-----------------------------------
zoth
10 Feb 2013 11:26

Cumpar trepied lemn
Salutare,

cumpar trepied de lemn capabil sa sustina bine o sarcina de 5-6Kg si pe care sa-l pot adapta la o baza clasica de trepied chinezesc (la fel ca cea din imaginea de mai jos).
Daca distanta dintre elementele de fixare pe baza este mai mare cu 3-4mm decat cea din imagine, nu ma deranjeaza.
Astept oferte aici sau in PM.

Multumesc.
Cer senin!

zoth
14 Feb 2013 12:08


Inca interesat de trepied!
Sunt deschis si la alte solutii ce pot fi compatibile cu baza din imaginea precedenta.

Erwin
14 Feb 2013 13:55


Dacă nu dore&#537;ti să fie extensibil po&#539;i folosi ni&#537;te rigle simple din comer&#539;. Pui două câte două &#537;i le articulezi cu un paianjen cu 3 brate la mijloc pentru rigiditate. Capetele de jos le fixezi împreună cu o piesă metalică să reziste la uzură. 

[url=http://www.cloudynights.com/ubbarchive/showflat.php/Cat/0/Number/111795/page/315/view/collapsed/sb/2/o/all/fpart/1]Simple wood tripod

zoth
14 Feb 2013 14:20


Imi pare interesanta ideea si nici nu-mi trebuie sa fie extensibil trepiedul.
Nu stiu insa la ce fel de rigle te referi ... unde se pot gasi in comert?

dragos.n
14 Feb 2013 16:45


Eu am gasit un astfel de trepied acum cateva luni pe Okazii, la sectia foto, trepiede. Incearca si acolo, poate ai noroc.

zoth
14 Feb 2013 20:16


Multumesc, am mai cautat pe okazii cand si cand dar nu am gasit ceva potrivit pana acum.
Mai perseverez ...  :)

Erwin
15 Feb 2013 12:55


Hornbach, Obi, Praktiker au la sec&#539;ia materiale de construc&#539;ii &#537;ipci din lemn de diferite dimensiuni &#537;i esen&#539;e, gata fasonate. Probabil că de frasin n-o să găse&#537;ti dar merge să le faci din fag. Molidul sau bradul e prea moale. Dai strat-două de lac incolor &#537;i rezistă la umezeală.

StarChild
15 Feb 2013 13:02


ptr "rezultate deosebite" se poate folosi plaja stratificat ("ply wood") de 20mm care sa fie taiat fasii de latime cat vrei, apoi incleiate intre ele si eventual asigurate cu niste suruburi. Cei din magazinele astea mari de profil poate debita placajul la circular fasii inguste. Avantajul e ca ei o sa-l taie cu disc circular, deci o sa obtii niste taieri drepte de calitate.

La sfarsit se iau muchiile ascutie putin la smirgel si se lacuieste. In felul asta ai un lemn dens (atenueaza bine vibratiile), restul de stabil la variatii de temperatura si umiditate (fiind mai multe straturi laminate cu fibre orientate pe directii diferite), si in functie de prelucrare poate avea si un aspect placut.

LE: uite aci solutia lui colegu @saiph: http://www.astronomy.ro/forum/files/az3_dual_165.jpg  (sper sa nu se supere) ceva de genul ala poti sa faci folosind acel placaj, straturi lipite si insurubate. bafta!

lentilozaur
15 Feb 2013 16:21


Cel mai simplu si ieftin este sa iei picioarele de la un "sevalet de teren" pentru pictura. Sunt relativ solide, din esente tari si extensibile. Il poti gasi la 80-90RON nou. Singurul dezavantaj ar fi ca trebuie sa realizezi 3 piese metalice cu sectiune patrata  in care sa intre picioarele si care sa se prinda de baza ta. Sau ... poti freza baza daca este plina, intre in cei 31mm (iti ramane suficient loc sa introduci picioarele si poti face astfel si un opritor pentru deschiderea maxima.
Asiola venea cu un trepied pe care il vanez de ceva vreme :)
http://www.dda-web.de/images/pictures/birdrace06_asiola_lg.jpg

dragos.n
15 Feb 2013 18:20


Fagul nu e bun ca dupa un timp se usuca in interior si crapa. Mult mai stabil poate fi placajul, dar trebuie bine tratat la suprafata.

zoth
15 Feb 2013 20:54


Va multumesc pentru sfaturi, am desprins cateva idei foarte utile  :) 
Saptamana viitoare am de umblat prin tara si o sa dau o raita si prin magazinele mentionate de voi.
Daca se va concretiza ceva am sa revin cu informatii aici.

bogdan69
16 Feb 2013 13:39


Am eu unul de teodolit care e capabil sa tina mult mai mult decat 5-6 kg. Din pacate are distanta dintre elementele piciorului de aproximativ 42mm, poate mai mult. E un model cu varfuri metalice ca niste cazmale, se poate infige in pamant pentru stabilitate.

zoth
16 Feb 2013 13:56


Cateva imagini cu trepiedul se pot pune aici sau in PM?
Multumesc.

bogdan69
16 Feb 2013 15:19


O poza cu el, insa este fara capul foto si placa.

zoth
16 Feb 2013 17:18


Aveti PM.

zoth
17 Feb 2013 13:02


Rezolvat.
Topic inchis.
Multumesc.