| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
|
| Ce aparat folositi? |
| Nikon |
|
30% |
[ 21 ] |
| Canon |
|
50% |
[ 35 ] |
| Pentax |
|
8% |
[ 6 ] |
| Olympus |
|
1% |
[ 1 ] |
| Sony |
|
4% |
[ 3 ] |
| Fujifilm |
|
4% |
[ 3 ] |
| Kodak |
|
0% |
[ 0 ] |
| Minolta |
|
0% |
[ 0 ] |
|
| Voturi totale : 69 |
|
| Autor |
Mesaj |
Catalin Paduraru Membru

Data inscrierii: 08 Mai 2006 Mesaje: 2302
|
Trimis: 15 Iul 2010 09:34 Download mesaj |
| Titlul subiectului: |
|
|
|
Este slab obiectivul (o gramada de aberatii) si mai costa si o caruta de bani (cam 300$ pe ebay). Pana si Canon 70-200/4L este mai bun, nu de alta dar am avut vreo 4 exemplare si stiu ce poate.
Numai bine!
|
|
| Sus |
|
 |
red giant Membru

Data inscrierii: 13 Mar 2007 Mesaje: 424
|
Trimis: 15 Iul 2010 13:41 Download mesaj |
|
|
|
Un obiectiv ridicat în slăvi de un fotograf poate fi slab pentru astrofoto. Din exemplul cu cometa nu reiese deloc că Sonnarul și-ar merita banii, strict din punctul de vedere al astrofotografului.
Asta nu înseamnă că nu sunt și obiective vechi care pot fi folosite cu succes. De exemplu, eu sunt mulțumit de performanțele obiectivului Helios-44-2, de la vechiul aparat Zenit. Trebuie doar închisă nițel diafragma, dar tot rămâne mai luminos decât zoom-ul 18-55 de la Canon, care la 55mm începe de la F/5,6.
| Descriere: |
|
| Marime fisier: |
64.76 kb |
| Vizualizat: |
de 5177 ori |

|
|
|
| Sus |
|
 |
Dan Stanciu Membru

Data inscrierii: 06 Mai 2010 Mesaje: 219
Motto: nihil sine...telescop... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 30 Aug 2010 13:38 Download mesaj |
|
|
|
| Canon EOS 400D
|
|
| Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

Data inscrierii: 08 Oct 2010 Mesaje: 2796
Motto: Start spre viitor... Localitate: Brăila
|
Trimis: 21 Oct 2010 12:05 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
_________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
| Sus |
|
 |
Dan Stanciu Membru

Data inscrierii: 06 Mai 2010 Mesaje: 219
Motto: nihil sine...telescop... Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 21 Oct 2010 17:20 Download mesaj |
| Titlul subiectului: adaptor |
|
|
|
Puteti folosi un adaptor T2 ("for Canon EOS"), cuplat cu un adaptor 2"/T2 de la Baader Planetarium. Le gasiti in Bucuresti la magazinul d-lui Costescu (www.instrumenteoptice.ro) sau la Cluj www.skywatcher.ro
Cum probabil stiti, T2 vine in locul obiectivului si exteriorul adaptorului 2"/T2 de la Baader intra in locasul unui Barlow 2x/2", un Barlow excelent facut din sticla ED.
http://www.skywatcher.ro/SK/SKBarlow.htm
O seara buna,
Dan Stanciu
|
|
| Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

|
Trimis: 21 Oct 2010 19:16 Download mesaj |
|
|
|
[MESAJ SISTEM]: Acest mesaj nu este vizibil public, datorita statutului utilizatorului care a scris mesajul.
_________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere. |
|
| Sus |
|
 |
valy Membru

Data inscrierii: 21 Iul 2005 Mesaje: 11566
|
|
| Sus |
|
 |
psemil Membru

Data inscrierii: 16 Aug 2010 Mesaje: 888
|
Trimis: 21 Noi 2010 15:19 Download mesaj |
|
|
|
| Canon 500D, Canon 1000D Baader mod (filtru UV-IR schimbat) - home made.
|
|
| Sus |
|
 |
CristiB Membru

Data inscrierii: 19 Mar 2008 Mesaje: 2233
|
Trimis: 21 Noi 2010 16:04 Download mesaj |
|
|
|
| psemil a scris: | | Canon 500D, Canon 1000D Baader mod (filtru UV-IR schimbat) - home made. |
Te rog spune ceva despre 500D pe care intentionez sa-l cumpar. Stiu , e plin netul de pareri , dar conteaza si a ta. Poate vei fi nasul unui Canon 500D.
|
|
| Sus |
|
 |
psemil Membru

Data inscrierii: 16 Aug 2010 Mesaje: 888
|
Trimis: 21 Noi 2010 17:08 Download mesaj |
|
|
|
| pot sa spun ca la 5 minute expunere iso 1600 si afara 10 grade nici nu observam noise. Mie imi place mult l-am luat de curand si mi-am propus sa-i schimb si lui filtrul UV-IR cu unul de la baader (1000D are ceva noise, putin dar e). Eu le folosesc doar in astro-foto aparatele astea, pentru fotografia zilnica si artistica nu iti pot spune nimic.
|
|
| Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

|
Trimis: 24 Feb 2012 19:17 Download mesaj |
|
|
|
_________________ Nu te teme de umbre: ele doar arată că există lumină în apropiere.
Ultima modificare efectuata de catre ursamajor la 24 Feb 2012 19:56, modificat de 1 data in total |
|
| Sus |
|
 |
sabin fota Membru de onoare

Data inscrierii: 09 Iul 2008 Mesaje: 747
Motto: Nihil Sine Deo Localitate: Drobeta Turnu Severin
|
Trimis: 24 Feb 2012 19:28 Download mesaj |
|
|
|
Canon-ul 500D al lui Emil, de mai sus, modat
Canon 50D pe care intentionez sa il bag la wide cu:
Canon 24-105mm L si Canon 70-300mm L
_________________ http://sabinfota.ro |
|
| Sus |
|
 |
starbuck Membru

Data inscrierii: 23 Ian 2011 Mesaje: 1111
|
Trimis: 24 Feb 2012 20:02 Download mesaj |
|
|
|
A nu se pune un nivel mare de zgomot doar pe seama aparatului.
Un obiectiv slab calitativ il poate de asemenea amplifica.
Asta face ca astrofotografia sa solicite practic cele mai bune obiective atunci cand se pune problema minimizarii timpului de expunere prin deschiderea maxima a diafragmei.
Un motiv pentru asta a fost pentru mine si achizitia obiectivelor fixe Pentax, chiar daca din generatia aparatelor pe film, gen Takumar 50mm F/1.4, M-SMC 50mm F/1.7 si M-SMC 28mm F/2.8, obiective care la viteza maxima isi spun cuvantul la calitate (se poate vedea in galeria mea personala din semnatura unde le folosesc pe un Pentax K100D). Cat despre zoom-uri in general chiar daca izolat pot oferi rezultate bune, nu se compara nici pe departe cu performantele "fixelor" din toate punctele de vedere...
|
|
| Sus |
|
 |
ursamajor Membru exclus

|
Trimis: 24 Feb 2012 20:11 Download mesaj |
|
|
|
|
| Sus |
|
 |
starbuck Membru

Data inscrierii: 23 Ian 2011 Mesaje: 1111
|
Trimis: 24 Feb 2012 20:37 Download mesaj |
|
|
|
La apertura maxima intr-adevar cantitatea de lumina este maxima dar si aberatiile cromatice ale obiectivelor sunt maxime.
La ISO mare in schimb zgomotul este generat in mod vizibil numai de catre senzor (el exista de fapt la orice ISO dar mai mult sau mai putin vizibil).
Aici nu am zis ca zgomotul este generat si de obiectiv ci doar poate fi amplificat de catre acesta prin prisma defectelor cromatice mentionate si sper sa se ia in seama aceasta diferenta. Asta se poate vedea chiar si mai sus in sample-urile postate de red giant unde se vede foarte clar ca la diagrama mai mare (F/2) granulatia (zgomotul) este mai mare decat la diafragma mai mica (F/4) si asta la acelasi ISO.
A se lua daca vrei ca si la audio. Degeaba player-ul este Hi-Fi daca amplificatorul si/sau boxele sunt de proasta calitate, tot rau se va auzi.
UPDATE (pt. un plus de claritate) : Altfel spus, pentru obiective folosite numai si numai la deschiderea maxima (!!!) nivelul de zgomot va fi cu atat mai mare cu cat obiectivul este mai slab calitativ (adica aberatii cromatice mai mari).
Ultima modificare efectuata de catre starbuck la 24 Feb 2012 20:50, modificat de 1 data in total |
|
| Sus |
|
 |
|