-----------------------------------
Ali Ali
02 Aug 2014 00:56

Am nevoie de un Editor
Buna,
Ma numesc Ali, sunt student si sunt foarte pasionat de astronomie. Am deschis recent un site de astronomie in lb. engleza dar se pare ca nu tin pas cu gramatica limbi si primesc observatii. 
Asadar, caut un editor - o persoana care sa scrie articole de astronomie (si nu numai) in limba engleza. 
*Persoana trebuie sa stie limba engleza foarte bine - scris mai ales :D (fara greseli gramaticale);
* Sa aiba un pic habar de astronomie si de spatiu/univers.
Pentru mai multe detali va rog reply la acest thread.

Ps: Acesta este un job si ca atare este plait. Daca ajungem la un "parteneriat" (daca imi place cum scri si ce scri)... voi angaja pe salar si pe termen lung.

Va multumesc,
Ali

catalin dumitru
02 Aug 2014 13:39


Astronomia e plina de termeni tehnici iar limba engleza are darul (fericit) de a spune multe in cuvinte putine .

Din pacate chiar multi profesori de limba engleza nu stapanesc suficient de bine vocabularul tehnic.

Ideal ar fi o persoana care a lucrat in Regat , multi ani intr-un domeniu adiacent sau macar indopat de aplicatii cu caracter tehnologic si/sau in domeniul stiintelor exacte.

Imi amintesc de o traducatoare pentru presedentie, care n-a stiut sa traduca corect sleeve-bearing sau ball-bearing , sau a facut confuzie intre ele , nu sunt sigur.

Erwin
02 Aug 2014 13:56


Nici cu a limbii române nu prea &#539;ii pasul! :D

Ali Ali
02 Aug 2014 14:01


Ideal ar fi o persoana care a lucrat in Regat , multi ani intr-un domeniu adiacent sau macar indopat de aplicatii cu caracter tehnologic si/sau in domeniul stiintelor exacte. 
Acum cateva saptamani am angajat o "echipa" de editori (care scriu articole) ... au scris doar 3 articole dupa care am rupt legatura cu ei, problema e ca nu numai scriau "sec" dar erau si scumpi. Ideea e ca nu prea imi permit sa-mi angajez  o persoana din domeniu ... imi amintesc ca am vorbit candva cu-n cadru de astronomie (profesor parca) din america, domnul a acceptat sa scrie pt mine dar a cerut o suma uriasa (de unde atatia bani) :(
Ideal e sa fie in primul rand din Romania (preferabil din Timisoara sau Timis) ca sa tinem legatura de aproape, apoi trebuie sa stie engleza (nu neaparat si termeni tehnici, acum ca greseste 2-3 cuvinte din articol nu e o mare paguba).... si sa aiba un pic habar de astronomie (macar elementar). Bineinteles voi revizui si eu articolele si astfel poate diminuam greselile.

Daca nu am nimerit locatia perfecta sa-mi gasesc aceasta persoana macar ma puteti indruma unde as putea cauta asa ceva?

Ali Ali
02 Aug 2014 14:04


Nici cu a limbii române nu prea &#539;ii pasul! :D
Deci, puteam sa jur ca am sa primesc o replica de genul. Trist, tipic Romania.

2SKY
02 Aug 2014 16:22


Nu ne dai si noua adresa acelui site ?. Eu unul nu voi critica astfel de greseli , bineinteles sa se inteleaga textul . Daca iti iei un traducator , nu ai rezolvat problema pe termen lung , vor fi probleme de retributie in timp . Crezi ca vei face fata concurentei , cu astfel de probleme minore .

2SKY
02 Aug 2014 16:25


Student la ce , mate-fizica  :roll:

Ali Ali
02 Aug 2014 16:59


Traficul meu e asigurat de re&#539;ele sociale, a rămas doar traficul organic de pe google. Dar la capitolul asta sunt praf, 70% din con&#539;inutul site-ului meu este plagiat iar google pedepse&#537;te sever. Dar dacă ma redresez atunci rezolv câte ceva + îmi doresc sa fac din site-ul meu mai mult de un simplu site de câ&#537;tigat venit vreau sa fie o publica&#539;ie.
Crezi ca vei face fata concurentei
Cand te adresezi la "toată lumea" atunci nu mai exista concurenta. Iar când ajungi în aceea etapa în care chiar te vei gândi la o concurenta mondiala pe domeniul astronomie atunci vei &#537;ti ca e&#537;ti foarte realizat. Nu vreau sa intru în detalii. 
vreau doar sa-mi găsesc un editor care sa fie priceput cu randament si de ce nu ieftin :D
Student la ce , mate-fizica
Chiar contează?
Sunt la UPT.

nobody
02 Aug 2014 17:04


Poate ar fi mai bine sa ne arati ce ai facut pana acum, asa cum este, fara rusine.
In primul rand, limba engleza este foarte relativa. Daca vrei sa dai "culoare" textului iti cam trebuie un vorbitor nativ, care nu numai ca scrie si vorbeste engleza, dar si gandeste in engleza. Adica nu este chiar asa ideal sa fie in Romania.
Depinde si ce fel de articole vrei sa scrii, daca vrei sa fie mai literare, iti trebuie pe cineva care sa stie sa construiasca contextul, gramatica poate fi relativ simpla.


P.S. Replicile referitoare la gramatica nu trebuie sa te intristeze, din contra, chiar denota faptul ca nu sunt alte contraargumente mai puternice.  :wink:

Erwin
02 Aug 2014 17:06


Succes!

Ali Ali
02 Aug 2014 17:19


Poate ar fi mai bine sa ne arati ce ai facut pana acum, asa cum este, fara rusine
Nu e vorba de rusine dar nu-i vad rostu. 
In primul rand, limba engleza este foarte relativa. Daca vrei sa dai "culoare" textului iti cam trebuie un vorbitor nativ, care nu numai ca scrie si vorbeste engleza, dar si gandeste in engleza. Adica nu este chiar asa ideal sa fie in Romania.
Nu este chiar asa, intradevar depinde de tipul articolului .... articolele mele nu trebuie sa fie magice trebuie sa fie doar "news". Probabil a&#539;i citit site-uri gen space.com &#537;i altele... nu este vorba de cât de frumos a scris ala sau ala .... ci cât de "încredere" este sursa. 
Replicile referitoare la gramatica nu trebuie sa te intristeze
Am accesat acest forum nu pentru lec&#539;ii de romana ci strict pentru ceea ce am nevoie. Daca intru în conversa&#539;ii  "pro &#537;i contra" din acest forum atunci da .... îmi po&#539;i arata cât de bine te pricepi tu la limba romana &#537;i cât de prost &#537;i ignorant sunt eu dar nu în situa&#539;ia de fata. E ca &#537;i cum ai merge la un magazin &#537;i în loc sa te întrebe vânzătorul ce vrei sa cumperi i&#539;i spune de ce por&#539;i tricoul asta .... irelevant.

nobody
02 Aug 2014 19:43


Daca tot nu-i vezi rostul, atunci incearca pe http://www.ieftin.ro
Trebuie sa insisti.

Ali Ali
02 Aug 2014 20:04


Daca tot nu-i vezi rostul, atunci incearca pe 
Ms mult pentru sugestie ..... m-ai ajutat enorm... defapt to&#539;i care s-au implicat în acest thread... Am si uitat cât de plăcută e naviga&#539;ia în paginile ro.
Topic închis.
Ps: care sunt, totu&#537;i, interesa&#539;i ... PM !

valy
02 Aug 2014 20:40


Daca chiar cauti ajutor te oftici degeaba.  Faptul ca nu gasesti inseamna ca avem si noi limitele noastre.
Daca vrei sa faci un bisnis serios e dubios sa nu fi serios pana la capat, in ciuda aparentelor din interventiile colegilor.
Parerea mea.