-----------------------------------
needweed
07 Dec 2013 19:47

obiectivul are joc
salut toata lumea, am o mica problema , obiectivul drept de la zeissul meu micut 8x30 are joc, nu foarte mult aprox 1-2 mm, am incercat sa strang eu pe acolo filetul dar nu merge , nu as vrea sa zgariu lentila, trebuie o cheie speciala ma gandesc, are cineva idei ce sa fac?

nobody
07 Dec 2013 19:56


Incearca sa observi de unde provine jocul. 1-2 mm joc la un filet este cam foarte mult.

needweed
07 Dec 2013 20:03


jocul exista fiindca nu e strans filetul,   chiar vad ca sunt 2 filete si cred ca unul e strans de celalalt si de aceea nu pot invarti

catalin dumitru
07 Dec 2013 23:59


Cu niste foarfeci  potrivite dar cu mare atentie . Sau cel mai bine cu partea de la subler , care masoara interioarele, bineinteles acel tip de subler ce are ciocurile respective ascutite.

Asta am folosit eu mult timp pe post de cheie la inelele optice filetate.

Dbird
08 Dec 2013 20:56


In mod normal nu se putea desuruba singur. Daca este o versiune mai veche e posibil ca obiectivul sa fie dezlipit din montura sau dublet si trebuie scos si lipit.

MiroJenu
08 Dec 2013 21:52


Se defileteaza inelul de tabla extern(cel facut din tabla de aluminiu) ca sa ai astfel acces in partea interioara inspre dubletul obiectiv.
Cu o penseta se scoate garnitura(daca exista!) de plastic( ce ajuta la etansare).
Apoi cu ciocurile de la un subler introduse in cele 2 crestaturi de pe inelul interior strangi (rotesti inelul interior in sensul acelor de ceas) tinand nemiscat dubletul(grup lentile  obiectiv)(ca sa nu se decolimeze, pt ca dubletul e tinut de alte 2 inele concentrice!) si trebuie astfel sa se rigidizeze.
Daca insa filetul este stricat datorita unei interventii anterioare(si asta e din cauza ca cineva neavizat a stricat filetul pt ca totdeauna  binoclurile zeiss au o mecanica excelenta  fiind imposibil sa vina din fabrica cu defect), cu o penseta pui niste chit de etansare sau ceva adeziv dar asta cu grija sa nu ajunga in interior sau pe lentila.

needweed
09 Dec 2013 10:10


nu am subler din pacate

MiroJenu
09 Dec 2013 10:52


Incearca metoda lui Catalin :
Cu niste foarfeci potrivite dar cu mare atentie .

Sau ia o bucatica de lemn mai tare in care bati 2 cuie ascutite(masori distantele si potrivesti)  improvizand; astfel ai o unealta si e posibil sa functioneze .

needweed
05 Ian 2014 14:54


am revenit dar acum cu alta problema,  binoclul a inceput sa se deschida foarte greu cand il pun la ochi, parca are frana de mana trasa, ce so fi intamplat?

Erwin
05 Ian 2014 16:56


Se poate că piuli&#539;a dela axul central s-a strâns prea tare, neavând un sistem de blocare.