-----------------------------------
Catalin Paduraru
12 Mai 2013 22:48

Starparty Astronomy.ro - Plaiul Lisei 10-11.05.2013
As vrea sa punem toti aici pozele facute in cadrul starpaty-ului de la Plaiul Lisei.

Pozele de pana acum facute de mine.

Detalii tehnice pe site: www.astrosnake.com

Spor!

sabin fota
13 Mai 2013 16:25


cateva imagini

sabin fota
13 Mai 2013 16:27


drumul pana la Plaiul Lisei

valy
13 Mai 2013 16:52


Scuze de offtopic, dar ce apertura avea instrumentul: http://www.astronomy.ro/forum/files/_mg_5237_127.jpg ?

auriga
13 Mai 2013 16:58


valy, daca cumva te referi la cel din fundal ... :) pare a fi un baader scopos de 66mm.

sabin fota
13 Mai 2013 17:33


Scuze de offtopic, dar ce apertura avea instrumentul: http://www.astronomy.ro/forum/files/_mg_5237_127.jpg ?
depinde cat iti era de foame :)

Alexandru Savin
13 Mai 2013 18:24


Scopos de 66mm. Posesorul este Gabi!
Oala cu gratare avea vreo 300mm apertura...

theogon
13 Mai 2013 20:46


...în bucătărie găseai și aperturi de 400mm,un regal ce mai!

gabi
13 Mai 2013 21:09


Alte imagini de la Lisa.

auriga
13 Mai 2013 21:45


Adaug si eu cateva imagini de la Lisa, doar duminica dupa ce a cam plecat toata lumea am reusit sa folosesc aparatul foto.

emilf
13 Mai 2013 23:34


Felicitari din toata inima ! :D

Vlad
14 Mai 2013 01:44


Felicitari pentru organizare. Va invizidiez! Se pare ca ati avut un starpaty foarte frumos!

tsa
14 Mai 2013 09:56


Din pacate si eu abia duminica am facut poze cand lumea era cam plecata.

Nu stiu cum nu ne-a trecut prin cap sa facem  sambata dupa masa o poza de grup cu toti participantii :)

tsa
14 Mai 2013 10:16


cateva poze totusi:

theogon
14 Mai 2013 16:42


Pun și eu câteva imagini.

theogon
14 Mai 2013 16:45


:D

theogon
14 Mai 2013 16:50


:D

Catalin Paduraru
14 Mai 2013 23:38


Inca o imagine realizata in tabara.

Detalii tehnice pe site: http://www.astrosnake.com/gallery/nebulae/ic_1396.htm

sabin fota
16 Mai 2013 09:27


O parte din instrumentele de la Plaiul Lisei.....

si imaginile din timpul sesiunii de comunicari....

dragos.n
16 Mai 2013 12:06


Foarte frumoase fotografiile. Poate ca totusi ar fi fost buna o legenda la fiecare fotografie.

Imi pare bine ca a fost o reuniune reusita. Poate la viitoarea o sa ajung si eu si alti veterani ai forumului.


PS. Observ cu placere ca acea cutiuta cu baterii pe care am facut-o cu multi ani in urma, este inca in functiune.

Catalin Paduraru
17 Mai 2013 20:37


Inca o poza facuta de la starparty.

Steaua polara, nordul nordul real si norii galactici. 

Detalii tehnice pe site: http://www.astrosnake.com/gallery/nebulae/polaris.htm

gabi
17 Mai 2013 21:10


Momente de pauza in timpul sesiunii de comunicari.

Doru Dragan
17 Mai 2013 21:11


Felicitari organizatorilor si tuturor participantilor. Pare sa fi fost un pas frumos in directia unei coagulari mai serioase a comunitatii astronomilor amatori. Locatia arata foarte bine. Instrumente destul de multe. Cerul pare sa fi fost chiar bun. Imi pare rau ca nu am fost acolo dar ... asta e. Poate data viitoare. Sa speram ca se va permanentiza si vor fi editii si in anii urmatori. Nu va lasati !!! :)

Tudor Georgescu
17 Mai 2013 22:44

alte poze .....
Alte poze....

tsa
18 Mai 2013 04:01

Re: alte poze .....
Alte poze....

Poze misto. Mai ales ala de dupa tort (nu de parca tortul nu ar fi fost o reusita totala) in care unul se uita prin Lunt (mersi Uranus7 inca o data pt. posibilitatea de a privi prin acel instrument!), iar restul vegheaza :). E de pus in revista sau in rama :).

saiph
18 Mai 2013 15:39

Re:
Am pus si eu cateva poze facute la Lisa, in [url=https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10200382062213073&set=a.10200382061213048.1073741826.1200918581&type=3&theater]albumul de pe Facebook.
M-am gandit ca ar ocupa prea mult forumul daca le-as posta aici direct :)


O fo' fain :D

catalin dumitru
18 Mai 2013 16:40


Felicitari tuturor participantilor !!

Mor de ciuda ca nu am putut veni. Sper sa nu ratez urmatoarea intrunire.

jimao22
18 Mai 2013 23:06


Vin si eu cu o poza facuta in a doua noapte. Fiind rupt de oboseala, am facut expuneri putine, 8 buc in Ha x 600 sec si 4 buc OIII x 600 sec.
Rezultatul de aici este doar stacarea pentru Ha, necalibrat (nu am dark-urile pt. -10 grade C la cat am facut pozele).
Stack in MaximDL si prelucrarile in StarTools.

Owl Nebula.

Vlad
19 Mai 2013 21:54


Felicitari inca o data pentru reusita. Tare mult mi-as fi dorit sa pot veni, poate la un moment dat reusesc

dragos.n
20 Mai 2013 11:05


Se spune ca o imagine face cat o mie de cuvinte.

In cazul asta pare ca acest principiu nu prea functioneaza, pentru ca avem o gramada de imagini, dar nimeni nu povesteste cum si ce s-a intamplat. Si credeti-ma, ca tare ar fi interesant ca macar o parte din participanti sa scrie cate ceva, chiar daca e mai greu sa scrii in cuvinte.

Dar, in numele celor care nu au fost acolo, va rog eu sa incercati sa faceti lucrul asta. Sunt sigur ca toate povestirile ar fi foarte citite.

Erwin
20 Mai 2013 19:35


A&#537;a este, Drago&#537;. Ar fi fost utilă &#537;i o prezentare a pozelor, cu cine e în ele.

Michel Ardan
20 Mai 2013 20:09


dragos. N 
a scris

Se spune ca o imagine face cat o mie de cuvinte.

In cazul asta pare ca acest principiu nu prea functioneaza, pentru ca avem o gramada de imagini, dar nimeni nu povesteste cum si ce s-a intamplat. Si credeti-ma, ca tare ar fi interesant ca macar o parte din participanti sa scrie cate ceva, chiar daca e mai greu sa scrii in cuvinte.

Dar, in numele celor care nu au fost acolo, va rog eu sa incercati sa faceti lucrul asta. Sunt sigur ca toate povestirile ar fi foarte citite.

Din estimările mele privind pozele deduc că au fost în jur de 30-40 participanți. Organizatorul ar putea întocmi și o hartă în format electronic cu locurile de proveniență a celor ce au participat, relevând astfel reprezentativitatea geografică, ce bănuiesc că este totală. 

Cu toții așteptăm poveștile participanților. Cine sparge gheața ?

Catalin Paduraru
20 Mai 2013 23:37


Sparg eu gheata cu un astrofilm facut in tabara :)

http://www.youtube.com/watch?v=4QrugJ-uEmE&feature=youtu.be

jimao22
21 Mai 2013 00:03


 Organizatorul ar putea întocmi și o hartă în format electronic cu locurile de proveniență a celor ce au participat, relevând astfel reprezentativitatea geografică, ce bănuiesc că este totală. 


Cunoastem ca esti un mare teoretician Michel Ardan/UFO, dar daca tu crezi ca eu personal nu am altceva de facut decat sa umplu o harta cu x-uri ca sa vedeti voi reprezentativitatea participarii, iata ca te inseli. 
Nu vreau sa fiu rautacios, desi asa ar parea, dar cred ca ar fi fost grozav sa veniti si voi la Lisa ca sa vedeti cu proprii ochi povestea. In ultimele 3 saptamani inaintea taberei, nu am mai fost in stare sa ma ocup cum trebuie de propriile treburi ca sa fac ca totul sa fie bine in tabara. Cred ca merit si eu o pauza.
As fi facut, desigur, un film al evenimentelor, dar din pacate am primit putin material. Asta e tot ce mi-a mai ramas de facut si cand o sa am ce-mi trebuie (inclusiv un pic de timp) o sa termin si treaba asta, pe care o sa o vedeti inclusiv voi. Cat despre participare, un document a fost accesibil tuturor celor interesati timp de LUNI de zile, unde erau trecute toate datele participantilor.
In rest, delectati-va cu pozele si imaginati-va cum ar fi fost daca erati si voi acolo.
Numai bine.

Tavi F.
21 Mai 2013 11:37




....................
In rest, delectati-va cu pozele si imaginati-va cum ar fi fost daca erati si voi acolo.
Numai bine.

Poate ca unii nu-s capabili sa faca astfel de excursii nici macar sub forma mai restrinsa (strict private), din cauza lipsei banilor! Afirmatia citata de mine uneori suna total aiurea, n-ar trebui eliberata chiar atit de usor in spatiul public.

Cit despre detalierea pozelor, da, subscriu la ce zicea Erwin, dar eu mai observam ca cineva cenzurase ecusoanele vizibile in imagini... deci... intentiile noastre par a fi contrare. Acum, evident, stim cu totii ca intilnirea s-a desfasurat!

Succes si altadata!

jimao22
21 Mai 2013 11:54


Nu e cenzurat nimic, nu a stat nimeni sa faca asa ceva. Ecusoanele erau tiparite doar pe o parte si am constatat si noi ca din cauza vantului, ele se intorceau mereu pe partea alba (spate) si era chiar enervant, asa ca am hotarat ca la urmatoarele intalniri sa tiparim ecusoanele pe ambele parti.

In rest, nu vreau sa intru in polemica cu nimeni, doar am subliniat ca eu, ca organizator, nu stau sa fac statistici pentru cei ce nu au putut sa participe din varii motive (printre care lipsa banilor este una destul de des intalnita - si nu este nicidecum de blamat o astfel de situatie - stim cu totii in ce parte a lumii traim).

Daca cineva vrea sa explice pe indelete pozele - cine, ce, cum - o poate face fara probleme.

Ideea este sa nu mai interpretam vorbele spuse de altii si sa inventam conspiratii (de genul cenzurarii ecusoanelor) ca ajungem iar sa ne certam pentru nimicuri pe forum in loc sa ne intelegem mai bine. 
Acest SA NE INTELEGEM MAI BINE a fost si motivul care m-a facut sa iau in primire organizarea evenimentului si sa-l duc la bun sfarsit indiferent de greutatile intampinate si cheltuielile suportate in mod personal (tocmai fiindca stiam ca banii sunt o problema pentru multi din voi).

Deci, numai bine!

URANUS7
02 Iun 2013 22:03


Adaug si eu cateva poze facute in viteza, fiecare reduse de la o rezolutie de 18 Mb la una de ~ 80 Kb din motive de spatiu.
Discutiile dintre cei care s-au vazut pentru prima data la Lisa cred ca au fost cele mai benefice si importante, pentru fiecare. A fost un cer excelent pentru cei care au stiut sa profite de el.
Iesirea din virtual a insemnat pentru toti, cred, o emotie cu totul deosebita, manifestata continuu, cele 2 zile. Felul in care arata fiecare, fizic, nu cred ca are o importanta. Toti erau "sudati" prin pasiunea comuna si comunicau veseli, rabdatori si deschis,  fara suspiciuni sau mici rautati posibile in VIRTUAL. M-a impresionat de pilda sa vad cati au sarit sa-l ajute pe  Canis Extramajoris ( Razvan ) in toiul primei nopti ( ~23:00) pe teren, in intuneric, sa-i repare o oglinda diagonala, aplecati  in iarba, cu surubelnite speciale  destul de greu de gasit in mod normal + sa-i colimeze un C11 in cateva minute.
Toti erau insirati pe iarba, cu propriul post de observatie, care putea fi oricand vizitat de catre oricare dintre ceilalti. 
Mie de pilda, in timpul observatiilor, Cristi Danescu mi-a facut o demonstratie spectaculoasa la postul sau de lucru, la modul cel mai pragmatic si iata ca mi-am facut o idee despre ceea ce mi se parea anterior foarte dificil. :)  Ii multumesc inca o data.
Am incercat sa comunic acolo cu fiecare, cat mai mult posibil si atunci cand nu am reusit, cu siguranta ca nu a depins numai de mine.  :)

Sunt sigur ca deja viitoarea atmosfera in discutii, pe Astronomy, va fi puternic influentata intr-un sens pozitiv, dupa acest eveniment care ne-a ajutat sa ne cunoastem mai bine. Sper sa nu fi exagerat. :)

URANUS7
03 Iun 2013 19:55


Am atasat imaginilor anterior postate de mine, nick-urile si numele reale corespunzatoare. Sper sa nu fi gresit spelling-ul pe undeva. Din fericire inca am avut timp sa re-editez.

Gabriel :)

Erwin
04 Iun 2013 02:49


Felicitări încă odată &#537;i mul&#539;umim pentru imagini, Gabriel! Sper să nu mai intervină nimic data viitoare &#537;i să pot participa.