-----------------------------------
jimao22
22 Feb 2014 12:54

Astronomia si ziarele altor vremuri
Facand niste cercetare legata de munca mea, am gasit intr-un ziar vechi (ziarul ROMANIA/30 iulie 1939) un articol despre apropierea periodica dintre Pamant si Marte, vazuta de ziaristii acelor vremuri.
Dupa cum se vede, putine s-au schimbat in acest interval de timp. Lipsa de cunostiinte astronomice (si in general de cunostiinte) nu ii impiedica pe multi sa-si dea cu parerea si sa emita judecati de valoare, multe dintre ele luate de bune de catre "prostime".
Este un fenomen pe care-l intalnim uneori si pe forumul nostru, trebuie sa spun cu regret. Ne-am fi asteptat ca macar aici lucrurile sa stea altfel.

jimao22
22 Feb 2014 13:04


Si o alta stire, tot despre Marte. Planeta Rosie ii preocupa mult pe oamenii acelor vremuri.

Erwin
22 Feb 2014 19:45


Se vede că &#537;i alte &#537;tiri demne de tabloidele actuale erau &#537;i pe atunci. Îmi amintesc revistele &#536;tiin&#539;ă &#537;i Tehnică din anii 60 din colec&#539;ia unchiului meu pe care le-am păstrat despre articole privind utilizarea pe scară largă a energiei atomice &#537;i despre colonizarea planetelor vecine. Totul era zugrăvit într-o lumină puternică ce venea dela Moskva. Savan&#539;ii ru&#537;i erau cei mai buni &#537;i rezolvau toate problemele omenirii.