-----------------------------------
Mircea Pteancu
25 Dec 2013 20:50

Descarcare Journal of Antique Telescope Society de pe ADS
Un exceptional cadou de Craciun!
Colectia revistei ''Journal of the Antique Telescope Society'' poate fi accesata de pe ADS la linkul de mai jos,cu exceptia ultimelor doua numere.
Daca la fiecare articol apasati pe butonul ''F'' veti primi acel articol in format PDF.
Am parcurs in graba lista de titluri ,se pare ca voi avea de citit in zilele urmatoare multe articole interesante.
De pilda despre Lucien Bonaparte si telescoapele sale confectionate de catre Herschel;despre Claude Paris si inceputurile telescopului reflector in Franta ;amanunte  despre telescopul de gradina Porter ;notele autobiografice ale lui Caroline Herschel;parametrii telescoapelor Gregory de la inceputul secolului XVIII;articlolul lui Binder despre lunetele lungi ale secolului XVII...si multe altele.



http://adsabs.harvard.edu/cgi-bin/nph-abs_connect?version=1&warnings=YES&partial_bibcd=YES&sort=BIBCODE&db_key=ALL&bibstem=jatso&year=&volume=&page=&nr_to_return=100&start_nr=1

Multumiri pline de recunostinta celor din Antique Telescope Society si ADS-ului pentru acest cadou deosebit.

Nu sunt membru al ATS dar de cativa ani sunt membru in forumul lor.
Eu nu am avut probleme cu linkul,va rog sa-mi semnalati daca acesta nu functioneaza, sa incercam alte variante .

Mircea

2SKY
26 Dec 2013 01:10


Sint multe titluri interesante , dar nu as vrea sa le salvez este si mult de munca numai daca as sti ca dispar asa copiez doar adresa . Mersi mult

mcuzic2002
26 Dec 2013 01:47


Fantastic 8) ...am desc&#227;rcat deja cateva PDF-uri despre lunetele Clark...multumim,domnu' Pteacu  :D

emilf
26 Dec 2013 13:45


Multumesc frumos, domnul Mircea, sarbatori fericite !  :D

Mircea Pteancu
26 Dec 2013 21:23


Sarbatori Fericite la toata lumea si...spor la lectura.
Nu-i musai sa descarcati.
De acum JATS va fi prezent permanent pe ADS ,mai putin ultimele doua numere care sunt oferite doar celor nou inscrisi in societate.
Apoi,prin rotatie,cu trecerea timpului,si acele numere vor fi digitalizate si publicate pe ADS.
O initiativa frumoasa din partea unor oameni vrednici de toata stima.

Mircea

C.Ovidiu
26 Dec 2013 21:58


Va multumesc Domnule Mircea, Sarbatori Fericite pline de bucurii si impliniri pot sa spun ca deja mi-a crescut febra lunetelor  :D