-----------------------------------
Cristi65
10 Dec 2013 13:49

Salutari din Timisoara
Buna ziua,
Ma numesc Cristi, am 48 de ani si m-a pasionat astronomia din copilarie. Am inceput cu o luneta construita din lentile de ochelari (de fapt obiectiv din doua meniscuri de +0.5 dioptrii, pozitionate simetric fata de o diafragma) cu oculare Huygens de la microscop. In prezent, am un catadioptric MTO 11CA cu adaptor ocular Turist FL, teleobiectiv, binoclu 7X50, Canon 350D. Un prieten m-a batut la cap sa termin un proiect mai vechi de refractor de 150/1500 si astfel am ajuns sa ma inregistrez pe forum.
          Cu respect, Cristi

Kirk Spock
10 Dec 2013 14:28


Bine ai venit, Cristi!

Deci pana la urma de ce te-ai inregistrat?
1. Pentru ca asa te-a indemnat prietenul.
2. Pentru ca ai terminat de facut refractorul.
3. Pentru ca ai nevoie de ajutor pentru a-l face.

Oricum ar fi, felicitari pentru construirea de instrumente!

Cristi65
10 Dec 2013 14:43


@ Kirk Spock
M-am inscris pentru a-mi face pofta de lucru si pentru a pune intrebari in caz de nevoie. Iti multumesc pentru urari, asemenea si tie.

Erwin
11 Dec 2013 02:18


Salut, Cristi &#537;i bine ai venit pe forum! 
&#536;i eu am un MTO11CA &#537;i chiar aseară am fost la Giroc &#537;i am privit câteva obiecte. Luna arată grozav când seeing-ul este bun. MTO-ul meu are o poveste la ATM, pentru că era stricat când l-am achizi&#539;ionat. Pentru lunetă vei găsi sprijin pe-aici negre&#537;it!

Cristi65
11 Dec 2013 11:24


@Erwin
Mersi de urari, intamplarea a facut sa ne uitam amindoi la Luna, in aceeasi seara, cu aceleasi instrumente si aparent aproape unul de altul  :) .....eu locuiesc aproape de Observatorul astronomic.