevarat nu foarte mare) gradata. A doua problema este marimea zonei de clar a campului care se opreste undeva la 24-25% fata de margine. Acestea sunt totusi normalitati tinand cont de solutia contructiva vazuta implicit prin prisma pretului de vanzare.
Binoclul are totusi un tint vag, galbui, nederanjant suficient cat sa invioreze imaginea dar redand coloritul foarte bine. Probabil sunt la cel mai mic 10x care mi-a trecut prin mana motiv pentru care sunt chiar placut surprins de calitatea opticii puse pe acest binoclu. In mod astro micutul vede stelele punctiforme, si distinge clar culorile dar este obositor pentru ochi, de tinut in mana, din cauza tremurului.
5- TESTE
Micutul Delta Voyager S 10x25 a fost testat (din lipsa de alti pretendenti) doar cu:
Foto Schaja 8x30 (practic un Carl Zeiss Deltrintem 8x30, dar cu mult mai putin tint).
Din punct de vedere la tintului cele doua binocluri sunt identice. Luminozitatea este mai mare la Carl Zeiss dar am ramas cu senzatia ca daca Delta ar fi avut 8x in loc de 10x atunci ar fi fost totusi egalitate. Definitiile sunt similare chiar daca cei 2x il ajuta evident in acest sens pe Delta. Contrastul este similar. Campul este violent in favoare lui CZ ca de altfel si zona de clar. In regim astro cele doua binocluri au vazut aceleasi stele dar pentru aceasta egalitate am fost nevoit sa sprijin binoclul Delta de marginea ramei geamului.
6- CONCLUZII
Deci discutam de cel mai mic si cel mai usor 10x care l-am testat, si unul din cele mai ieftine 10x existente pe piata. Discutam de un binoclu de doar 25 de Euro care face fata destul de bine in fata unui vintage Carl Zeiss. Personal l-as recomanda mai ales pentru utilizare terestra sau cu trepied in zona astro. Foarte bun pentru deplasari in care trebuie sa caram un minim de exipament, dar as ezita sa il recomand copiilor mici (exceptie facand copii care au deja o experienta bogata si bine pusa la punct in tinerea in mana a unui binoclu). Pe de alta parte as vedea acest binoclu montat intr-un sistem rabatabil, pe o casca de tip militar sau pe un dispozitiv similar civil putand fi utilizat in timp ce avem ambele mani libere.



DiscoveryS10x25mic.jpg
 Descriere:
Delta Voyager S 10x25 – decenta optica in unul din cele mai usoare 10x de pe piata
 Marime fisier:  1 MB
 Vizualizat:  de 442 ori

DiscoveryS10x25mic.jpg


Sus
catalin dumitru
Membru
Membru


Data inscrierii: 22 Iul 2010
Mesaje: 2669

Motto: telescopul scuza mijloacele

Localitate: Shatra Neamtz

MesajTrimis: 23 Aug 2023 11:35 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

După cum arată ocularele , e tot un fel de 'tasco' , cu ceva culori mai șmechere pe exterior .
Păcat , pentru doar câțiva euroi în plus , putea avea oculare mai mari și mult mai comode , cu un câmp bine corectat .

_________________
Hai noapte , hai !!
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Review instrumente

Download topic
Pagina 1 din 1
 
Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact