-----------------------------------
sabin fota
20 Apr 2014 19:30

DARK-uri
Am achizitionat cateva dark-uri pentru calibrare si la primul a aparut aceasta ciudatenie in partea de sus a imaginii. 
Este un dark de 480 secunde la ISO 800 procesat cu AutoStrech in PI si apoi l-am micsorat la 1600 ca sa incapa pe forum. Temperatura senzorului este de -15 grade. 
Dunga aia neagra a aparut doar la primul cadru, m-am uitat si la celelalte 48, prin sondaj ce este drept, nu la toate :). 
Camera este Canon 600D racita si modificata; nu am pus-o pe luneta, doar intr-o camera intunecata.
Are careva vreo idee despre ce este vorba!?

PS: DARK_480s_800iso_-8c_000110.jpg

jimao22
20 Apr 2014 21:12


Eu nu stiu ce e, dar stiu cum se repara.

Se repara cu un CCD nou  :) .

Stanescu Octavian
20 Apr 2014 23:09


cred ca e prea frig la -15 grade se blocheaza un tranzistor . sau doar accidental s-a intamplat la 1 cadru.

sabin fota
21 Apr 2014 00:28


Multam de idei, eu habar-n-aveam de ce ar putea fi.
@Cristi suna bine dar nu acum si oricum la 4k si ceva de cadre eu cred ca as putea sa ma mai folosesc de camera asta

PS: wtf, am mai gasit un dark cu probleme....stanga, mijloc, am si un crop....de data asta arata ca un star trail

nobody
21 Apr 2014 01:30


Ai surse radioactive prin casa ? O particula cu energie mare, daca a lovit ceva tranzistor de la selectia de linii, poate explica si efectul din prima poza (horizontal banding).

http://www.darkerview.com/CCDProblems/particlehit.php

Solutia: "learn to live with it !", adica stacking, corectii cosmetice sau cadre aruncate. Multe interactiuni cu razele cosmice apar doar ca hot pixels, dar unele pot fi chiar spectaculoase. I-am putea zice astroradiografie (TM) :mrgreen:

sabin fota
21 Apr 2014 01:39


ghosts !? :shock: 

o sa ma uit pe toate, am vreo 50 de dark-uri, sa vad ce mai gasesc :)
multam de link @nobody, ce ne trebuie superscule sa captam radiatiile!? se pare ca ne lovesc si in "odaia buna" de la &#539;ară :)