-----------------------------------
Bruteforce
20 Mai 2013 20:16

Buna ziua.
Tin sa va salut, sunt nou pe forum .... deci ,,praf de stele" :) 
Habar nu am de astronomie, telescoape si alte cele, decat minime cunostinte, dar ma macina dorinta de a fotografia astrele de multi ani, poate mai exact din copilarie. Am avut mici incercari de a construii lunete care in final au fost doar experiente triste. Anii au trecut asa ca am  cumparat un Celestron astromaster 130Eq cu motoras. Dupa mica mea experienta cu el este lucrat frumos materiale bune, luneta cautatoare slabuta. Totusi cred ca am cumparat varianta simpla fiindca nu imi pare a marii extraordinar iar daca, cumva ma puteti ajuta cu o idee ceva sa fac un upgrade la el va multumesc anticipat.
    Sunt din Hunedoara asa ca daca sunt colegi de suferinta prin zona da-ti un semn poate ca ne si cunoastem.
Gabi
                                               Cer senin si sanatate!

Michel Ardan
20 Mai 2013 23:21


Bună seara și bine ai venit pe forum.

Dacă telescopul este acesta D 130mm, F 650mm,	reflector newtonian, o idee de upgrade ar fi o lentilă barlow de 2x, ce îți va da o distanță focală dublă, și astfel vei putea utiliza grosismente mai mari, dacă ai o montură motorizată (urmărirea mișcării diurne a bolții cerești).

Bruteforce
21 Mai 2013 08:35


Nu m-am putut abtine si am cautat disputele intre bartlow 2x si cea de 3x. Credeti ca daca as opta pentru 3x, ar aduce mai multe imbunatatiri? Sau poate ca 2x e suficienta.
 Si referitor la cea de 2x am vazut ca sunt cu filet in capat si ...fara filet. Eu am un nikon d3100 s-ar putea adapta cumva?
Cam multe intrebari dar ma macina si se pare ca forumul este vast si foarte complex pt nivelul meu. Pana una alta o sa citesc in tacere si sper sa mai bag la cap.
Multumesc mult.

Michel Ardan
21 Mai 2013 09:32


Pentru dslr-uri există adaptoare T2 pentru canon sau nikon. Tentația e mare pentru un 3x , dar un 2x ar fi mai potrivit. E ca și cum ai o mașină de teren și vrei să o încerci, nu te arunci din prima pe traseele cele mai dificile. Vezi cum merge la drum de țară, ne-asfaltat, apoi te încumeți să urci munții cu ea.