-----------------------------------
jimao22
16 Ian 2013 13:39

Ce s-a stabilit pana acum
Am deschis acest nou topic in aceasta sectiune, la sugestia unor colegi, ca sa fie mai usor de urmarit de catre oricine este interesat, stadiul la care s-a ajuns cu propunerile si cu organizarea.
In afara de acest mesaj introductiv nu am sa pun nimic deocamdata, dar in zilele imediat urmatoare am sa postez un fisier pe care o sa-l supunem dezbaterii.

Rugamintea mea este ca sa nu postati aici nimic fiindca atunci vizibilitatea mesajelor importante legate de eveniment va scadea considerabil si ajungem iar sa ne intrebam unde sunt locatiile sau datele calendaristice sau participantii la eveniment.

Dupa postarea acestui fisier, o sa deschidem tot aici un chestionar pentru a centraliza opiniile voastre.

Multumesc anticipat!

jimao22
16 Ian 2013 17:20


Am aranjat sa facem pentru participantii la eveniment, stickere cu sigla ASTRONOMY.RO, ce se pot lipi pe telescoape (cine vrea, desigur). Designul este foarte frumos, mie mi-a placut de la inceput. Dimensiunile stickerelor vor fi 120 x 30 mm.

Astept oferta pentru DVD-uri cu sigla patrata ASTRONOMY.RO, pe care sa pun informatiile, cartile, tutorialele si filmele astronomice pe care le am (multe rau). Cu aceasta ocazie am sa ma ocup de subtitrarea in romaneste a unui serial de 8 filmulete despre MaximDL, care mie mi-a placut foarte mult.

Mult mai indicat ar fi sa pun aceste informatii pe niste stick-uri de memorie de minim 4GB, dar fiindca sunt destul de scumpe, nu pot sa fac treaba asta pe banii mei (ca stickerele si DVD-urile) deci, daca vreti, putem sa adaugam la suma necesara participarii si o mica suma necesara achizitionarii unor stick-uri de memorie suficient de mari.

Am de asemenea contactul unei firme care ne poate face stick-uri de memorie personalizate, asta insemnand ORICE - adica : avand forme diferite din plastic, cauciuc, lemn, piele, metal, inscriptionate cum vrem noi. Ar putea iesi ceva deosebit de frumos daca sunteti de acord sa facem asa ceva pentru acest eveniment. Pe langa valoarea informatiilor de pe stick, el, ca si obiect, poate fi o frumoasa amintire.
 http://www.usbpersonalizat.ro/

jimao22
18 Ian 2013 22:58


Asa cum am spus mai sus, am sa postez acum un fisier .xls in care am centralizat informatiile pe care le detin pana in prezent.

- PERIOADA - in primul tabel am trecut week-end-urile incepand din mai si pana in septembrie care sunt favorabile organizarii unui star-party (temperatura ambianta rezonabila, luna noua sau pe aproape, lungime a noptii suficienta cat sa ne intindem la oarece observatii). Am scazut din ele cele 2 week-end-uri in care stiu ca se vor organiza ALTE star-party-uri, astfel incat sa nu concuram inutil pentru aceeasi perioada. Am trecut de asemenea si cateva date despre planetele / asteroizi mari vizibili in perioadele respective, ca si elemente suplimentare de interes.
Cu albastru am marcat perioada care mie me se pare cea mai buna in vederea organizarii intalnirii. 

-LOCATIA - nu am pana acum decat o locatie care sa intruneasca toate conditiile optime organizarii acestui eveniment - o zona ferita de poluare luminoasa (1), destul de departe de aglomerarile umane mari dar nici total izolata (2), cu posibilitate de campare la nevoie, suplimentar fata de cazarea din pensiune (3), cu posibilitatea de a organiza conferinte/prezentari (4), cu un pret foarte bun (5) si plasata cat mai strategic pe harta (6).
O singura locatie a indeplinit pana acum toate criteriile si este cea expusa in tabel. Am vorbit cu proprietarul si in cel mai scurt timp o sa fac si o vizita acolo, de unde am sa revin cu impresii live si fotografii.

- PARTICIPANTI - pe langa cei care si-au anuntat prezenta intr-o forma sau alta, am trimis pm-uri unui numar destul de mare de membrii marcanti ai acestui forum, pentru a avea confirmarea participarii lor la eveniment. Am fost surprins sa vad ca multi nu stiau sau nu urmarisera topicul. Deci daca nu le trimiteam mesajul, ar fi ratat intalnirea pentru ca raspunsul marii majoritati a fost "da".
Au fost si cateva "nu"-uri hotarate dar nu ne suparam. Asa cum am spus, scopul principal este sa NE CUNOASTEM si apoi sa facem schimb de cunostiinte si experienta, sa creem niste legaturi care sa depasesca granitele evenimentului acesta. Daca vremea va tine cu noi, atunci sunt sigur ca evenomentul va fi chiar MEMORABIL.
Cei de pe aceasta lista care sunt prezenti doar cu nick-name-ul, ii rog sa-mi dea si  numele intreg.
Cine vrea sa mai vina cu cineva, sa-mi spuna cu cate persoane o sa vina. Eu de exemplu am sa vin cu familia - eu, sotia si cei doi copii, deci vom fi 4. E important ca sa stim asta, ca sa dimensionam corect cazarea.
Nu cred ca e cazul sa stam la cort cata vreme cazarea iese 50 ron/persoana tot week-end-ul.
De asemenea, in acest tabel am trecut si persoanele cu lucrarile ce se vor prezenta. Unele din ele vor prezenta ceva dar nu mi-a parvenit inca denumirea referatului, o sa le completam pe parcurs.
Daca mai vrea cineva sa prezinte ceva, sa-mi trimita pm cu ideea pe care o are.

Astept un feed-back de la voi pe sectiunile dedicate  ale evenimentului - "participanti" - pentru participare si lucrari, "propuneri locatii" - pentru alte idei bune privind locatiile si "reuniunea anuala"  - pentru perioada in care sa organizam totul.

 https://dl.dropbox.com/u/98966678/Tabara%20astronomy.ro%202013.xls 

URANUS7
20 Ian 2013 21:07


As dori, va rog, sa ma puneti si pe mine la capitolul "lucrari" cu prezentarea:

" Tehnologii specifice si strategii personale pentru prelucrarea imaginilor solare in H-alpha. "

Multumesc.

jimao22
20 Ian 2013 22:25


Am actualizat fisierul conform ultimelor schimbari.
Postati comentariile si adaugarile la celelalte sectiuni, va rog.

jimao22
21 Ian 2013 11:54


Am primit o sugestie foarte utila de la mircear (care cu aceasta ocazie a confirmat si el ca va veni) - si anume, sa completam cu doua coloane tabelul respectiv, la participanti, unde sa trecem cine vine cu masina personala si daca are locuri libere pentru alti participanti care nu au masina sau nu pot veni cu masina din motive diverse (prima coloana) si localitatea/judetul din care este fiecare, astfel incat aceste combinatii sa poata fi facute relativ usor (a doua coloana).
Am facut asta deja, fisierul este actualizat cu datele pe care le am pana la acest moment.

jimao22
24 Ian 2013 07:56


Aseara am primit confirmarea inca unei participari, e vorba de Alex Conu (care o sa vina si cu sotia), care nu stia daca programul ii va permite sa participe la o data aleasa de noi.
Si apropo de data si participare - nimeni nu si-a dat cu parerea nici despre data probabila aleasa de mine si nici despre locatie.
In aceste conditii presupun ca sunteti de acord si cu una si cu alta si o sa le stabilim ca si CERTE.

Deci data la care are loc evenimentul este week-end-ul 10-12 mai 2013 (prima saptamana dupa Paste) si locatia va fi pensiunea Plaiul Lisei de la poalele Fagarasilor (avem in fata, spre sud, varful Moldoveanu).

Urmatorul pas pe ordinea de zi este STRANSUL BANILOR  8).
Acuma sa va vad!

Astazi, daca timpul imi permite, am sa dau o fuga de la Brasov (unde voi fi) pana la pensiune. Daca nu reusesc azi, o sa fie in curand. O sa revin cu poze mai exacte ale pensiunii, curtii, conditiilor de cazare si de masa si restul. De asemenea voi discuta cu proprietarul si despre conditiile de plata.
In mod cert o sa platim un avans. 
Banii se vor strange / vira intr-un cont al carui numar o sa-l postez aici.

Fisierul cu participarile este actualizat.

Cam atat pentru azi.

Numai bine.

Jabba the Hutt
24 Ian 2013 09:26


Ce veti face daca cerul va fi noros( in afara de sesiunea de comunicari)?

URANUS7
24 Ian 2013 10:04


Este prima data cand vad o data stabilita pentru eveniment, aici (poate n-am reusit sa descopar alt loc unde a mai fost postata). Tinand seama ca suntem la poalele Fagarasului, nu va fi prea frig la acea data, pentru cei ce vor dori sa faca observatii noaptea ? 

In plus, desigur, cred ca ar trebui sa se stabileasca data si functie de o apreciere credibila a conditiilor meteo, facuta intr-o vecinatate de timp suficient de "stransa". A existat o foarte recenta tabara de observatii astronomice organizata cu astronomi romani cunoscuti, la care conditiile meteo au permis doar cateva ore de observatii din cateva zile, in ciuda unor eforturi substantiale de energie si materiale. 

In consecinta, cred ca ar trebui sa fim mai prevazatori, cat mai avem destul timp. In rest, sunt perfect de acord cu celelalte conditii (considerand ca fiecaruia i se va asigura un pat, intr-una dintre cabane). 
Prizele si eventual semnal Orange sau Vodafone, ba chiar  Internet pe wi-fi ar fi demne de luat in calcul la modul serios.

Asteptam informatii suplimentare. :)

jimao22
24 Ian 2013 20:59


Este prima data cand vad o data stabilita pentru eveniment, aici (poate n-am reusit sa descopar alt loc unde a mai fost postata). 

Am creat acest sticky cu dorinta expresa de a veni in sprijinul celor ce vor veni la eveniment, prin postarea de informatii actualizate despre ceea ce am facut si cu rugamintea pentru toti acestia, de a nu posta nimic aici, fiindca informatia se dilueaza si va deveni tot mai greu de urmarit mersul evenimentelor.

Se vede treaba ca nu s-a intamplat nici una nici alta - concluzia fiind ca nu ati citit ce am scris aici.
Daca va duceti mai sus si cititi primele 3 postari ale acestui Sticky, o sa gasiti tot ce v-am repetat aici precum si toate informatiile despre intalnire.

Am sa mai pun odata link-ul catre fisierul cu informatii - cu cat mai des pus, cu atat mai bine se pare.


As fi facut si un poll cu data si cu locatia dar nu am primit nici macar O (1) reactie referitoare la acest aspect. Intrucat nu am primit nimic, am considerat ca sunteti cu totii implicit de acord.

Exista doua solutii:
(1) fie deschidem un poll (sondaj) asa cum am spus mai sus - e un formular care se poate crea in structura topicului si unde se voteaza (acum nu stiu care e functinalitatea lui - daca este posibil sa votezi de mai multe ori sau cumva este permis accesul la vot doar odata, pe baza username-ului - trebui vorbit cu admin pentru asta) sau 
(2) sa-mi trimiteti optiunile voastre pe pm si sa creez o alta coloana in tabel unde sa trec ce imi spuneti voi, tabel ce este actualizat permanent si este vizibil pentru toti.

Eu personal as merge pe a doua varianta in cazul in care vreti sa votam locatia si momentul.
Astept reactiile voastre pe restul topicurilor acestei sectiuni, nu aici pe STICKY.

Trebuie insa sa fiti constienti ca nu vom impaca niciodata pe toata lumea orice alegere vom face si vor fi mereu unii care nu vor putea veni, indiferent de locatie sau moment ales (nu aceeasi, bineinteles). 
Parerea mea sincera este ca alegerea trebuie sa ramana si fiecare sa-si plieze programul (mai sunt mai mult de 3 luni pana atunci) DUPA acest eveniment, daca vrea sa fie prezent.

Multumesc inca odata pentru intelegere.[/b]

cmatei
24 Ian 2013 22:38


Singura mea doleanta ar fi sa ne intalnim intr-un weekend apropiat de luna noua, ca sa ne putem uita si prin telescoape daca vremea va permite.

Erwin
24 Ian 2013 23:06


Rugamintea mea este ca sa nu postati aici nimic fiindca atunci vizibilitatea mesajelor importante legate de eveniment va scadea considerabil si ajungem iar sa ne intrebam unde sunt locatiile sau datele calendaristice sau participantii la eveniment. 

jimao22
26 Ian 2013 19:36


As vrea sa facem un time-lapse al acestui star-party, asa cum vedeti de exemplu in clipul de aici ( http://www.youtube.com/watch?v=EM5lM5WEY3Q ). 
Pe langa ca este o amintire deosebita, este si un jurnal al intalnirii derulat in cateva minute. Sunt multi dintre voi care aveti cate 2-3 camere DSLR. Eu nu sunt familiarizat cu aceste camere si nu stiu daca exista vreo setare care sa faca posibila luare de cadre la intervale de timp predefinite. 
Deci ideea este ca sa avem la dispozitie DOAR pentru acest scop 1...2 sau chiar 3 camere care sa faca asta. Ma ocup eu de procesarea imaginilor si a filmului (desi cred ca poate oricine dintre cei care au astfel de camere sa faca acest lucru).
Pentru a pune la punct treaba asta, mi-ar place sa stiu din timp (pm) daca e cineva dispus sa vina cu un aparat in plus destinat special acestui scop.
Multumesc inca odata.

jimao22
30 Ian 2013 01:14


Multumesc lui Alex Conu pentru raspunsul pozitiv la ultima mea propunere. Chiar ma temeam ca nu o sa ne ajute nimeni, dar acum sunt convins ca la capitolul asta, o sa iasa ceva extraordinar.

Nu am mai primit nici un pm vis-a-vis de data sau locatie.
Un poll nu se poate face aici fiindca rezultatul ar putea fi denaturat de catre cei ce nu sunt pe lista si ar vota. Pentru varianta propusa de mircear, as avea nevoie de mailurile voastre, ale celor inscrisi. Daca nu am nici un feed-back de la voi, nu am ce face decat sa mergem mai departe pe varianta stabilita pana acum, adica 10-12 mai si Plaiul Lisei.

jimao22
30 Ian 2013 15:14


Am primit in ultimele 2 zile cateva pm-uri in care se exprima usoara ingrijorare relativ la perioada aleasa (10...12 mai), din cauza unor prognoze de timp nefavorabil semnalate nu stiu unde.
Asa cum stiti, vremea este cel mai imprevizibil aspect din toata ecuatia organizarii iunui star-party. Eu am experienta a cel putin 10 asemenea evenimente astronomice si a altor cateva (multe) iesiri in natura cu canoele (unde tot eu am fost organizatorul). Experienta imi spune ca este factorul cel mai riscant dar in acelasi timp cel mai putin demn de a fi luat in seama in aceste ocazii.
Nu ne garanteaza nimeni ca in mijlocul unui sezon ploios ( de ex) nu vom avea o portiune de timp frumos chiar atunci, sau in septembrie, in plin sezon uscat (de ex.) sa prindem chiar atunci doua zile ploiase.
De asemenea trebuie tinut cont (daca sunteti asa de scrupulosi) de influenta microclimatului local, datorata mult muntilor din apropiere. Si de asemenea, chiar daca ziua ploua, noaptea de cele mai multe ori cerul se limpezeste, mai ales vara.
Si apoi nu uitati cel mai important lucru, ca in primul rand am zis ca ne intalnim, ne cunoastem si facem schimb de experienta. Daca va fi si vreme buna, va fi perfect. In orice alta varianta va fi oricum bine.

Repet ce am zis la inceput, pana la urma, daca ne vom strange 3 astronomi, eu ma declar multumit.

Motive ca sa nu venim putem gasi oricand, mai  greu de gasit ocazii in care sa ne intalnim asa ca acum.

Numai bine.

Matrixul
30 Ian 2013 21:18


Total de acord.

Catalin Paduraru
30 Ian 2013 23:32


La astfel de evenimente nu poti sa iei vremea in calcul. Asa ca daca data si locul sunt ok asa ramane. 

Si pana la urma prea multa democratie strica ;)

Spor!

jimao22
31 Ian 2013 00:45


O informatie de ultima ora.
Am aflat de la un coleg ca directorul Antena 3 ar fi din Lisa.
Daca vreti sa avem si o televiziune cu noi in perioada aia, se poate aranja (cred) ceva.
Ce parere aveti? 
Aici chiar ca ar trebui un poll. 
Eu personal nu simt nevoia unei televiziuni pe aproape, dar nu se stie ce beneficii pentru miscarea astro ar putea rezulta de aici... Poate ne-ar face mai vizibili ca si comunitate. Nu stiu ce sa zic.

Si pentru cei care inca nu stiu unde este fisierul cu datele:


Pana acum am primit o singura adresa de mail, a domnului Mircea Pteancu.

jimao22
09 Feb 2013 16:26


Am actualizat fisierul cu cele cateva adrese de mail disponibile, cerute in vederea organizarii unui sondaj cu privire la data si locatia evenimentului. 

Incercati sa va mobilizati si sa iesiti din starea asta de amorteala in care zace intreaga tara. Daca pentru noi si pentru pasiunea noastra comuna nu suntem in stare sa facem nimic si sa decidem ceva, sa nu ne plangem si sa deschidem discutii ca "ce rau e la noi".

Va astept sa ma bombardati cu pm-uri in care sa am adresele voastre de mail.
Motivul pentru care avem nevoie de ele, am sa vi-l mai expun odata: o sa trecem fisierul in Google Docs si acolo, avand adresele voastre de mail, voi acorda doar celor inscrisi, dreptul de a face modificari in tabel, unde sa se exprime optiunea asupra datei organizarii si a unei locatii alternative.
Acest lucru e necesar sa se desfasoare asa, intrucat daca accesul la fisier ar fi liber total, rezultatele ar fi viciate de cei ce nu sunt pe lista si nici nu vor veni si care neavand ce face, vor umbla pe acolo nestingherit.

jimao22
11 Feb 2013 23:05


Azi am primit multe adrese de mail pe care le voi completa maine in tabelul ce se va actualiza on-line (nu am Office la calculatorul de acasa). Mai astept cateva adrese, dar in principiu vom putea organiza poll-ul de care spuneam.

As vrea sa ii rog pe cei care nu stiu / nu s-au hotarat, sa se includa in lista participantilor, chiar daca exista sanse sa nu vina. Nu se stie niciodata! Eu cred ca va fi un eveniment frumos, e pacat sa nu ne intalnim cat mai multi din cei ce impartasim aceasta pasiune. 
Se discuta pe lista SARM despre crearea unei retele de statii de observare pentru meteoriti/bolizi, care sa faca observatii de nivel stiintific. Nu cred ca e o ocazie mai buna de a discuta daca e nevoie si despre astfel de proiecte, la scara mare, ce se pot face daca ne strangem impreuna.

Nu lasati sa se adevereasca ceea ce deja banuim toti despre noi, ca natie - ca suntem dezbinati. Macar pe noi ne uneste ceva in plus in afara de limba si traiul in aceeaasi tara.

Multumesc mult.

Mircea Pteancu
12 Feb 2013 16:07


jimao22
Inainte de a-mi  spune parerea despre prezenta televiziunii,ceea ce ai scris mi-a mers drept la inima.
Pe mine personal nu ma incalzeste deloc aparitia ,,pe sticla'',dimpotriva.

Iar daca-i vorba de Antena 3 ,atunci -cu regret-dar ma retrag,nu voi participa la intalnire.
La mine sunt eliminati din grila de programe.
Daca intalnirea ar urma sa aiba loc intr-o colonie de serpi cu clopotei,ar fi,prin comparatie, o chestie inofensiva.
Mircea

jimao22
12 Feb 2013 17:46


Am propus-o dar nu trebuie sa o si facem, am vazut ca sunt foarte putini cei ce agreeaza aceasta televiziune.
Deci uitati de ea! Nu vrem sa devenim vedete, vrem sa ne intalnim.

jimao22
13 Feb 2013 09:14


Fisier completat aproape in intregime.
Mai asteptam 2-3 zile si in week-end o sa facem poll-ul pentru locatie si data.


jimao22
17 Feb 2013 16:46


Astazi am urcat fisierul in Google Docs si am trimis fiecaruia din lista (pentru care am o adresa de mail valabila) un link ce-i da dreptul de editare in fisier.
Veti primi probabil pe mail acest link, verificati va rog si editati in dreptul vostru, pe ultima coloana.

Astept cu nerabdare propunerile voastre.

Numai bine!

jimao22
18 Feb 2013 22:18


Multumesc celor ce au votat deja si au completat in fisier.
Se pare ca cei care au cont de yahoo au o problema cu accesarea fisierului si ar trebui sa-si faca si cont de gmail. Desi, vad ca Alex Conu, care nu are nici una nici alta, a votat deja. 
Daca aveti probleme, dati-mi va rog pm sau trimiteti-mi mail ca sa rezolvam cumva.
Ar fi bine sa ne grabim un pic sa vedem cum rezolvam cu rezervarile si alte pregatiri ce trebuiesc facute.

Multumesc.

theogon
18 Feb 2013 22:43


Salut Cristi,

Felicitări pentru mak newtonian. Citind postarea ta parcă mă vedeam pe mine căutând aceleași răspunsuri. Vorbisem cu Auriga despre asta, poate reușim și noi ceva la observator.
Nu pot accesa fișierul. Vorbim.
Mihai

jimao22
19 Feb 2013 20:05


REZULTATELE PARTIALE PENTRU VOT
19 optiuni pentru luna mai
22 optiuni pentru luna august

Mai sunt inca 20 de oameni care nu au votat, deci rezultatul se poate schimba oricand.

Am pus cate un punct pentru optiunea fiecaruia pentru cate o luna, chiar si unde optiunile erau pentru ambele luni (vezi ultimele 2 coloane adaugate azi la fisier).

MrMxyzptlk
19 Feb 2013 20:54


Am scris la observatii: inca nu stiu daca vin sau nu, astfel eu n-o sa votez, ca sa nu influentez nimic. Daca e sa vin ma conformez cu majoritatea.

jimao22
20 Feb 2013 19:39


REZULTATELE PARTIALE PENTRU VOT
19 optiuni pentru luna mai
22 optiuni pentru luna august

Mai sunt inca 20 de oameni care nu au votat, deci rezultatul se poate schimba oricand.

Am pus cate un punct pentru optiunea fiecaruia pentru cate o luna, chiar si unde optiunile erau pentru ambele luni (vezi ultimele 2 coloane adaugate azi la fisier).

27 optiuni pentru mai
24 optiuni pentru august

Mai sunt 10 oameni care nu si-au exprimat optiunile. Votul fiind destul de strans, as dori ca toti cei de pe lista sa participe.

Erwin
20 Feb 2013 20:25


Propun să facem atunci 2 întâlniri, una în mai &#537;i alta în august ca să poată participa toată lumea. :)

jimao22
20 Feb 2013 22:01


Daca rezultatul final va fi pentru mai si in plus de asta va iesi bine, este exact ce doream sa propun. Desigur, e prematur acum sa vorbim despre asta. Dar eu as merge fara probleme la 2 astfel de intalniri fiindca vreau sa ma vad cu toata lumea care e dispusa sa vina, fie in mai fie in august.
Dar sa nu anticipam...

jimao22
21 Feb 2013 16:19


Rezultate partiale astazi ora 15:

28 de optiuni pentru luna MAI
25 de optiuni pentru luna AUGUST

Mai sunt cativa care nu au votat. Rezultatele se vor inchide duminica 24 februarie ora 24.
Luni vom sti cum stam.

Numai bine.

bogdan69
24 Feb 2013 07:41


Propun să facem atunci 2 întâlniri, una în mai &#537;i alta în august ca să poată participa toată lumea. :)

Si eu sunt de acord sa vin la doua intalniri si in mai si in august

Mircea Pteancu
24 Feb 2013 14:47


Deci pana la urma am reusit sa gasim motivul  care ar putea duce la esuarea actiunii...
Respect intru totul dubla initiativa.
Dar inainte de a ne propune sa facem doua lucruri,haideti sa-l realizam pe primul.
Apoi este timp pentru organizarea celei de a doua Intalniri.
Mircea

URANUS7
24 Feb 2013 17:14


Deci pana la urma am reusit sa gasim motivul  care ar putea duce la esuarea actiunii...
Respect intru totul dubla initiativa.
Dar inainte de a ne propune sa facem doua lucruri,haideti sa-l realizam pe primul.
Apoi este timp pentru organizarea celei de a doua Intalniri.
Mircea

Bine punctat, Mircea !   K.O.  ! :)

M-am abtinut foarte mult sa subliniez faptul ca, acest vot contine in el "codul genetic' al romanilor de azi, atunci cand este voba de a face ceva IMPREUNA. Nu mai comentez. :(

Eu sper ca totul sa se finalizeze cu bine macar pentru prima intalnire.  In mare parte, ne cunoastem intre noi mai mult virtual asa incat o asemenea intalnire chiar si scurta, pe langa beneficiile schimbului de informatii tehnice, stiintifice, ne-ar asigura ulterior o si mai buna comunicare pe forum (mai deschisa si netensionata) ceea ce ne-ar ajuta pe toti, aici... zic eu. :)

Vom sti mai clar cui ne adresam si cum ne adresam (ca personalitate in special) atunci cand vom reveni aici, in mediul virtual.

jimao22
25 Feb 2013 00:26


De ce sunteti pesimisti, ce s-a intamplat sa ajungeti la concluzii asa tragice? Nu avem voie sa speram?

Fiindca este aproape de miezul noptii si fiindca punctajul a ramas neschimbat de cateva zile, se pare ca rezultatul final ramane luna MAI, mai exact prima saptamana dupa Paste.
Sunt foarte multi cei ce au optat pentru august-septembrie, diferenta de 1 vot fiind aproape nesemnificativa. Asta era si ideea mesajului meu anterior. Totusi, o optiune/vot pentru august nu inseamna la cei mai multi si imposibilitatea de a a veni in mai.
De aceea o sa trecem la faza urmatoare, in care am nevoie de confirmari pentru prezenta la intalnirea din mai, fiindca vom incepe sa strangem bani.
Saptamana urmatoare am un curs la care particip dar cea care urmeaza am sa-mi fac drum spre Lisa sa vad personal locatia si sa vorbesc de rezervari, daca totul e in regula.

Numai bine.

tsa
25 Feb 2013 01:21


Multumiri pentru efortul depus in organizare. Avem un deadline pentru raspunsul definitiv?

jimao22
25 Feb 2013 01:32


O sa fie probabil la o saptamana - maxim doua, dupa ce vad locatia. Omul de acolo ne rezerva niste cabane si vrea bani pentru asta. Deci trebuie sa stiti pana atunci daca veniti sau nu, fiindca veti da bani.
Va voi comunica si un cont in care sa trimiteti banii iar daca aveti si alte idei de transfer, astept pareri.
Noapte buna.

Daniyyel
25 Feb 2013 11:06


Eu zic ca un tranfer intr-un cont bancar e cea mai lejera si sigura modalitate. Nu are rost sa ne complicam cu Paypal, Moneygram sau mai stiu eu ce alta modalitate mai moderna - din pct meu de vedere - dar sunt sigur ca majoritatea vor opta pt un cont bancar. 

Referitor la data finala, eu sunt unul dintre aceia care am votat pentru luna august din lejeritate mai mult, insa este okay si pentru mai. Sper ca cei care au votat pentru august sa fi votat tot ca mine din lejeritate si faptul ca vom merge in mai sa nu fie un criteriu de "eliminare" pentru ei.

Mircea Pteancu
25 Feb 2013 22:42


jimao22
Te descurci excelent,nu suntem pesimisti,doar prevazatori... :D 
Si nu uitam nici ca dragos.n a demarat organizarea actiunii.

Inteleg foarte bine pe de alta parte ce zice Danyyiel,eu am rationat cam la fel cand am votata ,,si-si''.
Astept  asadar noile evolutii.
Mircea

StarChild
05 Mar 2013 09:41


@jimao: nu mai stiu acuma daca am ales si mai si august - initial am zis ca oricare data imi e OK, si n-am acces la dropbox de la serviciu, modifica te rog (daca e cazul)  la mine ca singura optiune luna mai 2013. Tocmai am aflat ca in august voi participa la alt eveniment care u vreau sa-l ratez (MaramuresTrophy) . Deci la mine ramane luna mai2013, locatia e OK, vin cu nevasta si copilul, vom dori cazare in cabana (1 camera dubla ne ajunge) cu mic dejun si cina (daca e cazul vom comanda atunci si pranzul). Multumesc.

Canis Extramajoris
05 Mar 2013 18:06


si eu sunt clar pt mai Jimao,doar contul sa ni-l spui,cer senin,CEXM

Daniyyel
08 Mar 2013 11:37


Ceva noutati ? Ai fost sa vezi locatia jimao22 ?

Timpul se apropie rapid. Mai sunt fix doua luni!!!

dragos.n
08 Mar 2013 12:23


Desi nu o sa pot participa, vreau sa intervin pentru a spune ca imi pare foarte bine ca organizarea a fost preluata de Jimao. Efortul pe care il face depaseste posibilitatile mele. Felicitari, si sper sa iasa nu  bine, ci foarte bine.

jimao22
08 Mar 2013 21:50


Astazi am fost la Plaiul Lisei sa vad locatia aleasa, profitand de un drum ce l-am facut la Brasov.
Pentru inceput pot sa va spun ca distanta din Ploiesti la locul faptei este de 215 km. Pentru cei ce vor trece prin Ploiesti ca sa ajunga la Lisa, e o informatie care ar putea fi utila.
Proprietarul se numeste Dan Vasile si este proprietarul unei firme de constructii din Fagaras iar aceste cabane (4 la numar) sunt o parte relativ colaterala a activitatii sale. Din acest motiv, al usurintei in exploatare, cabanele nu au personal permanent si nici restaurant. 
Am fost sa vad cabanele cu sotia proprietarului, o doamna in adevaratul sens al cuvantului. 
Cabanele au fost facute cu fonduri europene prin programul FEADR si fiindca in aceste programe cerintele sunt uneori stupide si contradictorii, lucrurile s-au desfasurat cu viteza si uneori fara sa se tina cont de factorii conjuncturali nefavorabili. Asta se vede de exemplu la terasele exterioare, unde nevoiti fiind sa placheze cu piatra decorativa dar timpul nefiind potrivit (frig si ger noaptea), piatra s-a desprins iar terasele arata destul de rau pentru o investitie relativ noua. De asemenea, amenajarile exterioare (chiosc, garduri) lasa de dorit.
La interior insa, lucrurile stau mai bine. Camerele sunt mari, luminoase, curate, avand fiecare grup sanitar propriu. Fiecare cabana poate gazdui 20 de persoane, deci e clar ca avem nevoie de 3 cabane. Fiecare cabana are de asemenea o sala de luat masa la parter, care poate primi (dupa spusele doamnei, fiindca au mai facut asta) pana la 50 de persoane precum si o bucatarie, dotata cu aragaz, cuptor cu microunde, frigider si ce mai e nevoie. De asemenea un wc de serviciu mai este la parter. Exista internet wifi (nu stiu ce viteza are) si cate o plasma mare la parter in sala de mese.
Zilele astea voi primi un mail cu numarul exact de camere din fiecare cabana si numarul de paturi din camerele respective, ca sa putem sa ne organizam sederea. Am sa va fac o schita a fiecarei cabane cu paturile si camerele disponibile si functie de dorintele/afinitatile/familiile voastre, le veti ocupa in ordinea inscrierii si a trimiterii banilor in cont. Nu vreau sa zapacesc locurile si organizarea facand aranjamente ipotetice pentru oameni care nu au platit inca si care ar putea sa zica la un moment dat ca nu vor mai veni, fiindca este foarte neplacut pentru toti ceilalti.
Am stabilit cu doamna cum vom face cu masa.
Sunt doua aspecte aici:
1. Masa festiva. Fiindca venirea va avea loc vineri, lumea va fi obosita de pe drum si vor sosi intr-o ordine aleatoare si nu are rost sa pregatim ceva special vineri. O sa fim cu gratarele incinse pentru niste fripturi/mici/ce mai vreti voi, cu care cred ca putem veni fiecare. In felul asta fiecare mananca ce-i place si cat vrea iar mancarea perisabila nu are timp sa se strice. In felul acesta, masa festiva (pe care propun sa o facem si care va fi cea mai buna reteta de socializare) o propun sambata, si nu chiar pe seara (decat daca e vremea urata), ca sa avem timp sa ne pregatim de observatii. Tot sambata trebuie organizata - probabil in doua transe, una inainte si una dupa masa festiva - sesiunea de comunicari. Seara de sambata se descurca fiecare cum poate. Ramane problema nr.
2. Micul dejun de sambata si duminica
Aici, desi pare simplu, problema e mai delicata. Unii au spus ca vor mic dejun, altii ca nu. Neavand personal angajat permanent, doamna a spus ca prefera sa organizeze un mic dejun tip bufet suedez. In acest caz, ori mancam cu toti micul dejun acolo - si evident il includem in costuri - ori nu mananca nimeni micul dejun preparat de gazda si fiecare si-l va prepara singur. Daca stabilim un buget pentru micul dejun (de ex. 15 lei/persoana), atunci in limita bugetului alocat se vor cumpara din sat si prepara bucatele pentru micul dejun, astfel incat sa se acopere toate gusturile.
Va spun toate astea nu ca n-as avea ce face (ma dor degetele de la taste), dar trebuie sa stim la cat ne ridicam cu costurile si vreau sa dezbatem (rapid de data asta) optiunile.  
Masa festiva o sa fie ceva tipic taranesc, cu produse locale. Am stabilit ca bautura ne-o aducem noi. O sa stabilim in perioada urmatoare cum facem cu asta. Banuiesc ca beti si voi ceva, acolo, nu? Nu ca sa ne imbatam dar trebuie sa ne simtim bine daca tot ne cunoastem.
O alta sala de mese, din alta cabana va fi locul de desfasurare a lucrarilor sesiunii de comunicari. Ne va trebui un proiector si un panou de proiectie pentru asta, acolo nu avem. Aici avem nevoie de ajutor de la cineva care are si vrea sa aduca asa ceva, e un accesoriu necesar!
Am sa actualizez in week-end-ul asta tabelul cu participantii in ultima varianta, sa ca avem o prima imagine a persoanelor care vor veni. De asemenea am sa postez aici cateva poze facute acolo si un link catre youtube cu un filmulet facut.
Daca vor fi unii care se vor trezi in ultimul moment ca vor sa vina si mai sunt locuri disponibile in cabane, e ok. Daca nu mai sunt locuri, se poate sta cu cortul.
Revin cu o observatie foarte importanta: daca sunt persoane care vor sa stea singure in camera de 2 sau 3 locuri, vor plati cazarea pentru 2 sau 3 locuri (nu masa), asta deoarece noi inchiriem cabana (cabanele) per total, deci fiecare pat are un cost ce trebuie suportat. Il suporta cel ce vrea sa aiba pat liber in camera lui si intimitate suplimentara.
Deocamdata atat.
Reiterez rugamintea de a posta discutiile si comentariile pe celelalte topicuri deschise, sau daca vreti deschideti altul cu "ce s-a stabilit - comentarii" de exemplu, pentru ca informatia de aici sa fie usor de urmarit si gasit, altfel se vor gasi precis unii care sa spuna ca nu au stiut cate ceva din tot ce s-a postat aici.

Numai bine.

jimao22
10 Mar 2013 19:52


Ma asteptam sa inceapa dezbaterile pe marginea informatiilor expuse aici, mai ales ca erati grabiti sa aflati ce am mai facut.
Ok, pana una-alta, am sa mai spun cateva lucruri.
1. tsa (aka Attila Tordai din Cluj) a spus ca o sa aduca el un proiector. Deci vom mai avea nevoie de un ecran de proiectie. Vreun voluntar? 
2. Alex Tudorica o sa vina daca intalnirea va fi in mai (ceea ce e adevarat), ocazie cu care vom putea dezbate problema unei retele de urmarire a meteorilor asa cum a propus aici - http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=110864#110864
3. aveti  in link-urile urmatoare doua poze panoramice luate cu o rezolutie mare (nu le-am pus aici ca atasamente din cauza asta), una centrata spre Sud si una centrata spre West, ca sa aveti idee despre locatie, mai bine.
https://dl.dropbox.com/u/98966678/PANORAMA_E-N-W.jpg
https://dl.dropbox.com/u/98966678/PANORAMA_N-W-S.jpg
4. atasat, aveti o imagine din satelit a locatiei cu drumurile de acces dinspre Sambata (drum pana in Sambata asfaltat si foarte bun si apoi drum prin padure de 3 km, neasfaltat dar destul de bun) si dinspre dinspre Lisa (drum pana in Lisa asfaltat dar mai rau si din Lisa la complex drum neasfaltat 6 km). 
Eu am venit pe primul si am plecat pe al doilea drum si pot sa va spun ca prima varianta este mai buna in acest moment. In a doua varianta, drumul este destul de rau, avand niste balast necompactat pe o lunga portiune, dar doamna mi-a spus ca sotul ei va aduce compactoare ca sa repare drumul pana la inceperea sezonului turistic, deci in Mai o sa fie bine si pe aici.

jimao22
10 Mar 2013 21:22


Ultima actualizare a fisierului cu participantii inscrisi pana acum.
Posibil (din discutii purtate cand ne-am intalnit) sa vina si rabeir (Razvan) care este din Brasov.

Pentru cei ce nu au urmarit topicul in ultima vreme, uitati-va si pe pagina anterioara unde am aratat ce am vazut la Lisa cand am fost in 8 martie.


jimao22
11 Mar 2013 15:57


Am primit mai multe poze de la Lisa cu camerele (atunci cand am fost eu se facea curatenie si era cam mult deranj). Pozele sunt in dropbox, la link-ul de mai jos.

 https://dl.dropbox.com/u/98966678/poze%20camere%20Lisa.rar 

Cabanele sunt impartite pe camere dupa cum urmeaza:
1 bucatarie la parter
1 sala de luat masa la parter
1 wc de serviciu la parter
1 camera TRIPLA la parter
1 camera DUBLA la etaj
2 camere TRIPLE la etaj
1 camera 4-6 locuri la mansarda (sunt 4 locuri in paturi si o canapea extensibila).
Toate camerele au baie separata cu dus sau cu cada (la mansarda), televizor LCD, balcon sau terasa.

TOTAL 15...17 locuri/cabana. Pret inchiriere cabana (doar cazare) - 1000 lei/week-end  (2 nopti).
Exista canapea extensibila si jos, in sala mare. La nevoie se poate folosi si aceea, pentru cei intarziati si care nu sunt deranjati de acest lucru (+2 locuri).

Mircea Pteancu
11 Mar 2013 23:28


Salut jimao22
Excelent,multumesc.
Cat ma va costa cazarea /weekend te rog?
Mircea

jimao22
11 Mar 2013 23:44


Pai asta incercam sa aflam. Hai sa stabilim un buget pentru masa festiva si unul pentru micul dejun in cele 2 zile si apoi vom sti si cat ne costa. Mai trebuie sa stim cine vine si cine nu, ca sa stim la cati oameni se imparte cheltuiala cu chiria cabanelor. Si sa vedem daca 3 cabane sunt de ajuns sau trebuiesc inchiriate 4. 
De asta ma rog de voi sa- mi raspundeti la cateva intrebari simple. Am trimis si mail la fiecare si am primit doar 9 raspunsuri. Daca nu va dati un pic interesul si lasati totul in seama mea,  am sa fac ce ma taie capul si sa nu va aud ca nu va convine ceva, ca jar mancati!

Mircea Pteancu
11 Mar 2013 23:48


Mancam si jar,dar o sa avem cu ce sa-l stingem? :D 
Deci eu optez pentru Mai.
Mircea

jimao22
13 Mar 2013 10:11


Relativ la partea tehnica (dotari) o sa avem nevoie de urmatoarele:
- proiector (tsa, backup mircear)
- panou de proiectie (mircear)
- autocolante cu astronomy.ro (eu)
- DVD-uri cu documentatie astro (eu)
- ecusoane (probabil mike23)
- instalatie de sonorizare (probabil saiph)
- DSLR pentru timelapse (Alex Conu)
- ALTELE (?)

valy
13 Mar 2013 11:44



- panou de proiectie (?)

Cearceaf alb? :)

jimao22
13 Mar 2013 12:21


E neprofesional si poate deranjant pentru proprietari. Cum il prinzi de perete fara sa strici ceva?
Am pretentii de la voi, ca doar manuiti scule de bani multi si stiti ce inseamna o improvizatie facuta pe genunchi.

jimao22
14 Mar 2013 09:27


Buna dimineata,

Mike23 a facut machetele de ecusoane, asa cum a promis si  a spus ca o sa ia si plicuri de plastic cu snur in care sa intre ecusoanele. Am ales doua din ele, care mi s-au parut cele mai frumoase, doar ca sa vedeti ce va iesi.

Ideea este ca avem nevoie de AVATARUL vostru, al fiecaruia dintre cei ce vin si au asa ceva, pentru ca identificarea sa fie aproape instantanee cand ne vom vedea. Pentru asta, e nevoie sa-mi trimiteti AVATARUL vostru in format mare (original) ca sa-l prelucram si sa-l folosim la ecusoane.

Cine nu are avatar, o sa aiba in locul acestuia sigla mica astronomy.ro (vezi mai jos).
As vrea ca sa va treziti din somn, reactiile voastre la postarile mele sunt destul de limitate, desi am trimis si mailuri ficaruia dintre voi. Am sa fac in continuare acest lucru, pana cand va veti dezmorti. Daca as avea telefoanele fiecaruia, v-as suna, doar-doar o sa aflu ce trebuie, pentru ca totul sa fie bine pana la sfarsit.

Mike23
14 Mar 2013 13:52


Salutare tuturor,

Am reusit sa printez pe o coala de hartie obisnuita cate un exemplar din ecuson pus in port-ecuson si cate o imagine cu ecusonul la gat ca sa vedeti cam cat de mari sunt.

O zi frumosa tuturor

Mihai

bogdan69
15 Mar 2013 08:02


In ultimul mail eu mi-am pus si numarul de telefon. Insa o sa-mi sincronizez, temporar, si mail-ul personal pe telefon. Reactionez destul de tarziu pentru ca am acces limitat la mail-ul personal din cauza serviciului, sunt foarte ocupat. Azi ajung pe la birou si o verific panoul de proiectie pe care l-am vazut pe acolo. Sa vad daca e ok si cat de mare este. Va tin la curent cat mai curand.

jimao22
18 Mar 2013 14:34


Am ajuns la un final cu participantii ce vor veni cert (?) la reuniune.
Mai trebuie sa ne spuna domnul Pteancu daca vine si nepotul dumnealui si sa se hotarasca si sotia mea daca vine sau nu (e in functie de scoala copiilor).

In principiu suntem in jur de 60 de persoane. Este cert ca ne vor trebui 4 cabane x 1000 lei cabana = 4000 lei / 60 =67 lei cazarea / persoana.
Vor fi 2 mic dejunuri a cate 15 lei fiecare = 30 lei / persoana
Masa festiva sa fie undeva pe la 70 lei / persoana, sa nu fie nici din saracie dar nici ca la nunta. Eu zic ca e rezonabil.
Cu bautura se descurca fiecare. Am sa aduc eu 5 litri de tuica facuta de mana mea, pe cand faceam observatii cu Dragos Brasov iarna trecuta - ii zice "tuica astronomica". Mareste acuitatea vizuala la stele.
Deci costurile finale aproximative ( o sa facem un decont exact la fata locului) sunt de aproximativ 170 lei/persoana.

CONTUL in care se vireaza banii incepand de AZI:

RO24 BRDE 300SV 361784 33000
Titular de cont:  Danescu Cristian Adrian

TABELUL FINAL AICI:
 https://dl.dropbox.com/u/98966678/Tabara%20astronomy.ro%202013%20-%20FINAL.xls


jimao22
18 Mar 2013 19:21


Si un termen limita pentru transferul banilor - 01 aprilie 2013. NU E PACALEALA!
Cine nu depune avansul de minim 50% pana la data asta, risca sa ramana pe dinafara (daca  nu ne strangem destui pentru 4 cabane, ramanem la 3, caz in care orice intarziat risca sa nu mai aiba unde sa stea).

Sper sa fiti mai cooperanti decat la etapa cu ecusoanele, unde a fost un adevarat tur de forta sa reusesc sa strang 14 avataruri. Si p-astea nu le-ati scos din buzunar.

Numai bine.

chataros
20 Mar 2013 19:14


trimis banii x2 :)
Ai si pe mail.

jimao22
20 Mar 2013 20:26


Astazi am avut o discutie telefonica cu unul dintre participanti si am aflat ca sunt multi care inca nu stiu bine care e treaba, desi am incercat sa fiu cat se poate de explicit si am postat informatiile uneori de cateva ori la rand.
Ca sa ma explic: meniul ce se va servi va  fi in directa corelatie cu programul de acolo.
1. Vineri seara - sosire. Fiecare vine cu mancarea de acasa (sandvich-uri, carne sau mici ce se vor face la gratarele pregatite in prealabil de cei ce vin mai devreme). NU ESTE NICI O MASA ORGANIZATA
2. Sambata noaptea - observatii, daca vremea permite. Foc de tabara si povesti daca sunt nori.
2. Sambata dimineata - mic dejun. Valorea lui - 15 lei/persoana.
3. Sambata dupa ora 10:00 - incepem sesiunea de comunicari, care tine pana la ora 13:00. 
4. Sambata ora 13:30 - 15:30...16:00 - masa festiva - 70 lei/persoana. Pretul este mai mult decat rezonabil, tinand cont ca la un restaurant, pentru ceva similar, organizat, pretul este dublu cel putin. Asa cum am zis nu o sa fie ca la nunta dar nici ca in Cornul Africii.
5. Sambata dupa masa festiva - terminam sesiunea cu ultimele comunicari.
6. Sambata seara - masa pe cont propriu, pentru cine nu s-a saturat la masa festiva. Observatii daca timpul permite
7. Duminica dimineata - mic dejun. Valoarea - 15 lei/persoana
8. Duminica pana la pranz - plecarea spre casa

V-am rugat sa va organizati pe afinitati, ca sa incerc sa organizez ceva cu camerele, ca sa nu fie discutii inutile atunci. Nu vreti, veti sta cu cine se nimereste. Asta e!...

Numai bine.

Catalin Paduraru
20 Mar 2013 21:58


Cristi, nu vreau sa fiu carcotas dar care este diferenta dintre o masa festiva si una normala? 

Spor!

jimao22
21 Mar 2013 09:49


Nu stiu care e diferenta. Asta stabilim noi. In fond, orice masa festiva este o masa obisnuita cu ceva in plus - un tort, o acadea, o lumanare, ceva acolo. In bugetul de 70 de lei, veniti cu propuneri ce sa facem ca sa fie frumos si festiv.

URANUS7
22 Mar 2013 08:10


Am trimis banii si completez ulterior.

Daniyyel
26 Mar 2013 19:30


Trimis avansul 100 Ron pentru o persoana! Din pacate fratele meu nu mai vine! Revin si pe mail cu un extras :)

Canis Extramajoris
07 Apr 2013 23:23


Greetings from Pandora :D, ceva noutati la aceasta sectiune? burning to know....cer senin, CEXM

Daniyyel
08 Apr 2013 11:33


La fel ma intreb si eu....ceva noutati ?

Macar un tabel cu cei care au platit, un update defapt ca tabelul exista! Cand ai timp asteptam noutati Jimao !

jimao22
08 Apr 2013 12:01


Cand aveti timp, uitati-va pe tabelul care are link-ul un pic mai sus, si care a fost actualizat permanent, inclusiv sambata (duminica m-am odihnit si eu).

jimao22
09 Apr 2013 11:15


UPDATE IMPORTANT PENTRU TABARA DE LA LISA!

Am luat azi iarasi un extras de cont de la banca si am actualizat fisierul al carui link am sa-l mai pun odata aici,pentru cei care nu au inteles inca unde sa caute.
Ideea este ca in lista de acum sunt 50 de persoane cu intentia de a veni si doar 40 care au si platit avansul sau integral pentru tabara. Asta inseamna ca suntem la limita de a inchiria 3 sau 4 cabane, care inseamna destul de mult in economia evenimentului. Retineti ca intr-o cabana pot sta cam 15 persoane, daca nu se ia in considerare si sala mare de la parter unde sunt canapele extensibile (dar nu am considerat-o ca fiind o optiune, fiindca cei care ar sta acolo, ar fi foarte deranjati de restul lumii care se preumbla prin sala aceea).

De aceea, am rugamintea ca cei care nu au platit inca si vor sa vina, sa plateasca pana la sfarsitul acestei saptamani, dupa care, daca vor sa vina, isi asuma conditiile disponibile la vremea respectiva !

Am sa trimit si mail catre cei care nu au platit si sper sa se hotarasca mai repede, fiindca mai e putin timp. E totusi un eveniment de care se discuta de anul trecut, nu e scuzabil sa intarziem atat cu organizarea si sa ajungem in pragul evenimentului sa nu stim cati suntem.

 https://dl.dropbox.com/u/98966678/Tabara%20astronomy.ro%202013%20-%20FINAL.xls 

Numai bine!

Tudor Georgescu
10 Apr 2013 12:20

Intrebare auxiliara
Pentru cine a fost pe la locatie (Lisa) deja. Avem semnal 3G -adica internet in cabana sau in curte?
 Si daca da, care operator (Orange, Cosmote sau Vodafone)?

jimao22
10 Apr 2013 15:38


Avem wireless. Si cred ca si 3G.

jimao22
15 Apr 2013 11:43


Buna ziua la toata lumea.

Am intrat in linie dreapta cu organizarea. Azi voi trimite banii de avans la Lisa. Cei care vin in final sunt trecuti in tabelul din anexa - asta e ultima varianta care cred ca nu se va mai modifica de acum. Cine vrea sa vina de acum incolo are trei posibilitati:
- accepta sa stea in cabane in locurile de la parter dintr-una din cabane, unde sunt canapele extensibile
- sta cu cortul
- vine si pleaca fara sa doarma la Lisa (pentru cei din zona Brasovului cred ca e cel mai usor)  

Vom lua pana la urma 3 cabane si nu 4, ceea ce se va traduce printr-o economie de bani pentru fiecare. Vom vedea la sfarsit cat si cum, dupa ce punem pe hartie toate cheltuielile.
La parterul uneia din cabane se va organiza sesiunea de comunicari, la parterul alteia se va organiza masa festiva si la parterul celei de-a treia vor fi locurile de rezerva pentru cei care eventual vor sa mai vina de acum incolo (putin probabil totusi).

Vreau sa va aduc aminte celor ce au spus ca se implica cumva in organizare ca avem de rezolvat urmatoarele probleme:

- proiector - tsa 
- panou de proiectie - ???
- DSLR pentru time-lapse - astrographist.com - sper sa nu uiti Alex
- ecusoane - Mike23 - rezolvat (sper)
- autocolante cu astronomy.ro - jimao22 - rezolvat
- DVD-uri cu soft astronomic - jimao22 (rezolvat partial, azi am luatDVD-urile de la inscriptionat, trebuie sa le copiez cu informatie)

Vreau sa am de la voi, toti care participati (si care veti avea in mod sigur pretentii si observatii in momentul in care vom fi la Lisa) cate o propunere de meniu si mai ales o propunere pentru a face ca masa sa fie festiva, cum vedeti voi treaba asta facuta cat mai profesional.

Astept feed-back-urile voastre cat mai curand, din punctul meu de vedere am intrat in linie dreapta.

Numai bine!

P.S. NU UITATI SA VA LUATI CABLURI LUNGI DE ALIMENTARE PENTRU MONTURI SI ALTE ALEA, CA NU AVEM DE UNDE SA LUAM DE ACOLO. 
In rest, retineti ca avem internet, curent electric si probabil si 3G in toate retelele.

Mike23
15 Apr 2013 12:18


Salutre tuturor,

    Nu va faceti probleme in privinta ecusoanelor, ele sunt aproape gata si mai ramane sa le printez. :D 
    Micul dejun probabil ca o sa fie format din produse specifice zonei(branzeturi si produse din carne afumata), si/sau un ou (fiert sau prajit).
    La pranz si seara probabil ca or sa fie ceva gratare, salate....conserve, sau ce o aduce lumea de acasa....asta pt. cheltuiala minima, si mai e varianta de a manca la un restaurant, terasa in zona.
    Are importanta daca se ajunge acolo dimineata sau dupa-amiaza? Eu, daca pot si ceilalti care or sa vina cumine in masina, as merge mai de dimineata ca sa pot profita si de ziua de vineri la munte.
    Era sa uit.....legat de masa festiva probabil ca o sa fie ceva similar cu masa de pranz sau eara doar ca in plus or sa apara bauturile (de preferat sa se sondeze si asta ca poate nu consuma toti acelasi fel de bautura si sa nu facem risipa), si ceva dulce (tort probabil), si sa nu uitam de ceva fructe si chestii de rontait (alune, covrigei,...etc.).
  
Mihai

P.S. - Cristian (Jimao22), eu vin singur la Lisa. Prietenul meu nu mai poate veni. Am anuntat acest lucru de vineri, dar in fisierul xl am observat ca nu apare modificarea.

tsa
15 Apr 2013 13:01


salutare,

da, confirm inca odata (de dragul formalitatii) ca avem un proiector BENQ. Aduc si un bec de rezerva, desi nu cred sa avem probleme, becul mai are mult de trait :)

Cat de mare ar trebui sa fie panoul de proiectare? Ar merge si modelul care se monteaza pe perete? Putem prinde pe ceva acolo? Sau e necesar sa fie cu trepied?

tsa

Catalin Paduraru
15 Apr 2013 13:59


Legat de masa mai bine spunem ce nu vrem :) 

Eu nu vreau sa dau de urmatoarele: cremvusti, parizer si salam/mezeluri de cea mai proasta calitate. Mai bine: branza, oua, gem, lapte, afumatura, etc.

Spor!

Tudor Georgescu
15 Apr 2013 14:34

dotari in completare
Salutare,
Daca este multumitor, un panou de proiector de 1.75 (1.80) cu trepied pot sa il aduc eu.
Pentru DSLR - sigur vor fi multe, Eu vin cu 60Da si 350D, telecomanda radio (Hahnel Pro II) pentru unu si cablu home made pentru al doilea eventual si un adaptor T.

Tudor

jimao22
15 Apr 2013 17:37


Ok, asa ramane deci. Aduceti Dvs. panoul de proiectie.
Doar sa nu il uitati la plecare sa-l bagati in bagaje.
Multumesc mult.
Numai bine!

PS Pentru cei care nu au vazut discutiile postate azi, uitati-va va rog si pe pagina anterioara.

sabin fota
15 Apr 2013 21:07



Eu nu vreau sa dau de urmatoarele: cremvusti, parizer si salam/mezeluri de cea mai proasta calitate. Mai bine: branza, oua, gem, lapte, afumatura, etc.

Spor!
+1

Canis Extramajoris
16 Apr 2013 12:07




Spor!
+1

Corect,si eu sunt de acord !CEXM, pofta buna :D

Tudor Georgescu
16 Apr 2013 12:22




Spor!
+1

Corect,si eu sunt de acord !CEXM, pofta buna :D

Mike23
16 Apr 2013 19:29


De aceea nici eu nu am pomenit de mezeluri...dar parca un cremvu&#537;ti cu mu&#537;tar. :))))).
Din cate-miamintesc nici Cristian(jimao22), nu a pomenit de asa ceva ci mai de graba de produse luate de la satenii din zona.
Oricum ar fi păcat sa fim in zona Fagara&#537;ului si sa nu savuram alimente autohtone.....bio :D

Mihai

emilf
17 Apr 2013 10:32



Oricum ar fi păcat sa fim in zona Fagara&#537;ului si sa nu savuram alimente autohtone.....bio :D

Mihai
Imi aduc aminte vara trecuta la Balea Lac, fiu-meu (avea cinci ani si jumatate) fara sa intrebe pe nimeni nimic s-a repezit cu dintii intr-o rola de cascaval afumat de pe o taraba a locanicilor trebuind sa cumpar acea rola intreaga.
Or fi crezut oamenii ca nu hranesc copilul, dar el rivnit la bucatele apetisante expuse acolo. :lol:

jimao22
25 Apr 2013 21:18


Am vorbit cu doamna Adriana Vasile (sotia proprietarului vilelor) si am stabilit oarecum un meniu care va fi cat se poate de natural, cu produse taranesti proaspete si bune, plus niste surprize (care sa speram ca o sa iasa).
In perioada urmatoare (sambata-sambata) voi fi plecat si indisponibil. V-as fi recunoscator daca nu ma veti suna in perioada asta. Ne auzim incepand cu prima zi de Paste, ca sa stabilim detaliile finale. O sa fie o saptamana agitata atunci, dar sper sa fie totul bine. 
Desi pana acum am fost detasat, acum incep sa am emotii  :? . Chiar as vrea sa plecam cu toti de acolo cu niste amintiri de neuitat, in sensul bun, desigur.

Numai bine.

Mircea Pteancu
25 Apr 2013 23:33


Totul va fi bine,avem incredere,Doamne ajuta!
Mircea

jimao22
01 Mai 2013 20:54


Buna ziua,    
 Va trimit  alaturat meniul propus;     Mic dejun: bufet suedez cu preparate traditionale: telemea proaspata, cas, urda (din ferma proprie), omleta taraneasca din oua de casa (varianta simpla si cu verdeturi si sunculita), slaninuta, mezeluri, cafea, ceai, lapte, cereale,cruditati de sezon si paine proaspata de casa.     Masa festiva: ciorbita taraneasca de pui, friptura de porc cu garnitura de  cartofi taranesti si legume, salata asortata de varza, paine de casa,  sarmalute cu smantana,  ardei iute si mamaliguta, fructe, covrigei sau saratele, placinta taraneasca cu branza, tort, apa plata.     Posibil mici modificari la meniu.

Asta e textul copy/paste primit azi de la doamna Vasile.

Comentarii incepand de sambata, nu sunt in tara si am o conexiune de net imposibila.

dragos.n
02 Mai 2013 02:09


Desi, 99,x% nu voi putea sa particip la aceasta reuniune, totusi am urmarit cu mult interes toate discutiile legate de acest eveniment. Vad ca prin grija lui Cristian-jimao22, au fost stabilite multe lucruri la care probabil eu nu m-as fi gandit. Si inca odata, il felicit pe aceasta cale.

Dar nu pot sa nu observ faptul ca in aceste ultime discutii, legate de organizarea acestui eveniment, nu se spune nimic de instrumentele care vor fi aduse acolo, pentru a face si observatii astronomice, nu doar mese festive, si expuneri la tabla. Si vreau sa subliniez, ca nu este o critica la adresa nimanui, ci este o simpla aducere aminte, asa cum un chibitz vede uneori mai bine tabla de sah, decat participantii la joc.

Si sper sa nu se supere nimeni, ci eventual, sa gasiti o forma de organizare si la nivelul asta. 

Spre exemplu, stiu ca vine Uranus7. Dar mai stiu ca el are montura fixata cu greu spre pol, intr-un balcon fara vizibilitate in acea directie. Dar daca se organizeaza cu altcineva care aduce o montura capabila, poate aduce acel telescop solar, doar tubul, care poate ca e unic in tara, fara sa deranjeze montura.

Si cred ca aici este responsabilitatea tuturor, nu al lui Jimao. In fond, nu cred ca are rost, si nu e in interesul nimanui sa fie acolo 10 newtonuri de 200 si 10 ED-uri de 80, si mai nimic altceva.

chataros
02 Mai 2013 18:14


Eu pot sa vin cu binoclul meu decolimat, poate ma si ajuta cineva cu ocazia asta...
http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=7827&start=0
Nu cred ca prezinta mare interes in sine, dar poate macar comparativ sa vedeti ce-i de capul lui.

jimao22
04 Mai 2013 04:05


In sfarsit acasa. Am ajuns la 3 dimineata si primul lucru dupa despachetat a fost sa reiau un pic discutiile aici.
Despre instrumente ce sa zic, vine fiecare cu ce are. Daca vor fi toate instrumentele identice (teoretic e posibil, practic e improbabil) asta e, ce sa facem? Nu putem cumpara un instrument nou ca sa il innoim cu ocazia asta. Eu cred totusi ca va fi o varietate mare de instrumente si cred (sau mai bine zis sper) ca fiecare sa isi aduca macar un instrument si nu sa "profite" de instrumentele celorlalti. Nu ca ar fi grav acest lucru, dar schimbul de experienta este cel mai important in aceasta intalnire, precum si crearea unor legaturi diferite fata de cele de acum intre membrii forumului.
Multumesc pentru apreciere, Dragos. Oricine putea sa faca ce am facut eu daca implicarea este cea corespunzatoare.
Intai sa vedem cum iese asta si apoi sa ne strangem mainile si sa ne felicitam... E cam devreme de asa ceva acum.

Numai bine.

achy1978
04 Mai 2013 08:50


Si eu te felicit Cristi pentru tot ce ai realizat pana acum. Ai reusit sa mobilizezi foarte multi membrii ai forumului (inclusiv pe mine - insa din motive obiective nu pot ajunge .... vineri seara am un eveniment important in familie si in plus, este posibil ca sambata sa vina producatorul acopersului si sa il monteze la roll-off), iar acest lucru a fost destul de greu de realizat si stiu ca ai muncit foarte mult in acest sens.

Va doresc succes deplin la implementarea acestei actiuni si o sa fiu alaturi de voi moral si telefonic si imi pare nespus de rau pentru lipsa mea fizica de acolo.

Cer senin!

Marian

Mircea Pteancu
05 Mai 2013 16:15


Am actualizat in lista de pe Dropbox datele care ma privesc pe mine,pe Hofer Gratian si Dora si fiul lor.
Eu vin impreuna cu familia Hofer.Intai ei vor veni de la Oradea la Arad in seara de Joi.Apoi Vineri dimineata pornim spre Lisa.
Eu am achitat avansul pentru cazare de 70 ron pentru mine iar Gratian a achitat 140 ron avansul pentru cazare pentru el si Dora,micutul nu se pune  deocamdata la socoteala.
Se va pune insa la socoteala poate peste 15-20 de ani,daca va fi astronom amator ca babacul sau si va arata poza cu pixelii ingalbeniti de vreme a participantilor la prima intrunire ''astronomy.ro''.
Vom vedea ce va iesi,poate un fel de Stellafane sau un Texas Star Party in varianta romaneasca.
Sau mai aproape de meridianele noastre un ITT Violau romanesc.

Mesajul lui Dragos sugereaza o directie posibila.Intradevar ar fi grozav sa avem parte de cat mai multe tipuri si marimi si marci de telescoape.Asta insa s-a mai vazut.
Dar  varianta de care se teme el ,mie imi place la nebunie:un camp plin cu zece doburi de 8 toli si zece ED-uri de 80mm.Este o idee fantastica!Nu avem nevoie de un nou Stellafane  si nici de un nou TSP.
Putem sa venim noi cu o varianta mioritica nemaivazuta:daca vin zece doburi de 8 inch,fiecare pregateste un numar de zece sau cincisprezece sau douazeci de obiecte interesante.
Prin rotatie,participantii vor observa pe rand fiecare obiect,trecand de la un telescop la celalalt.
Un mega-star-party,cum n-am mai auzit!
Multi ar vedea cu ochii proprii mai multe obiecte intr-o singura seara decat au vazut de cand au intrat in hobby.
Acesta ar putea fi  proiectul nostru pentru anul urmator.
Cum bine a zis Dragos,trebuie insa sa ne pregatim.

Mircea

URANUS7
06 Mai 2013 18:51


Salutari si "Christos a-nviat ! " din Brasov, unde sunt "parcat" pentru relaxare  de ~ 10 zile.

As vrea sa adaug ca pentru cei ce nu au putut veni la Plaiul Lisei, am sa incerc sa fac transmisie LIVE de la fata locului, secvente de pe "terenul de desfasurare" (in timpul zilei), din timpul comunicarilor dar si din timpul capturilor solare, planetare sau de tip DSO "vazute" de camere.

Asadar, nu uitati (cei de acasa) ca prezentul topic va fi folosit si pentru a fi anuntati  despre momentul transmisiei.

Adresele probabile pe care se vor putea urmari transmisiile vor fi:

http://www.livestream.com/uranus7
http://www.astrocluj.ro/andromedalive.html

http://www.nightskiesnetwork.com/      (se intra ca GUEST si se face click pe fereastra cu ID-ul Uranus7)

Evident, evenimentul trebuie vazut ca un adevarat Star Party si deci, trebuie tratat ca atare, adica si cu transmisii live de la fata locului. :D  

Toate cele bune,

Gabriel

Erwin
08 Mai 2013 11:35


Chiar mă întrebam înainte de a citi topicul dacă nu cumva se va transmite live ceva de la Lisa, poate reu&#537;esc să văd câte ceva online, neputând participa de data asta. Succes &#537;i felicitări, domnilor!

Mike23
08 Mai 2013 12:43


Oameni buni ne mai desparte o zi (asta e ca si terminata), pana sa plecam si eu zic sa batem in cuie ora si locul plecarii(cel putin pt. Bucure&#537;ti). Si trebuie stiut dinainte daca ramane valabil treaba cu gratarele pt. Masa de seara sau pranz ca sa stim fiecare ce facem, ce cumparaturi.

O zi placuta.

Mihai

jimao22
08 Mai 2013 12:54


Daca aparea vreo schimbare in program v-as fi anuntat. 
Masa de vineri seara si sambata seara (pentru cine mai poate) se asigura de fiecare in parte. Cine ajunge primul acolo (probabil ca eu) face focul la gratare.

Am uita sa dezbatem un pic problema bauturilor. Nu gasesc sticla de 5 l cu tuica, am sa o mai caut la beci. Dar la 50 de oameni inseamna cam 100 gr de fiecare. Pentru unii suficient, pentru alti putin. Fiecare cum rezista sau cum ii place. Daca o gasesc, fac eu cinste. Daca nu, cred ca ar trebui sa cumparam de undeva. 
Astept propuneri!

Macar aici sa fiti mai activi, ca in rest m-ati coplesit cu propunerile voastre.

Ne vedem la Lisa!

Numai bine.

mircear
08 Mai 2013 14:07


Oameni buni ne mai desparte o zi (asta e ca si terminata), pana sa plecam si eu zic sa batem in cuie ora si locul plecarii(cel putin pt. Bucure&#537;ti). 
Eu unul o sa plec in jur de 7:30. Cel tarziu la 8.
Mai sunt cativa soferi (Catalin Paduraru, Canis) care pleaca din Bucuresti ceva mai tarziu, dupa 10 incolo probabil.

StarChild
08 Mai 2013 15:09


2.5L de palinca de Maramu aduc eu :-)  (e din sursa sigura, de la socru-meu ptr mine, baietii din club4x4 stiu "licoarea' si inca n-am primit plangeri)

@jimao: probabil voi ajunge vineri tarziu (undeva dupa ora 22.00) trebuie sa anunt la Lisa inainte?, sau cum aflu care va fi camera in care vom sta?. Din pacate abia vineri pe la 1700-18.00 voi pleca din TM, si prea tare nu pot merge...cu mancarea ma descurc din traista vineri seara.

pot lua inca o persoana fara prea mult bagaj (sa zicem o valiza/rucsac, dar fara echipament astro & shit) eventual de pe traseu ...voi merge pe TM-Lugoj-Deva-Sibiu.

chataros
09 Mai 2013 18:22


Se pare ca vremea va tine cu noi (sper sa nu cobesc)  :lol: 
http://www.accuweather.com/en/ro/lisa/277863/astronomy-weather/277863

sabin fota
09 Mai 2013 20:11


:D la fel si aici:
http://www.meteoblue.com/en_GB/weather/charts/seeing/lisa_ro_19169 

Cristi este cu noroc ;)

Valentin Grigore
09 Mai 2013 20:16

plecare din Targoviste, cautam sofer
Salut,

Incerc sa ajung la Lisa pentru a face o editie speciala a emisiunii Noi si Cerul.
Voi pleca sambata dimineata din Targoviste cu un cameraman, cu masina televiziunii.
Din pacate, schimbari de moment ne-au lasat fara sofer (contam pe participanti din Bucuresti care sa vina la Targoviste si sa mergem impreuna).
Exista cineva care doreste sa mearga la Lisa sambata dimineata si are si permis auto?
Si care e dispus sa vina la Targoviste...
Stiu ca sansele sunt mici, dar fac o incercare.

chataros
09 Mai 2013 23:59


Daca era plecarea vineri dimineata puteam sa trec eu, dar asa plec cu colegii de maine.
Poate totusi se gaseste cineva...

Mircea Pteancu
10 Mai 2013 11:44


Datorita unor circumstante personale nu voi participa la Intalnirea de la Lisa si ma retrag de pe forum.
Mircea

StarChild
10 Mai 2013 15:33


no o ajuns lumea? ca UranusTV inca nu transmite  :mrgreen: 

in 2 ore pornesc si eu .... :roll:

tsa
10 Mai 2013 16:05

Re: plecare din Targoviste, cautam sofer
Salut,

Incerc sa ajung la Lisa pentru a face o editie speciala a emisiunii Noi si Cerul.
Voi pleca sambata dimineata din Targoviste cu un cameraman, cu masina televiziunii.
Din pacate, schimbari de moment ne-au lasat fara sofer (contam pe participanti din Bucuresti care sa vina la Targoviste si sa mergem impreuna).
Exista cineva care doreste sa mearga la Lisa sambata dimineata si are si permis auto?
Si care e dispus sa vina la Targoviste...
Stiu ca sansele sunt mici, dar fac o incercare.


Nu doresc sa intru in polemici, dar parca era vorba ca nu vrem televiziune la Lisa. Scopul intalnirii nu e publicitatea (pentru popularizare exista evenimente sau pot fi concepute) ci sa ne cunoastem, sa povestim intre noi, sa schimbam idei. Astea nu se pot face in fata camerelor.

numai bine,
tsa

bumblebee
10 Mai 2013 16:37

LIVE Plaiul Lisei - URANUS 7
URANUS 7 transmite live de la fata locului, de la Plaiul Lisei
1. intrati pe http://www.nightskiesnetwork.com/
2. click pe VIEW AS GUEST
3. click pe fereastra URANUS 7 
Acum ii ascultati pe baieti si fete si vedeti imagini live de la fata locului

Erwin
10 Mai 2013 23:24


Sper că sunte&#539;i la observa&#539;ii! La Bucure&#537;ti e senin, am văzut Venus la apus, curând vor dansa împreună Jupiter, Venus &#537;i Mercur. 

Cer senin!

jimao22
12 Mai 2013 20:14


Prima intalnire a membrilor astronomy.ro s-a incheiat astazi 12 mai 2013.
Daca a fost frumos sau nu ramane la aprecierea participantilor. Eu mi-am stabilit obiectivele, adica au fost mai mult de 2 participanti in afara de mine si relatiile create intre cei ce au venit au fost nemaipomenite. Calitatea prezentarilor la sesiune a fost extraordinara si am avut doua nopti cu cer de cristal.
Ce vreau sa va rog din nou este sa-mi trimiteti (cei ce ati prezentat lucrari la sesiune) lucrarile voastre in format electronic fie pe mail fie prin transfer.ro ( cristian.danescu@dekoflex.ro sau danescu.cristi@gmail.com ), iar TOTI cei care ati facut poze SI filme, sa-mi trimiteti respectivele fisiere ca sa incerc sa fac un film al evenimentelor pe care sa-l pun pe youtube apoi.
Multumesc tuturor pentru participare si daca am gresit pe undeva, sa-mi fie iertat - atat m-am priceput eu.

Numai bine!

sabin fota
12 Mai 2013 20:29


te-ai priceput bine, macar daca s-ar mai pricepe si altii ca tine am duce-o mult mai bine
Felicitari!

gabi
12 Mai 2013 21:06


Datorita unui om inimos (jimao22) s-a intamplat minunea, ne-am intalnit.Felicitari participantilor si multe multumiri organizatorului Cristi Danescu (jimao22)

P.S. Nu uitati sa va curatati echipamentele de polen,este ingrozitor de mult.

Mike23
14 Mai 2013 12:06


Felicitari Cristian pt. Reusita de a aduna pe cei 30+ membrii ai forumului. Prima editie a fost un succes si  sper sa venim mai multi anul urmator, daca nu se organizeaza si in august. Sincer sa fiu as fi statmai mult in preajma voastra( cei prezenti la astro-party), dar datoria de acasa e datorie :D.
Mi-a facut o deosebita placere sa va cunosc personal pe cei prezenti la Lisa si instrumentarul detinut de voi.

O zi frumoasa.

Mihai

george_b
14 Mai 2013 14:23


La fel ca Mike si ceilalti, si eu tin sa multumesc lui Cristi pentru eforturile facute pentru a ne aduna si stresul suportat. Imi inchipui cam cum e sa pastoresti o turma de pisici ...
E cert ca intalnirea noastra a fost o reusita, am invatat multe lucruri noi si mai ales am intalnit oameni de foarte buna calitate. Oricand cineva isi explica pasiunea cu emotie, dar cu ochii stralucind, e un spectacol la care merita sa asisti.

Astept cu mare interes urmatoarele noastre intalniri, pana atunci, forumul le vor tine loc (apropo, este cel mai bun forum pe care am intrat pana acum...)

Cer senin!
George

OptikOla
14 Mai 2013 15:54


Felicitari organizatorilor evenimentului de la Lisa. Aceste intalniri sunt absolut necesare pentru comunitatea noastra si dorim sa devina o obisnuinta.
   Vom incerca sa organizam si noi o intalnire in Moldova, in Neamt, inclusiv cu urcare pe Ceahlau pentru observatii, dar si pentru un concediu/week-end deosebit.
  Invitam amatori si din alte regiuni, poate iese ceva de neuitat. 
   Am detaliat pe Star Party Moldova.
   Asteptam sugestii si intrebari.

Valentin Grigore
22 Mai 2013 01:48

materiale pentru emisiunea tv
Salutare tuturor,

Sambata, 25 mai, doresc sa difuzez emisiunea Noi si Cerul, editia inregistrata la Plaiul Lisei.
Adresez rugamintea tuturor celor care au imagini de la actiune (de la programul intalnirii), precum si imagini ale cerului capturate in cele 2 nopti, si care doresc, sa trimita aceste imagini pe adresa
noisicerul@gmail.com
pentru a le folosi in montajele pe care le voi face pentru emisiune.
De asemenea, adresez rugamintea celor care apar in emisiune (care au vorbit despre activitatea lor, care au prezentat instrumentul cu care lucreaza etc) sa trimita imagini astronomice realizate acolo, in cele 2 nopti, dar si imagini mai vechi realizate cu instrumentele lor (ex. d-nul Corban - imaginile la Soare, Sabin Fota - imagini realizate cu instrumentul prezentat etc.).
Imaginile trebuie sa fie in format jpg, cu latura mare cel putin 1200 px.
Va rog sa trimiteti contributiile pana cel mai tarziu joi, 23 mai, orele 20.

Multumesc!

Vali

Valentin Grigore
25 Mai 2013 11:48

la tv
Noi &#537;i Cerul, Columna TV, sâmbătă, 25 mai, orele 15:00 (reluare luni, orele 23:00).
Edi&#539;ie specială realizată în data de 11 mai, la Plaiul Lisei, la întâlnirea comunită&#539;ii astronomy.ro.
Emisiunea se poate urmări live &#537;i pe internet la adresa
http://www.columnatv.ro/tv/live/
După difuzare, &#537;i această edi&#539;ie va fi postată în arhiva emisiunii pe site-ul Columna TV (http://www.columnatv.ro/tv/category/emisiuni/noi-si-cerul).
Mul&#539;umesc celor care au trimis imagini pentru a fi incluse în emisiune.
Vizionare plăcută!