-----------------------------------
emilf
25 Noi 2012 20:57


Ai schema si desenul cablajului ?

achy1978
25 Noi 2012 21:02


Scema DA ... desenul nu ... dar il pot face imediat :) .... este super simplu

achy1978
25 Noi 2012 21:04


De fapt, acum imi dau seama ca nu de acest lucru am nevoie :( .... Aceasta este schema pentru un modul ce functioneaza impreuna cu Hand Controler - ul monturii. Eu vreau sa scot din schema acest HC.

dikszi
25 Noi 2012 21:28


Pai cred ca ma apuc eu si il fac  .... numai ca nu mai am nici clorura ferica si nici acid azotic sa corodez placuta de cablaj (acum 20 de ani trageam din greu la partea de electronica).  Schema este atat de simpla incat nu-mi vina sa cumpar montajul ... insa nici nu am verificat disponibilitatea in RO si nici pretul celor 2 integrate.

Multumesc si astept link-ul din Franta (cumva de la Galileo ?)

.... incs ceva .... vreau un EQDIR cu port serial (USB nu ma intereseaza)

Lista de furnizori convertoare pentru proiectul EQMOD http://eq-mod.sourceforge.net/vendors.html


Eu am cumparat de la Pierre Astro, http://www.pierro-astro.com/EQMod.html#2 , varianta USB
Acelasi adaptor se poate lega si la hand controller, dar in acest caz nu ai driver ASCOM .
Daca folosesti  driverul EQDIR , atunci se leaga la montura .

jimao22
25 Noi 2012 21:44


Dupa mine, nu se merita sa-l faci. Daca gresesti ceva, riscul sa arzi montura e mare si nu cred ca gasesti placa electronica pt montura ca si piesa de schimb. Montura e de 30 de ori mai scumpa. Pur si simplu nu merita.

jimao22
25 Noi 2012 21:45


:shock:

emilf
25 Noi 2012 21:56


Da, imi facusem si eu temele rapid  :wink: .

nobody
26 Noi 2012 00:58


MAX232 il gasesti pe toate gardurile http://www.adelaida.ro/max232acpe.html
Poti folosi cablaj pentru prototipuri: http://www.adelaida.ro/placa-cablaj-test-147x28mm-pp-um2.html
Fara gaurit, fara clorura ferica ...

Schema e pentru legatura directa cu montura.
Prin HC n-ai nevoie de EQDIR, si invers ;)
http://eq-mod.sourceforge.net/eqdirect_files/632e.jpg

auriga
26 Noi 2012 01:03


eu l-am dat lui radug pe al meu, cumparat cu ajutorul lui jimao, acum lucrez cu controller-ul. as fi interesat de unul si eu in caz ca se apuca cineva sa-l faca. de cumparat te arde la buzunar cu 200+ lei desi cred ca se poate face mult mai ieftin.

achy1978
26 Noi 2012 08:10


MAX232 il gasesti pe toate gardurile 

Da, am fost derutat de mufa aceea RJ45 ... care se poate conecta la HC. 

Pai deja am un prieten (membru de pe forum) care se va apuca de constructia lui.

@jimao - sansa sa arzi montura este 0 ... inarmat cu un voltmetru care sa masoare tensiunea pe pini sa nu existe scapari pe undeva.

emilf
28 Noi 2012 19:55


La ce schema urita am postat data trecuta, ma revansez acum dupa ce am trasat cablajul montajului. :D

achy1978
30 Noi 2012 21:28


Emil, esti pe drumul cel bun .... abia astept sa testez prototipul si sa dam "bun de tipar". Sunt convins ca o sa ai multe solicitari in acest sens!
 
.... si ca sa dau din casa ... cred ca intr-o saptamana  am sa testez primul EQDIR "Made in Romania"

emilf
07 Dec 2012 19:55


Gata si realizarea practica a montajului.
Cele citeva exemplare sint la Marian Achim pentru testare, deja am confirmarea ca sint toate functionale si OK.

achy1978
07 Dec 2012 23:41


Acum am finalizat testele pentru primele EQDIR facute de Emil si pot spune ca ele functioneaza impecabil. Asa cum functioneaza toate modulele EQDIR si acesta utilizeaza tot protocolul ASCOM, prin care se poate conecta la montura un PC prin portul serial sau prin portul USB cu un cablu serial-USB. Asadar, pentru cei care vor sa renunte la Hand Controler  sau nu au un HC le recomand cu caldura aceasta solutie!


PS: propun splitarea topicului si mutarea la rubrica  Constructii/Reparatii si inchiderea acestuia de la rubrica Cumparari.

Procyon
28 Aug 2013 10:42


Imi cer scuze ca redeschid un topic vechi, dar, cat ar costa un astfel de dispozitiv pentru eq5 ? Din cate am citit, trebuie schimbata mufa RS232 cu RJ45 ca sa fie compatibil cu Eq5Pro si Eq3Pro