-----------------------------------
cigraphics
18 Mai 2014 02:01

Pareri Reflector 76/900
Ce parere aveti de acest telescop si cam ce valoare ar avea SH ?

Multumesc

2SKY
18 Mai 2014 02:45


Ce inseamna SH ? . Īl ai sau vrei sa-l cumperi ? Aceste telescoape desi pentru incepatori , (nu pot fi comparate cu cele mai mari / luminoase ) cred ca sint foarte reusite , practice si fac mai mult decit ar trebui , la cit costa . Eu am un 76/700 dar , nici nu ma gindesc sa-l vind . Este ~ F/D=9  fata de 76/900 care are F/D=11,8 . Sint bune si terestru  contrast f . bun .  Daca ar fi sa optez pentru un singur telescop , as alege ceva mai mare .

cigraphics
18 Mai 2014 03:07


Vad ca nu a ramas link-ul catre telescop: http://amaina.com/shop/product_info.php?products_id=35

Dar ce este mai ok pe montura Dobson sau pe trepied ? Daca ar fi la dobson as vrea sa cumpar ceva cu oglinda de 200 mm

nobody
18 Mai 2014 03:58


Un sfat simplu: fereste-te de telescoapele de aprozar care se vand cu "oculare" H si/sau SR !

P.S. aprozar =  unitate comerciala de aprozar[zavaturi]

needweed
18 Mai 2014 07:30


un refractor de 70/700 il bate la toate

iqarmy
19 Mai 2014 10:42


Parerea mea este sa faci o vizita aici pe forum la sectiunea Bazar (Vinde-privat) inainte. Cred ca vei gasi cel putin un instrument mai mare, mai luminos si mai ieftin dect cel din link-ul postat:). 

Si vorba lui @nobody, ferestete de instrumente de genul, it vor taia pofta de astronomie inainte sa incepi.

Iulian Ene
04 Aug 2014 19:27


Depinde ce tip de observati vrei sa faci 
Eu unul detin un dobson mini de 76 mm si focala de 300 mm cu 2 oculare unul de 4 mm si unul de 12.5 mm pe un cer  bun fara poluare luminoasa  se vede ok.

ncn
27 Aug 2014 20:56


Exista sectiunea bazar... Intra cu incredere.

La inceputuri am avut de imprumut un astfel de OZN fabricat in germania, cu care mai mult m-am chinuit. Pe langa faptul ca avea apertura mica, si focala mare, se defocaliza permanent. La ultimul reglaj de colimare facut la primara si secundara, cand in sfarsit terminasem, mi-am dat seama ca am muncit degeaba. Focuserul avea joc! In acea zi l-am inapoiat proprietarului.