-----------------------------------
Vlad
02 Dec 2013 02:26

IC1805 - Narrow band
Este un mozaic din patru parti, facut in cursul lunii Noiembrie

http://www.astrobin.com/full/66559/0/

Erwin
02 Dec 2013 03:15


Hubble like! :)

Matrixul
02 Dec 2013 04:18


Fara cuvinte...sa poti sa realizezi asa ceva ca amator.

Felicitari !

Procyon
02 Dec 2013 09:12


Parca e luata din HLA Totusi ma intreb oare de ce stelele sunt putin trase ?

cmatei
02 Dec 2013 09:59


Baader Planetarium Ha 7nm: 91x1200" -25C bin 1x1
Baader OIII 8,5nm: 44x1200" -25C
Baader Planetarium S2: 50x1200" -25C bin 1x1 

Ma gandesc sa-mi caut alt hobby, mai relaxant :)

Fantastica imaginea.

Vlad
02 Dec 2013 11:13


Va multumesc

@Procyon intr-adevara unele stele sunt usor trase, mai ales in centru, probabil pt ca nu folosesc corector si partea respectiva s-a nimerit sa fie in coltul panelului original.



@cmatei stiu ca poate parea mult dar nu este, acestia sunt timpii total de expunere. Daca imparti in patru paneluri, nu iese foarte mult, vreo 15 ore in total pe fiecare.

rabeir
02 Dec 2013 14:34


Superb Vlad, felicitari!
Foarte frumoase culorile, de mare exceptie efortul si rabdarea de a aduna atatea ore de expunere pentru o poza. Imi place mult si cum ai procesat, mai ales ca e mozaic...

Cer senin in continuare

psemil
02 Dec 2013 14:46


Frumoasa imagine Vlad...
Iti admir determinarea de a strange 60 de ore de semnal pentru o singura imagine, pacat ca nu ai un senzor mai mare... un kai 11000 macar :D 
Nu stiu cum reusesti, fiindca eu cu greu reusesc sa strang 10 ore/ imagine.

Vlad
02 Dec 2013 15:57


Multumesc Emil, in parte rabdare, in parte incapatanare.

Mi-a placut si imi place in continuare senzorul icx285al, are printre cele mai bune prestatii la categoria asta de pret, si desi o qhy9 second hand costa cam la fel, m-am hotarat sa optez pentru prestatii oarecum superioare si sa compensez marimea facand mozaicuri. Am posibilitatea sa fac de acasa cate expuneri imi permite vremea.

Putin cate putin insa incep sa ma cam satur..si probabil daca as dedica aceeasi timpi pentro o singura poza, rezultatul ar fi superior indiferent de senzor.

Insa la senzor mai mare apar si alte probleme: corector obligatoriu, filtre mai mari etc etc
Ideal ar fi o qhy22/atik 460..dar pretul deocamdata este prea scump.

La acest mozaic, am folosit un script VB scris de mine care ma ajuta la achizitie destul de mult, astfel incat cel putin am putut dorm mai mult :)

dmtr69
02 Dec 2013 20:56


Uau! Arata uimitor! Felicitari!

achy1978
03 Dec 2013 08:19


Esceptional Vlad .... bravo, bravo, bravo!

jimao22
03 Dec 2013 17:02


Splendid!

Spune-mi te rog, cum faci sa egalizezi background-ul astfel incat sa nu se vada imbinarile dintre panourile mozaicului? Sau se face ceva automat in PI?

Si mai zi-ne ceva despre scriptul facut de tine... Ce face? Asupra cui actioneaza. Cum interactioneaza cu alte programe de te ajuta sa dormi? Iti face injectie cu somnifere?...

Vlad
04 Dec 2013 02:58


Hehe, niste somnifere i-ar mai lipsi!

In primul rand, multumesc tuturor pt aprecieri

Scriptul pur si simplu automatizeaza mozaicul cu Maxim. Exista  ceva asemanator deja prezent in maxim, insa nu imi place ca face cate 1 expunere pe fiecare panel dupa care trece la urmatorul. Se pierde mult timp asa. Eu prefer sa faca mai multe deodata din fiecare. Plus ca vreau sa suprapun imaginile cat si cum imi place mie.

Asa ca eu fac mai intai patru imagini de referinta (pentru un mozaic de patru parti, dupa care stabilesc secventele in autosave si le salvez (de exemplu poate intr-o noapte vreau sa fac cate 4 expuneri pe fiecare panel  - salvez patru secvente (presupunand ca e un mozaic de patru bucati), fiecare cu cate 4 expuneri si numele de rigoare). Odata pozitionat pe primul panel si ghidand, scriptul incarca prima secventa, o termina, citeste urmatoarea imagine de referinta , face un goto acolo , o expunere de verificare, platesolve & sincronizare si se repozitioneaza pe coordinatele de referinta. Dupa aceasta incepe din nou sa ghideze si incarca urmatoarea secventa, si asa mai departe pana termina toate secventele.

In ceea ce priveste backgroundul, intr-adevara o fac in PI cu un proces foarte bun, dar inainte le faceam in Maxim iar rezultatul este excelent si acolo - daca ai facut flaturi inainte aproape nu-ti dai  seama unde le imbina!

auriga
04 Dec 2013 14:01


Foarte frumoasa imaginea, felicitari!

Ce planetarium folosesti in combinatie cu MaximDL? Nu ai probleme cu MaximDL la plate solving? Eu am observat (ciudat) ca Astrotortilla greseste/faileaza destul de des (desi astrometry.net n-am observat sa greseasca, ceea ce mi se pare ciudat).

Vlad
04 Dec 2013 14:12


planetariul este Cartes du Ciel, iar plate-solve (din script) fac cu PinPoint. Fiind bine sincronizat , rezolva mereu.


Astrotortilla il folosesc cand fac cate un GoTo "blind", fara nici un punct de sincronizare anterior, sau cand schimb meridianul. Nu am avut niciodata probleme cu el, intodeauna rezolva, desi poate sa dureze cam 2-3 minute. In aceleasi conditii, PinPoint/Maxim  nu rezolva niciodata.

jimao22
04 Dec 2013 20:48


Imi permit un mic off-topic.
Eu nu am reusit sa-i dau de cap lui Astrotortilla. Am urmat toti pasii descrisi in tutoriale si cu mare greutate am reusit sa-l faca sa-mi faca plate solve fiindca initial nu facea nimic , zicea ca nu are solutie in 0.0 secunde. Dupa ce am reinstalat softul de la zero inclusiv baza de date (downloadul a durat 14 ore pentru campurile necesare ambelor telescoape ale mele) a vrut sa mearga, numai ca daca avea bifat "sync" sau "re-slew" ramanea blocat cu mesajul "re-centering".
Am renuntat sa-mi mai bat capul fiindca daca am cerul sincronizat foarte bine in Eqmod, Pin-Point merge bine si dupa meridian-flip si in plus am nevoie de el pentru a lucra cu FocuMax pentru re-focalizare intre expuneri (Focusmax lucreaza cu PinPoint).

Vlad
04 Dec 2013 21:00


eu nu sincronizez decat o data inainte de sesiunea foto, asa ca pin pointul nu rezolva niciodata dupa flip. iar primul goto, fara nici un punct de sincronizare, nu e niciodata pe tinta. pentru ca in ultima vreme stau f putin langa telescop si nu vreau sa caut manual o stea prin cautator, folosesc astrotortilla. mie imi merge foarte bine

cum folosesti focusmax cu pinpoint?

jimao22
05 Dec 2013 22:08


Pai nu-l folosesc (inca) dar stiu ca se foloseste ca sa faci focusari intre cadre in mod automat, facand plate-solve ca sa se potriveasca zonele de poza si cele pentru focus.
O sa fac teste in perioada urmatoare si iti spun.

Vlad
09 Dec 2013 12:31


Cred ca ai nevoie de un al treilea program, un controller (precum CCD Commander) care sa faca asta.

jimao22
09 Dec 2013 13:02


Cu siguranta!
Am uitat sa specific asta. Am ACP-ul pe care nu l-am folosit decat in cateva teste. Urmeaza alte teste.