-----------------------------------
MiroJenu
28 Ian 2014 12:08

Ajutor pentru reparatie binoclu
Dl Theodoru Daniel solicita ajutor de la forumistii din Bucuresti( unde are dansul domiciliul) pentru reparatia unui binoclu Bushnell Legend Ultra HD 10x42.
Am vorbit cu dansul si am incercat sa-l ajut cu sfaturi dar fiind departe nu am acces la binoclul sau.
Este perfect colimat optic insa se misca foarte lejer la reglajul distantei interpupilare( nu sta in pozitia interpupilara fixata, mereu aluneca ceea ce incomodeaza utilizatorul, trebuie sa-l tina cu doua mani, daca-l tine cu o mana se modifica distanta interpupilara).
Prin urmare dl Theodoru din Bucuresti va roaga sa-l contactati :
telefon: 0749108100
email: danieltheodoru@yahoo.ro

chataros
28 Ian 2014 13:30


Mult succes, eu stau cu binoclul necolimat de 2 ani si am cerut ajutor pe forum de la inceput... Tot in Bucuresti :(

saiph
28 Ian 2014 15:44

Re:
Probabil trebuie strans mai tare surubul care tine cele doua corpuri conectate pe axul central.
Sau o trebui inlocuita o garnitura, pusa una suplimantara; sau si una si alta :)


Chataros, ce-a patit binoclul tau? Ce model e? Link/poza?


Acum am vazut postarea si vad ca dl MiroJenu ti-a indicat o pista:

"Scoate invelisul de cauciuc al binoclului si vezi daca are pe corpul principal(care adaposteste prismele) 2 suruburi +2 suruburi(pot fi acoperite si ele cu vaselina sau chit sau alt material) adica capul lor. 
Daca sunt atunci prin invartire (incearca intai cu cele care sunt mai aproape de oculare) poti colima. 
Bafta! "

A mers?

chataros
28 Ian 2014 17:34


Uite link catre topic. Asa a venit din state, probabil defectat in timpul transoportului in bagaj de cala banuiesc...
http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=76405&highlight=#76405
Multumesc anticipat

Dbird
28 Ian 2014 20:22


Partea proasta la acest binoclu este ca desfacerea cauciucului, cred, ca se face prin mutilare/taiere. Indiferent de faptul ca dorim sa ajungem la suruburile de reglare sau la prisme. Inauntru se gaseste mult plastic, si dupa poza in care se vad ocularele pare sa fie un model ieftin chinezesc. Posibil sa ma insel. Daca insa este asa cum banui, operatia de reglare desfacere este dificila si poate fi inununata de un mare esec.

Erwin
28 Ian 2014 20:57


&#536;i eu am un binoclu cu acela&#537;i defect ca cel men&#539;ionat de MiroJenu. &#536;urubul central tubular care strânge cele două păr&#539;i este crăpat &#537;i strângerea nu se mai poate face, solu&#539;ia este înlocuirea lui însă pentru că folosesc binoclul cu bizooka, optica este bună &#537;i bine colimată nu m-am apucat să-l desfac, piesa de sus&#539;inere de la bizooka s-a nimerit să men&#539;ină distan&#539;a bună. A&#537;adar recomand o solu&#539;ie ad-hoc: inserarea unei bucă&#539;ele de lemn sau plastic în formă de U între cele două corpuri. :)

MiroJenu
29 Ian 2014 13:08


Am vorbit din nou cu dl Theodoru.
A pus suplimentar o saiba(conform celor spuse de dl saiph) de teflon de grosime 1/2mm si a strans apoi piulita + surubul de plastic si rezultatul este foarte bun , defectul fiind inlaturat(distanta interpupilara se pastreaza o data reglata).
Daca defectul(care consta in nementinerea distantei interpupilare la binoclul roof) o sa reapara atunci o sa foloseasca o solutie lichida de tip Bizon(agent de blocare Lock Metal) care face ca ansamblul surub piulita sa se desfaca mai greu(dansul se ocupa printre altele cu acordarea si reglarea instrumentelor muzicale) .