-----------------------------------
needweed
08 Dec 2013 20:05

eschenbach farlux 8x24
http://postimg.org/image/4ltf5w9xn/
Cantitate foarte mica dar calitate foarte multa  , si am descris binoclul  :lol: ,  mai micut decat mouseul de la calculator insa are ceva greutate deoarece e full metal, un binoclu mai portabil de atat nu se poate... deci e perfect cand esti pe drum , l-am comparat cu Zeissul 8x30 si campul vizual este exact acelasi, calitatea imaginii este extraordinara,aproape la fel cu Zeissul insa evident ca acesta e mai intunecat la imagine avand 24mm , focusarea  mai interesanta la acest model insa merge foarte usor, ocularele sunt  mici insa cand te uiti in ele vezi totul la confort maxim.
Sa dau si un verdict ,  foarte smecher fiindca este micut si ofera claritate excelenta, e o senzatie frumoasa cand te uiti cu el, insa pretul unui model nou costa mult , undeva la 350 euro, dar daca cautati bine gasiti poate unul folosit si sub 100 euro, oricum eu unul nici nu ma gandesc sa il vand vreodata

Mircea Pteancu
14 Dec 2013 20:37


Nici prietenul meu Attila Csillag nu vrea sa se desparta de luneta Eschenbach 60x700 mm pe care a cumparat-o second-hand ,pentru vreo 50 de lei , cu ocazia zilelor Aradului ,anul acest in August.
Luneta este inca la mine,se potriveste perfect in una din scoicile pe care le-am construit pentru montura pipe de 1.5 toli:imagini perfecte intr-o luneta cu mecanica foarte solida,integral metalica.

Mircea von Eschenbach

needweed
18 Mai 2014 20:02


apropo focusarea e destul de rara ,practic obiectivele se misca in fata si in spate si nu ocularele , stie cineva binocluri mai mari cu asemenea sistem?