| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Autor |
Mesaj |
bamse Membru

Data inscrierii: 18 Iul 2010 Mesaje: 4
|
Trimis: 23 Iul 2010 18:24 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Foarte probabil, lansarea rachetei Helen 2 va avea loc saptamina viitoare, in acord cu niste comentarii de
AICI. |
|
| Sus |
|
 |
Blakut Membru

Data inscrierii: 03 Noi 2008 Mesaje: 1355
Motto: Per Aspera ad Astra. Sau cum era? Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 23 Iul 2010 18:53 Download mesaj |
|
|
|
Haha. Can't wait! _________________ Vizitati-mi blogul cu poze! http://blakutps.blogspot.com/
Unde-s multi puterea creste,
Da' gandirea nu sporeste... |
|
| Sus |
|
 |
Dan Vasiliu Membru

Data inscrierii: 29 Iun 2009 Mesaje: 971
Motto: SI SEDES NON IS Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 23 Iul 2010 20:04 Download mesaj |
|
|
|
A mai aparut un biloi sub balon si carnatul de obiecte legate cu sfoara parca s-a mai marit. Pastaia aia care cade in mare are si propulsor. De ce nu o transforma in satelit? Ar impusca doi iepuri: 1. Modulul pe luna, 2. Lansarea unui satelit. Cool. Daca au succes mea culpa. Promit sa-mi cer iertare. Jur pe rosu (sau ma rog ce alta culoare vreti). Mie tot imi pare ceva in neregula.  _________________ CER SENIN ! |
|
| Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5329
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
|
| Sus |
|
 |
Dan Vasiliu Membru

|
Trimis: 23 Iul 2010 20:52 Download mesaj |
|
|
|
Daca imi dau si mie bancile si alti sponsori bani de distractie promit ca decupez si eu felicitari de toate sarbatorile religioase, nationale si ce-o mai fi.
Este tara tuturor posibilitatilor! V-am zis eu ca pastaia poate deveni satelit! Mai bine foloseau "fasolea fermecata" a lui Jack. Cum pleaca racheta aia spre cer daca este cu fundu' in sus? Mare inginerie !!! _________________ CER SENIN ! |
|
| Sus |
|
 |
Dan Vasiliu Membru

|
Trimis: 23 Iul 2010 20:54 Download mesaj |
|
|
|
Dupa "testul de la Brasov" de ce au acoperit cu folie neagra? Sa nu le fure cineva patentul?  _________________ CER SENIN ! |
|
| Sus |
|
 |
Blakut Membru

|
Trimis: 24 Iul 2010 12:43 Download mesaj |
|
|
|
Fenomenali astia )
Oricum, pana nu lanseaza... doar vorbe. _________________ Vizitati-mi blogul cu poze! http://blakutps.blogspot.com/
|
| Sus |
|
 |
Dan Vasiliu Membru

|
Trimis: 24 Iul 2010 13:01 Download mesaj |
|
|
|
Pana una alta au fost fenomenali numai la "atras fonduri". La partea de promovare ... cam ca la cercul pionierilor pe vremuri. Vazand cateva clip-uri mi-am adus aminte de cartile si filmul "Ciresarii".  _________________ CER SENIN ! |
|
| Sus |
|
 |
Blakut Membru

|
Trimis: 24 Iul 2010 13:08 Download mesaj |
|
|
|
Exact )
In fine, astept sa vad ce si cum.
Era un tip din state care zicea ca vine in ro special pentru lansare, comenta pe un forum undeva. Saracul de el... _________________ Vizitati-mi blogul cu poze! http://blakutps.blogspot.com/
|
| Sus |
|
 |
mircear Membru

Data inscrierii: 05 Aug 2005 Mesaje: 428
|
Trimis: 04 Oct 2010 23:43 Download mesaj |
|
|
|
Misiunea 4 cica a fost un succes.
| Citat: | | Asociația Română pentru Cosmonautică și Aeronautică (ARCA) a lansat vineri prima rachetă spațială românească, Helen 2, din largul Mării Negre, realizând astfel primul zbor din cadrul competiției Google Lunar X Prize, care vizează trimiterea unui robot pe suprafața Lunii de o organizație privată. |
Google Lunar X PRIZE kicks off annual Team Summit at Isle of Man; ARCA launches
Cica, pentru ca pana acum cica (iar) ROMATSA (autoritatea de control al traficului aerian) nu ar fi inregistrat in cursul zilei de 1 Oct. 2010 vreun obiect la o altitudine mai mare de 14500 m, in zona de lansare a rachetei Helen-2.
Amu' cine vrea sa zica poa' s-o zica - ca racheta-i cam micuta si-i facuta din fibra de sticla si-i mai greu sa reflectezeze microundelele radarelor
Daca micuta capsula cu instrumente a ajuns la 40km, egal cu un zbor atmosferic, spatiul cosmic in teorie incepe de la vreo 100km in sus si se termina ceva mai incolo.
Un citat din incheierea comunicatului m-a pus putin pe ganduri, si am vazut ca nu-s singurul caruia i-a iesit in evidenta ciudatenia
| Citat: | | A urmat reintrarea în atmosferă a elementelor de lansare. Parașuta de frânare a capsulei rachetei nu s-a deschis.[...]Căutările s-au încheiat la ora 22:00, echipa ARCA considerând inutilă rămânerea în zonă, din moment ce majoritatea datelor de telemetrie au fost transmise prin radio și satelit, iar recuperarea nu este unul din obiectivele Competiției Google Lunar X Prize. |
Pentru competitie poate n-o fi important, da' pentru mine, care-am bagat instrumente in capsula aia, si am muncit niste ani de zile e al naibii de important s-o recuperez. Macar o aschie. Hai doua.
Si un P.S., ca se potriveste, e pe tematica. |
|
| Sus |
|
 |
nobody Membru

Data inscrierii: 02 Apr 2010 Mesaje: 5329
Motto: Never ever give up ! Localitate: Nowhere
|
|
| Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 05 Oct 2010 09:53 Download mesaj |
|
|
|
Prima data era cel mai mare balon lansat vreodata. N-a fost sa fie. Acuma cica sunt primii care au lansat GPS - nu, telemetrie - ioc, imagini - niet ... tipic ARCA. Tot felul de fotografii cu baloane verzi, nave (maritime), oameni fericiti (?!?) si o imagine tubure din "spatiul cosmic". Comic mai degraba Umflare in pene si minciuni. Si astia vreau sa ajunga pe Luna. Pai de ce? Iarasi? Mie mi se pare ca de acolo is cazuti  |
|
| Sus |
|
 |
Laurentiu Membru

Data inscrierii: 30 Apr 2005 Mesaje: 2536
Motto: Apparently, besides the anti-matter and dark matter the scientists have recently discovered also the "doesn't-matter"; however this new discovery has no influence on the known universe, whatsoever Localitate: Timisoara
|
Trimis: 05 Oct 2010 10:56 Download mesaj |
|
|
|
E bine ca, pana la urma, totusi au reusit si 40 km altitudine. Nu-i chiar spatiul cosmic dar...
Am insa o nedumerire: balonul acela tot cu aer incalzit de soare este umflat ?
Parca nu prea cred. Din 2 motive: primul, culoarea verde (nu cred ca se incalzeste prea tare); al doilea, anotimpul (este cam rece in perioada asta).
De aceea presupun ca au renuntat la ideea de mai sus si cred ca au trecut pe He sau H2. _________________ Laurentiu
.............................
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one." (Albert Einstein) |
|
| Sus |
|
 |
Doru Dragan Membru

Data inscrierii: 02 Mar 2006 Mesaje: 4414
Motto: PER ASPERA AD ASTRA Localitate: Timisoara
|
Trimis: 05 Oct 2010 11:27 Download mesaj |
|
|
|
| Nu exista nici o dovada concludenta ca s-a ajuns la 40000. Datele radar de la ROMATSA se opresc la 14500 iar capsula cu altimetrul sunt de negasit. Restul sunt presupuneri. |
|
| Sus |
|
 |
costelus Membru

Data inscrierii: 16 Dec 2008 Mesaje: 51
|
Trimis: 05 Oct 2010 11:44 Download mesaj |
| Titlul subiectului: Salut |
|
|
|