-----------------------------------
Stanescu Octavian
15 Aug 2013 09:43

Intalnire cu public la Observatorul astronomic Timisoara
Aseara a avut loc o intalnire cu prezentare filme pe teme astro , si observati pe Luna  prin cateva instrumente amplasate pe tersa observatorulu.  se poate vedea si cass meu de 270mm  :)

Doru Dragan
15 Aug 2013 14:44


Intalnirea a fost foarte reusita, un numar impresionant de participanti, vremea a fost destul de buna (doar cativa nori trecatori) multi participanti au vazut pentru prima data pe viu craterele lunare. Postez cateva imagini si eu printre care una cu luneta mea Traveler 30-90x90 :)

Doru Dragan
15 Aug 2013 14:50


nu reusesc nicicum sa postez imagini: 
http://www.tion.ro/picnic-sub-stele-in-parcul-observatorului-din-timisoara/1324731

Mircea Pteancu
15 Aug 2013 17:16


Superb,felicitari organizatorilor pentru actiune, pentru partea astronomica si pentru colecta de rechizite scolare.

Mircea

emilf
15 Aug 2013 22:57


Felicitari, salut cu stima aceste actiuni !

alex1209
16 Aug 2013 09:20


Frumos. Chiar au fost multi. :) 
Ce telescop se afla in cupola observatorului?

Stanescu Octavian
16 Aug 2013 10:42


Observatorul are in dotare cassegrain 300mm  (270mm util)  cu 5m focar oglinda primara a fost refacuta nu mai e cea initiala zeiss  care a avut un accident devastator in procesul de realuminizare .
a fost refacuta de regretatul  Beches Gavril  de la care eu am preluat stafeta .
primara zeiss a fost distrusa da o fabrica profesionista de stat.
in instalatia ce am eu  a fost realuminizata cu succes oglinda actuala . montura si tot sistemul ecuatorial a fost fabricat aici in uzinele din Timisoara in anii 1960.