-----------------------------------
CUBIX
29 Noi 2013 01:16

Curatare Jenoptik JENDIGITAL JD C 3.1 C LCD
Am acest aparat de la sor-mea. Problema lui este ca face poze incetosate... Ma gandeam ca ar fi din cauza prafului... 
Stiti o metoda de curatare, cat de cat sigura [daca il demontez aproape integral, imi e ca nu il mai montez la loc]?
Aparatul are cam 9-10 ani... Am atasat o poza, destul de 'bunoaca', fac maine alta, acum nu am baterii la indemana.

Vinturis G.

hpavictor
29 Noi 2013 06:50


Pai...care e aparatul cu pricina , ca in poza ( cam neclara , ai dreptate ) se vede un cactus, o bucata din ecranul TV , o usa etc .
Sau fereastra de la usa de termopan de fapt este cu LCD ? 
Cam asa ar rezulta din analiza titlului ... :) !

CUBIX
29 Noi 2013 11:34


Poza este facuta de apara... :P

hpavictor
29 Noi 2013 11:46


Era evident , deoarece din poza nu reies detalii gen praf ( in camera :)  ) si nici daca aparatul in discutie este unul dintre device-urile de langa ghiveciul cactusului sau langa TV .
Sper ca stiti de gluma si spor la reparatie !

CUBIX
29 Noi 2013 11:50


Da, stai linistit! Voi face poze cu el si facute de el. :D

CUBIX
29 Noi 2013 14:17


Poze! Cand cumpar baterii, adaug una facuta si de aparat. Poza din primul post nu stiu ce vechime are...

Vinturis G.

lentilozaur
29 Noi 2013 16:03


Praful nu genereaza o lipsa a focalizarii pe intreaga imagine ci eventual niste artifacte gen puncte, urme etc. Pot fi doua explicatii. Prima, nu ai suficienta lumina in camera, verificarea este sa faci o poza afara la soare si sa vezi cum iese. A doua, aparatul are o problem de focus.

Erwin
29 Noi 2013 21:25


Nu rezolvi nimic desfăcând aparatul. Din câte îmi dau seama nu este făcut ca să fie reparat, e din gama celor ieftine a&#537;a că nu po&#539;i avea preten&#539;ii de calitate a imaginilor. Eventual po&#539;i să-l strici după ce te-ai plictisit de el, dar fără a avea vreo certitudine că îl po&#539;i face la loc. La astfel de camere este extrem de greu de ajuns la senzor fără să ri&#537;ti să distrugi piese iremediabil.

CUBIX
29 Noi 2013 21:59


Am inteles... Va multumesc pentru lamuriri!

Vinturis G.