-----------------------------------
jimao22
22 Iul 2013 22:09

EQ6 - comportament ciudat
Serile trecute am inceput sa expun din configuratia de pilon fix, din observator, insa am vazut un comportament ciudat al graficului monturii, cum nu am mai vazut vreodata.
Ghidajul il fac cu MaximDL (rapiditate in calibrare, mai putine softuri implicate in sistemul automat). Graficul noptii trecute, unde am expus la Bubble Nebula ( http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=116977#116977 ) arata ca in poza de mai jos. Problema este ca acei dinti de fierastrau care sunt pe ASCENSIE (y la graficul meu) reveneau periodic. Ca sa le scad intensitatea, am micsorat agresivitatea, dar nu am rezolvat problema.
Am facut reglajul curelelor dintate acum o saptamana si ceva in urma, intinzand bine cureaua, chiar la motorul axei de ascensie. 
Am trei teorii pentru asta:
1. undeva a aparut un PEC mare si montura incearca sa compenseze dar nu poate asa de repede precum se dezvolta eroarea. Rezulta dintii de fierastrau. Poate fi vorba de ceva mizerie intre melc si roata melcata
2. nu e corect reglajul presiunii intre roata si melc. Am sa incerc sa elimin aceasta ipoteza cat mai curand, fiind relativ simplu de facut
3. punerea in pol nu e chiar buna

Are cineva idee ce ar fi? Ati mai vazut asa ceva? RMS-ul este cel mai mic pe care l-am vazut vreodata, la DEC este undeva intre 0.03 so 0.07 pixeli, aproape plat. 
Si la ascensie ar fi apropiat, ceea ce ar duce la un tracking de exceptie, daca nu ar fi prostia asta

catalin dumitru
22 Iul 2013 22:43


Rezonantza ? 

Modifica putin masa in miscare si incearca iar.

Stanescu Octavian
23 Iul 2013 00:30


nebuloasa Bubble arata bine  stelele nu par sa se lungeasca pe ascensie de la "vibratia" dintilor din grafic :)
probabil esti sub scunda arc cu acele varfuri  mai degraba seeing cel mai mult  si ceva focalizare te trage in jos putin. poate e prea echilibrat sistemul si penduleaza in joc  umbla la greutati .

dragos.n
23 Iul 2013 04:01


Varianta 1. Ceva mizerie.

Am verificat si colimarea pe stea. E ok.

jimao22
23 Iul 2013 04:37


nebuloasa Bubble arata bine  stelele nu par sa se lungeasca pe ascensie de la "vibratia" dintilor din grafic :)
probabil esti sub scunda arc cu acele varfuri  mai degraba seeing cel mai mult  si ceva focalizare te trage in jos putin. poate e prea echilibrat sistemul si penduleaza in joc  umbla la greutati .

Tavi, te inseala prelucrarea facuta. Am folosit modulul Repair de la StarTools care face stelele rotunde daca au fost ovale inainte. Si au fost, chiar pe axa y. Nu mult, dar au fost... Sistemul este echilibrat in sensul in care zici tu, am reverificat.