-----------------------------------
jimao22
07 Aug 2014 10:59

Ocultatie Luna-Saturn
Se pare ca am pierdut un eveniment frumos si rar, ocultatia Luna-Saturn din 4 august. Acum 2 sau 3 ani in urma, cand a fost ocultatia lui Jupiter cu Luna, a fost o adevarata febra pe forum cu acel eveniment.
Acum nici macar nu l-a observat cineva pe asta. Forumul e in hibernare se pare, nici macar instrumente nu se mai vand ca altadata. Nu pot sa pun asta decat pe seama problemelor mari pe care le are fiecare din noi si  care au ajuns la os. 
Pasiunea moare incet-incet.

valy
07 Aug 2014 11:37


Problema e pe toate forumurile din cate am vazut, scaderea fiind drastica in sensul ca traficul ajunge spre 0 in anumite zile. Nu-mi dau seama daca e de vina criza, alte medii care iau locul sau pur si simplu plictiseala.
Intr-adevar nu ar fi trebuit sa ratam ocultatia, pacat.

florin_astro
07 Aug 2014 11:50


Din ce am vazut eu cu Cartes du Ciel, fenomenul nu a fost vizibil de la noi, pentru ca Luna si Saturn erau sub orizont. Asa ca nu am pierdut practic nimic, probabil din cauza aia nici nu a fost popularizat asa de tare evenimentul.
Cer senin!

crissgab
07 Aug 2014 15:27

Re: Ocultatie Luna-Saturn
 
Pasiunea moare incet-incet.

Ba la altii se dezvolta usor usor :lol: . Is la a 5-a carte de astronomie si mai am vreo 6 in asteptare. Observatii mai putine in schimb datorita muncii si vremii, dar sapt viitoare o dedic pe toate iesirilor pe malul oceanului pentru observatii.
Cred ca e normal ( sau cel putin asa e in cazul meu ) ca pentru cei cu servici sa faca observatii mai putine pe timp de vara, ziua fiind scurta, si sa astept 10 -10.30 pm pentru a se intuneca stiind ca a 2a zi ma trezesc dimineata e mai greu.

MrMxyzptlk
07 Aug 2014 15:34


Fenomenul a fost vizibil numai din SUA ... Si daca am inteles bine chiar de doua ori pe parcursul a 2 luni consecutive. Nu avem nicio ocultatie spectaculoasa anul curent din pacate.

Erwin
08 Aug 2014 22:21


Este cel mai ploios an de când mã &#537;tiu... :p