-----------------------------------
alex.tudorica
15 Mar 2013 21:29

Cassegrain 50 cm: varianta prime focus
In urma cu o zi am aflat ca de fapt se poate folosi telescopul nostru si in prime focus asa ca am sarit imediat ce a fost senin; s-a nimerit sa fie senin aseara :) Atasez doua imagini (povestea aici: http://timelessphotons.blogspot.de/2013/03/cassegrain-prime-focus-test.html), cea cu Flame-Horsehead fiind in Ha, 60 de minute (subexpuneri de 3 minute), iar celalata in LRVB (60 minute:20minute:30minute:40minute). Din pacate cerul era variabil si e foarte greu cu flaturile in conditiile astea, plus ca daca schimb filtrul am impresia ca nu mai revine exact la loc. Cred ca doar cu dithering mare si multe expuneri intinse pe de-a lungul multor nopti, cu camera in orientari diferite pot scapa mai bine de problema asta.

   Altfel oricum, poluarea e maxima aici si probabil voi trage mai ales la nebuloase, ca am Ha, SII si OIII :)


    Imaginile sunt luate impreuna cu un coleg, dar procesarea am facut-o doar eu.

Catalin Paduraru
15 Mar 2013 22:38


Esti tare bai Alex, sa folositi la maxim telescopul ala.

Erwin
15 Mar 2013 22:58


Super, Alex! La cāt mai multe din astea! :)

alex.tudorica
15 Mar 2013 23:01


Multumesc! De acum incolo cred ca aproape numai in prime focus voi folosi telescopul :) Ce mare pacat ca e intr-o zona atat de poluata luminos si cu seeing asa de prost! :( 

   Are cineva culori bune in zona respectiva? Mor de nerabdare sa vad o imagine colorata frumos de acolo! Daca e cineva interesat, pot trimite fits-ul original.