-----------------------------------
dmtr69
30 Iul 2013 19:47

M13 recapturat
Salut!
M13 recapturata aseara. 19x180" ISO 400, Canon 400D+newt 150/750. Ca sa nu ard centrul roiului am tinut histograma pe la 10%. Nu am avut timp si de expuneri mai lungi pentru regiunea exterioara a roiului.
Urmare a sfaturilor date de nobody si starbuck, am renuntat la background calibration in DSS(pozele v1 si v2). Pentru comparatie am si o varianta (v3) cu RGB background calibration. Ce sa vezi!! Balansul de alb chiar s-a stricat! Stelele in varianta v3 sunt mult mai albastre. Cand ma gandesc ca toate pozele de pana acum le-am facut in DSS cu optiunea bifata! :evil: 
In procesare am folosit:
-poza v1 cu IRIS(view logaritm)+PS
-poza v2 cu Nebulosity3+PS
-poza v3 cu PS
As incerca si StarTools, dar fara licenta am optiunie mai limitate si trebuie sa salvez prin captura ecran.

Cer senin!
Marius

nobody
03 Aug 2013 03:48


Daca o tii tot asa, vei fi dat afara de la incepatori in viitorul foarte apropiat.
Mai ales dupa ce ti se va lua la purecat si declaratia de avere, ca ai atras atentia.  :lol:

Parca as mai adauga un pic de saturatie la culori, sa se vada mai bine diferenta intre stelele albastre si cele galbene.

dmtr69
04 Aug 2013 16:32


Multumesc pentru aprecieri. Mai raman la incepatori. Inca n-am implinit un an de astrofoto, iar calitatea pozelor nu este mereu de nivelul avansat( chiar mi-ar trebui un manual "PROCESARE PENTRU TOnTI").
 Moniturul LCD nu este calibrat si mi-a fost teama sa nu cresc prea mult saturatia.