-----------------------------------
red giant
18 Mar 2007 16:50

red giant
Salutare! Ma numesc Flavius, sunt din Timisoara si ma dau pe orbita din 1975. :)

Pasiunea pentru astronomie dateaza din anii '80 cand la Teleenciclopedia, prin revista Magazin si diverse almanahuri puteai afla o multime de lucruri interesante depre misiuni spatiale si, subiect la moda la vremea respectiva, cometa Halley. In vara lui '88 sau '89 am asamblat o luneta cu lentila de ochelari, care (serios diafragmata la 25-30mm) arata o Luna interesanta si planete ne-punctiforme la 30x.

Poluarea luminoasa din zona in care am locuit in ultimii 5-6 ani si concurenta "neloiala" facuta de "Tehnologia Informatiei" m-au indepartat de astronomie, astfel incat, spre marea mea rusine, am ratat cometa McNaught. :( Dar tot raul spre bine ... paharul s-a umplut si am decis ca e momentul sa am un instrument "serios". In cautarea unui eventual magazin romanesc am dat de forumul @stronomy.ro, sursa nepretuita de informatii "la mana 'ntaia". :) Ma bucur sa vad ca exista oameni care duc hobby-ul la nivel profi. Iar unii dintre ei sunt chiar la mine in oras.  :D

Mitu Catalin
18 Mar 2007 17:13


Bine ai venit ! Ce coincidenta ! - si eu mi-am inceput calatoriile in 1975 , in 1988 ma agitam cu luneta cu obiectiv de ochelari de +0.75 dioptrii diafragmata la 45mm , am fost atras de IT si acum doi ani mi-am dat seama ca exista in Ro instrumente astronomice de vanzare ! Incearca sa-ti cumperi ceva de 150mm sau mai mult.

red giant
20 Mar 2007 01:20


Caz clasic de evolutie paralela.
Si eu am inceput cu +0.75 (cartea aia mica pt. "pionieri" cu primul capitol de astronomie, banuiesc). In cele din urma am ajuns la +2 pentru ca tubul celalalt nu se putea folosi pe balcon ... 1333mm focala ...  :lol: