-----------------------------------
Dbird
20 Mai 2013 17:43

Identificare rapida BK-7; Binocluri tip PORRO
Deoarece mie mi-a luat ceva ceva timp sa imi dau seama cum se vad in ocularul binoclului &#8220;romburile&#8221; sau &#8220;patratele&#8221; ce identifica prismele tip BK-7, fac rapid un scurt tutorial. Astfel incepatorii vor fi in masura sa identifice rapid (de exemplu in magazine inainte de cumparare) daca binoclul dispune de prisme  din sticla BK-7. 
Plasati binoclul pe o masa (vezi poza &#8220;Binoclu sub axa optica&#8221;) sau il tineti in mana cam in aceeasi pozitie fata de ochi ca si in poza. Respectiv priviti de sus in jos in obiectiv , si de la o distanta de circa 20-25cm. Plasati binoclul astfel incat el sa fie intreptat catre o lumina mai puternica (o fereastra , un perete alb luminat etc) si cat mai uniforma.
Priviti cu atentie zona circulara luminoasa din ocular. Daca observati ca si in poza &#8220;Detaliu&#8221; cele 2 zone gri de la baza atunci fiti siguri ca mai exista inca 2 zone gri simetrice si deasupra (puteti intoarce binoclul si se vor vedea) asa cum am desenat punctat in poza &#8220;DetaliuCuExplicatii&#8221; ceea ce indica ca acele prisme porro sunt BK-7 !!!

Dbird
12 Mar 2016 12:26


Repostez poze aferente materialului de mai sus. Aparita zonelor umbrite (gri) subliniate cu rosu garanteazao sticla BK7.