-----------------------------------
Tudor Georgescu
12 Mai 2013 20:43

Concluzii  Astronomy 2013- National party
Dragi co-forumisti,
Multumesc pentru conditiile de la LISA si pentru posibilitatea de a ne cunoaste.
Multumesc lui Jimao22 pentru organizare- a fost peste asteptari- si pentru aranjamentul cu VREMEA- a fost superba.

Sugestii pentru anul viitor - poate lucram pe ateliere si maximizam potentialul acestui tip de intalnire. 

Cu stima,
Tudor Georgescu

sabin fota
12 Mai 2013 22:16


+1
ma bucur ca v-am cunoscut si cred ca totul a fost o mare reusita, felicitari inca o data pentru jimao pentru implicare si eforturi!
sa vezi cand or sa "curga" imaginile regrete pe capul celor care nu au venit sau nu au putut sa vina....
eu m-am gandit la Muntele Mic, avem un complex de pensiuni acolo, dar trebuie sa fim foarte stricti cu vremea, ca la 1600 nu este ca la 800 ;)

bumblebee
13 Mai 2013 10:32


Multumiri pentru efortul depus de catre Cristi Danescu alias Jimao22. 
Felicitari, a fost o mare reusita!!!
M-am simtit extraordinar, am invatat lucruri noi din experientele celor mai "vechi" cu care sper eu, m-am si imprietenit.

psemil
13 Mai 2013 11:04


A fost nemaipomenit. 
Mi-a facut mare placere sa cunosc personal atatia oameni cu care am conversat pana acum doar in mediul virtual. Oameni  prietenosi, ce si-au pus la dispozitia tuturor instrumentele, de mentionat Raul (racostru) al carui newton de 400mm a fost vedeta celei de-a doua seri.
Vremea a fost superba superba cu un cer cristal in ambele nopti.  
Organizarea a fost mult peste asteptari si il felicit pe Cristi (jimao22) pe aceasta cale. 
Vreau sa cred ca acest fel de intalnire s-ar putea reedita si in urmatorii ani.

achy1978
13 Mai 2013 12:38


Desi nu am reusit sa fiu si eu prezent, din pacate, vreau sa il felicit si eu pe Cristi pentru reusita! Am tinut legatura cu cativa prieteni prezenti acolo si toate semnalele au fost extrem de pozitive.

Felicitari tuturor pentru participare si felicitari Cristi pentru organizare!

La mai multe!

saiph
13 Mai 2013 14:01

Re:
Reuniunea de la Lisa a fost una pe cat de mare (ca numar de participanti) pe atat de scurta (ca timp - mie mi s-a parut ca au trecut foarte repete zilele acolo) si de plina de ocazii si amintiri placute (doar daca ne referim la varietatea de locuri din tara de unde au venit participantii si la varietatea de instrumente si de obiecte vazute prin ele).

Multumim lui Jimao pt organizare si cadouri :)
Multumim lui Vali Grigore pentru prezenta si documentarea evenimentului in cadrul emisiunii "Noi si Cerul"
Si nu in ultimul rand, daca s-ar putea, am multumi si vremii care a tinut cu noi ;)


Sper sa putem repeta evenimentul si la anul, pentru ca este o modalitate de a face schimb de experienta si de a interactiona cu membri forumului la un nivel cat se poate de real si de eficient.


Cer senin!

valy
13 Mai 2013 15:02


Ma bucur ca a avut loc, desi n-am participat, sper sa devina o traditie si la cele viitoare sa vin si eu.

Canis Extramajoris
13 Mai 2013 15:08


Greetings people of the Tauri !!!

Aceasta intalnire a fost de bun augur, m-a incantat numarul participantilor aparuti la Lisa, ar fi ok sa se repete cat de des posibil ,felicitari Jimao pt organizare.

CEXM

theogon
13 Mai 2013 15:26


Veni,vidi, vici!
Toți cei care au fost prezenți și au participat la întrunire sunt într-un fel sau altul învingători.
Au învins greutățile cotidiene, au învins drumul lung, au învins comoditatea și lentoarea noastră când e vorba să facem ceva împreună și au câștigat relația personală cu oameni deosebiți, prieteni minunați.
Mulțumim pentru organizare Cristi Dănescu -Jimao22 și locul ales. Am avut noroc de o vreme superbă (nu și de o turbulență redusă), dar asta este. Cazare foarte bună, masă împărătească.
Treaba începută trebuie să continue ''The show must go on''

gabi
13 Mai 2013 19:37


Sa nu uitam sa-i multumim si lui Mike23 pentru realizarea ecusoanelor.

Erwin
13 Mai 2013 19:53


Regret că nu am putut participa. Sper să se formeze un obicei &#537;i să pot veni data viitoare. Felicitări, Cristi &#537;i celorlal&#539;i, este un pas important pentru consolidarea mi&#537;cării amatorice&#537;ti de astronomie.

jimao22
13 Mai 2013 20:36


Multumesc tuturor pentru aprecieri si pentru vorbele frumoase. 
Ma bucur mult ca am reusit sa strang atatia oameni de calitate in jurul unei idei si ca am spart mitul romanilor dezbinati (desi poate ar mai fi de lucru pe aici).
Ca sa terminam totul asa cum am gandit, de la cap la coada, trimiteti-mi va rog pozele/filmele facute in timpul taberei, sa incerc sa refac acel film al evenimentelor, pentru amintire. Eu nu am facut nici macar o poza, prea preocupat fiind cu mersul lucrurilor.

jimao22
14 Mai 2013 08:26


Am primit prezentarile de la toti cei care au prezentat materiale la sesiunea de comunicari de la Lisa.
Le-am pus in DROPBOX si sunt dupa cum urmeaza, in ordinea prezentarilor:

1. ASCOM (jimao22) - https://dl.dropboxusercontent.com/u/98966678/prezentari%20astro%20Lisa/Integrarea%20unui%20sistem%20astronomic%20folosind%20standardul%20ASCOM_vfinala.pdf

2. La vanatoare de aurore (astrographist.com) - https://dl.dropboxusercontent.com/u/98966678/prezentari%20astro%20Lisa/La%20v%C3%A2natoare%20de%20Aurore.pdf

3. Un proiect romanesc de monitorizare a meteorilor (Tudor Georgescu) - https://dl.dropboxusercontent.com/u/98966678/prezentari%20astro%20Lisa/Un%20proiect%20romanesc%20pentru%20monitorizarea%20%20automata%20a%20meteorilor.ppt

4. Observatii de asteroizi (cmatei) - https://dl.dropboxusercontent.com/u/98966678/prezentari%20astro%20Lisa/slides-asteroizi.pdf

5. Experienta unei eclipse de soare (Catalin Paduraru) - https://dl.dropboxusercontent.com/u/98966678/prezentari%20astro%20Lisa/Experienta%20unei%20eclipse%20de%20Soare%20Australia%202012.pdf

6. Proiectarea instrumentelor astronomice (saiph) - https://dl.dropboxusercontent.com/u/98966678/prezentari%20astro%20Lisa/Proiectarea_instr_astro.ppt

Astea sunt doar slide-urile, prezentarile au completat mult materialul de aici.

LE: am uitat sa mentionez prezentarea lui Sabin Fota referitoare la DSLR-ul sau racit cu o unitate Peltier (complet refacut). Pozele facute cu acest aparat sunt in sectiunea http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=114061#114061

horatius
14 Mai 2013 15:13


Excelent locul, cazarea si masa, precum si participantii. Felicitari pentru organizare si reusita de a aduna la un loc atatia oameni din zone diferite.

sabin fota
14 Mai 2013 17:06



LE: am uitat sa mentionez prezentarea lui Sabin Fota referitoare la DSLR-ul sau racit cu o unitate Peltier (complet refacut). Pozele facute cu acest aparat sunt in sectiunea http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=114061#114061
de fapt am pus cam toate pozele aici: http://sevenastronomy.blogspot.ro/2013/05/astronomyro-first-meeting.html

chataros
14 Mai 2013 18:15


A fost un eveniment foarte reusit, am avut noroc si de vreme.
Multumim Cristi pentru tot efortul depus, sunt sigur ca nu a fost usor.
Chiar daca sunt la inceput, a fost educativ sa aud impresii si sa vad la "lucru" instrumentele pasionatilor cu mai multa experienta.
Si partea cu prezentarile a fost foarte interesanta. Ma bucur ca am putut lua parte la aceasta intalnire de gradul 3  :mrgreen:

Valentin Grigore
22 Mai 2013 01:52

materiale pentru emisiunea tv
Salutare tuturor,

Sambata, 25 mai, doresc sa difuzez emisiunea Noi si Cerul, editia inregistrata la Plaiul Lisei.
Adresez rugamintea tuturor celor care au imagini de la actiune (de la programul intalnirii), precum si imagini ale cerului capturate in cele 2 nopti, si care doresc, sa trimita aceste imagini pe adresa
noisicerul@gmail.com
pentru a le folosi in montajele pe care le voi face pentru emisiune.
De asemenea, adresez rugamintea celor care apar in emisiune (care au vorbit despre activitatea lor, care au prezentat instrumentul cu care lucreaza etc.) sa trimita imagini astronomice realizate acolo, in cele 2 nopti, dar si imagini mai vechi realizate cu instrumentele lor (ex. d-nul Corban - imaginile la Soare, Sabin Fota - imagini realizate cu instrumentul prezentat etc.).
Imaginile trebuie sa fie in format jpg, cu latura mare cel putin 1200 px.
Va rog sa trimiteti contributiile pana cel mai tarziu joi, 23 mai, orele 20.

Multumesc!

Vali

saiph
22 Mai 2013 10:33

Re:
Eu nu am prea multe imagini, dar cele pe care le-am facut sunt si pe  [url=https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10200382061213048.1073741826.1200918581&type=3]albumul de pe Facebook.
Le pot pune intr-un pachet si le trimit prin Transfer.

Valentin Grigore
22 Mai 2013 11:38


Salut!
Va rog sa folositi toti aceasta metoda, sa trimiteti materialele prin e-mail sau transfer.
Link-urile catre locuri unde sunt postate nu-mi sunt de folos.

Multumesc!

neox
22 Mai 2013 12:05


Apropo de linkul la Facebook....mie imi zice ca "Acest conținut este indisponibil momentan"  :?:  :| . E vreo setare care trebuie facuta la cont?

saiph
22 Mai 2013 12:19

Re:
Nu, din cate cunosc. 
Totusi, e posibil sa aiba legatura cu faptul ca nu esti in lista de contacte FB :D

sabin fota
22 Mai 2013 13:09


Apropo de linkul la Facebook....mie imi zice ca "Acest conținut este indisponibil momentan"  :?:  :| . E vreo setare care trebuie facuta la cont?
+1

jimao22
22 Mai 2013 14:11


+2

chataros
23 Mai 2013 14:43


@saiph: vezi ca trebuie sa fie setat pe public albumul sa sa dai link catre profilul tau, sa-ti dam add si apoi avem si noi vizibilitate la poze :)

saiph
23 Mai 2013 15:11

re:
gata, am modificat.

multumesc pt atentionare :)

jimao22
23 Mai 2013 17:16


Unde?
Pe link-ul de mai sus imi arata tot asta:

chataros
23 Mai 2013 17:45


La mine merge...
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10200382061213048.1073741826.1200918581&type=3

saiph
23 Mai 2013 18:14


dubios, e pus pe Public.

MariusP
23 Mai 2013 18:23


Cred ca merge numai daca ai cont pe "feisbuc" si esti autentificat...

jimao22
23 Mai 2013 18:32


Ma gandeam eu... Nu am cont de feisbuc si nici nu imi fac vreodata.
Daca sunt aceleasi poze pe care mi le-ai trimis pe mail, Mihai, atunci e ok pentru mine.
O sa-mi mai trimita Gabi niste filme si poze pe transfer si cred ca atat o sa mai primesc ca si material documentar pentru filmul ce-l voi face.

Daca mai are cineva in special filme, indiferent cu ce moment al taberei, il rog sa le trimita catre mine, ca sa reusi sa le povestim astfel si celor ce nu au fost, ce am facut acolo si sa ne ramana si noua, celor ce am fost, ca si amintire condensata in maxim 10' de film.

Valentin Grigore
25 Mai 2013 11:46

azi la tv
Noi &#537;i Cerul, Columna TV, sâmbătă, 25 mai, orele 15:00 (reluare luni, orele 23:00).
Edi&#539;ie specială realizată în data de 11 mai, la Plaiul Lisei, la întâlnirea comunită&#539;ii astronomy.ro.
Emisiunea se poate urmări live &#537;i pe internet la adresa
http://www.columnatv.ro/tv/live/
După difuzare, &#537;i această edi&#539;ie va fi postată în arhiva emisiunii pe site-ul Columna TV (http://www.columnatv.ro/tv/category/emisiuni/noi-si-cerul).
Mul&#539;umesc celor care au trimis imagini pentru a fi incluse în emisiune.
Vizionare plăcută!

StarChild
26 Mai 2013 14:08


scuze de intarziere, imi scriu si eu, de pe meleaguri indepartate, impresiile mele ca astronom "ultra amator" despre tabara de la Lisa...

sa vorbeasca imaginile...

Mike23
27 Mai 2013 13:43


Salutare tuturor,

Abia acum am descoperit acest topic dedicat impresiilor intalnirii de la Lisa. 
In concluzie, a fost o experienta foarte placută care sper din tot sufletul sa se repete. Este o reala placere sa intalnesc atâ&#539;ia oameni de pregatiri profesionale diferite si toti cu ochii, gandul a&#539;inti&#539;i spre un singur loc, cerul înstelat.
Cum spunea si "saiph", a trecut prea repede. Sim&#539;eam ca trebuie sa mai stau alaturi de voi sa ne cunoastem mai bine. Noi cei incepatori sa adunam mai multe informa&#539;ii de la cei mai experimenta&#539;ii. 
Prezentarile au fost excelente si sincer mi-ar fi placut si mai multe informa&#539;ii despre mai multe subiecte, unele dedicate chiar incepatorilor, legat de un minim necesar , de exemplu, pt. astrofotografie, despre ce putem face noi cu mainile noastre. Probabil pt. Asta trebuie o tabara de astronomie de o saptamană.
Pe aceasta cale vreau sa multumesc lui Răzvan (Canis Extramajoris), si lui Raul (racostru), pentru telescoapele de apertura mare (280mm respactiv 400mm), ca sa facem diferen&#539;a. 
Felicitări lui Cristian (jimao22), pt. organizare si materializarea acestei frumoase intalniri intre prieteni care initial eram doar virtuali. :D  
Un mare regret am ca nu am reusit sa fac cate o poza cu fiecare, ca să nu zic că nu s-a facut nici o poza de grup. Asta e ceva ce as fi vrut sa o am si sa o printez. 
Sper sa ne mai intalnim si la anul sau poate anul acesta, &#537;i in numar mai mare daca se poate.
Eu personal vreau să-i multumesc si lui Valentin Grigore pt. Ca a dedicat o editie intreaga a emisiunii lui "Noi si Cerul" , intalnirii noastre a celor de la Astronomi.ro. Emisiunea mi-a placut mult. Prezentari de instrumente, cum a inceput pasiunea lor pt. astronomie (o parte din cei prezenti la Lisa).
Avem nevoie de mai multe atfel de emisiuni TV.

O zi frumoasă va doresc tuturor si o seara cu cer senin si clar

Mihai

URANUS7
27 Mai 2013 16:14


Multumesc in primul rand lui Cristi Danescu pentru organizare si demonstratia pe viu (Vineri seara) pt folosirea Eqmod la sincronizare. :)

O intalnire necesara unora dintre noi pentru a iesi din spatiul virtual deci de a scapa macar pt 2 zile de ID-uri. 
Latura umana a fiecaruia a putut fi mult mai bine remarcata astfel, plus ca s-au putut face schimburi de experiente "pe teren" . 
Prima mea iesire cu EQ6 in spatiu deschis m-a determinat sa nu ma jenez in a pune intrebari legate de folosirea lunetei polare si aliniere si bine am facut, caci sunt un om practic. :)
Le multumesc tuturor celor care au ajutat in acest sens un biet incepator ca mine. 

Cred ca mai multe zile ar fi ajutat la un schimb substantial de experiente, intre noi toti, acolo..dar...a fost un inceput excelent iar "mai multe zile" trebuiau sa fie si cu un cer excellent in acelasi timp .

Toti banatenii m-au impresionat prin caldura lor sufleteasca si lipsa totala de egoism si infatuare...scuze pt remarca dar imi place sa fiu sincer. 

Evenimentul m-a facut sa ma simt fericit in primul rand pt viitorul relatiilor din cadrul comunitatii de pe  Astronomy.ro. NO... BRAVO !!! :)

Mike23
27 Mai 2013 22:09


Cateva fotografii facute de mine. Printre prea putinele pe care le-am facut.
Are careva idee cum pot sa-i trimit lui Cristian (jimao22), fisiere video mai mari de 1GB pt. clipul pe care vrea sa-l faca.

Mihai

P.S. - dupa o studiere mai amanuntita a unor clisee am descoperit ca se observa, vag, dar se observa cometa Panstarss   :D 
Stie careva un program de editare care citeste RAW  ca PS nu stie, spre marea mea surprindere :(

jimao22
27 Mai 2013 23:32


Deschide-l cu Windows Live Movie Maker (free) si rupe-l in doua si apoi il transmiti prin transfer.ro.

Khristiansen
28 Mai 2013 00:05


Are careva idee cum pot sa-i trimit lui Cristian (jimao22), fisiere video mai mari de 1GB pt. clipul pe care vrea sa-l faca.

Mihai

wetransfer.com
- poti transfera fisiere de pana la 2GB, free
- poti transfera mai multe fisiere odata, dar sa nu depasesti 2GB/ sesiune de transfer

::

Mike23
28 Mai 2013 15:22


Multumesc pt. solutii, incerc chiar acum sa trimit doua filmulete de cate 1,22GB si apoi o sa incerc sa splituiesc filmuletul de peste 2GB.

Mihai

Mike23
29 Mai 2013 21:14


Pt. doritori, emisiunea "Noi si Cerul", in care aparem se gaseste pe site-ul televiziunii Columna TV.

http://www.columnatv.ro/tv/noi-si-cerul-15052013/

Si ca o paralela la star party-ul nostru.....cel din Texas :D . Sper sa ajungem si noi la nivelul asta.

http://cs.astronomy.com/asy/b/astronomy/archive/2013/05/29/a-week-to-remember-the-2013-texas-star-party.aspx

O seara placuta

Mihai