-----------------------------------
dragos.n
05 Dec 2013 00:22

Un semnal
As vrea sa trag un semnal. Un semnal de ajutor.

Avem printre noi un coleg care are o problema de sanatate destul de grava.

http://vinturisgheorghe.blogspot.ro/

Cu ajutorul catorva membri si moderatori, colegul nostru Cubix va fi in curand in posesia unei lunete si a unei monturi. 

Dar cred ca desi nu avem bani multi, putem face mai mult. Pentru ca acest coleg al nostru are mai mult nevoie de o interventie, pentru o proteza performanta. Acest lucru este scump, dar cred ca printre noi sunt cativa medici, si cativa oameni care se pricep la administratie, si care stiu cum se poate sa fie accesate programele medicale europene.

Il rog pe Cubix, care a fost foarte discret, sa scuze aceasta interventie in forta, facuta fara acordul lui.

Dar timpul trece, si daca vreo 5 oameni am reusit sa ne adunam sa facem ceva, poate din sutele de membrii ai forumului, se va reusi mai mult.

dragos.n
17 Dec 2013 23:41


Up.

dragos.n
18 Dec 2013 15:35


Si Up.

Sarrah
18 Dec 2013 18:24


O sa incercam. Multa sanatate!!!

dragos.n
18 Dec 2013 18:35


Multumesc Sarrah. Si tie multa sanatate si toate cele bune.

Sarrah
18 Dec 2013 19:03


Am inteles si mesajul "up". Macar prin atat si tot e ceva. UP!

Sanatate!

dragos.n
18 Dec 2013 19:43


Daca nu e bine cu Up,:lol:  atunci hai sa va spun o poveste, reala.

Acum vreo 6 ani, la Costinesti, a venit la telescopul cu care faceam observatii un grup de trei tineri. Doi baieti si o fata. Unul din baieti era in scaun cu rotile, si tinea mortis sa se uite si el printr-un telescop. A trebuit sa cobor picioarele trepiedului, sa reorientez apoi telescopul, ca sa poata vedea din scaunul sau. 

Acum vreo doua saptamani, vorbind cu Cubix pe mess, mi-a povestit aceasta faza. Asa incat ma simt un pic responsabil, pentru ca i-am transmis acest microb superb, al astronomiei. Sau, cel putin, am agravat infectia.

Haide-ti oameni buni, ca vine Craciunul, sa facem o fapta buna. Daca nu sunteti medic, si nu aveti cunostiinte in domeniu, macar o mica donatie.

Haideti sa haidem.  :lol:

StarChild
18 Dec 2013 19:47


@dragos.n: ar fi mult mai util daca ar exista trecut pe undeva si contul unei banci unde sa se poata face donatia, majoritatea de pe aici avem cont la banca, dar nu cred ca sunt multi care au PayPal.

@Cubix: sanatate! si sa stii ca Mos Craciun exista !  :wink:   ...exista in fiecare din noi...o sa vezi !

dragos.n
18 Dec 2013 20:08


O sa ma interesez daca are cont, ca acum nu raspunde.

H.E.Retic
18 Dec 2013 21:18


Salut Dragos,

Ar trebui ca dintre cei cu bloguri sau site-uri de popularizare a astronomiei care sunt si membri sa puna un banner catre blogul sau. Eventual o adresa eventual pe astronomy.ro pentru voluntari care vor sa popularizeze cauza. Chiar pe prima pagina ar putea fi un baner, link catre blog. Admin, o idee ceva? Asteptam publicarea cont-ului.Aaa, am uitat... o alta modalitate buna de donatie e prin SMS si e foarte accesibila. Maine dimineata ma interesez si aflu cum se face. Pana atunci, am sa incerc cateva fantezii pe aceasi tema dar pe alta cale. Sper sa se prinda.

Sanatate si cer senin!

C.

PS: Sorry CUBIX ca vorbim despre tine la persoana a treia, dar fa-te ca nu vezi ;-).

Sarrah
19 Dec 2013 00:10


Da, adminul ar putea face ceva, il rugam sa faca tot ce poate in acest sens. Da, prin SMS ar fi practic, multi vor sa faca ceva, dar sa nu fie proceduri greoaie.
 :idea:

dragos.n
19 Dec 2013 05:52


Ideea cu SMS ar fi foarte buna, dar habar nu am cum se face, si daca e accesibila pentru persoane fizice. Eu am mai donat asa, prin SMS, dar stiu ca sunt numere din alea, cu 3-4 cifre, nu ca cele normale.

Poate stie cineva mai mult.

nobody
19 Dec 2013 08:24


Vezi aici: http://www.donatie.ro/

dragos.n
19 Dec 2013 08:50


Am citit ce e acolo, si pot primi donatii doar organizatiile. Astronomy.ro nu are statut de organizatie, nici Cubix, si nici eu.

In cazul in care am inteles eu gresit, te rog sa-mi spui.

Oricum, multumesc pentru semnalare.

H.E.Retic
19 Dec 2013 10:21


Eu zic sa ne mai gandim si la partea cu ONG-ul. S-ar putea face foarte multe atat pentru astronomy.ro cat si pentru astfel de cazuri. Asta doar daca stau sa ma gandesc ca pot sa redirectionez 2% din impozit catre ONG, fara donatii.


C.

dragos.n
19 Dec 2013 10:54


E o idee. O s-o imping in sus. :lol:

nobody
19 Dec 2013 12:31


Se poate prin intermediul unui ONG existent, in caz de urgenta medicala.

21. Se pot strange fonduri pentru cazuri individuale (adulti/copii bolnavi) prin platforma Doneaza mai simplu!?
Organizatiile neguvernamentale care au dorinta si capacitatea de a derula campanii de strangere de fonduri pentru ajutorarea simultana a mai multor cazuri individuale pot aplica pentru obtinerea unui numar scurt pentru campanii de donatie conform informatiilor postate aici http://arcromania.ro/. Aceste campanii vor fi scutite de plata tuturor costurilor.
Mentionam ca NU se pot incasa plati prin SMS pe numerele de micropayment (de tip 7xyz) pentru urmatoarele tipuri de servicii care nu sunt agreate de operatorii de telefonie mobila:
- vizualizare continut (filme, anunturi, acces cont, acces web, membership, streaming)
- inscriere intr-o baza de date, postare informatii, anunturi
- cumparare niveluri sau bonusuri pentru jocuri
- orice fel de credite online
- donatii umanitare
- licitatii sau loterii publicitare
Pentru servicii care se incadreaza in una din categoriile de mai sus, veti putea folosi numere scurte cu valoare adaugata (de tip 1xyz).

Pentru servicii cu valoare adaugata (in cazul serviciilor care nu pot fi taxate prin numere de microplati):
    dintr-o tranzactie de   3 Euro + TVA, veti incasa 1.35 Euro + TVA
    dintr-o tranzactie de   2 Euro + TVA, veti incasa 0.90 Euro + TVA
    dintr-o tranzactie de   1 Euro + TVA, veti incasa 0.45 Euro + TVA

http://www.platiprinsms.ro/micropayment/prezentare/toate
Se plateste operatorul de telefonie mobila, intermediarul de servicii cu valoare adaugata (SMS)  si ... TVA !
Iar banii ii primesti de ziua Sfantului Asteapta, numai daca donatorul si-a platit la timp factura de telefon mobil.

Trageti voi concluziile.

valy
19 Dec 2013 12:35


Un transfer bancar ce are?

Sarrah
19 Dec 2013 12:55


Poate se ajunge la ceva concret, sa putem dona cat mai simplu, asta e tot, Vali
Daca se putea face prin SMS, sigur donau multi pana acum. Fie si un (1euro), la 1000 SMS-uri...nu?

dragos.n
19 Dec 2013 12:57


Momentan Cubix nu are nici cont bancar, nici card. Am discutat cu el aseara, si poate se duce maine cu mama lui, sa faca unul.

Sarrah
19 Dec 2013 12:59


Pai haide ca putin de la unul, putin de la altul...si Oceanul tot din picaturi e format.
Apoi chiar vin sarbatorile si poate fi si un bun prilej, nu?

H.E.Retic
19 Dec 2013 13:43


Putina rabdare Sarah, daca ne agitam prea tare inainte de a avea contul stricam tot. Cei care ajung sa citeasca blogul fara sa existe contul, nu mai intra a doua oara! Si asta nu e bine!


C.

Sarrah
19 Dec 2013 13:57


Ok, dar sa stii ca postez aici si pentru a mentine topicul cald, in prim-plan. :lol:

Manu72
19 Dec 2013 14:37


Momentan Cubix nu are nici cont bancar, nici card. Am discutat cu el aseara, si poate se duce maine cu mama lui, sa faca unul.

Ma pui un pic pe ganduri.

Nu are card? 
Dar are cont de PayPal? 
Si cum il foloseste fara un card atasat? Eu daca vreau sa fac o donatie prin PayPal, unde ajung banii daca nu are card/cont?
Iar daca are card are si cont bancar.

Revenind la donatii, prin PayPal este foarte simplu. 
Cu un card de debit/credit Visa/Mastercard poti sa-ti deschizi cont de PayPal si sa faci plati/donatii foarte usor. Sau sa primesti plati/donatii. In cazul in care cardul atasat contului de PayPal este VISA poti sa transferi banii din contul de PayPal in contul de card.

dragos.n
19 Dec 2013 14:51


A avut card, si evident si contul de paypal era legat de el. Dar cum nu prea a primit pe el, si cardul pe care il avea costa, nu l-a prelungit. Acum i-am spus sa isi faca la Transilvania, ca pare mai ieftin, nu cum am eu spre exemplu, de ma costa 2 euro pe luna, si inca 2 la orice extragere.

Manu72
19 Dec 2013 15:04


Bine ca n-am facut nici un transfer.
O sa astept confirmarea noului cont/card si eventual atasarea lui la contul de PayPal.

Multumesc pentru info si pentru implicare desigur.

CUBIX
19 Dec 2013 16:45


Salutari,

Va multumesc pentru ceea ce incercati sa faceti pentru mine! Ma simt profund miscat.

Voi face maine un cont bancar.

Cer senin,
Vinturis G.

Sarrah
19 Dec 2013 19:50


Fii linistit, suntem cu totii alaturi de tine.

lentilozaur
20 Dec 2013 17:48


Ca sa primesti bani prin Pay Pal nu ai nevoie decat de o adresa de email. Poti trimite bani pe orice adresa chiar daca nu are cont in spate iar utilizatorul va fi informat pentru a-si deschide contul ulterior. Cea mai simpla metoda de a trimite bani este plata prin transfer bancar intr-un cont in RON deschis la o banca. PP inseamna multe comisioane platite aiurea si retragerea banilor mai presupune si alte operatii.

dragos.n
21 Dec 2013 09:27


Cubix si-a facut cont. Mai exact mama lui, caci el nu poate manevra un card

Vinturis Virginia, IBAN: RO08BTRLRONCRT0240860601, SWIFT: BTRLRO22

CUBIX
22 Dec 2013 01:39


Doresc sa va multumesc tuturor celor care m-ati ajutat, aveti un loc special in sufletul meu. Va trimit pe aceasta cale, toata caldura mea.
D-zeu sa va ajute, sa aveti o viata lunga si plina de bucurie!

Vinturis G.

CUBIX
22 Ian 2014 05:34


Salutari,

In urma unei discutii avute cu StarChild caruia ii multumesc,(nu intru in detalii), mi-a dat printr-un exemplu, folosirea cu succes a formularului E112. 
Aveti informatii mai detaliate despre el? Eu am gasit un exemplu, cu un nene din Arges. Care 'oarecum', aceas boala ca a mea Artogripoza...
http://www.curier.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=19791&Itemid=37
http://fundatiamereuaproape.ro/cum-obtinem-formularul-e112-s2/

Sincer, imi este oarecum 'teama' de intogmirea dosarului medical. Ultima oare cand am avut nevoie de asa ceva, am fost la 3 ortopezi. Macar acum stiu, sa ma duc direct la al 3lea. :D