| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
Alex B. Membru

Data inscrierii: 10 Mai 2009 Mesaje: 252
|
Trimis: 24 Ian 2010 16:33 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Mulțumesc pentru apreciere. Răspunsurile la întrebările tale sunt în comentariul fotografiei. Diametrul refractorului pe care l-am folosit este de 100 mm dar l-am redus la 50 din motive tehnice Nici un alt filtru în afară de folia Baader din fața obiectivului. Am aranjat-o puțin de tot pe calculator pentru că era în format RAW.
|
|
| Sus |
|
 |
marcel jinca Membru

Data inscrierii: 16 Apr 2009 Mesaje: 411
|
Trimis: 25 Ian 2010 07:42 Download mesaj |
| Titlul subiectului: soarele 2010 ian 24 |
|
|
|
| ieri, printre valurile de ceata, pentru aproximativ 25 minute s-a putut observa soarele. am realizat acest desen in care am marcat si desenat grupurile de pete 1041 si 1042. am folosit proiectia pe ecran (utilizand matrite ale discului solar D=150mm), iar detalile petelor le-am realizat optic, folosind un grosisment 200x.
|
|
| Sus |
|
 |
Dan Vasiliu Membru

Data inscrierii: 29 Iun 2009 Mesaje: 971
Motto: SI SEDES NON IS Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 25 Ian 2010 14:33 Download mesaj |
|
|
|
Iata si o poza de astazi. Din pacate frigul nu m-a lasat sa pregatesc bine sesiunea. Se putea si mai bine fotografia.
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
191.74 kb |
| Vizualizat: |
de 5651 ori |

|
_________________ CER SENIN ! |
|
| Sus |
|
 |
Dan Vasiliu Membru

Data inscrierii: 29 Iun 2009 Mesaje: 971
Motto: SI SEDES NON IS Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 25 Ian 2010 14:35 Download mesaj |
|
|
|
Adaug si poza de la SOHO
|
80.28 kb |
de 5647 ori |

|
_________________ CER SENIN ! |
|
| Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Data inscrierii: 24 Dec 2007 Mesaje: 1544
Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 09 Feb 2010 20:10 Download mesaj |
|
|
|
Printr-un strat gros de nori cirrus (se observa si in poza urmele de nori)am reusit cateva rafale la soare. Din cauza iluminarii slabe a trebuit sa folosesc un ISO 800 si o expunere de 1/125. Totusi, am reusit sa surprind grupul de pete 1045.
Cer senin,
Marian
PS: Poza a fost facuta rapid de la geam. Daca coboram jos pierdeam spartura cu nori mai subtiri, asa ca ..... turbulente. Din 50 cadre acesta este cel mai bun.
| Grupul de pete solare 1045 |
|
209.28 kb |
de 5533 ori |

|
_________________ Marian Lucian ACHIM
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
| Sus |
|
 |
Alex B. Membru

|
|
| Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4390
Motto: Memento mori! Localitate: Onesti (Bacau)
|
Trimis: 14 Feb 2010 14:32 Download mesaj |
|
|
|
O schita cu regiunea activa 1046, facuta azi intre 11:45-12:10 TLR. Se vedea binisor si pata (cred ca e deja catalogata 1048) de la limbul estic, impreuna cu ceva facule. Faculele corespunzatoare grupului vestic 1045 nu le-am distins.
|
12.91 kb |
de 5409 ori |

|
Ultima modificare efectuata de catre MariusP la 14 Feb 2010 15:23, modificat de 1 data in total |
|
| Sus |
|
 |
Alex B. Membru

|
Trimis: 14 Feb 2010 14:36 Download mesaj |
|
|
|
La o oră după fotografia mea ...în privința faculelor este vorba de cele de pe limbul vestic. Nu au pete asociate.
|
|
| Sus |
|
 |
MariusP Moderator

Data inscrierii: 20 Iun 2007 Mesaje: 4390
Motto: Memento mori! Localitate: Onesti (Bacau)
|
Trimis: 14 Feb 2010 14:56 Download mesaj |
|
|
|
Da, Alex, acum nu mai sint pete la vest, dar a fost AR1045. Iar eu am vazut ceva facule in jurul petei de la est...
|
|
| Sus |
|
 |
Alex B. Membru

|
Trimis: 14 Feb 2010 14:59 Download mesaj |
|
|
|
Da, acelea se văd destul de bine și pe imagine.
|
|
| Sus |
|
 |
Alex B. Membru

|
Trimis: 14 Feb 2010 15:02 Download mesaj |
|
|
|
Da, acelea se văd destul de bine și pe imagine. Grupul de pe vest nu știam de el fiindcă nu am mai făcut observații de pe 29 ianuarie. Oricum, de vreme ce nu se mai vede, din punct de vedere observațional (statistica activității solare) nu contează. Oricum, nu are importanță, ideea este că faculele sunt spectaculoase.
|
|
| Sus |
|
 |
achy1978 Membru

Motto: In umblarea ta prin aceasta lume vei influenta direct sau indirect vietile a cel putin 10000 de oameni. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui e: "Cum ii voi influenta? Localitate: Targu Jiu
|
Trimis: 14 Feb 2010 20:22 Download mesaj |
|
|
|
Foarte frumoasa imagine Alex, felicitari si tie! Imi place cum au iesit in evidenta acele facule ... promit multe in urmatoarele zile
Am pus acum poza cu toate datele
|
390.99 kb |
de 5374 ori |

|
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
| Sus |
|
 |
Alex B. Membru

|
Trimis: 14 Feb 2010 20:33 Download mesaj |
|
|
|
Mulțumesc pentru apreciere. Sper că nu te-a supărat observația mea. A fost una absolut prietenească. Fotografia ta are ceva spectaculos cu norii aceia și era păcat să nu știm când ai făcut-o. În privința faculelor ai dreptate. Așa cum am precizat și eu sunt într-adevăr bine evidențiate și aș spune chiar spectaculoase. Mai ales că faculele sunt unul dintre rarele (dacă nu singurul) fenomen din "atmosfera" solară vizibil în lumină albă (sunt nori de hidrogen fierbinte ). Și din păcate sunt mai puțin apreciate decât petele findcă trebuie puțin mai multă experiență ca să le apreciezi frumusețea. Mie personal îmi plac ai mult. Este și o provocare să le găsești mai ales în observația prin proiecție.
Îți doresc succes și cer senin.
|
|
| Sus |
|
 |
achy1978 Membru

|
Trimis: 15 Feb 2010 15:16 Download mesaj |
|
|
|
Stai linistit Alex ca nu m-am suparat! Mie sincer nu mi se pare foarte reusita, comparativ cu cea reusita de mine la grupul de pete 1039. E vina mea ca am tratat cu neglijenta aceasta poza.
Cer senin!
Marian
PS: Alex nu nu ne spui ce filtru ai folosit?
SRCSTV - www.srcstv.ro
SARM - www.sarm.ro |
|
| Sus |
|
 |
Alex B. Membru

|
Trimis: 15 Feb 2010 18:14 Download mesaj |
|
|
|
Singurul filtru folosit a fost unul Baader în fața obiectivului. Culoarea aceea roze a stabilit-o camera și eu nu am umblat la ea. Nu corectez decât luminozitatea (originalele sunt subexpuse), contrastul și claritatea. Corecțiile le fac manual. Atât.
|
|
| Sus |
|
 |
|