-----------------------------------
eolloe
04 Mai 2013 15:08

M81-M82 Bode's Nebulae
Am incercat si eu mai multe aseara dupa 3 nopti in care dupa ora 22 intotdeauna au venit norii. Ce nu am reusit inca este sa ghidez cu camera Alccd5l-IIc - nu am reusit sa gasesc o stea de ghidaj prin VMC 110l. Sigur am campul destul de mic. Se pare ca asta e ce mi-a iesit cel mai bine.

Asadar am un M81-M82 (Bode's Nebulae) sunt neghidate 4x120 de secunde cu Nikon D3100 la ISO 800 cu NEQ6 Synscan Goto si 150/750. Au si dark-urile aferente. Restul de 7 expuneri la aceeasi durata le-am aruncat din motive de nori care au aparut iar.

dmtr69
04 Mai 2013 20:33


Arata foarte bine. Incredibil as spune pentru numai 8minute expunere. Mi-as da cateva ore din "imaging time" ca sa o am in portofoliu. Din pacate observatorul meu nu are vedere spre N. Multumesc pentru postare.

Michel Ardan
05 Mai 2013 10:01


Felicitări. keep-up.

emilf
05 Mai 2013 10:19


Foarte bine au iesit, felicitari !
Doar ce le-am privit si eu in urma cu trei nopti prin binoviewer si cu toate ca am avut pierdere de lumina tot m-au incintat cu frumusetea lor.  :D

eolloe
05 Mai 2013 22:50


Multumesc pentru aprecieri si incurajari  :D . Vremea nu prea tine cu noi. Mi-as fi dorit sa fi prins macar cele 14 minute aruncate sa vad ce iese.

Urmatoarele sper sa fie ghidate.