-----------------------------------
keppler
05 Sep 2013 14:25

Observatii pe Muntele Mic 7 Septembrie
Salutare,

Deoarece prognoza se anunta favorabila pe Muntele Mic pentru acest weekend, m-am hotarat sa dau o fuga la observatii. Momentan suntem cam 5 oameni care merg. 

Daca mai vrea cineva sa vina, este loc suficient pe munte pentru mai multi oameni :)

Mircea Pteancu
05 Sep 2013 19:10


Andrei
Mereu am spus ca pe Cer este loc pentru toata lumea,fii binecuvantat pentru vestea ca si pe varfurilor muntilor este loc pentru toti!
Bafta si sa ne spui cum a fost!
Cer senin si pace-n inimi,Mircea

mflorian
05 Sep 2013 20:17


Mereu am spus ca pe Cer este loc pentru toata lumea,...Da, dar Muntele este Mic.

Erwin
05 Sep 2013 22:34


Nu mai sunt sigur că pot veni, este un proiect important la care trebuie să lucrez. Ar fi o ocazie bună pentru ie&#537;ire, se apropie toamna &#537;i vremea bună nu mai &#539;ine mult. 

Cer senin &#537;i spor la observa&#539;ii!

keppler
06 Sep 2013 00:43


Cand stii sigur daca vii? Sa vedem cum facem cu Teo, sa nu il lasam acasa :)

Erwin
06 Sep 2013 11:31


Păi Teo e inclus în proiect. Vedem amândoi cum facem. :)

StarChild
12 Sep 2013 15:13


"kum fu" baieti? poze, impresii, .... cam liniste p'aci in topic...ori a fgost nasol si n-aveti ce arata, ori a fost mirific si inca sunteti in stare de soc :lol: 
eu abia ieri noapte am ajuns de pe coclauri...am gasit niste locuri de astro divine  :shock:  da' groaznice de ajuns... :|

keppler
12 Sep 2013 15:57


"fu fain"!!! :)

Am prins un cer foarte bun, putin frig si putin vant la inceputul serii, dar in rest ok.

Eu am pus telescopul pe Cocoon Nebula si acolo a imbatranit pana dimineata. Din pacate, multe cadre s-au stricat si am folosit doar 40 din ele, fiecare cu 4 min expunere. Rezultatul aici: http://www.flickr.com/photos/keppler/9703080664/

In timp ce camera isi facea treaba, am observat o gramada de obiecte cu dobul de 10 a lui Flavius.

Dimineata am pus cealalta camera pe trepied si am lasat-o sa faca diferite expuneri. Una din ele aici: http://www.flickr.com/photos/keppler/9716495457/

Din pacate, nu cred ca anul acesta mai prindem o astfel de iesire. Sper ca anul viitor sa reusim sa urcam pe munte mai des si cu mai multi oameni :)

Mircea Pteancu
12 Sep 2013 22:21


Nu ma prea pricep dar imi plac pozele,foarte faine...''beton'' si inca d-acela ''armat''!
Mircea

StarChild
14 Sep 2013 16:36


@keppler: raspunsul corect era "fu tare", da esti iertat k ai scos poze faine.
@Mircea:  cel mai beton dintre betoane e ala hidrotehnic  :lol: 

Io d'aci de pe terasa,  cu berea langa mine am "observat" aseara niste fulgere... pun un timelapse mai incolo (dupa ce termin berea asta de am inceput-o)  8)

StarChild
14 Sep 2013 17:18


un "fulgerica":

PS: cum pot pune un gif animat (10MB) ?