-----------------------------------
Adrian Sirean
04 Dec 2012 23:35

Mini cooler oglinda principala newton
Daca tot am venit mai repede de la servici si nu prea aveam alta treaba de facut, mi-am zis sa fac ceva util si sa pun in aplicare un mini proiect referitor la o racire pentru oglinda principala.

Materiale folosite:

-VENTILATOR REVOLTEC-AIR GUARD 8X8 CM pe 12v
-REGULATOR TURATIE VENTILATOR
-CARCASA BATERIE 9V CU INTRERUPATOR

Toate sunt tinute intre ele cu banda dublu adeziva foarte rezistenta. Chiar daca folosesc o baterie de 9v, fluxul de aer este destul de puternic pe maxim si datorita curentului furnizat. Abia ce am scos acumulatorul din ambalaj si fara sa il incarc avea peste 10v. Consumul ventilatorului este foarte mic, undeva la 0,09A, asa ca o sa tina ceva vreme pana va trebui incarcat. Ansamblul este foarte usor de montat sau demontat. Pun mai jos cateva poze:

Adrian Sirean
05 Dec 2012 00:41


Update:

Am rearanjat putin ansamblul sa fie cat de cat simetric si i-am tras si un led sa vad noaptea cand functioneaza si cand e oprit.
Probabil ca-l voi schimba cu unul rosu dar nu am gasit acum la repezeala.

Matrixul
05 Dec 2012 02:19


Sa ne arati si cum il prinzi de oglinda/suport, te rog.

emilf
05 Dec 2012 09:23


Incearca sa montezi un filtru sau ceva improvizat gen plasa deasa pentru a nu aspira praf si alte chestii in tub.

ursamajor
05 Dec 2012 10:15


Pentru prindere te poți inspira de aici: http://www.fpi-protostar.com/bgreer/fanselect.htm
De acolo am împrumutat și eu ideea/sistemul și mi-am făcut pus un ventilator pe elastice, ca în prima și a treia poză, care are avantajul că amortizează vibrațiile ventilatorului.
Pe de altă parte, nu înțeleg de ce te-ai complicat cu bateria pusă pe rama ventilatorului, îngreunându-l, când ai deja alimentare prim magaoaia aia de Power Tank pe care doar ți-ai cumpărat-o.

Adrian Sirean
05 Dec 2012 18:57


Prinderea de suport o fac tot cu banda dublu adeziva. Am facut o proba si abia l-am desfacut. Ideea este sa nu depind de "magaoaie". Initial am vrut sa leg si ventilatorul si focuserul la ea, dar acum imi convine mai tare sa fie separate. Ce o sa mai leg la ea o sa fie o banda anticondens/roua pentru oculare si oglinda secundara. Iar despre greutatea in plus..., doamne da, ca avem nevoie la ce oculare si barlow folosesc. Deasemenea ideea cu un filtru sau o plasa deasa este foarte buna dar nu prea am idee ce.

emilf
05 Dec 2012 19:23


Distragi atentia unei mirese si servesti o bucata din voal. :lol:

achy1978
05 Dec 2012 19:47


Distragi atentia unei mirese si servesti o bucata din voal. :lol:

.... totusi, sa ai grija sa distragi si atentia ginerelui, ca altfel .....

Adrian Sirean
05 Dec 2012 20:25


.... totusi, sa ai grija sa distragi si atentia ginerelui, ca altfel .....

Vrei sa zici mirelui... sau cine o sti :)

nobody
06 Dec 2012 06:59


Poti folosi o bucata taiata dintr-un filtru HEPA de aspirator sau aer/polen de masina.
Si pune un grilaj in fata ventilatorului.
Oricum, la tub deschis tot intra praful.