-----------------------------------
MrMxyzptlk
04 Noi 2013 11:44

C/2013 R1 Lovejoy
Am atasat o poza din dimineata de 30.10.2013 ora 5:30 local (3:30 UT) despre cometa Lovejoy. Este o cometa usor de gasit, vizual se vede clar la mariri mici, insa fara coada, nu am prins coada nici vizual nici fotografic. Am vazut ca foarte multi nu prind coada cometei, pana acum am vazut o singura poza cu coada, insa a fost realiat cu echipament mai bun decat al meu :)

rabeir
11 Noi 2013 21:40


In noaptea de 8 spre 9 am reusit si eu sa vad si fotografiez prima mea cometa.
Sincer am fost surprins de lungimea coamei, tocmai reusisem cel mai bun Jupiter de pina acum, aveam PM 4x pus si telescopul focusat cānd am tras cometa, deci 4800mm focala. Evident au incaput coama si numai o mica parte din coada abia vizibila :) dar data viitoare cānd am vreme bun stiu cum sa o abordez. 
Focala la minim si o expunere demna de magnitudinea slaba a obiectului... cu atat mai mult pentru coada.

MrMxyzptlk
11 Noi 2013 21:46


Foarte frumos. Si unde este acel Jupiter? :)

rabeir
11 Noi 2013 21:54


Iata-l...  :)
E facut cu dslr la 20fps si fara vre-un fel de filtrare. apertura 254mm la focala 4800mm.
Personal consider ca este loc de mai bine cu seeing bun, insa daca vreau rezultate cat mai bune, tot pe tine trebuie sa te conving sa ne aliem fortele :) atat pentru camera planetara cat si filtre si experienta.

MrMxyzptlk
16 Noi 2013 11:20


Si inca o incercare la aceasta cometa

MrMxyzptlk
30 Noi 2013 20:15


Expozitie neghidata, de pe trepied la cometa C/2013 R1 Lovejoy, azi la ora 17:53. Cometa se vede usor cu binoclul. Expozitie de 15 secunde, la ISO 1600, F/5.6 la 55mm

rabeir
02 Dec 2013 14:37


hello
Nu-i rau deloc tinand cont de limitari, dupa ce vei pune aparatul pe montura vor iesi chiar frumos, te-ai acomodat repede cu canonul :)
Ai folosit ceva filtrare? imi place culoarea cerului, si nici casa nu pare inrosita de becuri stradale.

MrMxyzptlk
02 Dec 2013 20:16


mersi. o sa bag si piggyback, vroiam astazi, insa vremea nu a mai tinut cu mine ... iar lipsa luminii stradale nu este o surpriza: am facut intr-o zona mai sus decat unde locuiesc eu unde nu era iluminare stradala ;) am facut raw, putina prelucrare in PS si asta a iesit :)