-----------------------------------
vio1316
30 Dec 2013 18:19

Cate ceva despre mine
Buna! Sunt nou pe forum. Am urmarit cateva topicuri in ultimele 2 zile si am vazut ca sunteti o comunitate stransa. De aceea sper sa gasesc cu ajutorul vostru raspunsuri la multele intrebari pe care le ridica spatiul de fiecare data cand ma uit pe cer.

Sunt interesat de astronomie de vreo 3-4 ani, insa pasiunea mea a variat mult in timp si studiul in sine nu a fost neaparat foarte metodic, mai degraba am incercat sa stiu cate ceva din toate.

Acum, ca am ajuns deja in clasa aXI-a ma gandesc sa incep sa studiez mult mai ordonat si metodic. In tot ceea ce priveste astronomia, ma documentez singur, in principal din manualul de astronomie al lui Gheorghe Chis si din lucrarile lui Vasile Ureche - Universul I si II, pentru ca nu cunosc pe nimeni in apropiere care sa poata sa ma ajute.
Detin de ceva vreme si un telescop Skywatcher 130/900 cu care, acum dupa ce m-am obisnuit cat de cat, incerc sa caut obiecte deep-sky.

Sper sa ma ajutati, cu experienta si cu sfaturile voasre, sa descopar cat mai mult din aceasta minunatiile pe care le ascunde spatiul si aceasta stiinta nobila.

Stima si cer senin.

Erwin
30 Dec 2013 21:17


Bine ai venit pe forum!
Caută prin cotloane, vei găsi multe tutoriale, documente &#537;i link-uri către surse de documentare consistente. Desigur, observa&#539;iile la ocular nu le poate înlocui nimic, "teoria sine praxis e ca roata fără axis". 

Cer senin &#537;i spor la observa&#539;ii! :D

Herr_Alien
31 Dec 2013 09:39


Salut,

http://www.cloudynights.com/category.php?category_id=182

Link-ul asta e catre un set de articole, dedicate in primul rand pentru observatii cu binoclul. Eu cred insa ca e folositor pentru toata lumea.