| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
Seb Membru

Data inscrierii: 22 Feb 2008 Mesaje: 70
|
Trimis: 24 Apr 2008 11:55 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
| Cu ce telescop ai folosit ocularele?
|
|
| Sus |
|
 |
Claudiu Membru

Data inscrierii: 16 Noi 2007 Mesaje: 223
Motto: Og say aperture always win and Durk say central obstruction bring contrast demons” Locatie: Bucuresti
|
Trimis: 24 Apr 2008 13:39 Download mesaj |
|
|
am omis, scz... Luneta 120mm f 8.33. (si luneta 50/500 dar nesemnificativ)
_________________ Science without religion is lame, religion without science is blind. -- Albert Einstein |
|
| Sus |
|
 |
Catalin Fus Membru

Data inscrierii: 26 Mar 2007 Mesaje: 138
|
Trimis: 27 Apr 2008 19:28 Download mesaj |
| Titlul subiectului: ... |
|
|
eram dator de ceva vreme si cu o poza a ocularelor folosite.
2 x Plossl de 11mm focala, TeleVue
2 x Nagler de 13mm focala, Type6, TeleVue
2 x Panoptic de 24mm focala, TeleVue
1 x Ortho de 16mm focala , Zeiss (0.965'')
1 x Leitz de 30mm cu 88 grade cimp (2'')
binoviewer Denkmeier cu 2'' OCS
Powermate 4x (2'')
2 x diagonala 2'' - WO (dielectric quartz).
Catalin
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
379.14 kb |
| Vizualizat: |
de 3072 ori |

|
|
|
| Sus |
|
 |
OvidiuDanut Membru

Data inscrierii: 16 Sep 2007 Mesaje: 556
|
Trimis: 05 Iul 2008 22:00 Download mesaj |
|
|
Frumoasa colectie:)
O intrebare pentru "baietii" cu naglere. Ati avut ocazia sa incercati si Pentaxuri din seria XW? Daca da astept opinii despra asta bineinteles, in special in ce priveste ergonomia si eficienta in transmisia luminii
|
|
| Sus |
|
 |
OvidiuDanut Membru

Data inscrierii: 16 Sep 2007 Mesaje: 556
|
Trimis: 06 Iul 2008 15:21 Download mesaj |
|
|
| Inca ceva... Spre exemplu daca-mi iau un ocular 30mm/84 de grade Widescan si-l folosesc cu un paracorr pe un f/5 obtin rezultate aproapiate de corectia pe care o da un Nagler de 31mm?
|
|
| Sus |
|
 |
horatius Comerciant
Data inscrierii: 06 Apr 2006 Mesaje: 679
|
Trimis: 07 Iul 2008 00:31 Download mesaj |
|
|
Cele mai apropiate oculare de Nagler sunt ocularele Axiom de la Celestron. Unii spun ca unele modele sunt chiar mai bune decat Nagler (au campul vizual mai larg si aceeasi corectie la margine).
_________________ Horatius
STARMAX Astronomie
Celestron, Baader Planetarium, PlaneWave, Sky-Watcher
www.skywatcher.ro
www.starmax.ro |
|
| Sus |
|
 |
renegatul Membru

Data inscrierii: 20 Noi 2008 Mesaje: 44
|
Trimis: 14 Sep 2009 12:57 Download mesaj |
|
|
Hallo, ce nu s-a scris,mai sunt si Anares-urile Speerwallers ceva mai ieftine ca naglerele.teste sunt o gramada in net, bine ele incep la 17mm in jos ,unde 17mm-ul nu e cel mai bun din serie dar zoom-l 5-8 e ,se pare neegalabil si pana la f/4 absolut egal cu cele cu focala fixa.
sa mai amintesc ca exista smecheria cu inele de prelungire?Care spre diferenta de Hyperioane ,si functioneza pana in extremul de 2-3 mm ,atentie teorie, cui ai trebuie asa scurte?
Florin
|
|
| Sus |
|
 |
renegatul Membru

Data inscrierii: 20 Noi 2008 Mesaje: 44
|
Trimis: 26 Ian 2010 20:50 Download mesaj |
|
|
Parerea mea e ca decat multe oculare si calitativ mediocre mai bine o mane de ocus calitativ cat de superioare posibil.
Lunetele vin si se duc( cel putin tenedz eu) dar ocularele bune le am toata viata.
Eu am inceput prin a cumpara tot ce-mi pca in mana principalul "ieftin" asa s-au adunat 40mm Plössl/32mm2"mizerabil/25Plössl/20Plössl/15Longeye/10 Wa/9Longeye/6Plössl/4Ma.
Azi am un 30mm/80° in 2" ai zice BW30/80 excelent calitativ ,incomparabil cu32-ulde mai sus.
Un 24 Orion cu 68° asa si asa ,mai bun ca Plössl-urile dar nu mult.
Un Speerwaler 17mm cu 82° cu ine de prelungire=13-14mm un vis.
Speerwaler Zoom 12-8,5 cu 82°cu inel prelungitor=ca4-7 sau 5-8.
Speerwaler-ele sunt naglerele saracului (si eu apartin categoriei)
Cine are ocazia, incercati-le neaparat .
Florin
|
|
| Sus |
|
 |
david_eco Membru

Data inscrierii: 06 Mar 2010 Mesaje: 55
Motto: When I consider thy heavens, the work of thy fingers, the moon and the stars, which thou hast ordained; What is man, that thou art mindful of him? and the son of man, that thou visitest him? Locatie: ploiesti
|
Trimis: 09 Iul 2010 13:02 Download mesaj |
| Titlul subiectului: oculare |
|
|
salutare tuturor!!!
as dori sa achizitionez un ocular din gama WA-1 Magellan care stiu ca nu au grup barlow incorporat.
este cineva pe acest site care le detine sau le-a avut si ar putea sa imi spuna ce parere are despre ele?
astept parerile tuturor si mai ales sfaturile veteranilor.
multa stima!
David
|
|
| Sus |
|
 |
ZENDOW Membru

Data inscrierii: 05 Aug 2010 Mesaje: 13
Motto: Nu inca! Locatie: TG.JIU
|
Trimis: 21 Aug 2010 03:25 Download mesaj |
|
|
Salut!
Sunt nou in domeniu si mai nou pe forum dar pun si eu ocularele aici in speranta unor replici cu informatii utile referitoare la aceste oculare:
-Super 10 si 25 mm din dotare oculare destul de bune chiar daca mai intunecate decat cele mai de "marca"
- UWAN 28mm, 82 grade, Lacerta unghi vizual impresionant, destul de luminos, focalizeaza impecabil pe 3/4 din camp dar cu "pescarusi" destul de mari pe ultima patrime de camp
-Hyperyon 8mm -prelucrare mecanica impecabila,luminos la aceasta focala, dar daca folosesti inele distantoare si mai ales fara lentila de camp(pe 2") rezultatele sunt din ce in ce mai slabe! Pescarusi la greu!
Astept pareri despre folosirea acestor oculare pe telescoape rapide in special!
Multumesc!
_________________ NDan
Dobson 254/1200
Binoclu Practika 10x50
Lacerta UWAN 28mm/82grd |
|
| Sus |
|
 |
zoth Moderator

Data inscrierii: 31 Mar 2006 Mesaje: 2043
|
Trimis: 21 Aug 2010 12:29 Download mesaj |
|
|
Salut Dan si bine ai venit pe forum
Domeniul ocularelor sa stii ca este foarte vast, mult mai mult decat pare la prima vedere.
Ca sa nu ne pierdem in amanunte, cateva idei punctuale la problemele ridicate de tine in speranta ca iti vor fi de ajutor:
In primul rand trebuie sa stii ca sub denumirea de ocular Super se ascunde designul numit Kellner si care de obicei este recomandat sa lucreze pe intrumente cu raport focal mare, mai mare de 8 si preferabil de la 10 in sus.
Pentru un Dob cu raport focal 4,7 nu sunt recomandate cu atat mai mult cu cat ocularele Kellner chinezesti au o calitate foarte slaba.
Nu vreau sa se inteleaga ca acest design este nereusit si toate ocularele de acest fel sunt slabe, exista o serie de oculare Kellner japoneze care dau rezultate uimitor de bune daca sunt puse sa lucreze pe instrumente cu raport focal adecvat pentru ele.
In alta ordine de idei si ocularele Hyperion lucreaza greu pe un raport focal de 4,7 in sensul ca dau rezultate modeste sau chiar slabe.
Despre ocularele Hyperion s-a mai vorbit pe aici si uite mai jos si un exemplu:
http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.ph...mp;start=0
E bine sa parcurgi si aceasta discutie in care vei gasi cateva informatii care sper sa-ti fie utile dar si un link catre un material mai detaliat scris de Sven Wienstein despre ocularele Hyperion.
Oculare UWAN nu am folosit pana in momentul asta asa ca las pe altcineva sa-ti povesteasca despre ele.
|
|
| Sus |
|
 |
|