-----------------------------------
Mihai98
08 Oct 2013 14:40

Telescop astro-foto
As dori un sfat,care credeti ca este cel mai accesibil si decent telescop pentru astro-foto deep sky? si ce camera se poate adapta la el ( exista anumiti suporti,sau trebuie facuti manual?)..nu spun un pret fix,doar asa sa imi fac o idee
Multumesc  :D

valy
08 Oct 2013 14:43

Re: Telescop astro-foto
.. accesibil si decent ... sunt niste notiuni foarte subiective.

Foto DSO decent si accesibil: http://skywatcher.com/product.php?cat=4&id=44
Mai adaugi un dslr si un adaptor T2->montura dslr-ului, eventual motorizarea monturii daca n-are deja. Probabil ajunge la 3000 lei.
DSO decent si accesibil poti face si cu un slr (film) si un obiectiv de 50mm, ar fi cam 200 lei.

Parerea mea.

keppler
08 Oct 2013 17:00


Newtonul de 150/750mm de la SkyWatcher e bun pentru astrofotografie, dar as recomanda sa fie folosit macar pe un EQ5.

Un alt factor de luat in considerare la acest telescop: este F/5, va fi necesar si un corector de coma.

valy
08 Oct 2013 17:19


Corect, doar ca Mihai a zis accesibil si decent de aceea m-am oprit la timp :).

keppler
08 Oct 2013 17:44


Stiu  :) 

E greu la astrofoto deoarece nu prea sunt accesibile instrumentele. Daca luam in calcul un EQ5 cu tracking plus un OTA de 150/750mm, plus un corector de coma, deja depasim 3.000 Ron

Dar mai vin si alte cheltuieli "marunte". Ar mai fi utila o masca bahtinov si un colimator laser. Sa nu mai vorbim de pretul DSLR-ului (care este mai accesibil decat o camera dedicata :) ).