-----------------------------------
Virgil Radu
13 Dec 2013 16:22

achizitie skywatcher 150/750 nou
Salut,
       Sunt nou in domeniu si dupa ce m-am mai lamurit putin cu ce se mananca astronomia m-am hotarat sa cumpar un skywatcher 150/750 nou. Ce parere aveti? Merita sau la banii astia sa cumpar altceva? Am incerecat si second dar nu prea mi-a iesit, sunt putine la vanzare si se cere foarte mult aproape cat unul nou. Astept pareri de la voi.
         Cu multa stima

Teo
13 Dec 2013 17:01


Salut !

Telescopul Newton SW 150/750 mm este foarte bun, mai ales pentru un pasionat aflat la inceput de drum, dar nu numai.
Daca dimensiunile lui nu sunt o problema pentru tine, in sensul ca il poti deplasa cu usurinta, atunci ti-l recomand cu incredere.
Am avut asa ceva si nu m-a dezamagit niciodata .

Succes !

Virgil Radu
13 Dec 2013 17:17


Multumesc mult pentru recomandare.

Aciduzzu
13 Dec 2013 17:25


Dupa parerea mea, pentru inceput e mai potrivit un Dobson. De ex Dobsonul de 150/1200. Motivele ar fi:
- montura azimutala e mai intuitiv de folosit de un incepator (e si mai usor de instalat)
- raportul focal lung de f/8 aduce o serie de avantaje (coma insesizabila, ocularele ieftine lucreaza mai bine, mai putin sensibil la erorile de colimare, etc.)

Blackwolf
26 Dec 2013 21:47

Vreau sa achizižionez un telescop
Sarbatori fericite!
Vreau sa achizitionez un telescop refractor acromat (2500 lei maxim) cu lentila de 120, vreau sa l folosesc si pentru vizionat planete sateliti deep sky si din cate am citit sunt cele mai indicate pentru a face poze cat si cele mai usoare. Poti sa le iei cu tine in drumetii.
Daca aveti vreo sugestie va sunt recunoscator.
Eu m am uitat pe net in ultimele zile si sunt mai bulversat decat in prima zi.
Va multumesc.

jimao22
26 Dec 2013 22:41


O greseala pe care o fac aproape fara exceptie incepatorii, este lipsa rabdarii in a se documenta inainte de o astfel de achizitie. Asta e si motivul pentru care sunt de multe ori dezamagiti si se retrag din hobby-ul asta inainte de a incepe.
Sfatul meu (nu dau prea multe sfaturi in general) este sa va documentati nu cateva zile, ci cateva saptamani sau cateva luni - asta insemnand nu doar sa te uiti pe magazinele de profil de pe net ci sa te instruiesti in tot ce inseamna astronomie observationala sau astrofotografie. Forumul asta e un foarte bun inceput. Astfel vei ajunge sa intelegi singur (si asta e cel mai important, crede-ma) ce iti doresti si ce ti se potriveste cel mai bine, iar atunci cand telescopul va sosi, satisfactia va fi deplina.  
Daca nu ai aceste calitati (rabdarea si studiul), atunci o alta calitate poate suplini aceasta lipsa. Aceasta din urma calitate este excesul de fonduri financiare. 
Bafta.