-----------------------------------
sabin fota
23 Feb 2013 16:40

M42 - Hubble Legacy Archive
Captura - Hubble
Procesare - PixInsight și PS

Am vrut sa evidentiez formarea unui sistem planetar in jurul unei stele.

psemil
23 Feb 2013 17:56


Super tare. In sfarsit cineva si-a prins urechile cu pozele de la Hubble Legacy Archive. Rezultatul seamana foarte tare cu  procesarea echipei Hubble. Povesteste ceva despre procesare...
Vad ca pe sait-ul tau mai ai si altele.... care prezinta caracteristici inca nedescoperite ale galaxiilor [url=http://sevenastronomy.blogspot.ro/2013/02/ngc4038-hubble-legacy-archive.html]Antene si [url=http://sevenastronomy.blogspot.ro/2013/02/m51-hubble-legacy-archive.html]Vartej   :lol:

achy1978
23 Feb 2013 18:21


Ce altceva sa faci pe o astfel de vreme? Felicitari!

iuli72an
23 Feb 2013 18:24


Prezentarea de fata, din cate am vazut eu, pare un mic extras din aplicatia WWT (WorldWide Telescope).

In orice caz, este excelent modul de explorare si detaliile astronomice, expuse in acesta aplicatie free.

Cer senin.

sabin fota
23 Feb 2013 20:26


mersi Emil! am incercat sa dau jos fisierul color dar mi-a fost imposibil, avea 3,5Gb, asa ca le-am dat jos pe cele 3 canale RGB si le-am combinat in PI, fisierul combinat ajungand tot la 3,5Gb :shock: asa ca, desi am un sistem decent mi-a luat 45 de minute ca sa aplic un ACDNR pe imaginea initiala, apoi celelalte actiuni (crop/resize) le-am facut in PS.
Pai la asta m-am gandit si eu Marian, ca sa nu imi pierd antrenamentul la procesare.
iuli72an, imaginile sunt din Hubble Legacy Archive, le descarci si daca "te ține" sistemul le procesezi, sunt in formatul .fits si sunt foarte mari.

iuli72an
24 Feb 2013 00:40


:D

M-ar tine sistemul hw insa nu stiu cat m-ar tine sistemul psihic la asemenea marimi.

Din acesta cauza am preferat WWT si alte prezentari interesante si adiacente.

Cer senin!

auriga
25 Feb 2013 11:11

Re: M42 - Hubble Legacy Archive
Foarte tare imaginea. Pe ce configuratie hardware rulezi Pix?
Legat de aceasta captura extraordinara, exista si pe wiki o imagine 18000x18000 din care am extras o parte cu [url=http://en.wikipedia.org/wiki/Bow_shock]bow-shock-ul din jurul stelei LL Orionis ce se poate observa (probabil) la o scara redusa si langa alte stele din camp.

sabin fota
25 Feb 2013 12:48


Mersi auriga, intr-adevar imaginea este extraordinara din mai multe puncte de vedere, si tot la rezolutia aia m-am chinuit si eu sa o prelucrez.