| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 04 Iul 2010 15:46 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Comentariile care exprima o opinie negativa sau un dezacord trebuie si ele sa se pastreze intre niste limite de bun simt si respect fata de ceilalti. Deci, fara "epitete" care nu isi au locul si care pot da nastere la scandal sau cearta.
Adica nu doar cei care au de facut comentarii "laudative" trebuie sa fie politicosi ci si ceilalti.
Eu mi-am propus sa fac tot posibilul ca pe acest forum sa avem parte de o atmosfera prieteneasca si il voi admonesta imediat pe cel care da semne ca nu vrea sa fie fair-play cu ceilalti.
Cei care sunt obisnuiti sa arunce insulte si sa-si descarce nervii pe ceilalti fie isi schimba comportamentul, fie, intr-un final, parasesc forumul.
Pana atunci vor avea un singur avertisment iar apoi urmatoarele comentarii sterse. _________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
| Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5326
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
Trimis: 04 Iul 2010 16:34 Download mesaj |
|
|
|
@Laurentiu: fa o lista cu cuvintele interzise si pune-le ca sticky sa stie lumea ce-i prietenesc si ce nu. Si fa reguli clare, scrie. Doar dupa aceea poti sa ai pretentii. Altfel devine foarte subiectiv si chiar abuziv. In special la romani cand ai o parere contradictorie.
Si de unde stiti ce considera Emil ca bun simt ? N-am vazut sa fie ofensat cu nimic.
Prima imagine mi se pare si mie groaznic de oribil de verde ... na, ca am zis-o ... vorba aceea "si un copil vede acest lucru"
Emil, te-ai suparat ? |
|
| Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 04 Iul 2010 16:50 Download mesaj |
|
|
|
| MikeC a scris: |
@Stanescu: dude, stick to your optics! |
Despre acest comentariu era vorba. Mie mi s-a parut insultator. Adica Tavi Stanescu sa stea "in banca lui", sa nu se bage el in discutii care nu sunt specialitatea sa.
Pana una alta, Tavi Stanescu are dreptul sa isi dea cu parerea in orice domeniu al astronomiei de amatori. Putini sunt oamenii de pe acest forum care au experienta lui si cu totii avem cate ceva de invatat de la el.
De fapt, fiecare din noi are ceva de invatat de la ceilalti si tocmai de aceea e de preferat o atmosfera cordiala uneia de galceava.
Acum hai sa incheiem discutia asta - nu isi are locul aici si am deviat suficient de mult de la topic.
Cat despre ce anume este de bun simt sau nu si ce inseamna comportament prietenesc sau nu, lasa asta in grija mea - deocamdata am calitatea de moderator pe acest forum si am caderea sa apreciez aceste lucruri. _________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
| Sus |
|
 |
nobody Membru

|
Trimis: 04 Iul 2010 17:11 Download mesaj |
|
|
|
| Atunci "Lead by Example !" si nu mai agravati situatia, chiar voi moderatorii, prin referiri la persoana cu "deplasat" si "nesimtit". Incheiat discutia. |
|
| Sus |
|
 |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
Trimis: 04 Iul 2010 17:12 Download mesaj |
|
|
|
Ahoi prieteni,
hm vad ca discutia deviaza mult de la subiect. Back to roots oameni buni!!!!
Si da este groaznic de verde dar fiecare cioara isi lauda puiul...
Daca era sa ma simt insultat as fi luat legatura personal cu insultatorul pentru a vedea motivul (nu am facut-o) iar daca nu se potolea "il param" la sefu´ (iar nu am facut-o).
Remarca catre Tavi a fost prea dura sunt de acord.
Asa,
la NB (narrowband imaging) nu prea am remarcat utilizarea unui canal L pentru combinare, nici la Richard Crisp si nici la Neil Flemming sau cel putin inca nu am dat de asemenea imagini.
Pana la urma tot trebuie sa ii dau eu de capat la combinare.... prea m-a scoate din sarite idea ca am informatia iar stackarea imi iasa prost.
Critica este bine venita, este cea care ne duce inainte nu? Daca totul e frumos si bine atunci ne plafonam, parerea mea.
Numai bine
Emil |
|
| Sus |
|
 |
nobody Membru

|
Trimis: 04 Iul 2010 17:45 Download mesaj |
|
|
|
In ce sens iti iese prost stacking-ul ?
La ultima poza parca nu sunt bine suprapuse layere-le.
Vorbesc de acel halo asimetric rosu-albastru ce se observa la stele vizibil cel mai bine in coltul stanga sus. |
|
| Sus |
|
 |
Emil Membru

Data inscrierii: 30 Aug 2007 Mesaje: 1271
|
Trimis: 04 Iul 2010 18:04 Download mesaj |
|
|
|
salut,
stackarea o fac manual in photoshop pe layere si imi face impresia ca am ceva probleme cu unul sau doua canale de culoare si/sau probleme de ordin mecanic pe undeva.
Plus ca pe langa asta nu gasesc nici de m-a pici cu ceara fiserele originale pentru canalul H-alfa pentru a aduce prelucrarea chiar la acelasi nivel.
Mai am disponibil un canal H-beta dar cu asta chiar nici nu am habar ce sa fac...
Oricum trebuie sa imi iau la purecat toate cartile care le am si sa vad cam care este "magia" prelucrarii in banda ingusta.
Numai bine
Emil |
|
| Sus |
|
 |
nobody Membru

|
Trimis: 04 Iul 2010 18:50 Download mesaj |
|
|
|
O parere:
Some astro imagers tend to use H-alpha channel as a luminance, due the higher details and better S/N than any other channel has. Even though the visual appearance might look better, other channels, O-III and S-II, has no information in H-a luminance and all details in there are lost! |
|
| Sus |
|
 |
dragos.n Membru

Data inscrierii: 20 Dec 2007 Mesaje: 7205
Motto: Iisus a spus: Aveti ochi sa vedeti dar sunteti orbi, aveti urechi sa auziti dar sunteti surzi Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 04 Iul 2010 19:53 Download mesaj |
|
|
|
Emil, nu mai stiu acum daca am vazut sau nu canal de luminanta in foto cu banda ingusta,, dar parca stiu ca am vazut cu mai mult de 3 canale. Dar nu mai stiu unde.
Pe de alta parte, revin la ideea cu absortia diferiteler lungimi de unda in atmosfera. Nu am date, dar simplul fapt ca Hubble nu are de a face cu asa ceva, ca CFHT e situat pe la vreo 4000m altitudine, iar tu esti la alta altitudine ar putea sa genereze diferentele. _________________ Dragos N |
|
| Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 04 Iul 2010 20:52 Download mesaj |
|
|
|
Adevarul e ca putini dintre noi (nici unul ) au facut ceea ce face Emil, adica o imagine facuta prin trei filtre de banda ingusta (OIII, SII, H-a) iar rezultatele recombinate prin stacking. Daca nobody si dragos.n si-au dat cu parerea in diferite aspecte tehnice, MikeC a trantit cam prea brusc o remarca venita din strafundurile fiintei sale. De aia am si zis ca "betivii si copii spun adevarul" Asa suna Intr-adevar ca sa te exprimi despre ceea ce face Emil trebuie sa ai ceva experienta la activ iar daca nu ... macar putintica rabdare  |
|
| Sus |
|
 |
Vlad Membru

Data inscrierii: 10 Sep 2008 Mesaje: 691
|
Trimis: 04 Iul 2010 21:23 Download mesaj |
|
|
|
Emile, eu revin la intrebarea mea. poti sa postezi originalele finale de pe fiecare canal?
Eu cred ca problema este cu tehnica de a combina canalele. Eu am observat ca de f multe ori, rezultatele sunt diferite in functie de ce program folosesc, si in general folosesc mai multe programe si aleg rezultatul cel mai bun.
Incearca in Maxim DL, si trateaza-le ca si cand ar fi vorba de simple RGB, desemnadu-le fiecareia culoarea pe care o doresti, si dup-aia fa la fel si in Photoshop - folosind "unelete" lui Carboni, dar nu ca cu optiunea "false color", ci cea de RGB. Stelele alea nu au cum sa fie atat de rosii... |
|
| Sus |
|
 |
nobody Membru

|
|
| Sus |
|
 |