-----------------------------------
Mircea Pteancu
10 Mai 2013 11:56

Inchidere cont Mircea Pteancu
Datorita unor circumstante personale ma retrag de pe forumul astronomy.ro. caruia nu am sa-i reprosez nimic ci dimpotriva ii urez si va urez tuturor numai succese.
Va multumesc pentru tot si va doresc toate cele bune.
Mircea

catalin dumitru
10 Mai 2013 12:22


Fara cuvinte...

 :cry:  :cry:  :cry:

Herr_Alien
10 Mai 2013 12:27


Multumim de urari. Sper ca acele circumstante sa se schimbe si sa reveniti.

Michel Ardan
10 Mai 2013 13:39


Forumul va fi incomplet fără postările dumneavoastră legate de istoria astronomiei și a observațiilor vizuale.  :(  

Subscriu la răspunsul de mai sus al lui Herr_Alien.

dragos.n
10 Mai 2013 20:45


Sper ca nu este o problema de sanatate. Oricum, iti urez toate cele bune, si ... altceva, nu stiu ce sa mai zic. Sunt un pic ''mut''.

theogon
10 Mai 2013 21:06


Partir c'est mourir un peau...
Plecarea Domnului Pteancu va face Forumul mult mai sărac, lipsit de un observator inegalabil, de un comentator cu o știință de a scrie  care transforma un subiect arid, precum unghiul de poziție sau distanța unghiulară a unei duble, într-o expunere de un lirism  inefabil.
Domnul Pteancu a știut să readucă în atenție instrumentele mici, să scoată în relief frumusețea observațiilor fruste, să împărtășească din experiențasa vastă câștigată la ocular colegilor noștri, care mai alcătuiau din niște lentile, un ochean de privit la stele.
Nu mă cunosc cu Domnul Pteancu, dar mi-ar fi plăcut să ne întâlnim la Lisa. Poate data viitoare... și sper să existe o cale de revenire cât mai rapidă.

nobody
10 Mai 2013 23:22


Putem face ceva pentru a schimba decizia ?

neox
11 Mai 2013 22:23


Tocmai mi-a picat privirea pe topicul asta si mi-a picat si fata :shock: 
Sper totusi sa fie ceva de moment si astept poate o revenire ca si in cazul lui Tavi F. 

Au fost mereu o incantare postarile dv. aici, o sursa zdavana de cunoastere. Forumul a devenit mai pustiu dintr-o data :( .

Va doresc sanatate si numai bine dar undeva am speranta ca va veti intoarce printre noi cei ramasi pe campul de batalie :)

emilf
12 Mai 2013 10:45


Subscriu, regret retragerea dvs si va astept sa reveniti. :cry:

david_eco
16 Iun 2013 16:33


:(

Erwin
16 Iun 2013 18:17


Dragi prieteni, Mircea este bine &#537;i î&#537;i continuă activită&#539;ile ATM &#537;i de observa&#539;ii ca întotdeauna. Nu cred că motivele plecării sale de aici de pe forum au vreo legătură cu noi, prietenii săi. Cer senin!

Michel Ardan
17 Iun 2013 14:41


A pleca înseamnă "a murii" puțin, oricum. Lipsa unei contraponderi la nivel de principiu, privind anumite aspecte filosofice ale astronomiei, dar și privind viața în general, este o pierdere pentru acest forum. Prefer o dezbatere aprinsă, unui monolog. Deși domnul Pteancu era un apărător înfocat al unei anumite forme religioase de a vedea lucrurile, tocmai acest aspect, califica calitatea dezbaterilor. Căutarea adevărului presupune a lua în considerație și cealaltă parte, deșii ne place sau nu, fie că suntem adepții științei, sau religiei. Cine susține sincer un ideal, ar trebui să îl susțină până la capăt, cu riscul transformării de sine. 

Iar lipsa aspectului pur astronomic, este și mai de necontestat. Fără o istorie a astronomiei, nu vom aprecia prezentul, nu vom putea prognoza viitorul. Aportul dl Mircea Pteancu în acest domeniu, este unul de necontestat. Poate nu au fost multe reply-uri pe acel domeniu, însă cu toții citeam postările domniei sale. 

Suntem liberi să ne oprim, să facem ce vrem cu viața personală, dar, uneori, destinul obligă un pic mai mult, la anumite sacrificii de ordin interior. Lăsăm de la noi, și ne continuăm menirea. Sau o parte a ei. Chiar cu riscul de a suporta și cealaltă parte a adevărurilor.

starbuck
25 Iun 2013 21:26


Dl.Pteancu, desi si eu am o pauza destul de lunga datorata delegatiilor, acum la revenire pe forum nu-mi vine sa cred ca va retrageti. Sper doar sa va rezolvati problemele cat mai curand si sa ne incantati mai departe in stilul dumneavoastra inegalabil.

Toate cele bune,
Dan

tsa
26 Iun 2013 05:22


Dragi prieteni, Mircea este bine &#537;i î&#537;i continuă activită&#539;ile ATM &#537;i de observa&#539;ii ca întotdeauna. Nu cred că motivele plecării sale de aici de pe forum au vreo legătură cu noi, prietenii săi. Cer senin!

Regret si eu foarte mult ca s-a retras de pe forum. E imbucurator ca se simte bine si continua activitatea de astronom, dar atunci cu atat mai greu e de inteles decizia luata.  Ceva tot s-a intamplat. Nu are nimeni o explicatie?

nobody
26 Iun 2013 17:04


Explicatii se pot gasi multe, dar un singur lucru este cert, ca ne lipseste ...