Index
Index forum Index forum
Autentificare Autentificare
Inregistrare Inregistrare
Cine este online Cine este online
Galerie imagini Galerie imagini
Calendar evenim. Calendar evenim.
Cautare detaliata Cautare detaliata
Ghid forum Ghid forum
Album astrofoto
4_(1).jpg
Imagine aleatoare
Blog
Inregistreaza-te pe forumul astronomy.ro
Colaboratori

Te intereseaza un domeniu al astronomiei si ai vrea sa scrii pentru siteul nostru? Alatura-te echipei noastre.

Meteo
Vremea in Bucuresti
Statistici forum
Numar total de mesaje in forum: 224027
Numar de utilizatori inregistrati: 2823
Cel mai nou utilizator inregistrat: IOAN MARINESCU
Cei mai multi utilizatori conectati au fost 502 la data de Joi Mar 28, 2024
Actualmente sunt 0 utilizatori pe chat   
Aceste date se bazeaza pe utilizatorii activi de peste 5 minute
Legenda
Mesaje noi Mesaje noi
Nu sunt mesaje noi Nu sunt mesaje noi
Forumul este inchis Forumul este inchis

Revisa presei romanesti de stiinta!


Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect  

Referinte documentatie

Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Autor Mesaj
Nariad
Membru
Membru


Data inscrierii: 30 Apr 2008
Mesaje: 8

Motto: Solutiile pe termen scurt sunt esecuri pe termen lung

Localitate: Montreal

MesajTrimis: 30 Apr 2008 07:13 Download mesaj
Titlul subiectului: Revisa presei romanesti de stiinta!
Raspunde cu citat (quote)

Buna ziua! Va invit sa urmariti revista presei romanesti de stiinta. In fiecare zi, in cate un singur articol, www.StiintaAzi.ro aduna titlurile si linkurile de stiinta din ziarele online si din blogurile din Romania, realilzand un rezumat al stirii si chiar aducand lamuriri, corecturi si completari unde este cazult.

Pe langa aceasta, www.StiintaAzi.ro ofera si articole proprii de stiri stiintifice si articole ample de stiinta, multe dintre ele legate chiar de astronomie, cucerirea spatiului, astrofizica sau cosmologie.

Interesul pentru stiinta, tehnica si observatie este general de forumuri precum astronomy.ro si siteul precum www.StiintaAzi.ro. Va asteptam ca cititori si daca doriti, ca si colaboratori.

Mult succes in continuare!

_________________
Adrian Buzatu,
http://www.StiintaAzi.ro
doctorand in fizica particulelor la Universitatea McGill, Montreal, Canada
Sus
raduM
Membru
Membru


Data inscrierii: 13 Noi 2006
Mesaje: 1159

Motto: File not found. Nobody leaves the room!

Localitate: Romania

MesajTrimis: 05 Mai 2008 18:18 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Frate Nariad,
Când am citit titlul topic-ului lansat de d-ta, am avut tendința de a răspunde: FII SERIOS. PRESĂ ROMÂNEASCĂ DE ȘTIINȚĂ NU EXISTĂ.
Am dat un clik - că doară nu e la număr - și am constatat că e un început bun ceea ce vreți să faceți, dar pentru bunul Dumnezeu... mai discerneți nițel ceea ce puneți acolo.
Cu tot respectul pentru inițiativa - minunată - de care dați dovadă, o presă științifică nu poate fi construită ca o culegere de zicători. Pentru fiecare domeniu vă trebuie un "recrutor" - unii spun editor - de subiecte, dar acel domeniu trebuie să fie și referat (să fie filtrat de oameni care cu adevărat se pricep), astfel încât să nu ajungă toate prostioarele pe site-ul vostru.
Ca să fiu mai clar: dacă vreți presă de știință, aveți nevoie de oameni de știință care să o facă.

_________________
הבה נגילה
Sus
Doru Dragan
Membru
Membru


Data inscrierii: 02 Mar 2006
Mesaje: 4414

Motto: PER ASPERA AD ASTRA

Localitate: Timisoara

MesajTrimis: 05 Mai 2008 18:37 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Din cate inteleg eu, dl Buzatu nu face decat sa adune toate articolele cu subiect stiintific care apar in presa romaneasca. Apai ca ce scriu aia ... aia e treaba lor Smile In general articolele pe teme stiintifice din presa romaneasca sunt selectate, culese si traduse de prin presa internationala. Cu un oarecare discernamant Confused
Sus
Nariad
Membru
Membru


Data inscrierii: 30 Apr 2008
Mesaje: 8

Motto: Solutiile pe termen scurt sunt esecuri pe termen lung

Localitate: Montreal

MesajTrimis: 07 Mai 2008 05:32 Download mesaj
Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

Buna ziua! Multumesc mult pentru raspunsurile si sugestiile dumneavoastra. Sa stiti sa sunt deschis la sugestii si le apreciez. Pentru a intelege mai bine iniativa, permiteti-mi sa explic putin mai mult.

Am creat intai un portal romanesc de fizica particulelor, singurul de domeniu din tara, http://fizicaparticulelor.ro. Este domeniul meu de studiu, am scris si eu cateva articolase de popularizare, dar mai ales am recrutrat voluntari care au tradus peste 50 de articole frumoase din reviste de popularizare straine. Am tradus cu permisiune. Eu am corectat traducerile.

Am inceput apoi sa scriu stiri proprii de stiinta si asa am descoperit ca si portalul Stiinta.info facea aceasta si am tot scris peste 50 de articole in ultimele sase luni. Articolele mele si ale noatre au fost preluate chiar de cateva ziare, este bine.

Acum am creat acest portal despre stiinta, www.StiintaAzi.ro. Avem si stiri ale noastre, avem si articole mai ample. Nu avem prea multi oameni care scriu inca acum. Si asa ajungem la revista presei romanesti de stiinta.

Eu zic asa: Asta avem, cu asta defilam. Sunt primul din intreaga tara (din pacate) care le pune cap la cap pe toate. Eu nu zic ca presa este buna. Dar tocmai pentru ca eu le pun cap la cap (si ia vreo trei orei pe zi), pot cititorii romani sa isi dea seama daca presa romaneasca de stiinta e buna sau rea. Incredibil, dar adevarat. O idee simpla, dar nimeni din tara nu a facut pana acum.

Apoi, sa faci articole doar bune, apoi nu ai, deci nu ai cum sa faci revista presei. Ar trebui sa faci tu singur articole, adica revenim la ce faceam la Stiinta.info.

Totusi, nu am pus chiar tot ce era acolo. Am luat exact partea corecta si am corectat partea gresita, in special titlurile exagerate, am comentat la articole unde cred ca exagereaza. Desigur, nu vreau sa fiu prea acid, eu ma bucur ca presa romaneasca in sfarsit incepe sa scrie mai mult despre stiinta, ei trebuie incurajati. Dar sunt doar jurnalisti, nu au pregatire stiintifica. Asta e. Si ei iau bani foarte multi din reclame si tot nu angajeaza niste oameni de stiinta. Si eu, om de stiinta in devenire, petrec foarte mult timp adunand revista presei cu articule scrise de jurnalisti fara pregatire stiintifica si nu luam nici un ban din reclama.

Paradoxul tranzitiei, dar cineva trebuie sa o faca. Haideti sa gasim voluntari sa faca revista presei, ca eu sa imi pot permite sa scriu artiocle de fizica particulelor, domeniul meu de pregatire.

Acum ca intelegeti mai bine, sugestii sunt binevenite. Va multumesc,
Adrian Buzatu

_________________
Adrian Buzatu,
http://www.StiintaAzi.ro
doctorand in fizica particulelor la Universitatea McGill, Montreal, Canada
Sus
Nariad
Membru
Membru


Data inscrierii: 30 Apr 2008
Mesaje: 8

Motto: Solutiile pe termen scurt sunt esecuri pe termen lung

Localitate: Montreal

MesajTrimis: 23 Noi 2008 05:19 Download mesaj
Titlul subiectului: Revista presei de stiinta - partea a doua
Raspunde cu citat (quote)

Cateva luni mai tarziu, revin cu noutati. Am abandonat atunci a face revista presei de stiinta, intr-adevar erau multe stiri neserioase in presa. Totusi, va asigur ca nici atunci nu luam chiar tot, ci luam ce era mai bun si faceam rezumat in propriile cuvinte, aduceam completari de multe ori si chiar criticam si corectam de multe ori. Aveati dreptate ca avem nevoie de oameni cu pregatire de stiinta, tocmai de aceea ma folosec pe mine, care sunt doctorand la fizica. Pe partea de biologie, avem un student la medicina in an terminal.

Intre timp ne-am concentrat pe stiri de stiinta, luate de noi din stiri serioase si explicate cu cuvinte proprii pentru publicul roman. Unele mai pe scurt, dar unele mai pe larg. Stiri ale noastre sunt preluate regulat de editiile online din Ziua, EvZ, Realitatea, etc. Exista un interes pentru a publica aici sumaruri de stiri cu link spre articolele de la noi? Pentru cele mai bune si mai ample, ma refer ... Am ajuns la un trafic asemenator cu Astronomy.ro, cu care ocazie va si propun un schimb de bannere si in general un partneriat.

Intre timp, stirile de stiinta din presa romaneasca s-au imbunatatit. Cotidianul ofera articole ample si bine documentate de cele mai multe ori. A fost initiata sectiunea HotScience la Hotnews. Cronica Scepticului este online acum datorita domnului Cristian Roman. Podcasturile lui Cristian Presura continua. TVR a inceput sa faca reportaje frumoase despre stiinta. Gandul publica aceleasi stiri bune in fiecare miercuri. Exista si exagerari precum la Antena3, Realitatea, Gardianul, dar usor usor vor deveni si ei mai profesionali in stiri, sper. Cu aceasta ocazie, am inceput o noua editie a revistei presei. Totusi, sunt surprins ca se citeste mai putin decat articolele de la noi. Ma gandeam ca era nevoie in presa ca cineva sa adune numai stirile bune si sa le gasesti pe toate la un loc, ba chiar rezumate ca lumea, in cuvinte proprii, de un student la stiinta.

Dumneavoastra ce pareri si sugestii aveti? De asemenea, este permis/dorit sa pun aici un topic de stiri de stiinta si tehnologie (sau macar doar din astronomie/astrofizica/fizica) cu sumar si cu link catre articolul de la noi? Doriti un schimb de banner cu noi?

Multumesc mult,
Adrian Buzatu, universitatea McGill, Canada
Fondator si coordonator www.StiintaAzi.ro

_________________
Adrian Buzatu,
http://www.StiintaAzi.ro
doctorand in fizica particulelor la Universitatea McGill, Montreal, Canada
Sus
Abel Cavași
Membru
Membru


Data inscrierii: 17 Iul 2006
Mesaje: 2527

Motto: Un șchiop mergând pe drumul drept ajunge înaintea celui rătăcit care aleargă. (Spinoza)

Localitate: România, Satu Mare

MesajTrimis: 23 Noi 2008 08:02 Download mesaj
Titlul subiectului: Re: Revista presei de stiinta - partea a doua
Raspunde cu citat (quote)

Nariad a scris:
De asemenea, este permis/dorit sa pun aici un topic de stiri de stiinta si tehnologie (sau macar doar din astronomie/astrofizica/fizica) cu sumar si cu link catre articolul de la noi? Doriti un schimb de banner cu noi?
Eu consider că ar fi o idee foarte bună, în avantajul Științei și al pasionatului de Știință.
_________________
Oamenii sunt extrem de valoroși
Sus
admin
Site Admin
Site Admin


Data inscrierii: 29 Iun 2004
Mesaje: 1892



Localitate: Munich

MesajTrimis: 27 Noi 2008 00:29 Download mesaj
Titlul subiectului: Re: Revista presei de stiinta - partea a doua
Raspunde cu citat (quote)

Nariad a scris:

Am ajuns la un trafic asemenator cu Astronomy.ro, cu care ocazie va si propun un schimb de bannere si in general un partneriat.


Actualmente promovam siteuri afiliate sau siteurile sponsorilor. Daca sunteti interesat de reclama comerciala va rugam sa ne contactati pe email.

Nariad a scris:

De asemenea, este permis/dorit sa pun aici un topic de stiri de stiinta si tehnologie (sau macar doar din astronomie/astrofizica/fizica) cu sumar si cu link catre articolul de la noi? Doriti un schimb de banner cu noi?


Nu este permis. Avem si noi un flux de stiri adaptat profilului siteului.
Sus
Nariad
Membru
Membru


Data inscrierii: 30 Apr 2008
Mesaje: 8

Motto: Solutiile pe termen scurt sunt esecuri pe termen lung

Localitate: Montreal

MesajTrimis: 27 Noi 2008 18:51 Download mesaj
Titlul subiectului: Multumesc mult pentru raspuns
Raspunde cu citat (quote)

Buna ziua, multumesc mult pentru raspuns. Din pacate, cel putin deocamdata nu ne permitem sa apelam la reclama publicitara. Speram insa ca unele articole de la noi sa completeze pe cele ale dumneavoastra. Insa intelegem si va respectam si poate pe viitor vom putea colabora mai mult. Numai bine!
_________________
Adrian Buzatu,
http://www.StiintaAzi.ro
doctorand in fizica particulelor la Universitatea McGill, Montreal, Canada
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect   Referinte documentatie

Download topic
Pagina 1 din 1
 
Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum
Nu puteti atasa fisiere in acest forum
Puteti descarca fisiere in acest forum
© 2015 astronomy.ro
Termeni si conditii generale      Termeni si conditii forum      Contact