Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
M45,_Pleiadele,_mic.jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 224698
Numar de utilizatori inregistrati: 2837
Cel mai nou utilizator inregistrat: Adrian T.
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 543 la data de Vin Mar 29, 2024
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Review binoclu Peafowl 10x50 camp 6 grade


Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Review instrumente

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Cristian Kata
Membru
Membru


Data inscrierii: 30 Iun 2018
Mesaje: 287



Localitate: Oradea

MesajTrimis: 17 Noi 2023 17:46 Download mesaj
Titlul subiectului: Review binoclu Peafowl 10x50 camp 6 grade
Raspunde cu citat (quote)

Review binoclu Peafowl 10x50 camp 6 grade

Prea multe informatii despre producatorul acestui binoclu nu am gasit, cu siguranta este un binoclu japonez, iar din ce am gasit pe internet pe baza stantei de pe capacul din fata a axului central ar putea fi vorba de Fujimori Optical Co. Ltd. din Tokyo, tot de acolo reiese ca ar fi vorba de un binoclu pentru export posibil pentru Europa, etui-ul original are inscriptionat un nume german (nu am pus poza cu acesta).

La prima vedere mi-a atras atentia dimensiunea ocularelor si froma “gripu-ului”/striatiile de pe oculare, rar intalnite la un binoclu japonez si campul de 6 grade....

Ca si constructie vorbim despre un binoclu realizat fara nici un fel de economie. Corpul binoclului este foarte solid, parca totul este supra dimensionat (diametru sarniera, brate oculare, urechi prindere curea,suruburi..., cu o greutatede 1030g) in comparatie cu un binoclu japonez 10x50 “clasic”, toata mecanica este realizata impecabil, fara nici cel mai mic joc, focalizare foarte precisa.

Tuburile obiectivelor sunt corugate (cu striatii circulare) acoperite de o vopsea negru mat de o calitate excelenta, am mai intalnit asa ceva intr-un Optolyth, un mat perfect care “inghite” toata lumina. Lentilele obiectivelor au acoperiri antireflex mov/indigo (in poza apare mai palid dar in realitate e foarte frumos).

Ocularele au un diametru de 19mm (partea vizibila), 5 lentile in 3 grupuri, intregul camp este utilizat la maxim, inelul de stop field fiind plasat la limita campului vizual al ocularului, rezultand o trecere brusca de la imagine la negru , un camp bine conturat. Doua din lentilele ocularului au depuneri de strat antireflex mov/indigo.

Executia la interior este de asemenea foarte buna, prismele stau fixe in locasuri fara nici cel mai mic joc (marginile locasurilor au fost poansonate dupa colimarea prismelor, foarte bine gandit). Prismele sunt BK7, fata/spate de aceleasi dimensiuni, au dimesiuni mari, baza prismei 27/54mm (cu cate 2mm mai mult decat la un Jenoptem/Dekarem 10x50 [25/52mm] ), prismele din fata au acoperis din tabla ca protectie la lumina parazita.

Despre “cum vede”:
In primul rand se aseaza foarte bine la ochi, nu are un eye relief mare (tipic acelor vremuri) dar se vede tot campul fara sa trebuiasca ca sa te bagi cu ochii in lentile, nu are nici cel mai mic efect de tub, diferenta fata de clasicul 5/5,5 grade la 6 grade se vede instant.

Ca referinta de comparatie am folosit Jenoptem 10x50 din anii 1970 (nu multi coated), ca sa fie cam aceeasi generatie, in plus CZ-ul e mai cunoscut. Prima observatie este diferenta de marime dintre campuri, CZ avand camp mai mare, dar, daca centram cele doua campuri, de la CZ si de la Peafowl, se observa imediat ca zona de clar este mai mare la Peafowl. Imaginea la Peafowl are culori naturale, rezolutia si contrastul sunt mai bune la Peafowl, am testat pe detalii fine, si zone unde apare dispersia luminii, de exemplu pe grilaje albe de dimensiuni mici, unde se poate confunda partea plina cu spatiile, Peafowl a depasit CZ-ul. Pe timp de zi Peafowl este mai luminos decat CZ.

Deci pe zi, castiga Peafowl la claritate si luminozitate, pierde la zona de camp si mai ales la vignetare, vignetarea este inamicul nr 1 la acest binoclu (se intelege ca pe marginea campului).

Testul pe stele: nu am observat nici o diferenta intre CZ si Peafowl, nici la luminozitate, nici la culoare, nici la nr de stele vazute, la nimic inafara de marimea campului care nu mai intra in discutie.

Concluzie: un binoclu bun, care merita toti banii avand in vedere ca e la 1/3 din pretul unui CZ 10x50, cu care te poti bucura atat in plan terestru cat si astro; daca ar fi stat mai bine la partea de vignetare, as fi zis ca e un binoclu foarte bun, totusi, in mod normal privesti pe centru. Inca una si....ma duc, Peafowl 10x50 e un binoclu foarte greu de batut la capitolul rezolutie, garantat 100%. Smile



Peafowl 10x50.jpg
 Descriere:
 Marime fisier:  930.05 kb
 Vizualizat:  de 708 ori

Peafowl 10x50.jpg


Sus
Dbird
Moderator
Moderator


Data inscrierii: 06 Noi 2012
Mesaje: 1548



Localitate: Bucuresti

MesajTrimis: 17 Noi 2023 20:25 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

In general inercam sa urmarim ,fie si la finalul unui review, partea efectiv financiara.
Daca esti dragut sa mai completezi datele in acest sens. Caci, daca imi permiti, nu pot fi de acord cu: "un binoclu bun, care merita toti banii avand in vedere ca e la 1/3 din pretul unui CZ 10x50". Acesta observatie este valabila pentru foarte putini colegi si /sau iubitori de binocluri. Si sa spun si de ce. Tu ai cumparat la 1/3 din pret, dar mai apoi ai desfacut bucati binoclul, l-ai curatat integral, lentila cu lentila, prisma cu prisma, l-ai reasamblat, si in final recolimat. Acestea au un pret. Fara aceste operatiuni (nu tocmai la indemana oricui) bietul Peafowl nu facea fata CZ -ului. Laughing
Va trebui sa scriu/scriem un material vis a vis de ceea ce mai inseamna azi cumpararea unui binoclu second hand. Sa nu uitam ca totusi reviewurile noastre trebuie sa se adreseze deopotriva specialistilor cat si incepatorilor in ale opticii binoculare. Daca primii nu au nevoie decat de o indiciatie de genul "merita" / "nu merita" cealalta categorie trebuie menajata astfel incat sa nu inteleaga incomplet sau gresit ideea.
Sus
Cristian Kata
Membru
Membru


Data inscrierii: 30 Iun 2018
Mesaje: 287



Localitate: Oradea

MesajTrimis: 17 Noi 2023 21:45 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Ai dreptate, am fost inexact mai mult sau mai putin cu pretul si am reusit sa derutez la maxim, in primul rand reviewul se refera strict la binoclu ca si performante, nu ca o afacere, cand am zis 1/3 din pretul unui CZ nu ma refeream la faptul ca as fi cumparat eu binoclu cu o treime din pretul CZ-ului, ci ca poti avea un Peafowl 10x50 la pret final accesibil. Un Jenoptem/Dekarem in stare buna ca si mecanica si optica,nu ma refer neaparat la colimat si curat, ci sa nu fie sticla zgariata etc, te duce spre 1500lei luat de pe ebay, daca mai trebuie curatat si colimat e clar ca trece de 1500lei. In aceste conditii poti obtine un Peafowl la un 600-700 lei. Daca e mult sau putin...e subiectiva treaba, de asta am preferat sa pun pret o cota din pretul altui binoclu. Un lucru foarte clar este urmatorul: un binoclu decolimat/murdar este un binoclu defect, inutilizabil, asta se stie sau ar trebui sa se stie. Okaziile de pe diferite site-uri (ex olx) nu reprezinta un reper pentru pretul unui binoclu. Nu am cumparat niciodata vreun binoclu de pe olx care nu fie decolimat sau cu mizerie/depuneri pe prisme sau pe obiective, indiferent ca este cu 100 lei sau cu 1000lei, anunturile au texte pompoase, toate binoclurile sunt militare si perfecte, colimate etc, dar nici vorba. Indiferent de marca binoclului, daca nu este in parametri normali, e un rebut, dupa reparatie vezi ce poate cu adevarat un binoclu. Inca un aspect ar fi faptul ca acest model e rar, in tara nu este nici unul de vanzare; cunosc persoane care prefera un binoclu generatie veche si solid construit in defavoarea unui binoclu nou pe care il considera "jucarie", e un termen pe care il aud des, "jucarie". Deci sa nu creada cineva ca isi ia un binoclu din acesta cu 200-300lei curat, colimat, etc, 200-300lei costa "spitalizarea si operatia" Smile .
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Review instrumente

Download topic
Pagina 1 din 1
 
Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact