-----------------------------------
eolloe
07 Mai 2013 20:05

Caut strungar in Bucuresti
Salutare,

Am desfacut VMC-ul pentru ca mi s-a parut ca apare un joc la focusare. Din pacate am avut dreptate si va trebui sa refac o parte din mecanismul focalizatorului.

Este vorba de un cilindru de aluminiu de dimensiuni mici. Diametrul exterior 10 mm si lungime 30 mm. In unul din capete are filet exterior iar in interior este filetat cu pas fin si mai inclinat decat filetele normale. Nu stiu daca sa merg tot pe aluminiu avand in vedere ce s-a intamplat sau sa aleg alt material.

Daca ma poate ajuta cineva sau imi poate recomanda un atelier de prelucrari prin aschiere v-as fi foarte recunoscator.

Alexandru Savin
08 Mai 2013 11:40


Salut!
Incearcati sa faceti piulita din bronz. Coeficientul de frecare otel-bronz este mai mic decat la otel-aluminiu, cat si o durabilitate mai mare.
S-ar putea sa fie un filet cu mai multe inceputuri! Verificati aceasta presupunere. Daca este cu mai multe inceputuri n-ar presupune un strung deosebit, un SN400 rezolva treaba.

eolloe
09 Mai 2013 19:50


Din pacate nu am gasit pe nimeni sa imi faca filetul interior si am incercat solutia de "carpire". Asta pana cand reusesc sa aflu mai multe despre posibilitatea de cumpara piesa de la un dealer Vixen din Europa.

Poate va dau idei pentru viitor  :) si o rezolvare relativ simpla.

Am folosit poxilina. 
1. Am umplut tot spatiul interior (cel care era decalibrat si filetat cat si cel care era degajat si nefiletat). Asta dupa o degresare serioasa.

2. Am gresat fara retinere axul cu filet si am inceput infiletarea in vechiul filet al piulitei stopand, pe cat posibil, extrudarea pe capatul opus al poxilinei.

3. Cand am ajuns la capatul filetului si am strapuns am curatat tot excesul de poxilina si l-am lasat 2 minute sa se "odihneasca".

4. Am defiletat axul si l-am curatat cu o carpa foarte moale si l-am gresat iar, incepand o serie de infiletari si defiletari pana la un mers lin.

In acest moment mecanismul functioneaza ok fata de cum era pana acum. Jocul disparut in mare masura. Va trebui sa am mare grija ca gresarea sa fie suficienta tot timpul.



Daca citeste post-ul un moderator il poate inchide sau sa il transforme in "Reconditionare mecanism focus VMC110L".

Multumesc.

Erwin
10 Mai 2013 12:03


Solu&#539;ia merită consemnată. Nu &#537;tiu care ar fi durabilitatea poxilinei la uzură, să ne &#539;ii la curent! :)

ConstantinToma
05 Sep 2013 12:11


Eu sunt strungar si am atelier. Daca mai ai nevoie de ajutor ma gasesti la 0730.467.428. 

Numai bine!

Erwin
05 Sep 2013 22:38


Bine ai venit, ConstantinToma! 
ATM-ul fără strungărie e ca politica fără minciuni!  :lol:  :lol: