-----------------------------------
Dragos Mocanu
11 Sep 2014 14:42

Novice
Buna ziua,

Numele meu este Dragos Mocanu, am 23 de ani si momentan locuiesc in Bucuresti. De vreo cateva luni cochetez cu niste documentare si conferinte (pe youtube) foarte faine legate de fizica, astrofizica, astronomie (de exemplu Cosmos-ul vechi si cel nou, seminarii de-ale lui Lawrence Krauss etc), si am decis sa ma apuc incet incet de observatii astronomice. Dupa cateva zile de citit review-uri pe diverse forumuri internationale, am achizitionat un binoclu Pentax 10x50 PCF WPII si azi noapte am fost pentru prima data pe teren cu el. Evident ca experienta a fost magica, desi nivelul de poluare luminoasa era destul de ridicat (pe Lacul Morii, spre Chitila). 

Sper sa invat multe lucruri faine ca membru al acestui forum, si sa pot, la randul meu, sa impartasesc experientele/cunostintele acumulate pe parcurs.

Alte pasiuni includ colectionarea (si utilizarea) stilourilor vintage, cititul, muzica buna si gatitul :D

Cer senin tuturor!

Dragos

catalin dumitru
11 Sep 2014 16:58


Bine ai venit tinere !

Cel mai bun sfat pe care pot sa ti-l dau e sa topai prin forum si sa citesti de ici de colo ceea ce ti se pare interesant . 

Restul vine de la sine .

Erwin
11 Sep 2014 23:16


Bine ai venit! 
&#536;i eu doar "cochetam" cu astronomia acum câ&#539;iva ani! Acum stau telescoapele la rând ca să ajung să le folosesc... Binoclul este o investi&#539;ie excelentă pentru un începător, ai făcut alegerea pe care o recomand mereu. Cer senin! :)