-----------------------------------
sabin fota
01 Noi 2014 03:07

Reuniunea Nationala astronomy.ro 2015
Haideti ca indraznesc eu sa deschid acest topic pentru a discuta propunerile si parerile voastre pentru intalnirea de anul viitor.
Cum am spus si pe celalalt topic eu sunt 100% tot pentru Plaiul Lisei ca si locatie si asta din mai multe motive:

1.Este situata in mijlocul tarii, deci convenabil ca si deplasare pentru toata lumea.
2.Se poate ajunge si fara masina, cu trenul pana in Fagaras care este la 12 km.
3.Conditii de cazare excelente, linistit poti sa petreci un miniconcediu relaxant cu familia.
4.Mancarea foarte, foarte buna si traditionala.
5.Personalul deja s-a obisnuit cu noi in mai :) si cred ca ca nu ne-ar refuza daca s-ar ivi o concurenta cu alt eveniment.
6.Conditiile pentru intalnire sunt foarte bune: platoul pentru telescoape, sala de conferinte si comunicari, acces internet, semnal GSM etc. iar Cristi deja a stabilit o relatie buna cu proprietarii.
7.Cerul este decent, nu te da pe spate dar este decent, iar pentru ce vrem noi sa facem acolo este arhisuficient.

Conditiile de la Valea Frumoasei le-a enumerat Tavi pe celalalt topic si nu cred ca s-ar gasi multi care sa le accepte. 
La Valea Frumoasei condi&#539;iile sunt mai spartane, nu există semnal la telefonia mobilă, internet sau curent electric la discre&#539;ie. Este în mijlocul mun&#539;ilor într-o depresiune înconjurată de pădure, departe de localită&#539;i. Este doar pentru astrofotografi sau pasiona&#539;i de natură. Umezeala este mare a&#537;a că trebuie luate măsuri speciale, încălzitoare, cape de rouă, baterii suplimentare &#537;i altele. În mai cred că se ajunge greu, drumul forestier de cca 10Km ar fi dificil dacă se tope&#537;te zăpada sau e ploaie. 

Sunt &#537;i alte locuri, evident, însă Plaiul Lisei este destul de accesibil &#537;i amplasat aproape de centrul &#539;ării astfel că distan&#539;ele de parcurs sunt minimale pentru majoritatea. În plus este suficient de mare &#537;i pre&#539;urile bune pentru cei mai mul&#539;i. Mâncarea este foarte bună a&#537;a că nu avem grija ei ca la Valea Frumoasei unde fiecare mănâncă ce &#537;i-a adus de-acasă. Eu zic că au fost foarte bune aceste întâlniri &#537;i prezentările &#537;i socializarea, pentru consolidarea rela&#539;iilor dintre noi &#537;i a colaborărilor prezente &#537;i viitoare.

Daca aveti alte opinii/pareri/propuneri va rog sa le discutam aici.

PS: de acord cu Liviu, ar fi cazul ca de la a3a intalnire oficiala sa o lungim la 3 zile, sa prindem si vinerea :).

StarChild
01 Noi 2014 09:50


100% de acord cu Sabin, eu voi veni oricum.
desi imi convine de minune weekendul cu 1Mai, in 4Mai va fi Luna Plina  8)  din pacate, in vara nu mai avem alta zi libera, deci daca vrem 3zile atunci este singura perioada posibila, sau in alte weekenduri dar ne luam zi de concediu... sau ramanem la formula cu 2 zile doar.

theogon
01 Noi 2014 13:10


Mie cel puțin, Plaiul Lisei mi s-a părut un loc la care am constatat doar un dezavantaj-turbulența atmosferică. Cum fracezul are o vorbă: de două ori încă nu este o regulă, zic să mergem tot pe varianta Plaiul Lisei, mai ales că ne întâlnim pentru a comunica, a ne prezenta realizările, pentru a ne cunoaște, a schimba impresii despre instrumente și metode de observare, de a ne reântâli cu vechi prieteni. Dacă vom constata că și de acestă dată vom avea probleme cu seeingul, cu toată lumea de față și cu o hartă pe masă putem alege un alt loc.

aandrei
07 Ian 2015 12:30


Eu mi-am programat concediu in perioada 16-24 mai, stiind ca pe 18 va fi luna NOUA. Mi-ar placea sa pot si sa ma intalnesc cu voi. Mi-a placut la Lisa unde a fost foarte bine si pentru restul familiei.

Dyptorden
07 Ian 2015 14:13


Un link spre "Plaiul Lisei" va rog sau ceva detalii (pret, altitudine...)?
Ce e interesant la intervalul 16-24 Mai e ca pe 23 e Saturn in opozitie ;)

Erwin
07 Ian 2015 17:50


În principiu voi fi prezent, sus&#539;in &#537;i eu varianta cu 3 zile însă dacă e Luna plină de 1 mai e na&#537;pa... 

Dyptorden, consultă topicul de anul trecut. Am postat inclusiv o hartă Google cu drumul de acces. Pre&#539;ul va fi &#537;i în func&#539;ie de câte persoane sunt pentru că se închiriază toată cabana, nu e pensiune. De&#537;i s-ar putea să se fi terminat construc&#539;ia nouă în care proprietarii au zis că vor închiria în regim de pensiune.

Dyptorden
07 Ian 2015 18:58


Fara intentia de a fi Gica-Contra, aduc o posibila alternativa : Cabana Rarau 
http://cabanararau.blogspot.ro/
Se lauda ca ar fi apa calda etc.
Ma gandesc la faptul ca am fi la 1500m altitudine fata de Lisa care e la 500m. Atmosfera ar trebui sa fie mult mai propice observatiilor.

StarChild
07 Ian 2015 21:27


Locatia Lisa a fost adoptata nu datorita locatiei, care fie vorba intr noi nu e cea mai buna ptr astro, ci a fost aleasa ca fiind in centrul tarii, si deci relativ accesibila ptr toti din toate colturile tarii.
Au fost colegi din CJ, Timisoara, Constanta, DrTurnu Severin, nu mai stiu CatalinDumitru de unde a venit dar din Moldova oricum.... deci intelegi tu ideea.
Sigur ca la Cabana Rarau ar putea fi conditii ptr astro mai bune... poate.... dar nu este la fel de accesibila pentru multa lume. Si nu primeaza doar conditiile ptr astro, conteaza si conditiile de cazare, multi venim cu familia. Daca nu se mai doreste abordarea asta, stiu si eu niste platouri la peste 2000m unde putem avea cer extraordinar, dar dormim la cort.... ptr mine e ok si asa... dar probabil voi fi singur acolo sus, poate inca 1-2 oameni maxim :-d

Ideea acestei intalniri nu este de a avea un "astro party" exclusiv, ziua dormim si noaptea cascam ochii la cer. In timpul zilei se fac prezentari, discutii despre echipamente, mai socializam, iar seara trimitem nevestele si copii la somn si noi stam la cer....

Cum zicea @Erwin, citeste te rog topicul ultimei intalniri ( eventual si partea de impresii) si vei intelege cum se desfasoara o astfel de intalnire, cine si de unde vin, care sunt costurile, conditiile.

Dyptorden
07 Ian 2015 21:33


Ok, all clear now :)

Erwin
18 Ian 2015 19:17


Am aflat că în acest weekend un grup de amatori din Bucure&#537;ti au fost la Plaiul Lisei în weekend. Există grupuri care nu activează pe forum &#537;i amatori care de&#537;i activează aici nu participă deloc la ie&#537;iri în grup ci preferă să rămână solitari. Precizez acest lucru pentru că, dacă vrem să închegăm mai strâns comunitatea na&#539;ională ar fi bine să îi invităm &#537;i pe ace&#537;tia la următoarea întâlnire, mul&#539;i dintre cei pe care am avut onoarea să-i cunosc sunt oameni pasiona&#539;i &#537;i dedica&#539;i astronomiei. Fie că fac sau nu parte din grupul astronomy.ro, din alte cluburi sau sunt independen&#539;i. Ar fi un eveniment cu adevărat na&#539;ional.

catalin dumitru
19 Ian 2015 14:30


Fara intentia de a fi Gica-Contra, aduc o posibila alternativa : Cabana Rarau 
http://cabanararau.blogspot.ro/
Se lauda ca ar fi apa calda etc.
Ma gandesc la faptul ca am fi la 1500m altitudine fata de Lisa care e la 500m. Atmosfera ar trebui sa fie mult mai propice observatiilor.

Vad ca esti din Iasi . La drept vorbind , fiecaruia i-ar place sa traga spuza la turta lui , doar ca in cazul de fata turtele sunt binisor imprastiate , unele chiar dincolo de granitele tarii.

Poate in viitor se va face vreo mini tabara regionala in Rarau sau chiar pe platoul din Ceahlau . Au fost ceva intentii dar cum moldovenii sunt ceva mai lenti (si poate mai beliti decat altii) , aceste incercari au crapat in fasha sau mai rau s-a lasat cu avort spontan.

E pacat mai ales ca cerul de pe Ceahlau la 1800-1900 metri e de-a dreptul bestial. La fel si privelistea din timpul zilei.  
Dar sa nu ne pierdem speranta !!

valy
19 Ian 2015 20:07


Ca sa multumim pe toata lumea ar mai fi si varianta "mobila": caravana astronomy.ro e e acum si in orasul tau, adica ne mutam de la an la an in alta zona. As propune sa incepem anul asta cu Bucuresti ;).

theogon
19 Ian 2015 20:51


Nu știu ce să zic, ajungem în Bucurețși și de acolo undeva pe cîmp, nici vorbă să-ți lași sculele peste noapte, plus că pentru noi este departe. Eu zic tot la Lisa și dacă și anul ăsta avem turbulență atmosferică ne punem cu toții la masă și cu o hartă în mînă stabilim un alt loc.

aandrei
19 Ian 2015 20:54


Eu sunt tot pentru Lisa. Ne lipseste insa ceva esential: organizatorul.

valy
19 Ian 2015 22:14


Eu glumeam.

catalin dumitru, cum ajungi pe Ceahlau?

catalin dumitru
20 Ian 2015 13:05


Eu glumeam.

catalin dumitru, cum ajungi pe Ceahlau?

De regula , sleit de puteri  :)  dar pe cinstea mea ca merita...

Se poate urca pe jos din Durau sau din Izvorul Muntelui  sau varianta mai buna pentru noi , cu masina prin Bicazu Ardelean , pana la cota de aprox 1700 m . De acolo pana pe platou doar o ora de urcus usor .

alex1209
23 Ian 2015 14:11


Si instrumentele cine le cara? :lol:

racostru
23 Ian 2015 14:44


Inchiriem magari :) Gasim in zona....

valy
23 Ian 2015 15:04


Scopul prioritar ar trebui sa ramana intalnirea propriuzisa, si nu neaparat seeigul. Ceahlaul poate ramane ca ceva extra reuniunii (astroalpinism), ca de altfel intalniri in oricare alta zona mai putin centrala si echidistanta precum Lisa.

theogon
23 Ian 2015 15:38


În plus toți avem și bagaje nu numai instrumente, unii vin și cu soțiile și cu copiii mici. Ar fi foarte greu pentru toți, iar dacă nu găsim măgari ne substituim în locul lor? Glumeam desigur. 
Ne trebuie totuși un loc izolat, dar cu acces ușor, cazare și masă la un nivel acceptabil, o sală de conferințe, facilități la rețeaua electrică și în plus undeva în centrul țării pentru a ușura accesul tuturor
În afară de seing, celelalte condiții au fost îndeplinite cu succes de Plaiul Lisei

Erwin
23 Ian 2015 17:48


Pozele făcute weekend-ul trecut de colegii care-au fost la Lisa arată că a fost seeing destul de bun. Depinde de vreme iar asta e valabil în orice zonă din &#539;ară.

mak
24 Ian 2015 15:41


La Lisa nu va fi niciodata seeing decent, cel putin nu pentru observatii planetare sau la stele duble, e la poalele muntilor si orice curent de aer care trece prin zona e afectat de relief cu consecintele de rigoare. Dupa reuniunea de anul trecut, eu si dcristi avem o noua limita inferioara pentru seeing-ul prost, "seeing Lisa", verificata si prin 16-le lui Cristi si prin MN56 al meu. Practic nu am reusit sa facem nicio poza demna de numele asta la Marte sau Saturn. Am fost surprins insa sa vad ca s-au facut poze deepsky foarte bune, se pare ca transparenta si cerul negru sunt mult mai importante la deepsky decat seeing-ul.

Astea fiind zise, cred ca Lisa e un bun loc de intalnire din motivele amintite de unii mai sus. Cred ca e mai important sa ne intalnim decat sa iasa poze de APOD.

jimao22
24 Ian 2015 18:42


Acestea fiind zise, hai atunci sa ne intalnim!...

aandrei
24 Ian 2015 18:54


Eu as putea ajunge in perioada 16-24 mai.

StarChild
04 Feb 2015 13:53


ptr mine e OK oricand, alegeti doar data  :D

aandrei
04 Feb 2015 14:19


jimao22, vrei, te rog, sa cari si anul asta povara organizarii (efort care nu aduce nici o recompensa materiala dar care imi pare o conditie sine qua non pentru trecerea reuniunii din lumea ideilor in lumea reala) ?

jimao22
04 Feb 2015 14:26


Profit de mesajul anterior (pentru care am fost notificat) ca sa va spun ca anul acesta trebuie sa va gasiti alt organizator. De venit eu voi veni la Lisa sau unde o sa fie, dar imi este imposibil sa ma ocup de organizare anul asta. Am extrem de mult de lucru la munca si trebuie sa recuperez mult din anul anterior, asa incat nici macar nasul nu il mai scot la stele. Ma uit cu jind la cerul senin si imi bag nasul inapoi in hartii.

aandrei
09 Feb 2015 21:35


Sunt cateva lucruri care se pot face deocamdata, fara organizator.
Ar fi cazul sa vedem cine apreciaza cu o probabilitate rezonabila ca va fi prezent, locatia dorita si perioada dorita.

In cazul meu:
Lisa, 16-24 Mai (este Luna Noua).
Cine se mai inscrie?

Erwin
09 Feb 2015 22:52


Trebuie să facem un tabel &#537;i să-l completăm pe Google Docs ca să îl putem accesa fiecare dintre doritori, să spună fiecare cu câte persoane vine &#537;i ce locuri în ma&#537;ină are. Cum oamenii ne cunosc deja nu cred că va fi o problemă să discutăm cu ei, dar trebuie să stabilim cât mai devreme numărul de participan&#539;i &#537;i perioada. Eu nu pot promite 100% dar doresc să particip.

racostru
10 Feb 2015 10:20


Ma înscriu &#537;i eu, probabilitate 99%

StarChild
10 Feb 2015 14:23


Lisa, 16-24mai, 2 adulti si un copil, vin cu masina, n-am nevoie de transport.
dorim toate mesele.

OptikOla
10 Feb 2015 16:14

Si totusi Raraul...
E evident ca majoritatea vor ca si anul acesta intalnirea sa fie la Lisa. Totusi, in viitor, trebuie sa avem "curajul" de a incerca si  alte locatii. Radioamatorii au un simpozion national care in fiecare an e stabilit in alt loc. Bineinteles, daca intr-un an evenimentul e la Iasi exista o favorizare ca distanta si usirinta deplasarii,  a celor din Moldova, dar nu e o problema, caci anul viitor sunt altii favorizati... Plus ca participa astfel si persoane care altfel n-ar fi participat. Nr participantilor de la an la an e acelasi indiferent ca evenimentul e in centrul tarii sau nu...
   Ceahlau e o locatie superba, atat ca loc cat si ca cer, chiar daca trebuie un efort de urcare. Eu urc de 12-15 ori pe an si stiu ce vorbesc. Cazarea sus e pentru toate buzunarele (Cabana Dochia, cu camere de 2-4-7-14-17 locuri. Apoi cazare mai buna la Schitul Ceahlau, chiar in spatele Cabanei Dochia. Plus un Camping de neuitat pentru cine prefera cortul... Pe de alta parte vorbim de altitudini de 1800-1900 m, deci nu ne asteptam la cazari de hotel nici macar de doua stele.
     Raraul are avantajul ca accesul cu masina e posibil atat pana la Cabana Rarau, cat si la Vf. Rarau (fie prin Pojorata, dupa Campulung-Moldovenesc,  fie din Dorna Arini - Zugreni - Manastirea Rarau). Soseaua din Pojorata pana la Cabana Rarau este atat de perfecta, incat zici ca esti pe o autostrada in munti... Cineva care pleaca la ora 7:00 din Bucuresti la ora 16:00 e deja cazat pe varf de munte...
   Anul trecut, in august,  am admirat un cer instelat  de vis din Muntii Rodnei  (Pietrosul Rodnei - 2303m)...  Poate in copilarie sa mai fi vazut asa ceva... Accesul in Muntii Rodnei nu e asa facil ca in Rarau sau Ceahlau, iar soselele  de acces spre Muntii Rodnei sunt cam  proaste...
    Eu votez, pentru Ceahlau sau Rarau...  Nu pentru a schimba optiunea generala, ci pentru ca macar anul viitor sau in alta sesiune tot anul acesta, sa avem in vedere aceste locatii.  Voi incerca sa vin la Lisa, dar inca nu stiu sigur.

Bogdan_007
10 Feb 2015 16:49


Vin si eu 100% :D

dragos.n
10 Feb 2015 16:56


Si eu cred ca ar fi bine sa se exploreze si alte posibilitati.

In primul rand, dupa cum s-a relatat, Lisa nu este o locatie foarte inalta, si cu o microclima foarte buna. In al doilea rand, primavara este in general o perioada mai instabila, si mai ales, mai umeda. Perioade mai favorabile ar fi luna August si Octombrie. Prima are avantajul ca e in perioada de concedii, dar noptile sunt scurte, si atunci se mai fac si alte tabere de astronomie, iar octombrie are avantajul noptilor mai lungi, dar si mai reci.

Organizarea prin rotatie in diverse zone cred ca e o idee buna in principiu. E adevarat ca cei care ar trebui sa mearga 2-300 de km in plus nu vor fi fericiti, dar anul urmator locatia ar putea fi aproape de ei si s-ar compensa. In principiu, o deplasare la distanta s-ar justifica daca perioada ar fi in timpul concediului, si fiecare si-ar planifica sa viziteze anul acesta, sa zicem, Nordul Moldovei, anul urmator Banatul, samd. Sau daca s-ar face o buna organizare la nivel regional, astfel incat sa mearga mai multi participanti cu o masina, si sa se imparta cheltuielile.

O alta problema care ar apare in acest caz, ar fi aceea a unui organizator din zona, care sa mearga la locatie, sa faca o verificare a locului, rezervari si ce mai e necesar.

theogon
10 Feb 2015 20:05


Vin si eu

catalin dumitru
13 Feb 2015 11:35


Profit de mesajul anterior (pentru care am fost notificat) ca sa va spun ca anul acesta trebuie sa va gasiti alt organizator. De venit eu voi veni la Lisa sau unde o sa fie, dar imi este imposibil sa ma ocup de organizare anul asta. Am extrem de mult de lucru la munca si trebuie sa recuperez mult din anul anterior, asa incat nici macar nasul nu il mai scot la stele. Ma uit cu jind la cerul senin si imi bag nasul inapoi in hartii.

Eu vreau sa vin cu o idee pe care unii ar putea-o considera tampita sau cel putin propagandistica.

Cred ca e cazul ca organizatorul sa fie scutit macar de taxa pentru cazare si masa (poate si de ceva cheltuieli de deplasare) , asta in situatia in care numarul de participanti va fi unul rezonabil.

Nu mi se pare mare gaura in buget un 5-10 lei de caciula , pentru a asigura si impulsiona organizarea taberei. Daca eventualul organizator e de pe o raza de pana la 100 km , ar fi si mai bine.

Scutirea de care fac tam-tam sa fie doar pentru organizator , nu si pentru eventualele rude ale acestuia.

Si daca tot am deschis 'gura' , eu personal ma angajez sa trimit respectiva suma chiar daca sansele mele de a participa sunt destul de mici (poate fac pe dracu' in patru si chiar reusesc sa particip ).

Probabil ca o cadere de acord la problema asta nu-l va face pe Cristi Danescu sa se razgandeasca dar eu incerc totusi sa reactualizez demersul lui @aandrei . Nu uitati ca suntem putin datori lui Cristi.

Daca nu iese , poate se agata altcineva . Sa fie cu noroc !!

horatius
17 Feb 2015 23:02


Daca cineva preia organizarea si se face intalnirea in mai, cu toate mesele incluse, vin si eu.

Cezar
18 Feb 2015 10:42


M-ar tenta sa vin si eu. Trebuie sa cer aprobare :).

jimao22
26 Feb 2015 19:49


Din experienta mea de anii trecuti, daca nu e gaseste cineva care sa preia organizarea cat de curand, tabara de anul acesta va fi un eveniment ratat. Ar trebui incepute demersurile, fiindca este necesar un timp lung pentru a-i mobiliza pe oameni.

M-as ocupa cu drag si anul asta de organizare, fiindca stiu exact cum sa procedez. Numai ca, chiar nu pot sa fac asta - doar anul asta. Daca se va organiza ceva si la anul si credeti ca pot sa ma ocup atunci de organizare, o sa o fac atunci cu draga inima. Pe langa problemele personale si profesionale pe care trebuie sa le rezolv, mi-am luat si angajamentul in fata voastra sa termin observatorul lui CUBIX. Imi este imposibil sa ma ocup de atatea... Timpul curge la fel si pentru mine.

Dar am spus (si o repet) ca voi participa la intalnirea de anul asta, daca cineva se va ocupa de organizare, desigur.

Dyptorden
26 Feb 2015 20:48


Daca nu se stabileste clar perioada, in timp util, nu voi putea ajunge. Daca da, 98% vin insotit de 1 persoana. La mine e problema cu anuntarea (exacta) a concediului, nu pot sa anunt foarte din scurt.

rugy
27 Feb 2015 14:35


in perioada 16 24 mai e bine ,vin si eu.

Daniyyel
02 Mar 2015 12:18


Am lipsit anul trecut. Anul acesta vin orice ar fi! :)

jimao22
03 Mar 2015 22:57


Mai baieti, si eu vreau sa vin, dar cred ca nu ati inteles inca un lucru - nu are cine sa se ocupe pana acum de organizare!
Luati unul din voi taurul de coarne si ocupati-va de asta, altfel vorbim pe topicul asta degeaba.
Repet, nu va bazati pe mine anul asta, nu pot fizic sa ma ocup, sunt suprasolicitat la firma si nu pot sa imi aloc nici macar o clipa acestei probleme anul asta.

Asteptam un voluntar!

URANUS7
16 Mar 2015 11:58


Daca se urneste treaba, vin si eu in luna Mai. Cu sau fara mesele asigurate. ;)

Interesant de stiut cu cat economisim pt cazare in varianta organizata, fata de o varianta in care fiecare plateste individual.  Daca diferenta nu-i foarte tentanta atunci organizarea se poate face de la sine: fiecare isi plateste in avans un acont care asigura rezervarea iar la sosire isi plateste diferenta. Organizarea mesei se poate face pe o submultime (daca nu toti vor dori masa asigurata) si se va plati in avans si integral. Stabilirea datei (de comun acord) si lista cu cei ce doresc sa vina (cu/fara masa asigurata), vor ramane singurele "probleme". Platile se pot face direct in contul patroanei complexului, doamna Adriana, care este o persoana de foarte mare incredere.

Comunicarile pe diverse tematici se pot stabili prin ofertele participantilor, pe de o parte si/sau pot lua forma unor discutii interactive ad-hoc , pe baza unor intrebari generice pre-stabilite de noi toti, aici, carora va trebui sa le gasim pe rand, raspunsuri,  acolo, in timpul intalnirii.

 Trebuie "miscat" ceva inca de pe acum. Timpul ne preseaza...

Gabriel

theogon
16 Mar 2015 13:00


Atunci să fixăm data și cum luăm legătura cu d-na Adriana.

URANUS7
16 Mar 2015 14:54


Salut Mihai si dragi colegi. :)
Am vorbit la telefon cu Dna Adriana Dan, patroana complexului  Lisa.
De 1-2 Mai este deja ocupat Complexul. Nu putem vorbi decat despre 8-9, 15-16, 22-23 Mai sau...oricand intr-o luna ulterioara.
Pretul: 1200/cabana pe weekend (zice ca-i pretul standard al zonei). O cabana are 20 locuri. Daca vor fi in plus peste 20 nu va tb sa platim o cabana intreaga (cealalta libera) ci doar proportional (30 lei/om/weekend). 15 lei/noapte cu apa calda si paturi curate mi se pare decent.

Daca Erwin (Tavi) ar dori sa ma ajute, sa initieze doar un tabel ce va fi completat de noi pe Google Docs (unde fiecare dintre doritor, să spună cu câte persoane vine &#537;i ce locuri în ma&#537;ină are) atunci eu voi pastra legatura cu Dna Adriana, ii voi plati avansul si masa (pt cei care vor) si voi avea grija ca toti, la sosire, sa plateasca si restul banilor pana la tariful intreg. Pentru asta, voi centraliza pe contul meu BRD platile de mai sus pana la data limita si ii voi vira Dnei Adriana banii in cont inainte de sosirea noastra (mai nou Dna Adriana nu vrea sa se complice sa urmareasca fiecare daca si cat a platit  :roll: ).

No, bun asa oameni buni  ? :)

Cea mai importanta intrebare : cand doriti sa veniti. Raspunsul la aceasta intrebare il aflam direct din tabelul ce urmeaza a fi completat. Hotararea o luam cu totii, aici.  Astept reactii. :)

Gabriel.

Erwin
16 Mar 2015 16:08


După cum am promis, ajut la organizare cu tabelul Google Docs unde cei care accesează acest link vor putea completa datele:

 https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mrKCBkNCm9woTPOo4px_AkGGWx4lmItgHuNTpih77As/edit?usp=sharing

Vă rog să verifica&#539;i dacă ave&#539;i acces &#537;i să confirma&#539;i dorin&#539;a de participare trecând în tabel datele necesare. Oricine accesează link-ul poate edita documentul.

URANUS7
17 Mar 2015 12:47


Multumesc, Tavi. Din acest moment ar fi bine ca toti cei ce doresc sa vina la Lisa sa completeze in tabel  cel putin : weekend-ul cel mai potrivit din luna Mai (8-9,15-16, 22-23, 29-30) , numarul de persoane si optiune  masa (se scrie la rubrica "Altele"). Sper ca putem "urni" treaba la timp altfel totul va ramane  "in coada de peste". 

Asteptam miscari.  :)

Erwin
17 Mar 2015 16:15


Am creat o coloană unde pute&#539;i specifica dacă dori&#539;i masă sau nu. Nu cred că e cazul să detaliem, mâncarea e (mai bună) ca la mama acasă &#537;i din bel&#537;ug, cine a mai fost poate confirma. Băutura ar fi bine s-o aduce&#539;i de acasă, nu e niciun birt în apropiere iar la Mănăstire n-au nici măcar &#539;igări. :lol:

rem01
17 Mar 2015 16:23


Vin si eu dar pot participa doar in wk 8-9, 15-16 sau 22-23.
Cum se procedeaza cu plata? Cat costa pentru doua persoane?

Multumesc,
Romulus

URANUS7
17 Mar 2015 17:11


Vin si eu dar pot participa doar in wk 8-9, 15-16 sau 22-23.
Cum se procedeaza cu plata? Cat costa pentru doua persoane?

Multumesc,
Romulus

Romulus, cazarea pentru o persoana, un weekend va fi de 60 lei (1200/20 - 1200 pretul unei cabane pt weekend si 20 nr de locuri). 

Asadar, pentru 2 persoane trebuie sa platesti 120 lei 2 nopti (1 weekend). 
Dupa ce se vor strange cel putin 20 persoane, voi anunta pe patroana care ne va informa si despre pretul meselor ce se vor servi si deci vom afla cat revine fiecarui om si vom anunta aici pe site (copii se exclud de la plata mancarii, asa cum s-a facut si anul trecut). 

Banii se vor trimite intr-un cont de unde se vor vira in contul Complexului pentru a primi chitanta corespunzatoare. Asteptam pt moment sa se adune macar 20 persoane. 

Gabriel

rem01
17 Mar 2015 18:33


Pretul: 1200/cabana pe weekend (zice ca-i pretul standard al zonei). O cabana are 20 locuri. Daca vor fi in plus peste 20 nu va tb sa platim o cabana intreaga (cealalta libera) ci doar proportional (30 lei/om/weekend). 15 lei/noapte cu apa calda si paturi curate mi se pare decent.

Daca Erwin (Tavi) ar dori sa ma ajute, sa initieze doar un tabel ce va fi completat de noi pe Google Docs (unde fiecare dintre doritor, să spună cu câte persoane vine &#537;i ce locuri în ma&#537;ină are) atunci eu voi pastra legatura cu Dna Adriana, ii voi plati avansul si masa (pt cei care vor) si voi avea grija ca toti, la sosire, sa plateasca si restul banilor pana la tariful intreg. Pentru asta, voi centraliza pe contul meu BRD platile de mai sus pana la data limita si ii voi vira Dnei Adriana banii in cont inainte de sosirea noastra (mai nou Dna Adriana nu vrea sa se complice sa urmareasca fiecare daca si cat a platit Rolling Eyes ). 

@URANUS7: Nu reusesc sa vad decat citatul in raspunsul de mai sus. :)

URANUS7
17 Mar 2015 20:33


Romulus, cazarea pentru o persoana, un weekend va fi de 60 lei (1200/20 - 1200 pretul unei cabane pt weekend si 20 nr de locuri).

Dupa ce se vor strange cel putin 20 persoane, voi anunta pe patroana care ne va informa si despre pretul meselor ce se vor servi si deci vom afla cat revine fiecarui om si vom anunta aici pe site (copii se exclud de la plata mancarii, asa cum s-a facut si anul trecut).

Banii se vor trimite intr-un cont de unde se vor vira in contul Complexului pentru a primi chitanta corespunzatoare. Asteptam pt moment sa se adune macar 20 persoane. 

Gabriel

cristian c
17 Mar 2015 20:39


vreau si eu sa vin  cum procedam daca trebuie un avans ceva dati un cont si un pret de om cu si fara masa , multumesc .

URANUS7
17 Mar 2015 20:54


vreau si eu sa vin  cum procedam daca trebuie un avans ceva dati un cont si un pret de om cu si fara masa , multumesc .


Salut Cristi. Pai fara masa este 60 lei/persoana. Pretul mesei il aflam dupa ce se mai umfla lista... macar sa fie 20 persoane. O sa va dau eu un cont de Banca Transilvania (al meu) din care voi vira catre Dna Adriana. Hai sa mai asteptam putin Cristi. Daca esti hotarat te rog doar sa completezi tabelul asta, deocamdata. 


https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mrKCBkNCm9woTPOo4px_AkGGWx4lmItgHuNTpih77As/edit?usp=sharing

Daca vei dori sa prezinti ceva, un material legat de activitatea ta in astro-photo sau astronomie, atunci am fi onorati sa ni-l prezinti acolo in sesiunea de comunicari.

Tinem legatura. ;)


Gabriel

rem01
17 Mar 2015 21:45





Gabriel

ok, multumesc :)

cristian c
17 Mar 2015 22:08


mersi de informatie  , ramane sa asteptam sa vedem cine mai merge

URANUS7
18 Mar 2015 08:19


Cu placere, Cristian.  Dar iata ca suntem aproape jumatate deja si au trecut doar 2 zile. 
In mod normal ar trebui sa rezolvam cu bine totul. :)

Spor.

Erwin
18 Mar 2015 08:42


Vă rog frumos to&#539;i cei care v-a&#539;i anun&#539;at pe topic mai demult să vă trece&#539;i în tabel. Mul&#539;umesc.

sabin fota
19 Mar 2015 07:26


Din pacate problemele de sanatate ma impiedica sa ma intalnesc anul acesta cu voi. :(
Va urez mult succes si o sa va urmaresc activitatea cu mult interes.
Sanatate si cer senin!!!

URANUS7
19 Mar 2015 09:26


Multa sanatate Sabin. Ai grija de tine in primul rand ! 
Ai vreme pentru toate, mai tarziu. :)

aandrei
20 Mar 2015 11:48


Ma bucur ca lucrurile s-au pus in miscare si am atins pragul de "o cabana".
Cred ca ar trebui sa trimitem deja avansul ca sa nu avem surprize cu rezervarea.

URANUS7
20 Mar 2015 19:29


Salutari tuturor ! 

Andrei, hai sa mai asteptam putin...macar 2-3 zile.  Stiu ca dorisera mai multi sa vina dar nu-i prea regasesc acum in lista. :)

Pasul urmator: TOTUSI, HAI SA COMPLETAM SI WEEKEND-ul preferat. In felul asta vom fi toti vinovati daca cerul nu va fi excelent. ;) 
Ganditi-va toti, va rog, si completati  una dintre variantele: 8-9, 15-16, 22-23 sau 29-30  Mai.
Completati va rog, la coloana de comentarii, weekendul preferat si vom trage o concluzie cat mai rapid, pentru a accelera treaba.

Reamintesc, pentru cei care inca nu au "trecut pe-aici", prin acest topic, ca tabelul ce urmeaza a fi completat se gaseste aici:


Cristi Danescu, tu vii singur ? Vad ca nu ai completat nr. de persoane. :)

S-au cam facut 20 persoane (n-am pus si jumatatile) . ;)
NU vreau sa fac reclama Complexului dar vad ca Banatul este reprezentat foarte slab fata de anii trecuti. Avem 2 cabane la dispozitie. Doamna Adriana, patrona, a acceptat sa se ocupe si a 2-a cabana la un pret unitar comun, pentru cazare. De ce sa nu profitam ?

Tabelul ramane deschis si sper ca in weekend sa mai primim semnale. ;)

Weekend placut  !

aandrei
20 Mar 2015 19:55


Pe calendarul meu, week-ends in mai sunt 16-17 si 23-24, daca vorbim de sambata-duminica.

URANUS7
20 Mar 2015 20:04


Ei..eu am luat Vineri-Sambata... atunci mai corect sa zicem : 8-10, 15-17, 22-24 si 27-29.  

Weekend-ul stiu ca incepe de Vineri. :)

aandrei
20 Mar 2015 21:22


Nu e vorba de cum se cheama, este vorba de cand putem fi acolo: vineri sau sambata? Voi preconizati ca ziua pentru cazare sa fie vineri sau sambata?

URANUS7
20 Mar 2015 21:37


Andrei, Vineri de la pranz in sus, sa fim acolo (ai mai fost doar) si deci avem 2 nopti: 

Vineri/Sambata si Sambata/Duminica .   :)

Erwin
21 Mar 2015 14:28


Având în vedere că majoritatea suntem la job în timpul săptămânii mi se pare normal ca nop&#539;ile să fie vineri-sâmbătă &#537;i sâmbătă-duminică. În mijlocul lunii este luna nouă a&#537;a că ar fi bine ca weekend-urile să fie atunci, respectiv unul dintre cele 15-17 sau 22-24. Eu a&#537; prefera 22-24.

URANUS7
23 Mar 2015 16:40


Dragi colegi.

Din discutii telefonice avute cu cei din lista sau prin p.m., am ajuns la concluzia ca cea mai potrivita perioada pentru care s-a optat este week-end-ul 22-24 Mai. Deasemeni subscriu si eu ca fiind cea mai potrivita.
Asadar, va propun tuturor perioada 22-24 Mai pentru "Reuniunea Nationala astronomy.ro 2015". 
Rog pe cei care figureaza deja in tabel si care nu sunt de acord, sa-mi trimita prin P.M. un mesaj in acest sens. Vom rediscuta in acest caz o noua data, pentru a incerca sa nu afectam pe nimeni in nici un fel.

In alta ordine de idei, vreau sa mentionez ca tabelul pentru inscrieri ramane in continuare deschis pentru colegii care vor decide,  macar in termen de o saptamana de acum incolo, sa vina. 

Cu stima,

Gabriel

URANUS7
23 Mar 2015 20:11


Bravo baieti ! 
Astazi inca 2 oameni s-au alaturat in lista: Canis extramajoris si JohnG. Sunt promisiuni ferme din partea altor 2 persoane la fel de importante pentru noi toti, Mak si StarChild, pe care ii asteptam cu drag in lista dar si in realitate, la Lisa. :)  
Cei indecisi mai au inca timp sa se gandeasca dar nu prea mult.
Va multumesc mult.

Spor.

Erwin
24 Mar 2015 00:01


Ai vorbit cu StarChild? La telefon am zis că am vorbit cu el &#537;i nu crede că poate veni pentru că are ceva probleme. 

Mâine îl vizitez pe domnul Mircea Pteancu, este posibil să vină &#537;i dânsul. Îl voi aduce eu cu ma&#537;ina în caz că reu&#537;e&#537;te să vină dar trebuie să stabilim exact data, &#537;i el este foarte prins la job.

URANUS7
24 Mar 2015 00:38


Ervin, intre timp, Star Child mi-a dat sperante ca rezolva si eu am incredere in el. 
Data nu este stabilita dar majoritatea este de acord cu weekend-ul 22-24 Mai. Din pacate azi am observat (imi scapase detaliul) ca Racostru a optat doar pentru 8-9. 15-16. Daca nu este ceva strict pentru el si poate accepta 22-24 Mai, atunci problema perioadei ar fi rezolvata pentru toti cei inscrisi pana acum. Il rog pe Raul sa ne spuna ce sanse sunt ca el sa poata veni in 22-24 Mai.

Va multumesc tuturor si astept noi inscrieri sau sugestii.

Spor.

racostru
24 Mar 2015 09:57


Din păcate trebuie sa particip la o nunta în data de 23 &#537;i nu voi putea participa în 22-24. 
Cu părere de rău, rămâne pe data viitoare. A&#537;teptam cu nerăbdare tabăra :(

Erwin
24 Mar 2015 10:19


Am să deschid event pe Facebook pentru că o mul&#539;ime de prieteni astro-amatori nu sunt prezen&#539;i sau activi aici pe forum iar ac&#539;iunea noastră se adresează tuturor, nu-i a&#537;a? Grupurile &#537;i grupule&#539;ele din &#539;ară sunt cu to&#539;ii bineveni&#539;i la Marea Adunare Na&#539;ională, indiferent de zonă, dotare, că sunt avansa&#539;i sau începători, mai tineri sau mai vârstnici, nu facem nicio discriminare. :)

Din partea mea sunt bineveni&#539;i &#537;i cei solitari. E loc la Lisa, sub stele, pentru toată lumea.

Erwin
25 Mar 2015 10:40


Domnul Mircea Pteancu mi-a confirmat aseară dorin&#539;a de a participa. O să vină cu mine &#537;i cu câteva instrumente construite de el plus o tolbă plină cu pove&#537;ti &#537;i experien&#539;ă de împărtă&#537;it.  :)

URANUS7
25 Mar 2015 12:50


Bravo, ma bucur mult pentru domnul Mircea Pteancu.
 Dupa cum vedem deja in lista, suntem onorati sa-l avem la intalnire si pe PSEMIL, caruia ii multumesc mult pentru participare. :)

O situatie "conflictuala" acum: as vrea sa aduc si pe Racostru dar si pe Mak la intalnire. Din pacate, "distanta" dintre preferintele lor este de 1 saptamana iar Racostru evident nu poate schimba data nuntii. :)  Este foarte dificil deoarece nu avem dreptul sa alegem dar nici nu vreau sa-i pierdem pe amandoi. Adica ne-am putea propune si weekend-ul 15-17 daca Mak ar putea rezolva ceva, iar atunci, Raul ar putea veni linistit.  Vedem..."zise orbul"...:)
 As ruga pe toti cei inscrisi in lista sa se gandeasca la un meniu ca sa putem face "comanda" din timp. Doriti si preparate ardelenesti, eco, doriti si o ciorba sanatoasa, sarmale, friptura ? Doriti si un tort la masa de final ? Va rog sa va pronuntati cat mai e timp. 
Nu am inteles optiunea lui Dyptorden, "unul dintre meniuri sa fie vegetarian". Il rog sa specifice cam cum ar vedea sa fie un asemenea meniu. Facem tot ce se poate, va asigur.

Toate cele bune.  :)

mak
25 Mar 2015 14:20


Nu e niciun fel de situatie "conflictuala", poate mai degraba o mica problema de comunicare: singurul lucru de care am nevoie este sa stiu data finala de desfasurare cu suficient timp inainte incat sa ma pot organiza si sa vin. Ca e la jumatatea sau la sfarsitul lunii, strict din punctul meu de vedere, nu are o importanta foarte mare atat timp cat stiu cu suficient timp inainte incat sa pot lasa totul in ordine acasa.

Dyptorden
25 Mar 2015 14:29


Il rog sa specifice cam cum ar vedea sa fie un asemenea meniu. Facem tot ce se poate, va asigur.

Salut, si multumesc pentru atentia acordata acestui detaliu :) . Situatia e foarte simpla : vin cu sotia care nu consuma carne. Daca sunt branzeturi\lactate\legume, totul e ok.

URANUS7
25 Mar 2015 16:17


Ok Mak. Incerc acum sa "trag" intalnirea cu o saptamana inainte, ca sa ne sincronizam si cu Raul. 
Tinta este  acum  weekend-ul 15-17 si cred ca in cateva ore as avea vesti bune de la 2 persoane din lista cu care am vorbit telefonic si care ar accepta, eventual, sa decaleze. In felul acesta ar putea si Raul sa vina. 

Toate cele bune.

StarChild
25 Mar 2015 16:34


90% ca vin si eu.
Oricare weekend e bun ptr mine.
Doresc toate mesele.

Momentan nu sunt hotarat daca vin impreuna cu familia sau doar singur. Daca vin singur ma lipesc de cineva cu masina. Pana acum in weekend zic final cate persoane venim.

racostru
25 Mar 2015 16:57


Hai ca mi-a&#539;i dat speran&#539;e :)

URANUS7
25 Mar 2015 17:07


90% ca vin si eu.
Oricare weekend e bun ptr mine.
Doresc toate mesele.

Momentan nu sunt hotarat daca vin impreuna cu familia sau doar singur. Daca vin singur ma lipesc de cineva cu masina. Pana acum in weekend zic final cate persoane venim.


OK Liviu. E foarte bine. Asteptam la inceputul saptamanii viitoare sa up-datezi tabelul. :)

cristian c
25 Mar 2015 18:17


salut si eu sunt in aceasi situatie cu Dyptorden   sotia nu consuma carne asa ca daca se poate si meniu vegetarian ar fi super mersi!

URANUS7
25 Mar 2015 20:14


salut si eu sunt in aceasi situatie cu Dyptorden   sotia nu consuma carne asa ca daca se poate si meniu vegetarian ar fi super mersi!

Ok Cristian, am sa vorbesc cu patroana pentru 2 persoane pe meniu lacto-vegetarian. Te anunt cand am un raspuns clar. Presupun ca lapte, cas, branza, salata, ceapa verde, ridichi...cam asa ceva am avut noi acolo inclus si in micul dejun .

aandrei
25 Mar 2015 21:05


Ma bucur foarte mult! Pentru mine el reprezinta "fata prietenoasa" a astronomiei, mi-a parut foarte rau cand a parasit forumul.

Erwin
25 Mar 2015 21:38


Domnul Mircea Pteancu este unul dintre reprezentan&#539;ii genera&#539;iei care făcea astronomie de amatori înainte de 1989, i-a prins pe câ&#539;iva veterani care acum nu mai sunt în via&#539;ă. Este un ATM-ist împătimit &#537;i toate instrumentele pe care le-a adunat sunt cel pu&#539;in tunate dacă nu construite dela zero. Ve&#539;i vedea câteva dintre ele ce putem aduce, sper să fie un imbold pentru genera&#539;ia "Made in China" să se apuce de construit. :D Poate îl convingem să revină pentru că rapoartele lui de observa&#539;ii &#537;i pove&#537;tile din istoria astronomiei ne-au încântat &#537;i stimulat pe to&#539;i.

Erwin
26 Mar 2015 10:38


Aten&#539;ie, toate cluburile din &#539;ară sunt invitate să trimită măcar un reprezentant pentru că vom avea o dezbatere privind activită&#539;i comune în viitor în vederea consolidării rela&#539;iilor &#537;i a colaborării pe plan na&#539;ional. Sunt câteva subiecte cum ar fi reintroducerea Astronomiei în trunchiul comun, poluarea cu lumină, ac&#539;iunile de popularizare, organizarea de concursuri &#537;i altele.

Am deschis event pe Facebook pentru prietenii care nu (prea) intră pe forum.

URANUS7
26 Mar 2015 11:14


Cele 2 persoane care promisesera sa-si modifice optiunea pentru perioada 15-17 Mai, deja au confirmat modificarea.

Raul - Racostru:  vei veni si tu, in consecinta. :)

 ACEASTA PERIOADA VA RAMANE FIXATA DE ACUM INCOLO, SA NU UITATI: 15-17 Mai.

MAK, ai acum o  certitudine si vei putea completa linistit tabelul, aici:   

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mrKCBkNCm9woTPOo4px_AkGGWx4lmItgHuNTpih77As/edit#gid=1

Asteptam alaturarea pe parcurs si a altor colegi dar intre timp trebuie sa ne ocupam de strangerea banilor pentru cazare si masa. Mai exact un acont care trebuie evaluat de patroana  si onorat de toti cei cuprinsi in tabel. 
Va voi tine la curent cu noutatile.

Toate cele bune

racostru
26 Mar 2015 11:33


Clar ca vin. Trebuie sa dau o bere!

Un calendar SkyWatcher 2015 pentru to&#539;i participan&#539;ii din partea mea :)

Erwin
26 Mar 2015 14:58


Mai poate face cineva ecusoane &#537;i stickere? Pentru cei nou-veni&#539;i, ecuson am primit anul trecut dar stickere nu.

jimao22
26 Mar 2015 20:18


Stickere ati avut acum 2 ani fiindca le-am facut eu. Anul trecut nu am mai putut... Si nici nu mi-au mai ramas (decat vreo 3-4, care nu stiu de unde sa le iau acum).

Erwin
26 Mar 2015 22:27


&#536;tiu, Cristi, am întrebat la general dacă altcineva poate face, &#537;tiu că e&#537;ti ocupat. 

Dacă ave&#539;i propuneri pentru sus&#539;inerea prezentărilor vă rog să vă trece&#539;i în tabel. Nu va fi ceva foarte formal, dar dacă ave&#539;i lucruri interesante de povestit sau arătat ar fi bine să le poată audia/vedea toată lumea. Chiar dacă unele prezentări au fost sus&#539;inute &#537;i în anii trecu&#539;i poate ave&#539;i lucruri noi sau pute&#539;i arăta progresele făcute.

StarChild
26 Mar 2015 22:32


@jimao: trimite-mi te rog fisierul cu designul de sticker, si o sa incerc sa tiparesc eu niste stickere aci la un amic care face materiale publicitare

URANUS7
27 Mar 2015 13:12


S-au strans pana acum 38 persoane (adulti) doritoare sa participe si eu zic ca e OK. :)
Mai pot veni cel putin inca 2 persoane (Mak si Cmatei) + alte eventuale solicitari care vor fi binevenite.

2400/38=63.15789 lei/persoana cazare pentru 2 nopti. Daca numarul doritorilor va creste si vom incapea toti in cele 2 cabane atunci acest pret de 63.15 va scadea, evident. Daca nu incapem toti  in cele 2 cabane, atunci cei ramasi vor sta in a 3-a vila si vor plati atat cat plateste fiecare dintre cei ce ocupa primele cabane.

 Deoarece achizitionarea materiei prime pentru meniuri necesita un mic buget, vom plati un avans pe care anii trecuti l-am apreciat a fi de 100 lei si care va fi partial si avans pentru rezervarea cabanelor pentru weekend-ul 15-17 Mai.

Am discutat cu doamna patroana la telefon. Un mic dejun va contine lapte, cafea, ceai, cas, urda, 2 feluri de carnati, jumeri, dulceata, unt, omleta, paine facuta pe vatra, masline, ceapa verde, salata, ridichi.
Pentru pranz s-a gandit la o ciorba de perisoare cu carne de curcan + smantana, ardei iute, paine  facuta pe vatra iar felul 2 o friptura cu garnitura+ salata. Felul 3 ceva prajituri gen "de casa". Anul trecut in pranz au intrat pe langa felul 2, separat, sarmale cu mamaliguta pe care noi le-am amanat (fiind prea multe de-odata) si le-am consumat cu mare placere seara, facand din acest fel de mancare o foarte bine-venita cina (amintesc ca aerul de munte face o foame grozava :) ). Ca idee, pretul dat de noi anul trecut pentru un pranz (50 lei) continea 2 tipuri de felul 2 asadar ma astept sa putem plati ~50 lei pentru pranz si cina, anul asta, ceea ce nu este exagerat daca ati retine ca  acolo nu este un restaurant cu meniuri fixe si cu costuri mici  si ca vor trebui sa se  deplaseze niste persoane care vin special pentru noi sa ne gateasca. Mancarea este  toata facuta din ingrediente naturale (nimic de la magazine ci numai de la fermele din zona si de la localnici).

Daca doriti un tort mare, aniversar, cu aranjament dedicat evenimentului (asa cum s-a mai facut inainte), trebuie doar sa spuneti din timp.

ASADAR pentru inceput, pe cei care vor sa vina si sunt inscrisi in tabel, ii rog sa trimita avansul de 100 lei in contul meu:

CORBAN OCTAVIAN GABRIEL
RO13BTRL04801201S87579XX
SWIFT BTRL RO22


Rog pe cei care trimit banii sa treaca si pseudonimul (numele de utilizator) asociat Astronomy.ro in cartusul de mesaj asociat transferului bancar. Deasemeni, sa actualizeze in tabel suma trimisa de ei, adica aici:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mrKCBkNCm9woTPOo4px_AkGGWx4lmItgHuNTpih77As/edit#gid=1

 Multumesc. 

Astept reactii constructive pentru meniuri si deasemeni alte intrebari. Am aranjat si problema meniului lacto-vegetarian pentru doua persoane (doamne) dar va rog sa nu-mi cereti si pentru altcineva, deoarece si-asa s-au facut eforturi pentru acceptare. ;)

Cer senin !

nobody
27 Mar 2015 14:16


Exista posibilitatea cazarii "ad-hoc"  ?

URANUS7
27 Mar 2015 14:33


Exista posibilitatea cazarii "ad-hoc"  ?

Sigur ca da, Nobody exista aceasta posibilitate deoarece mai sunt si alte cabane acolo...doar ca meniul nu stiu daca mai poate fi asigurat "ad-hoc" de la o anumita data, mai incolo. Personalul de acolo este oricum foarte saritor si cine stie...ar putea probabil aranja si pentru un tacam in plus, in cazuri speciale.  :)

Erwin
27 Mar 2015 23:21


Mâncarea a fost din bel&#537;ug, cel pu&#539;in eu nu am putut mânca tot ce s-a pus pe masă. Probabil că se va putea rezolva &#537;i pentru 1-2 persoane care vin neanun&#539;ate din timp însă e posibil ca dintre cei înscri&#537;i acum să intervină ceva &#537;i să nu poată veni. Vom &#539;ine tabelul la zi astfel încât dacă apar locuri libere se vor putea ocupa ulterior.

cristian c
27 Mar 2015 23:23


multumiri pentru meniul vegetarin si pentru interesul acordat

cmatei
28 Mar 2015 00:13


Oy, m-am trecut si eu, indiferent de programul de la munca. Sper sa pot ajunge, mi-ar face mare placere sa va revad pe toti. O sa trimit avansul si suma finala fie ce-o fi, deci la calculele de finante va rog sa ma considerati prezent.

StarChild
28 Mar 2015 10:44


Cate stickere sa comand ? 50 sau 100 ajung ?

Incerc sa rezolv si de ecusoane. Probabil le fac "generice", doar cu sigla astronomy.ro si un camp gol unde sa scriem numele fiecaruia cu pixul. Nu o sa reusesc sa le fac personalizate, cred...

cristian c
28 Mar 2015 10:52


in concluzie stie cineva care va costul total pentru doua persoane cu mese incluse ?

Erwin
28 Mar 2015 10:56


Fă câte î&#539;i cade bine, să fie pre&#539;ul optim, dacă rămân le folosim anul viitor. Care am fost anii trecu&#539;i &#537;i am primit ecusoane personalizate le vom aduce, al meu stă pe cuier de atunci. :) Fain ar fi să le po&#539;i face la fel, cu avatarul &#537;i nick-ul dar merge &#537;i nepersonalizate dacă nu e timp de bibileală.

Dyptorden
28 Mar 2015 11:59


in concluzie stie cineva care va costul total pentru doua persoane cu mese incluse ?
Impartasesc aceeasi neclaritate (in afara de cei ~63 RON/zi/persoana pentru cazare) ... mesele la cat se ridica?

URANUS7
28 Mar 2015 16:04


Salut, stimati colegi  :)

Ininte de orice doresc sa subliniez ca avansul de 100 lei trebuie calculat pentru fiecare persoana si nu pentru fiecare familie (grup). Amintesc deasemeni ca numai pentru copii cu varsta sub 7 ani meniul nu se va plati (regula noastra de la inceput).

In urma discutiei cu Cristi Danescu si analizand tabelul de plati de anul trecut, adica acesta :
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AgcTfWxwh_XrdDFSOUlTc3hLNU5YNVVYLXJ1RktZOWc&usp=sharing
Am reconstituit usor tarifele. Cazarea si masa pentru o persoana a costat fix 175 lei.
175lei = 50lei (masa de pranz + sarmalele de la cina) + (~63lei un  loc de pat pt. 2 nopti) + (~62lei -  2 mic-dejunuri produse eco si parca totusi si un tort micutz inclus in banii astia)
Repet, pretul unitar pentru un loc de pat nu-l stim de pe acum exact dar depinde doar de cat de optim ocupam toate locurile in paturile fiecarei cabane. Daca intr-o camera cu un pat dublu si unul simplu va trebui sa stea sotul si sotia fara copil, atunci nu putem abuza sa bagam a 3-a persoana in patul liber ramas. Voi cum vedeti treaba asta ? :)

Vom cauta sa optimizam si sa punem prietenii de grup sa stea in asemenea camere. Locurile nefolosite din motive obiective vor fi implicit platite de catre toti beneficiarii cabanei si pretul unitar se va calcula simplu:  1200/n . Asa s-a facut si anul trecut. De aceea spun ca inca nu stim exact pretul unitar de cazare dar el sigur va fi 60+epsilon (epsilon s-ar putea sa fie de 2-3 lei/persoana poate chiar mai putin).
In privinta costului mancarii, anul trecut vedem ca a fost cam 112 lei. La un pret mai mic pentru aceleasi meniuri nu ne putem astepta, evident. Patroana mi-a zis ca vrea sa se consulte cu cei care se pricep si sa ne dea un pret pentru varianta in care cina este si ea inglobata pentru prima data. Oricum n-o las eu sa o ia razna la preturi si ma voi bate pentru aproximativ acelasi pret de anul trecut, cat se poate de mult. Nu cred ca va exagera caci e interesul ei sa nu ne suparam. 
Va voi anunta aici pretul cerut de dansa si nu vom plati restul de bani decat pentru cei ce vor ramane "in cursa" ca amatori pentru meniuri.

Le spunem bun venit ultimilor  inscrisi in tabel si subliniez (desi nu este nevoie)  ca suntem fara nici o indoiala, onorati la aceasta Adunare, de prezenta unor  oameni cu o  activitate recunoscuta pe site, atat in domeniul astronomiei cat si in domeniul astro-foto. :)  

Tot cu ocazia acestui mesaj, as dori sa rog foarte mult pe cei care vin direct din Bucuresti, sa incerce a fi intelegatori cu situatia a 2 persoane, anume Daniel Nicolae (Daniyyel) si CMatei (Matei Conovici) care nu au masina personala si sa-i ajute. Cu siguranta, va putea exista o intelegere intr-un fel, intre dumneavoastra, astfel ca toata lumea sa fie multumita. M-as bucura sa anuntati aici daca s-a rezolvat problema, deoarece ar fi pacat sa pierdem prezenta acestora la Reuniune doar pentru acest motiv. 

Daca Doamne fereste cineva nu mai poate veni dupa ce a platit avansul iar patroana deja a platit materia prima pentru meniuri... nu mai exista posibilitatea de recuperare a lor...si inca e bine si-asa pentru el  caci oricum trebuia sa dea peste 100 lei numai pentru  meniuri. In acest caz pagubita va fi patroana careia va trebui sa-i platim pentru ce nu va consuma beneficiarul de drept. Oalele se vor sparge evident in capul meu. :)

Astept in continuare banii de avans si completarea corespunzatoare in tabelul din 2015, adica acesta:  

Toate cele bune,

Gabriel

cristian c
28 Mar 2015 16:13


deci sa inteleg ca avans trebuie dat pentru doua persoane = 200 lei ? si despre transport pentru cei din bucuresti pot lua eu 2 persoana pentru cine doreste

URANUS7
28 Mar 2015 16:14




Cristian, anul trecut a fost de 350 lei.
Anul asta as vrea sa-l pastrez ... nu stiu inca... o sa anunt cand il vom avea. Citeste te rog penultimul meu mesaj.

Toate bune.

URANUS7
28 Mar 2015 16:23


deci sa inteleg ca avans trebuie dat pentru doua persoane = 200 lei ? si despre transport pentru cei din bucuresti pot lua eu 2 persoana pentru cine doreste


Da Cristian, trebuie dat avansul de 200 lei pentru 2 persoane. Asa a procedat si va proceda toata lumea si asa ni s-a cerut si anul trecut de catre patroana... sorry...nu depinde doar de mine. :roll: 
Iti multumesc Cristian, foarte mult,  pentru oferta si ii voi ruga atunci pe cei doi colegi sa te contacteze telefonic, daca nu te superi . :)

Toate cele bune si CER SENIN !

cristian c
28 Mar 2015 16:33


ok mersi pentru  informatie  si nu ma supar astept sa ma contacteze cei doi colegi

auriga
29 Mar 2015 12:24


Salutare.
Am veni inca doua persoane din Cluj - iqarmy (Victor) si cu mine, daca mai este posibil.

URANUS7
29 Mar 2015 12:50


Gata Lucian. Inscrieti-va in tabel, va rog, imediat. Din acest moment lista este inchisa cu o singura, extraordinara exceptie, posibila: se deschide "ad-hoc" doar pentru Nobody...daca vine. ;)

Cer senin si nu uitati, toti cei din lista, sa bagati banii in cont. Cam slaba miscarea pana acum. ;)

catalin dumitru
29 Mar 2015 13:24


Se transfera banii de la o banca anume ? Anul trecut a fost BRD parca .  Acum ??..

jimao22
29 Mar 2015 13:45


Lista nu trebuie inchisa sub nici o forma si pentru nici un motiv. Ea trebuie sa fie deschisa pana in ultima zi, fiindca vor fi persoane inscrise care vor renunta din motive intemeiate (urgente, boala, evenimente neasteptate), iar daca lista va depasi oricum capacitatea de cazare a celor 2 cabane, o sa intram si in a treia, asa cum s-a intamplat anul trecut cu mak si inca vreo 2 familii. Deci nu e nici o problema.
Cu cat vor fi mai multi oameni, cu atat mai bine. Asta e scopul, sa fim cat mai multi si sa ne cunoastem personal, sa legam prietenii si relatii dincolo de internet - unde asa cum se vede, nu intotdeauna suntem cei mai prietenosi unii cu altii, in pofida pasiunii comune care ne anima.

URANUS7
29 Mar 2015 13:51


Cristi, vreau intai sa stiu sigur ca doamna Adriana imi asigura suficiente locuri peste...data trecuta cand am anuntat-o ca depasim 2 cabane s-a cam plans si a cam folosit expresia "sa vedem"...
O sa mai discut cu dansa ( care e extrem de ocupata acum pentru perioada Pastelui) si daca-mi da garantii sigure...lista deschisa va fi absolut garantata. Si eu doresc sa vina cat mai multi, evident. 
Oricum, prevad ca vor veni cei mai multi la aceasta Reuniune, comparativ cu alti ani.
Evident, persoanele nou venite care doresc sa se inscrie, este bine sa se anunte in continuare aici.

URANUS7
29 Mar 2015 14:04


Se transfera banii de la o banca anume ? Anul trecut a fost BRD parca .  Acum ??..

Catalin, am anuntat mai sus unde se depun banii:

Banca Transilvania

CORBAN OCTAVIAN GABRIEL
RO13BTRL04801201S87579XX
SWIFT BTRL RO22

catalin dumitru
29 Mar 2015 22:18


Ok , mersi si scuze !! Nu prea am fost atent la topic din pacate .

URANUS7
01 Apr 2015 16:39


Salutari tuturor  :)

MARE ATENTIE :  termenul limita de trimitere a avansului este de 15 Aprilie.
Va rog mult sa nu neglijati aceasta data. Cine nu plateste avansul in termen risca sa fie scos din lista pentru mancare si poate fi periclitat si in ceea ce priveste cazarea deoarece daca nu se potriveste cu schema optimizata de ocupare a locurilor de pana la acea data, chiar daca mai sunt camere libere patroana nu va accepta sa i se plateasca ~ 60 lei pe o camera de 3 locuri (de la camere cu 2 locuri nu pot exista sperante caci daca vor exista, cu siguranta ca vor fi cele mai solicitate - oricum, teoretic exista una la fiecare cabana). Retineti ca patroana nu vede inchirierea decat la nivel de vila sau de camera, asa cum mi-a explicat la telefon.
               
Am discutat azi asadar, cu Dna Adriana, patroana Complexului Lisa. Dansa detine 3 cabane dar pe aceea din mijloc spune ca nu o mai inchiriaza si ca o pune la dispozitie doar pentru servirea mesei,in holul de la parter.
Avem deci la dispozitie celelalte 2 cabane laterale ale patroanei. Deoarece numarul solicitantilor a crescut, patroana a discutat cu proprietarul cabanei din spate, iar acesta a acceptat sa o inchirieze integral sau deloc, pt weekend, la aceiasi suma, de 1200 lei. Cabana are exact aceiasi impartire a camerelor (acelasi plan arhitectural) cu diferenta ca la mansarda, cele doua jumatati ale apartamentului de 4-6 locuri sunt despartite de o usa si fiecare jumatate are un pat dublu si un pat simplu. Solutia noastra va fi atunci sa ocupam cat mai mult acea cabana + integral o cabana a Dnei Adriana iar ceea ce ramane sa fie distribuit in a 2-a cabana a patroanei care nu exclude ocuparea partiala.

Daca nu ma insel, suntem deja 49 de persoane inscrise in tabel (s-a anuntat si Iosif Bodnariu ca vine) asa incat, daca am ocupa cele 3 cabane integral ar trebui sa platim  (1200*3)/49 adica ~ 73.5 lei/ persoana.
Ocuparea optima a cabanelor este foarte importanta pentru scaderea pretului la cazare dar nici nu putem exagera cu "optimizarea". Sunt familii care vin in perechi cu sau fara copii si care au prioritate la repartizare. Daca vor fi multi carora li se va parea crescut pretul cazarii, atunci vom avea o varianta de rezerva: tinand seama ca sunt multe perechi (casatoriti sau nu si fara copii) care vor fi nevoiti sa stea intr-o camera cu 3 locuri, vom putea lua in discutie, de comun acord, ca fiecare pereche sa plateasca macar 2.5 locuri de cazare, restul de 0.5 sa fie platit in comun.
Acelasi algoritm se poate aplica pentru cei ce vor sa stea singuri intr-un pat dublu. 
Las deschisa discutia pentru cei care vad poate mai bine acest aspect si care considera util sa facem corectii diferentiate. Daca nu exista obiectii, platim fiecare 3600/N  lei. Eu personal nu ma simt deranjat deloc sa platesc 74 lei pentru cazare. Incerc doar sa fiu cat mai transparent in comunicare pentru a nu exista acuze ulterioare.  :)

Cer senin,

Gabriel

StarChild
01 Apr 2015 17:05


Tinand cont ca vin fara familie, daca vremea o permite (nu ploua, frigul nu conteaza in ecuatie)  si daca "da cu rest" la numarul de camere necesar, eu pot sta si cu cortul, nu am nevoie de cazare, eventual sa am acces la o toaleta si dus  :mrgreen:  (parca era la parter o toaleta comuna, dar nu mai retin daca avea si cabina dus)

Mesele in schimb le doresc toate.

cmatei
01 Apr 2015 17:45


@URANUS7: exact la fel ca StarChild ti-am zis si eu, prefer la cabana, insa daca iese la limita si trebuie sa inchiriem o cabana intreaga doar pentru cateva persoane, eu stau foarte comod si la mine in cort. Pot oferi chiar si un loc de cazare, cortul e 2 + 1 :-) Am vazut ca erai foarte reticent la varianta asta, da' uite ca suntem mai multi.

jimao22
01 Apr 2015 18:18


Sunt cateva chestii pe care nu le remarcati aici.
- In primul rand, cabana din spate nu cred ca e o optiune, mi se pare corect si intelept sa ocupam intai cabanele doamnei si apoi pe cealalta, fiindca ea ne pune la dispozitie si sala de conferinte si masa, iar deranjul mare e la ea. E un gest de minima curtoazie, cred eu.
- Cu cortul se vor ridica probleme. Prima data cand am fost acolo, doamna a fost foarte reticenta in a ne lasa cu cortul acolo, tocmai fiindca stia ca cei de la cort vor consuma apa, vor avea nevoie la toaleta si afacerea ei nu e campingul. O parte din discutiile pe care le-am avut prima data au avut legatura cu cei care au campat, pentru care doamna ar fi avut pretentii sa plateasca si ei ceva. Pana la urma, sotul dumneaei a fost impaciuitor si a scos asta din discutie. Totusi, problema ramane. Ni s-a atras atentia ca fiind prima data, aia a fost o exceptie.
- Despre cei care vor sa stea singuri in pat dublu si sa plateasca in plus 0,5 locuri, ramanand ca restul de 0,5 locuri sa fie platit la comun de restul lumii, e o prostie, ma scuzati. Cine vrea confort, sa plateasca. Punct. Nu e nimic de discutat aici. Altfel se deschide o cutie a Pandorei pe care nu stiu cine o mai inchide vreodata. Si in loc sa mai existe o a patra editie a intalnirii noastre, vreodata, o sa ne uitam chioras unii la altii via ecranele computerelor.

StarChild
01 Apr 2015 18:34


Nu se pune problema sa nu platesc utilitatile (apa, toaleta) daca voi sta la cort. Nu costul era in discutie, ci asa cum zicea si @cmatei, nu cred ca se doreste inchirierea unei cabane suplimentare ptr doar 2-3 oameni. 
Daca se ajunge in situatia asta, atunci eu sunt dispus sa stau la cort, contra unui cost.

URANUS7
01 Apr 2015 20:23


Nu trebuie sa va ingrijorati. Patroana nu ma obliga sa-i ocup toate cabanele. Conditionarea de ocupare integrala este doar pentru cabana din spate, dupa cum zice ca i-a spus vecinul proprietar.
Ea pe de alta parte mi-a spus ca o cabana nu poate fi calculata pentru mai mult de 20 locuri (evident, daca toti am fi scolari de acelasi sex si nu ne-ar interesa cum stam). Dar culmea, pana si ea a recunoscut ca nu se vor putea ocupa cele 20 locuri din motive obiective lesne de inteles. Asadar, daca am dori sa ocupam doar 2 cabane si daca consideram doar cele 12 perechi  prinse in tabelul actual si care nu vin cu copii, atunci dintr-un foc se pierd 12 locuri de pat adica 6 locuri la fiecare cabana. Repet Cristi Danescu: patroana nu mai inchiriaza decat 2 din cele 3 cabane ale ei. Daca tu o convingi sa inchirieze doar partial cabana vecinului atunci noi i-am ocupa mai intai ei, din respect , cabanele amandoua si  ce ramane am distribui la vecin. Vorbeste tu cu ea...poate o convingi.

Liviu si Matei: nu se va ajunge pana acolo sa stati la cort. Vom rezolva intr-un fel, cu siguranta. Am dorit sa fie cat mai multi dar am dat-o acum in cealalta extrema...neprevazuta. 

Daca ne uitam la tabelul din anul trecut vedem doar 3-4 perechi fara copil si numar total de  32 persoane.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1bi9em_YbdxUA9l1ov8j-fkT5_WF519NzIbcB3JaOPPA/edit?copiedFromTrash#gid=0


Anul asta avem deja ~12 perechi fara copil si numar total de ~ 49.
Noi toti trebuie sa ne gandim la o solutie astfel ca sa rezolvam lucrurile pentru toata lumea. Eu asta vreau: toata lumea sa fie rezolvata OK. 

Daca asta va fi ultima solutie, ca locul neocupat sa fie platit de familia sau persoana beneficiara, asa cum sugereaza Cristi Danescu, o facem si pe-asta. La aceasta solutie atunci pretul celorlalti la cazare va fi FIX de 60 lei si vor ramane 9 oameni pentru a 3-a cabana. 

Va inserez mai jos schema pe etaje a fiecarei cabane, trimisa mie de Dna Adriana:

-parter:1 cam cu pat dublu+ 1 pat simplu (tripla)= 3 locuri                       (3)
-etaj : 1 cam dubla = 2 locuri                                                                (2) 
          1 cam tripla = 3 locuri                                                                 (3) 
          1 cam cu pat dublu +2 paturi simple = 4 locuri                               (4)
-mansarda: 1 cam tripla =3 locuri                                                          (3)
                      1apartament cu o incapere cu pat dublu + 1 pat                (3)
simplu si a doua incapere
                      1 pat simplu si canapea extensibila                                 (2- max 3)

Total 20 (caz exceptional - 21 dar nu pot dormi 2 pe canapeaua extensibila decat daca sunt sot-sotie si daca sunt slabuti, am intrebat azi acolo pe omul de serviciu - Alex)

Mai reflectati va rog si propuneti solutii de repartizare optima si de plata pentru cazare.

Toate bune,

Gabriel

Erwin
02 Apr 2015 01:26


Mi se pare rezonabil ca cei care vin cu perechi fie să accepte un coleg/colegă de cameră fie să plătească pentru intimitate. Dacă doresc un weekend relaxant în doi o pot face oricând în cursul anului, noi aici ne adunăm pentru astronomie, socializare &#537;i apoi distrac&#539;ie. Cum a zis &#537;i Cristi, nu putem să ne complicăm mai mult ca să nu iasă altceva... :)

Stefan Pop-Cot
02 Apr 2015 08:43


Si eu vin cu iubita dar nu am nici un fel de problema sa impart camera cu cineva. Asadar intr-o camera cu 3 locuri (un pat dublu si un pat simplu) noi ocupam patul dublu si in patul simplu poate sa stea oricine vrea. Nu ar trebui sa existe nici un fel de retinere. Eu vin aici pentru astro si ma adaptez la ceea ce mi se ofera. Am mai dormit asa fara sa existe probleme. Decenta, respect si bun simt si totul este ok :)

In alta ordine de idei, daca nu se gaseste nimeni sa vrea sa doarma cu noi in aceeasi camera, pot sa platesc 3 locuri fara probleme. 
Asadar orice varianta este buna pentru mine.

URANUS7
02 Apr 2015 09:55


Salut Fanex,

Problema ta e deja aranjata. Omul despre care am vorbit noi la telefon este de acord sa stea cu voi. :)
Nu-ti face nici o grija, azi dimineata am vorbit cu el. 

Problema pentru celelalte perechi care nu vin cu copii ramane insa deschisa si astept noi propuneri, va rog.

Toate cele bune.

david_eco
02 Apr 2015 15:19


La fel si din partea mea, putem imparti camera cu alta persoana. La urma urmei sunt doar doua nopti, si alea poate mai mult pe afara...sub stele :)

URANUS7
02 Apr 2015 16:30


Am toata stima, David, pentru intentia ta, insa doar declaartiv nu putem rezolva situatia. Colegul tau, Fanex Buster si-a gasit singur persoana care sa stea cu dansii. Eu nu pot numi pe cineva in patul pe care il oferi. Si-asa traiesc o experienta inedita organizand intalnirea. Ai toate numerele de telefon in tabel, acolo unde poti vedea si solicitarile.  ;) Succes.

Toate bune.


Astept noi solutii.   :?

StarChild
02 Apr 2015 16:41


iaca, io-s singur  :mrgreen:

URANUS7
02 Apr 2015 16:48


Liviu, tu nu esti prins in grupul lui Tavi? Parca asa stiam...ca faceti un grup de 3 pentru o camera, cei din Timisoara.

StarChild
02 Apr 2015 16:57


no e fain ca aflu si eu  :mrgreen: 

pai atunci inseamna ca is "luat"... eu eram vorbit cu Tavi ptr transport sa mergem impreuna...de faza cu camera n-am povestit
da' e OK si asa.

david_eco
02 Apr 2015 18:15


Pai sincer nu sunt selectiv, oricine e bine venit :) mai ales daca cineva a ramas fara echipa.

URANUS7
02 Apr 2015 21:36


ATENTIE va rog:

Impreuna cu Erwin am facut un tabel cu repartitia pe camere a celor inscrisi pana acum, tabel considerat pentru moment doar raportat la capacitatea a 2 cabane.
Am insirat pe linii de la cele mai mari la cele mai mici camere si am completat doar ceea ce stiam sigur ca se grupeaza pe diverse tipuri de camere.  Am dat prioritate celor care vin cu copii mici dar si celor care ocupa complet prin intelegere, un tip de camera. Au mai ramas neocupate 2 apartamente (10 locuri) si o camera cu 4 locuri (2+1+1). Tarifele si platile se vor completa ulterior, dupa ce fixam definitiv repartizarea totala.
Celor care nu se pot grupa in aceste camere din vari motive, vom incerca sa le gasim locuri in a 3-a cabana (care nu poate fi decat a patroanei ... dupa conditiile puse pana la acest moment, pe care speram sa le schimbam).
V-as ruga pe cei ce nu se regasesc in tabel sa incercati sa va regrupati (deci evident sa comunicati intre dumneavoastra) astfel incat sa ocupam si locurile ramase in aceste 2 vile)
V-as ruga sa-mi comunicati si mie pe o cale, inainte de a va insera numele in tabel, evident doar atunci cand gasiti solutii de grupare. Multumesc. 


ACESTA ESTE TABELUL DE REPARTIZARE A PERSOANELOR PENTRU 2 CABANE:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1jfe9WUoUH7qQPt3ZtPUqmiFCNpZUfOgKX-nRT_eHGbU/edit#gid=771955315


Toate cele bune.

catalin dumitru
03 Apr 2015 10:11


Pe mine puteti sa ma ''cununati'' cu cine doriti sau puteti sa ma lasati mai pe la urma drept umplutura , chiar nu conteaza ...

URANUS7
03 Apr 2015 11:53


In urma unor discutii avute cu o parte dintre cei ramasi nerepartizati, am ajuns la un aranjament final in tabel. La acest moment, teoretic, toate locurile din cele 2 cabane sunt judicios ocupate , mai putin un singur loc din cadrul unui apartament, pentru care n-am cum sa gasesc un "locuitor" caci au ramas acum doar cateva perechi ce urmeaza a fi rezolvate in a 3-a cabana. 
Asadar, pretul/persoana pentru un singur loc ocupat, la aceste cabane va fi de:

 60 + ((4*60) /36)=60+6.7= 66.7 lei/om

unde: 
60 - pretul ideal/persoana
4 = 3+1 unde 3 reprezinta  nr locuri subventionate de toti ocupantii cabanelor ( e vorba de 3 camere de cate 3 locuri cu copii)  si 1 reprezinta locul ramas neocupat  din apartament.
36 - nr. locurilor ocupate (rezervate) efectiv si platibile.


Prin verificare ies banii: 36x66.7= 2401. 2    (1.2 ies in plus din cauza rotunjirii la pret/persoana).
Ii vom dona celor de la a 3-a cabana.  :)

Pe baza opiniilor anterior mentionate aici dar si a discutiilor mele cu cateva personalitati marcante, participante, am ajuns la concluzia comuna ca, perechile fara copii, care doresc in exclusivitate o camera de 3 locuri, sa plateasca si pentru locul  neocupat. Au fost deja 2 perechi care s-au oferit sa faca asta chiar fara a li se spune explicit. 

In continuare voi duce tratative cu patroana, astfel incat perechile ramase sa poata ocupa camere din a 3-a cabana, la acelasi pret pe care il plateste o pereche pentru primele 2 cabane umplute deja.

Sunt convins ca totul se va rezolva cu bine. Daca sunt obiectii cu privire la aranjamentul din tabel (desi nu mi-as dori) rog sa ma contactati prin p.m. sau telefon.

Cu stima.

O zi buna. :)

StarChild
03 Apr 2015 13:32


mie nu-mi iese calculul.
De exemplu, din lista de participanti inscrisi, vad Cristian Zaslo cu familia...nu apare repartizat nicunde.
Sau lista aia e doar ptr 1 cabana? cum selectez a2a cabana?

URANUS7
03 Apr 2015 14:11


Adineauri am facut corectia Liviu. Nu pusesem singurul loc neocupat la subventie comuna si nici nr. corect de persoane fizice+ virtuale. Acum ies 1.2 lei in plus, la verificare,din cauza rotunjirilor la pret/persoana. Citeste mai sus. :)

66.7 lei 

este suma de cazare pentru 2 nopti/ loc   ocupat sau rezervat, suma raportata la nr. total de 36.

StarChild
03 Apr 2015 14:16


eu ma refer ca in tabelul unde se vede impartirea pe camere nu vad nicunde trecut Cristian Zaslo, nu vad Dyptorden, de exemplu.. ?
si nu-mi dau seama care camere sunt in cabana 1 si care camere sunt in cabana 2.

URANUS7
03 Apr 2015 14:44


Liviu, am spus doar ca am umplut (exceptie un loc) cele 2 cabane. In tabelul de repartizare am trecut toate camerele din cele 2 cabane. Cabanele sunt identice ca impartire, deci fiecare tip de camera se regaseste intr-un numar par in tabel. 

Evident ca au ramas persoane netrecute in tabelul de repartizare care reprezinta pentru moment doar 2 cabane. In acest tabel ( care va fi completat ulterior cu cabana 3) am dat prioritate cuplurilor cu copil si celor care s-au grupat (prin accept comun) astfel incat sa ocupe perfect camere.

In tabelul general pt 2015, la coloana comentarii, vei veda secventa "c. separata", care inseamna exact cazul cuplurilor ce vor pt ei o camera intreaga si sunt in numar de 7. Deasemeni, a mai ramas si familia Cristian Zaslo, care nu mai are unde intra in primele 2 cabane deja rezolvate. Dansul va intra deasemeni, impreuna cu celelalte 7 perechi in cabana 3-a (netrecuta inca in tabel).

Voi negocia preturile si pt cabana 3-a si simt deja teama ca doamna va dori ca si aceea sa fie inchiriata integral, in dorinta dansei de castig. Eu asta voi negocia in consecinta: sa se plateasca camerele la acelasi pret pe care il dam noi in primele 2 cabane. Mai este si restrictia data de dansa (adevarata sau falsa...nu stiu) ca vecinul cu a 3-a cabana o vrea inchiriata total sau deloc. 
Vezi deci ca am de rezolvat ceva treburi. :)

Rabdare. Mai avem 6 saptamani aproape pana la sosirea acolo. in maxim 1 saptamana voi stii exact ce fac cu cele 7 perechi si Dl. Cristian Zaslo.
Iti mai amintesc in plus ca, o cabana are doar 3 camere de cate 3 locuri, una de 2, una de 4, un apartament cu 5 locuri. Imi spui si mie unde bag 7 perechi + familia Cristian Zaslo ?

StarChild
03 Apr 2015 14:55


...
Iti mai amintesc in plus ca, o cabana are doar 3 camere de cate 3 locuri, una de 2, una de 4, un apartament cu 5 locuri. Imi spui si mie unde bag 7 perechi + familia Cristian Zaslo ?

ok, am citit rapid topic-ul printre alte sedinte. Acuma am inteles...io mai ardelean asa, tre sa-mi zici de 3x bancul ca sa incep sa rad  :D

URANUS7
03 Apr 2015 21:33


Am completat un proiect de tabel pentru cabana 3. in continuarea tabelului pentru cabanele 1 si 2.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1jfe9WUoUH7qQPt3ZtPUqmiFCNpZUfOgKX-nRT_eHGbU/edit#gid=771955315


In final, doua perechi nu au cum sa beneficieze de camera in exclusivitate. 
O sa incerc s-o conving pe patroana sa mai puna la dispozitie 2 camere mici de la cabana "interzisa".
Apartamentul de 5 locuri din aceasta vila are usa de separatie intre cele 2 camere deci pot sta 2 perechi in el (o camera are un dublu si un simplu iar cealalta are doua simple).

Erwin
03 Apr 2015 22:46


Gabi, dacă mergem mai mul&#539;i patroana ar trebui să se bucure, nu are nimic de pierdut, doar dacă nu cumva are rezervat &#537;i pentru alte grupuri sau persoane. Ar fi de preferat să fim numai noi în tot complexul în acel weekend pentru că prima oară când am fost nu s-au stins luminile din cauza unor alte grupuri care chefuiau în celelalte cabane &#537;i răsunau manelele în toată valea. :)

Eu sper ca toată lumea să cadă la pace &#537;i să &#539;ină cont că reuniunea e dedicată astronomiei, nu contează de pe unde vine fiecare &#537;i ce obiceiuri are pe-acasă. :)

URANUS7
03 Apr 2015 23:23


Da Tavi si eu sper. Las sa treaca weekend-ul si reiau discutia cu patroana. 
Pana acum am avut doar o singura reclamatie " blanda" si trebuie sa ma consider fericit raportandu-ma la numarul de oameni care vin. :)

Sigur ca patroana va fi bucuroasa si tocmai pe asta contez: sa mai faca un mic sacrificiu cu aceasta ocazie, ca sa incheiem si cu aceasta mica problema.
Weekend placut tuturor !  :)

cristian c
04 Apr 2015 16:21


scuzati-ma am fost plecat in tara si nu am putut participa la discutii , eu as dorii sa am o camera intreaga la dispozitie pentru mine si sotie si platesc locul ramas liber daca este acelasi pret ca vad ca am fost repartizat in cea de a 3-a cabana

URANUS7
04 Apr 2015 21:09


Cristian C, daca te uiti bine in tabelul de repartizare, la cabana 3, vei vedea ca deja esti asignat la o camera cu 3 locuri. :)

A se vedea aici:


Erwin
04 Apr 2015 23:53


David e trecut de 2 ori. :)

URANUS7
05 Apr 2015 00:55


Excelent!!!!  Mersi Tavi pentru vigilenta.
 Scuze, uitasem sa-l debifez pe David de la "nerezolvat" in tabelul principal...asta a fost cauza.
 Iata o eroare binevenita acum . Trebuia sa gresesc undeva caci doar nu sunt robot. :)
OK. Asadar a ramas o singura pereche, momentan nerezolvata: aceea a lui Sorin Sfartz.
Vedem cum o rezolvam.

URANUS7
05 Apr 2015 08:26


Ne-am bucurat degeaba pentru o perioada scurta: se pare ca lucrurile nu sunt in regula. Apartamentul din cabana 3, care dispune de 2 camere despartite printr-o usa nu convine uneia dintre perechi ca si grad de intimitate si mi se pare normal, deoarece vine cu sotia dansului. In plus, se revendica de catre acesta prioritizarea judicioasa pe singurele 4 variante avantajoase ale cabanei 3 (adica 3 camere cu 3 locuri + 1 camera cu 2 locuri). Un criteriu de alocare ar fi acela ca cei cu avansul platit deja, au prioritate ("george_b si kereses au camera separata desi inca nu au platit avansul"... se justifica). Adevarul este de pilda ca eu l-am sunat pe kereses de cateva ori, la diverse ore din timpul zilei, ca sa lamuresc niste lucruri si nu doar ca nu mi-a raspuns dar nici macar nu a revenit cu un apel iar de un PM catre mine, aici, nici vorba. 
In consecinta, voi tine seama de criteriul invocat si voi opera modificarea solicitata afectand doar pe George_b, pastrand in continuare avantajele pentru kereses (tinand seama ca vine cu un copil) . 

Oricum, pare ca apartamentul format din 2 camere separate, nu convine ca solutie perechilor ramase. 
In consecinta, vom avea tot 3 perechi ale caror doleante nu pot fi indeplinite pentru moment.

URANUS7
05 Apr 2015 08:33


Rog mult pe cei care inca n-au platit avansul, sa sa se grabeasca cu plata, pe cat posibil.

StarChild
06 Apr 2015 08:02


'neata

Datorita unui eveniment in familie nu voi mai putea veni anul acesta la intalnire  :( 
Stickerele si insignele i le voi da lui Erwin sa le aduca.

Distractie sa aveti! si Cer senin!

URANUS7
06 Apr 2015 11:42


Et voila !   :)

Tabelele deja capata o dinamica negativa si probabil ar trebui sa ma astept la noi modificari de acest gen.
Ca idee, ma voi concentra pe perechile ramase nerezolvate inca iar eventualele modificari neprevazute pentru locurile deja distribuite nu vor face decat sa schimbe pretul pe persoana, pe care il voi reactualiza de fiecare data . :)

jimao22
06 Apr 2015 20:24


Din pacate nici eu nu mai pot veni anul acesta. M-am taiat din tabelul cu aranjamentul pe camere si din cel general.

URANUS7
06 Apr 2015 20:27


GATA.

In sfarsit, o noua runda de discutii cu doamna patroana a Complexului Lisa. Am obtinut un pret fix pe pat ocupat, 60 lei/2 zile si un pret pentru meniuri de 115lei/ persoana  (ca si cel de anul trecut) .
 Asadar, retineti:  masa si cazarea vor costa impreuna 175 lei/persoana .
In urma consultarii cu diverse alte firme locale de catering si a unor simulari de cheltuieli, doamna Adriana m-a avertizat ca din cauza cinei (ce va fi introdusa anul acesta separat) dar si din cauza cresterii pe parcurs a preturilor, s-ar putea sa mai platim pentru masa o diferenta de 2-4 lei/persoana.

Am vrut sa se stie clar ceea ce deja "s-a batut in cuie" impreuna cu doamna patroana. Adica nu se mai inchiriaza pe cabana ci pe pret (cazare+masa)/om , numarul mare de persoane permitand negocierea.

Pentru cele 3 perechi ramase nerezolvate la cabana 3, am convenit cu doamna ca o pereche va sta in camera de 4 locuri (2+1+1) (am pus acolo pe George Balan) , a 2-a pereche va sta in apartament, in patul dublu (am pus acolo pe Sorin Sfartz   S0999) iar celei de-a 3-a perechi, adica Rugan Ionel          Rugy, ii va aloca doamna o camera (probabil din cabana 4 pe care nu a dorit s-o inchirieze initial).

Vor avea asternuturi doar paturile ocupate fizic, in camerele neocupate integral. 

Cam asta este tot si singura problema ramasa este ca PLATA AVANSULUI  sa fie facuta de catre toata lumea.  27 de persoane inca nu au platit avansul.   :(

Astept pe cei 27 doritori sa actioneze cat mai repede in acest sens.

Dyptorden
06 Apr 2015 20:59


 Am obtinut un pret fix pe pat ocupat, 60 lei

asta e /zi, corect?

URANUS7
06 Apr 2015 21:19


Nu Dyptorden,   asta e/2 zile la cazare si pt 2 mic dejunuri, un pranz si o cina. :)

URANUS7
08 Apr 2015 10:54


Avem o veste buna. Inca un coleg ni se alatura la Lisa: Mihai Vasiliu. El va fi repartizat in locul lui Cristi Danescu. Daca patroana va mai ceda inca o camera in cabana 4 , avem o solicitare pentru o alta pereche, care doreste sa vina. Bravo, foarte bine. Sustinem puternic traditia si cu oameni care inca n-au apucat sa vina pana acum la Reuniunea noastra Nationala. !!!  :)

URANUS7
08 Apr 2015 20:04


Am inspectat si listat intrarile in contul meu de colectare a avansurilor.
Din 31 reprezentanti (cupluri sau single) doar 14 au platit pana acum.
Am inserat la coada tabelul principal si datele contului in care trebuie facuta plata avansului dar mai inserez nr. de cont si aici:

CORBAN OCTAVIAN GABRIEL
RO13BTRL04801201S87579XX
SWIFT BTRL RO22

auriga
08 Apr 2015 21:39


salut, am mai achitat eu acum avans 3 x 100 (Boaca Mihai, Victor Inceu si Lucian Hudin).

URANUS7
08 Apr 2015 21:47


Salut, s-a marcat. V-am trecut si in tabel. :)
Cine urmeaza va rog ?  ;)

jimao22
10 Apr 2015 14:29


Intrebarea lui Mihai Vasiliu a fost mutata la ACCESORII, neavand nici o legatura cu topicul curent.

URANUS7
16 Apr 2015 19:02


Salutari  :)

Dupa cum puteti remarca in tabelul general pentru Lisa 2015 de aici : 

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mrKCBkNCm9woTPOo4px_AkGGWx4lmItgHuNTpih77As/edit?pli=1#gid=1

au mai ramas doar 2 perechi si o persoana, inscrise deja in tabel, care inca nu au platit pana acum desi am facut numeroase apeluri in acest sens, prin mijloacele Net sau prin telefon. 

In urma discutiilor cu Erwin dar si cu alte persoane marcante care vor veni la Lisa si care au platit deja, am hotarat sa abordam o noua atitudine fata de neplatitori. Deoarece avem "in spate" inca doua solicitari de camere pentru 2 persoane ( 2 perechi) care doresc sa se inscrie dar vor sa si plateasca IMEDIAT, vom da un ragaz neplatitorilor pana Luni sa plateasca. Daca nu vor plati,  vom inscrie in tabel cele 2 perechi noi care vor sa plateasca si le vom distribui in camerele perechilor neplatitoare. 
In acest fel, vom avea siguranta ca cele 3 cabane se vor ocupa in intregime si in plus vom actiona corect, echidistant. 

Perechile care nu au platit pana acum, intamplator nu doresc sa beneficieze de meniurile oferite de patroana, deci vor plati la venire (daca vor veni) doar locurile de cazare insa in acest caz,  singura patroana va trebui sa le aloce camere in a 4-a cabana, daca va accepta (mie mi-a spus ca va rezolva), deci vor avea o siguranta mai mica in aceasta situatie.

Asteptam deci pana Luni la pranz dupa care fac modificarile corespunzatoare.

Multumesc.

Dyptorden
17 Apr 2015 13:16


Aceasta intalnire ar putea facilita un posibil "Bazar". Cred ca un Afisier in care fiecare trece ce vinde\cumpara ar fi de bun augur.... se elimina costuri transport...riscuri transport...produsele se pot testa etc. Suna bine sau e off-topic?

Stefan Pop-Cot
17 Apr 2015 13:42


Suna foarte bine :D

Canis Extramajoris
17 Apr 2015 19:54


Stimate domnule Uranus 7 :)) deci draga Gabi, eu ti-am zis telefonic ca-s f bolnav, si ca nu am avut posibilitatea, dar nu cred ca nu am platit ceva cand am spus, deci in cazul meu considera pana luni dupa-amiaza platit, merci , CEXM

URANUS7
18 Apr 2015 11:29


Stimate domnule Canis Extramajoris :) (deci draga Razvan ). Primele plati pt Lisa s-au facut cu peste 20 zile in urma prin transfer bancar. Chiar de 20 de zile esti racit ? In plus, chiar daca nu poti iesi din casa dar daca ai, sa zicem, macar 80 lei pe un cont (pt 2 persoane,  fara meniu, avans) nu poti plati prin Internet? Dupa cum poate ai constatat au fost oameni care s-au aratat initial foarte entuziasti sa vina la Lisa si pana la urma au renuntat. Trebuie sa intelegi ca nu-i usor " sa construiesti" pe nisipuri miscatoare. De aceea am pus acest "ultimatum" (mai ales ca trebuie sa predau acontul total) iar eu nu caut decat sa fiu echidistant, nepartinitor (exceptand eu care mi-am rezervat exceptionala favoare de a dormi singur intr-un pat).  Nu cred ca cineva cu care am interfatat pana acum s-ar putea plange in privinta mea. Hai ca la anul te pun pe tine sa organizezi. Ce zici de asta Razvane ?  :)

Erwin
19 Apr 2015 10:49


Nu cred că e necesar să facem o sec&#539;iune bazar separată. Pur &#537;i simplu cei care doresc să vândă ceva &#537;i au loc în bagaj pot aduce obiectele &#537;i negocia cu eventualii clien&#539;i la fa&#539;a locului, dar nu vrem să transformăm Reuniunea în târg... :)

Dimpotrivă, vă rog din nou pe to&#539;i participan&#539;ii să vă gândi&#539;i &#537;i cei care doresc să pregătească o prezentare de 15'-20' sau mai mult, în caz că ave&#539;i ceva util, interesant sau pur &#537;i simplu experien&#539;a personală de împărtă&#537;it celorlal&#539;i. Vom avea sala cu scaune &#537;i un ecran mare la dispozi&#539;ie pe care pute&#539;i afi&#537;a plan&#537;e, desene, schi&#539;e, imagini, filme. Cu atât mai mult dacă vremea va fi nefavorabilă ne vom concentra spre această activitate. 

Vom avea &#537;i o sesiune de discu&#539;ii libere în care vom aborda teme de interes general ca:
- reintroducerea astronomiei în curricula &#537;colară;
- ce demersuri putem face pentru ini&#539;ierea unui proiect de lege privind poluarea cu lumină;
- ac&#539;iuni de popularizare a astronomiei: rezultate, proiecte, perspective;
- alte discu&#539;ii (a&#537;teptăm propuneri)

Stefan Pop-Cot
19 Apr 2015 10:57


Păi doar nu o să merg pe la to&#539;i sa întreb: Ave&#539;i ceva de vânzare? 
Eu am două oculare, vre&#539;i careva? :))
Adică cumva organizat totu&#537;i.

aandrei
19 Apr 2015 14:54


Poate ar fi bine sa deschidem acest thread oarecum separat, adica in sectiunea BAZAR. Putem relaxa putin regulile acolo si sa introducem in fiecare anunt si vand, si cumpar, in functie de necesitati.

URANUS7
21 Apr 2015 14:41


"Les jeux sont faits, rien ne va plus."    :)
Valabil pentru primele 3 cabane. Alti solicitanti, daca vor mai fi,  vor fi rezolvati la sosire de catre doamna patroana, Adriana. Iata situatia actuala pentru cele 3 vile.
Rezumat:
47 locuri platite
45  cu meniu
2 lacto-vegetariene 
1  fara lactate
2  fara meniuri

si iata cati bani vom plati in final:
 
Pre-calcul:
45x175=7875
2x60     = 120
 Total = 7995 lei
  la care se vor adauga probabil cativa 2-3 lei de om datorita meniurilor care nu pot fi precalculate exact.

Va reamintesc ca sosirea poate avea loc inca din dimineata zilei de Vineri 15 Mai si programul celor 2 zile va fi ca si in anii trecuti, adica:

Gratare si bere vineri dupa amiaza si seara. 
Observatii si discutii libere vineri noaptea. 
Mic dejun sambata dimineata 
Sesiunea de comunicari la pranz.(partea I) 
Masa festiva. 
Sesiunea (partea II) 
Cina 
Observatii si discutii libere sambata noaptea 
Mic dejun duminica dimineata 
Plecare libera duminica 


Atentie, luati cu voi si ceva apa plata (sucuri) pentru mai multa siguranta ( filtrarea apei acolo nu este exceptionala). Complexul Lisa nu serveste nici un fel de bauturi, alcolice sau nu, asa ca aprovizionati-va cu ce stiti ca va trebuie si se potriveste excelent in ambianta peisajului montan. ;)

Tinem legatura.
Cer senin !  :)

tsa
21 Apr 2015 17:46


Exceptional!!

:)

URANUS7
06 Mai 2015 12:28


Datorita numarului mare de plati prin transfer bancar, toate comisioanele au fost scazute  din contul meu (contul "destinatar"), asa incat ma vad obligat sa o recuperez, asa cum s-a mai facut si in anii precedenti la Lisa, adica prin impartirea "pagubei" la numarul total de membrii platitori. "Paguba" trece de 70 lei, adica e o suma cu care se poate merge la KFC (de pilda) cu doamna in oras, drept care nu pot renunta la recuperare. :)
Suma ce revine fiecaruia este de 1.48 lei dar am s-o rotunjesc la 1.50 asta insemnand ca voi "casiga" 2x48(nr pers.) =96  bani, adica aproape 1 leu in plus. Buna afacere. ;)

Va rog deci insistent sa veniti cu bani marunti, nu doar pt cei 1.5 lei dar si pentru restul ce il aveti de dat, adica 75 lei de om cu meniul inclus. Nu vreau sa am 'cosmaruri" vazand doar hartii de 100 lei pt care trebuie sa dau rest. ;) Sunt si eu un simplu voluntar in toata aceasta treaba si caut sa-mi reduc "necazurile" atata timp cat e posibil. 

Am mai vorbit cu doamna patroana care mi-a spus ca e posibil sa nu se mai suplimenteze costul meniului nici macar cu cativa lei. Problema majora a dumneaei este ca personalul auxiliar (bucatarese, oameni pt intretinere) nu au unde dormi deoarece noi am ocupat "full" cele 3 cabane. Sper sa se gaseasca o solutie pana la venirea noastra acolo. 

As vrea sa mai adaug ca am rezolvat cazarea si pentru colegul nostru Razvan Parvu - Canis Extramajoris. In momentul de fata cele 3 cabane sunt ocupate de 49 de oameni prin completarea cu inca 2 perechi a totalului participantilor. Prezenta unui numar atat de mare de perechi a facut si inca face foarte dificila o ocupare optima a cabanelor.


Am sa lipesc pe usi etichete cu ocupantii fiecarei camere astfel ca sa nu existe eventuale confuzii.
Aici aveti tabelul cu ocuparea camerelor, pe care v-as ruga sa va uitati, pentru a verifica eventuale neconcordante /erori :


Cele 2 persoane care au solicitat meniu lacto-vegetarian vor fi contactate in prealabil de patroana, pentru a-si specifica mai clar doleantele. 


Amintesc ca e bine sa aveti apa potabila sau alte bauturi racoritoare, luate de acasa (apa curenta nu e garantata calitativ, la Lisa).

Pana una alta, e timpul sa ne pregatim instrumentele, sa facem ultimile verificari si sa simulam mental, fiecare in parte,  o sesiune  de observatii pentru care, evident, nu trebuie sa uitam acasa vre-un accesoriu absolut esential. :) Mai este foarte putin pana la intalnirea noastra. 

 
Toate cele bune !

URANUS7
13 Mai 2015 21:28


Cateva detalii de ultima ora, cu 2 zile inainte de intalnire:

- "Check in" - ul la venirea in Complex se face direct la mine. Eu am tabelul cu repartizarile pe camere si sumele incasate (sau inca nu). Va rog sa aduceti bani marunti (75+1.5 lei/persoana).
Pt. cei ce ma cunosc va fi relativ usor sa ma identifice "pe teren" (desi nu se stie... caci am mai imbatranit si eu un pic) :) . Pt. cei ce nu m-au vazut niciodata sau nu ma vad "prin zona", ii rog sa foloseasca numarul meu de mobil: 0744777795  . 


- pentru cei care vin pentru prima data mentionez ca NU exista o ora fixa de venire si preluare a camerei . Cei care vor sosi foarte tarziu isi vor gasi camera cu numele lor scris pe un biletel ce se va lipi pe usa camerei cu pricina si vor plati dimineata.

- in ciuda predictiilor meteo ingrijoratoare as dori sa va spun ca in conditiile in care cerul se schimba frecvent, ca acum in aproape toata tara, la munte sunt sanse mari sa fie senin tocmai pe timpul noptii. Sunt acum la Brasov si desi pe timpul zilei au fost multi nori acum, la ora 21:30, cerul este 95% senin , cu multe stele vizibile. E bine sa fim optimisti. 

Drum bun si sa ajungeti cu bine !  :)

Erwin
13 Mai 2015 21:42


Deoarece eu mă voi ocupa de organizarea prezentarilor pe diverse teme &#537;i încă nu am stabilit nimic concret vă rog frumos pe cei care a&#539;i avea ceva de arătat, prezentat, din activitatea dumneavoastră, indiferent pe ce temă astronomică, fie că este ATM, astrofoto, observa&#539;ii, instrumente, accesorii, etc. vă rog să mă contacta&#539;i pe mail tavi343@yahoo.com sau pe PM pentru a putea organiza aceste activită&#539;i în timpul zilei. Într-un cadru organizat toată lumea va putea afla informa&#539;ii care s-ar putea dovedi foarte utile &#537;i ar fi mai eficient decât bisericu&#539;ele care se formează ad-hoc iar cei care nu participă nu vor putea afla.

Drum bun &#537;i să ne vedem cu bine la Plaiul Lisei. Cine va ajunge exact la ora 15.15 în data de 15.05.2015 primeste un premiu surpriză! :D

rem01
14 Mai 2015 20:13


Salut!

Plecam din Bucuresti, ce varianta de traseu imi recomandati?

URANUS7
14 Mai 2015 21:13


Salut,


Pentru cei care vin dinspre Bucuresti: 

Pe DN1 pana in Brasov, de acolo in continuare (tot DN1) :
Codlea, Dumbravita, Sercaia, Mandra, Fagaras, Beclean, Dridif   VOILA.
De la VOILA, cativa metri inainte se face la stanga un drum care merge in satul  Lisa.

Pe acest drum se merge inainte si intalniti satele: Voivodeni, Pojorta dupa care apare o intersectie mare in cruce. Aici se alege DREAPTA catre satul LISA. In satul Lisa, treceti de un monument, luati prin fata Primariei si a Scolii , treceti peste un pod de piatra mare si imediat intalniti indicatoare pe unul e scris Plaiul Lisei . Usor la stanga mergeti si gasiti un drum fara asfalt dar netezit. Deja se vad de aici cabanele Lisei spre dreapta sus . Mergeti pana treceti de ultima casa vizibila langa drum dupa care urmeaza drum printre ogoare fara case...iar prima casa mare care va aparea dupa vre-o 5 km LA STANGA,  este semnul ca va apropiati de o noua bifurcatie. Mergeti incet cu ochii spre dreapta pana vedeti un panou mare albastru asezat chiar in dreptul bifurcatiei pe o movilita. De aici nu mergeti inainte (asa m-am ratacit eu prima data :)  ), ci faceti la dreapta. Apoi inca o bifurcatie NU la  stanga (duce la Sambata)ci la  Dreapta catre PLATOUL CU CABANE LISA. Faceti deci dreapta si iesiti in poienita cu cabane.  GATA  :)

Mai exista o varianta riscanta pt masinile joase: de la Voila, dupa drumul explicat mai sus, catre satul Lisa, la cateva sute de metri vine tot un drum asfaltat, LA STANGA venind dinspre Bv, care duce la Manastirea Sambata de Sus. Mergeti pe el pana sus de tot unde se termina asfaltul ( putin dupa Manastire) si veti vedea un podet peste o apa mica. Treceti peste el si intrati in padure unde mergeti cam 3.5 Km. Acolo dupa ploaie s-ar putea sa fie noroaie si gropitze. Nu stiu cum se prezinta..eu am mers de 3 ori pe acolo cu un micutz Peugeut 107 si a fost ok...dar nu dupa ploi. 

Pt cei care vin dinspre Sibiu...la fel doar ca trebuie sa depistati intrarea catre munte...asa ca va sfatuiesc sa va orientati tot dupa VOILA.

Daca mai aveti intrebari va rog sa le puneti acum.



Drumul ce trece prin Lisa este 103 F
Cel ce trece prin Sambata de Sus este 105B

rem01
14 Mai 2015 21:19


Multumesc! :)

cristian c
14 Mai 2015 21:46


salut scuze dar crezi ca poti se ne dai niste coordonate gps ?

Stefan Pop-Cot
14 Mai 2015 21:57


https://www.google.com/maps/place/45°41'13.2"N+24°49'28.3"E/@45.6876433,24.8245373,18z

Astea sunt doar că e prin statiunea Sâmbăta de Sus. Când am fost exact la cabane am trimis loca&#539;ia prin watsaap lui Răzvan.
De preferabil de venit prin Lisa deoarece de la Plaiul Lisei la statiunea Sâmbăta de sus, in martie cand am fost, erau numai &#537;an&#539;uri si noroaie, deci impracticabil.

Stefan Pop-Cot
14 Mai 2015 22:01


Da&#539;i copy/paste la toată adresa.
Nu &#537;tiu de ce nu apare linkul tot si se opre&#537;te la 45 de grade

URANUS7
14 Mai 2015 22:13


Cred ca asta o sa va ajute mai mult  .  :)

cristian c
14 Mai 2015 22:14


multumesc

mak
18 Mai 2015 13:09


Nu pune nimeni poze? Eu n-am avut aparat foto la mine...

URANUS7
18 Mai 2015 16:20


Doar cateva. :)

theogon
18 Mai 2015 18:46


Pun si eu cateva poze

theogon
18 Mai 2015 18:50


Si alte cateva

theogon
18 Mai 2015 18:55


Toate bune si frumoase, doar stelele au lipsit

theogon
18 Mai 2015 19:01


Si alte doua imagini

theogon
18 Mai 2015 19:26


Andrei si Victor IQ Army

valy
18 Mai 2015 23:58


Toate bune si frumoase, doar stelele au lipsitCum adica?Dar in imagini ce se vede?

Erwin
19 Mai 2015 01:31


Au fost prezente 3 planete: Venus, Jupiter &#537;i Saturn care au stârnit un pic de agita&#539;ie &#537;i prilej de bârfe... astronomice. :D

Daniyyel
19 Mai 2015 08:19


&#536;i de la mine câteva poze! Vor mai urma!

Bogdan_007
19 Mai 2015 12:07


Câteva poze

Tarfin
19 Mai 2015 15:11


Cateva poze gasiti si aici :) 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.976212419079715.1073741830.197189710315327&type=1

Dyptorden
19 Mai 2015 15:48


Salutare,

In sfarsit pot posta :)
Gasiti aici cateva cadre:
https://drive.google.com/folderview?id=0B859aGXtc6CTfk91UW81cjJBbWNjNTdlMFlCNURINTBZd00zcFcwUTlDRmwyRlY3WmdXbHM&usp=sharing

Nu le-am postat direct deoarece sunt marisoare.

Enjoy,

P.S.: In expunerea lunga ce cuprinde luminile indepartate, sunt cuprinse de la staga la dreapta Sambata de Jos, Sambata de Sus, Lisa si Fagarasul (cu nebuloasa portocalie deasupra).

URANUS7
19 Mai 2015 21:56


Foarte frumoase imagini, Silviu. Bine realizate. Perfecta panorama, perfect lucrate. Aparatul foarte bun sau prelucrate cu mult drag?  :)  Sunt numai bune pentru un calendar de exceptie. ;)

auriga
19 Mai 2015 22:32


Adaug si eu cateva imagini de la Lisa

theogon
20 Mai 2015 08:15


Ultima imagine: Alpii Transilvaniei numiți așa de celebrul geograf Emmanuel de Martonne.

Dyptorden
20 Mai 2015 13:30


Pentru stimularea zenului matinal, am adaugat in aceeasi locatie si un filmulet in care puteti asculta varii pasarele in timp ce savurati o cafea inainte de munca :)

https://drive.google.com/folderview?id=0B859aGXtc6CTfk91UW81cjJBbWNjNTdlMFlCNURINTBZd00zcFcwUTlDRmwyRlY3WmdXbHM&usp=sharing

URANUS7
17 Aug 2015 14:39


Pentru cei care sunt interesati sa mai vina la un star party national, in speranta ca vor citi anuntul meu de aici:

concluziile noastre privind poluarea luminoasa din LISA sunt clare si verificate direct. Noi becuri in zona de SUD a  Plaiului Lisei, unde se construiesc alte canbane... :(
In plus, am fost informat ca sotul patroanei este cercetat penal, deci nu stiu daca pensiunea va mai functiona si in ce conditii.

As avea o propunere insa pentru o pensiune aflata la ~ 20 Km de Lisa, "mai in deal" in zona Malinis ceva mai sus de comuna Sebes. Malinis se afla in dreptul Fagarasului (oras) cu ~20 km "in deal" unde se afla o pensiune de la care abia am sosit si unde AstROmania a organizat o tabara de 7 zile. Este vorba de Pensiunea "Natur Haus". Avantaje: cer mult mai negru, zona foarte deschisa catre cer si foarte verde. Dispune de maxim 20-22 locuri dar daca vor veni doar cei interesati de observatii si astro-fotografie si nu de distractie, va fi suficient spatiu. Pensiunea dispune de o bucatarie foarte mare, 2 gratare, aragaze, 4 frigidere, bar, etc, etc.

Pun aici un link dar va puteti descurca sa vedeti si alte informatii despre pensiune, pe Net.

http://www.tourismguide.ro/galerie_foto-pensiunea_natur_haus-malinis-313052.html

Nu stiu de ce nu se organizeaza 2 sesiuni Star - Party National Astronomy.ro, adica si una de toamna, in special in Septembrie cand cerul va fi destul de liber si poate mai curatat.

Astept reactii.  :)

Cer senin ! 


Gabriel

Stefan Pop-Cot
17 Aug 2015 15:26


Ca prima reactie...
Acolo sunt ursi, viespi si prunci de tigani care fura portofele. Zic din propria experienta :D In rest e frumos :D

URANUS7
17 Aug 2015 15:34


Cand am zis Malinis am zis "zona"...nu satul....satul e plin de tigani dar Natur Haus e cu ~ 6km mai sus  de Satul Malinis si  comuna Sebes Nu putem sa facem observatii stand intr-un glob de sticla. Sunt si viespii, lacuste, furnicute, gandacei etc...tocmai pt ca e o zona verde destul de salbatica si ele se simt in mediul lor. Pe mine nu m-au deranjat deloc. Cei care vor confort absolut pot ramane acasa ca nimeni nu se supara. ;)

tsa
17 Aug 2015 16:59


Eu sunt pentru, mai ales daca cerul e si mai negru.

Ar merita incercat acest loc, ideal ar fi ca dupa un timp sa avem un loc al nostru unde sa revenim anual. Sau de ce nu, de doua ori pe an. 

Da, personal as fi interesat si de o intalnire in septembrie.

StarChild
17 Aug 2015 17:21


Din pacate anul acesta in septembrie nu as putea (n-am putut nici in primavara), dar la anul nu mai ratez, chiar daca vor fi 2 sesiuni.
Locul mi se pare OK, daca deja e verificat, cu atat mai bine. La partea cu cazarea ar putea "da cu rest', nu de alta dar s-a cam dus vestea acestei intalniri, multi oameni sunt curiosi sa vina, multi/unii vin cu "jumatatea mai buna" si eventual copil, deci cazarea ar putea deveni o problema. 
Desigur mai putem cauta si altternative cu mai multe camere (daca intr-adevar se aduna atatia omuleti).
Desigur, putem stabili ca intalnirea este ceva gen Astromania, adica doar ptr "astromaniaci", adica fara neveste/amante/copii/etc...

LE: pe Google Earth, observ ca putin mai la SE de pensiunea Natur House mai este o casa/vila ceva mai impozanta, as paria ca si aceea este tot o pensiune, si e posibil sa fie mai mare/cu mai multe camere. Stiti ceva de ea (cea incercuita)?

StarChild
17 Aug 2015 17:45


in Sambata de Sus, dar mai spre Sud ar fi asta: http://www.turistinfo.ro/sambata_de_sus/cazare-sambata_de_sus/vila_floarea_reginei-c71906.html  dar nu ma astept sa fie un cer semnificativ mai bun decat la Plaiul Lisei, probabil ceva comparabil. Poate luminile dinspre Nord sa fie mai mascate de padure...

URANUS7
17 Aug 2015 18:39


Din pacate anul acesta in septembrie nu as putea (n-am putut nici in primavara), dar la anul nu mai ratez, chiar daca vor fi 2 sesiuni.
Locul mi se pare OK, daca deja e verificat, cu atat mai bine. La partea cu cazarea ar putea "da cu rest', nu de alta dar s-a cam dus vestea acestei intalniri, multi oameni sunt curiosi sa vina, multi/unii vin cu "jumatatea mai buna" si eventual copil, deci cazarea ar putea deveni o problema. 
Desigur mai putem cauta si altternative cu mai multe camere (daca intr-adevar se aduna atatia omuleti).
Desigur, putem stabili ca intalnirea este ceva gen Astromania, adica doar ptr "astromaniaci", adica fara neveste/amante/copii/etc...

LE: pe Google Earth, observ ca putin mai la SE de pensiunea Natur House mai este o casa/vila ceva mai impozanta, as paria ca si aceea este tot o pensiune, si e posibil sa fie mai mare/cu mai multe camere. Stiti ceva de ea (cea incercuita)?


Liviu, din pcate este o casa imensa dar parasita...sta doar vacarul din zona in ea, dupa cum am auzit. Mai sus insa pe partea dreapta a acestui unic drum (forestier) care urca, este iarasi un grup mic de case unde parte dintre noi a inchiriat...insa deschiderea spre cer este mica... aici nu incap mai mult de 12 oameni dupa cate stiu. 

In rest...da...putem aborda politica "fara neveste/amante/copii/etc..." pentru Natur Haus...caci n-avem incotro. Cerul este negru... extrem de putin luminat (abia sesizabil) catre Nord...unde nu prea "avem treaba"  ;)

Retineti, Natur Haus se afla mai sus de comuna Sebes, pe valea Sebesului.  Daca nu inoportunez, voi posta mai tarziu cateva imagini din "curtea" pensiunii (este imensa).   :)

Erwin
20 Aug 2015 13:38


Condi&#539;iile de la Piscul Alb unde am stat sunt mai slăbu&#539;e, dar acceptabile pentru oameni nepreten&#539;io&#537;i &#537;i ne-am adaptat însă distan&#539;a de 1Km poate fi parcursă noaptea doar cu ma&#537;ina, altfel ri&#537;ti să dai de animale mai pu&#539;in prietenoase. 

Cerul a fost destul de negru pentru a distinge câteva roiuri &#537;i nebuloase cu ochiul liber, norii din Calea Lactee bine delimita&#539;i. Însă vremea schimbătoare a făcut ca turbulen&#539;a să fie mare. Ba&#537;ca o mul&#539;ime de avioane care au culoare de zbor deasupra. 

Am văzut peste 10 meteori/ora insa in noaptea de maxim de Perseide am avut mul&#539;i nori.

URANUS7
20 Aug 2015 14:30


Multumesc mult , Tavi. Este o varianta abordabila si aceasta. Ramane insa sa discutam aici, mai mult...sa avem feed-back-uri hotarate si pozitive. ;)

Cer senin.

dragos.n
20 Aug 2015 19:55


Din experienta mea, septembrie nu e o luna buna, pentru ca e instabila, cu dese schimbari, de la frumos la noros si cu ploi dese. Octombrie este in general mai stabil, cu lungi perioade de vreme frumoasa. Si e si ziua mai scurta.

Cat despre locatie, poate ca dupa ce a fost la Lisa in primavara, poate ar fi bine sa se aleaga locatii in functie de majoritatea participantilor. Astfel s-ar putea face odata in Bucegi, alta data aproape de Timisoara si Arad, sau Cluj, apoi prin Moldova. Ar fi o rotatie care ar da posibilitatea si celor care nu pot veni pe distante mai lungi.

Erwin
21 Aug 2015 10:59


Au mai fost discu&#539;ii pe această temă la început, o idee ar fi ca reuniunea principală să fie în centrul &#539;ării, respectiv la Mălini&#537; iar cea secundară să fie regională. 

Am putea încerca o metodă de sponsorizare pentru 2-3 membri care nu î&#537;i permit costurile transportului, să zicem că dăm ceilal&#539;i 10 lei de căciulă, însă mi-e teamă că asta ar putea duce la discu&#539;ii neprincipiale &#537;i la stricarea echilibrului &#537;i a&#537;a destul de fragil.

URANUS7
21 Aug 2015 11:14


De acord cu Tavi si adaug ca trebuie sa invitam astronomi amatori si amatori  astro-foto din toate cluburile tarii, fara discriminare. Personal nu sustin solicitarile facute din interese pur turistice (romantice, etc  :)  ). Cei care vin trebuie sa se fi remarcat prin activitati specifice. E punctul meu de vedere.

tsa
21 Aug 2015 14:27


Da, stim cu totii ca exista mai multe modele de a organiza o reuniune/intalnire/tabara/etc.  
Locatia aleasa intodeauna ar trebui sa vina in ajutorul tipului si formatului de eveniment, structura propusa la fel.

Cum s-a mai zis, daca vrem sa avem o intalnire mai profesionala a amatorilor, fara neveste, copii etc, atunci ne putem permite conditii mai vitrege, o cabana mai mica dar cu dotari pentru observatii si discutii, cer bun, dar poate fara mancare gatita (dar cu bucatarie), cu un acces mai problematic, etc.  La un astfel de eveniment s-ar putea sa se stranga abia 12-20 de oameni, dar tot ar avea potential de succes fiindca se vor discuta pe idei face to face si intalnirile anuale sunt oricum bune.

O alta varianta ar fi o intrunire mai "deschisa" cu cat mai multi participanti din toate regiunile. Nucleul ar fi tot acei 12-20 de oameni, dar in acest caz ar fi cu neveste, copii, prieteni si bunici, ba chiar cu curiosi in ale astronomiei care ar veni  sa petreaca cateva zile printre instrumente (unii poate nici nu ar avea telescoape dar cu ocazia asta ar afla cam ce stie un instrument, etc). 

Amandoua ar avea sens si rost, dar cred ca fiecare necesita alt tip de organizare. 
Pentru varianta prima, ajunge sa ne organizam aici pe forum, toti care vin vorbesc de la egal, nu exista invitati, nimeni nu e mai organizator decat celalalt (in sensul ca fiecare poate sa propuna o tema de discutie, sa tine un seminar sau workshop). Este necesar si aici un organizator care sa se ocupe de chestii administrative, dar asta nu rupe niciun echilibru intern.

La varianta a doua e nevoie de o organizare mai elaborata, sa existe un grup de 4-6 de oameni care structureaza evenimentul si fac calculele. Lanseaza invitatii catre Asociatiile de Astronomie, invita key speakers si fac call for proposals pentru propuneri de prezentari, workshop, etc. In acest caz, cei care prezinta ceva, ori cel putin invitatii speciali pot sa primeasca un mic onorariu, ori drumul si cazarea sa le fie acoperit de catre organizatori.  Drumul la cei care fac o prezentare (pe baza de propunere si acceptata de organizatori) iarasi se poate acoperi, aici exista multe variante, nu vreau sa intru in detalii. Ideea e ca daca evenimentul are o deschidere mai larga, deci  numarul de participanti se ridica la 50-70 de oameni (cu copii cu tot) deja se poate pune la o parte un buget pentru onorariu si cheltuieli organizatorice. Insa e nevoie de o locatie accesabila, cabana cu o capaciate mai mare, conditii mai bune,  bucatari care sa gateasca pentru mai multi.

Trebuie facut un calcul, probabil taxa de participare (putin mai mare) ar acoperi cheltuielile. Daca nu, merita cautat sponzor, dar parerea mea e ca un astfel de eveniment are sanse sa fie finantat abia daca isi propune ori sa fie de interes general (/educational) ori sa zicem stiintific. La fel e si cu banii publici. Un eveniment astronomic de interes general ar trebui sa aiba finantare de la stat, dar e de scris o aplicatie.. Nu stiu daca suntem capabili de o astfel de organizare. 
Dar un mixaj de discutii pe idei cu invitati speciali, prezentari si workshopuri zilnice in fata unei mase de oameni cred ca ar face sens. Chiar daca nu ar participa toata lumea.  

Ori putem continua "varianta Lisa" in alt loc.  Am fost la doua si m-am simtit bine. Nu era o intalnire doar pentru amatori profesionisti, erau si copii si neveste, etc, deci un eveniment tip hibrid care poate evolua in orice directie.  Sigur, daca vrem sa o impingem catre un next level.

tsa

Erwin
22 Aug 2015 19:25


Vali Grigore a organizat astfel de ac&#539;iuni sponsorizate. Nu &#537;tiu detaliile cum a ob&#539;inut finan&#539;area, însă am participat la Lisa acum 2 ani la una dintre acestea &#537;i a fost foarte bine. Încă mă întreb de ce există în continuare reticen&#539;e în a unifica la nivel na&#539;ional mi&#537;carea de amatori &#537;i cluburile nu reu&#537;esc să ac&#539;ioneze în concordan&#539;ă pentru a ob&#539;ine un statut mai bun.

catalin dumitru
22 Aug 2015 19:34


Încă mă întreb de ce există în continuare reticen&#539;e în a unifica la nivel na&#539;ional mi&#537;carea de amatori &#537;i cluburile nu reu&#537;esc să ac&#539;ioneze în concordan&#539;ă pentru a ob&#539;ine un statut mai bun.

Sa infiintam un comitet/comisie care sa studieze/ingroape problema !! :(  :)  :D

jimao22
22 Aug 2015 22:01


Vali Grigore a organizat astfel de ac&#539;iuni sponsorizate. Nu &#537;tiu detaliile cum a ob&#539;inut finan&#539;area, însă am participat la Lisa acum 2 ani la una dintre acestea &#537;i a fost foarte bine. Încă mă întreb de ce există în continuare reticen&#539;e în a unifica la nivel na&#539;ional mi&#537;carea de amatori &#537;i cluburile nu reu&#537;esc să ac&#539;ioneze în concordan&#539;ă pentru a ob&#539;ine un statut mai bun.

Pai d-aia v-a invitat Vali Grigore la Runcu, pe toti cei interesati, in perioada 4-6 septembrie (costuri de participare zero, ca tot vorbim de sponsorizari) - ca sa cream un calendar al actiunilor de anul viitor, astfel incat actiunile astronomilor amatori sa aiba coerenta, forta si oarecum - logica. 
Acum se suprapun zeci de evenimente astro, organizate de cluburi si asociatii diverse si actiunile noastre de acest gen sunt foarte diluate. 

http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=142333#142333

Erwin
23 Aug 2015 09:10


Da, &#537;tiu de Runcu însă nu pot veni, abia m-am întors din concediu &#537;i încă nu am produs nimic luna asta.

URANUS7
23 Aug 2015 10:25


Încă mă întreb de ce există în continuare reticen&#539;e în a unifica la nivel na&#539;ional mi&#537;carea de amatori &#537;i cluburile nu reu&#537;esc să ac&#539;ioneze în concordan&#539;ă pentru a ob&#539;ine un statut mai bun.

Sa infiintam un comitet/comisie care sa studieze/ingroape problema !! :(  :)  :D


Problema e serioasa. Aici nu-i de glumit , Catalin. Pana cand atata izolare absurda ? Eu cel putin nu ma uit la numele cluburilor si colaborez (macar incerc) cu oricare dintre membrii lor, asa cum pot, fara "fumuri", in mod deschis, nepartinitor , prin dialog sau participare directa.
Intalnirile mixte (intre membrii cluburilor) la asemenea evenimente,  ajuta in acelasi timp si la apropierea dintre cluburi, fara indoiala. Dar asta nu-i suficient. Trebuie stabilite  concordante la nivelul  conducerii cluburilor si pentru asta trebuie vointa. Este o forma de egoism tacit care se inoculeaza probabil membrilor la nivel de club sau tine strict de conducerea acestor cluburi...nu stiu ce sa zic...AICI E BUBA.

dragos.n
23 Aug 2015 13:23


Eu unul nu sunt sociolog, dar din ce am mai citit, asta pare sa fie o caracteristica a romanilor. Aceea de grupare in ''bisericute'' si de evitare a adunarii intr-un grup mare, national. Si daca intr-o zona de interes apare totusi o organizatie la nivel national, in scurt timp apare o alta organizatie ''nationala'', care face concurenta. Probabil ca trebuie sa ne mai maturizam un pic la nivel de constiinta.

Pe de alta parte, o coordonare la nivel national ar fi de dorit. Chiar daca realizarea practica ar fi dificila, la inceput. Mai ales ca si la noi, dar si in alte parti ale lumii, inclusiv America, se observa o scadere a activitatii in domeniul astronomiei de amatori. Evident, scaderea ponderii clasei de mijloc in toate tarile are un rol, dar si disparitia unor mari popularizatori, ca Sagan, sau Moore, cat si deplasarea spre comercial si facil a mijloacelor de informare principale.

catalin dumitru
23 Aug 2015 15:49


Sa va spun eu ce conteaza iarasi foarte mult. 
E vorba de starea drumurilor din Romania. 
Anul trecut m-a pus naiba sa trec de la Hoghiz la Sercaia si am ramas cu o amintire absolut urata : 24 sau 26 km de asfalt numai gropi. Asta in secolul 21 si cel mai ciudat , in localitatile dintre cele doua orasele asfaltul era perfect.

Mie unul , chiar posesor de dacie , mi se face greatza sa circul prin tara.  Cred ca imi ia aproape 20 de ore sa ajung la Nadlac. Eu zic ca si de asta ne vine greu sa ne urnim.

Ba pe deasupra , anul trecut cand am trecut prin Harghita , am fost atacat cu un topor de catre un carutas ungur care bloca intentionat soseaua dintre Liban si Sicasau. Daca ieseam la cafteala probabil ca nu mai ajungeam la Lisa.

Iar cu trenul sau auto in comun ,cred ca nu mai merg in veci. In acel intercity  de Bucuresti am avut niste patanii absolut gretoase iar la ultima intoarcere (tot din Bucuresti) cu microbuzul , soferul a manat ca nebunul si nu a oprit la nici o trecere la nivel cu calea ferata.

valy
23 Aug 2015 16:09


Luam avionul si in maxim 2 ore suntem oriunde in insule, cer senin, poluare minima, ziua ne balacim in laguna, noaptea ne scaldam sub stele. E mai ieftin decat un plin de benzina si mai sigur decat E-urile nationale.

2SKY
23 Aug 2015 17:54


Daca nu ai un tel , mai presus de un statut national recunoscut , totul se va dilua , inclusiv sponzorii vor disparea . Trebuie sa ramina ceva , in schimbul finantariilor. Doar pentru cooperare , intilniri , prezentari , nu e nevoie de sponzori . Oricum se vrea ceva , si nu e rau . Succes .

Ovidiu M. 
06 Dec 2015 14:10


Anul viitor cam cand estimati sa se mai organizeze o intalnire nationala?

catalin dumitru
06 Dec 2015 17:34


Eu nu am habar dar stiu sigur ca sfarsitul lunii mai si inceputul lunii iunie sunt alegeri cat se poate de neinspirate din punct de vedere meteo. Si evitarea aproape totala a Lunii pe cerul noptii , iarasi mi se pare o exagerare.

StarChild
13 Dec 2015 11:58


O facem mai spre toamna in 2016 ? Septembrie..

Erwin
13 Dec 2015 12:55


A&#537;a cred că e cel mai bine, chiar în octombrie poate fi frumos &#537;i vreme mult mai stabilă decât în mai.

StarChild
13 Dec 2015 13:22


Octombrie e ok ca nici nu se suprapune peste concedii. Locatia ?  Lisa am inteles ca s-a stricat.. alta ? Cu familie sau fara ?

Ovidiu M. 
13 Dec 2015 13:26


Mi as dori sa pot participa pentru prima oara, dar fara familie este imposibil.

Erwin
13 Dec 2015 13:49


La Lisa mul&#539;i am venit cu familiile sau cu partenerele. E pu&#539;in mai dificil pentru cupluri din cauză că sunt camere cu mai multe paturi dar solu&#539;ii s-au găsit. Ne întâlnim pentru astronomie &#537;i socializare mai mult decât pentru petrecerea unui weekend cu familia. :)

StarChild
08 Ian 2016 13:17


no bun, deci a ramas ca intalnirea nu va mai fi in mai, si nu la Lisa. Ramane ca va fi in toamna, si in alta locatie.

Atunci, in toamna cam cand? mijloc/sfarsit de septembrie? inceput de octombrie? mai tarziu? Ce perioade propuneti? 2 nopti sau 3 nopti? sau mai mult?

Alta locatie, era Malinis parca propus de Erwin, mai exista alte propuneri?

Ideea e ca, desi e inceput de an, si mai este timp, ar fi bine macar data sa o stabilim cat mai devreme, asta deoarece trebuie sa stim sa ne planificam concedii (probabil intanirea va fi peste weekend, dar nu mi-ar place sa se suprapuna peste concediu).

Haideti asa incetisor sa discutam detalii, sa incepem sa fixam una alta. Raman inca destule alte subiecte de stabilit pana atunci.

Erwin
08 Ian 2016 19:09


La Mălini&#537; am fost în tabără. Sunt locuri pu&#539;ine &#537;i camerele nu sunt dotate cu baie proprie iar cele două pensiuni sunt la distan&#539;ă de 1Km una de alta. De umblat noaptea pe jos e no-way doar cu ma&#537;ina. Pentru o întrunire lărgită cu familii cu tot nu e propice, doar dacă venim numai cu instrumentele. 

Un alt loc este unde a &#539;inut Vali Grigore gala de astrofoto, cei care a&#539;i fost poate da&#539;i detalii?

theogon
19 Mar 2016 21:50


Este deja martie și nu ne-am hotărât nici cu privire la dată și nici cu privire la locul întîlnirii noastre anuale.
Mie mi-a plăcut la Lisa, cazarea, mîncarea și accesul sunt bune sau relativ decente pentru toată lumea. Plus liniște și intimitate. Minus cerul nu prea grozav.Deci?

Devastator92
23 Mar 2016 11:41


Ce ziceti de Ghelari, jud. Hunedoara. La pensiunea Panorama, altitudine 800 de metri si chiar priveliste panoramica. Din Cate am inteles cazarea este 60 de lei de persoana cu mic dejun inclus... Pensiunea are o gradina sufiecient de mare pentru a ne intinde cu sculele. Zic si eu.

Stefan Pop-Cot
23 Mar 2016 11:58


Oriunde ar fi, la loca&#539;ie nouă trebuie mers într-o seară cu lună nouă la observa&#539;ii &#537;i la făcut poze la orizont. La Ghelari din câte văd e o zonă mai populată. Posibil să fie lumini. Trebuie mers &#537;i văzut. Daca am timp voi merge eu. &#536;i a&#537;a vreau să cercetez o zonă mai largă la sud de Dobra, dacă tot m-am mutat in zonă...

Erwin
23 Mar 2016 20:37


În zona izvoarelor râului Bega există o tabără de copii la Poieni Strâmbu unde am fost acum câ&#539;iva ani dar valea este îngustă, nu se vede la orizont &#537;i e umezeală multă. Ar mai fi tot în zonă Valea lui Liman însă acum vreo 10 ani când am trecut pe-acolo ultima dată nu era nici &#539;ipenie, pensiunea era de&#539;inută de un club sportiv sau a&#537;a ceva. La Valea lui Liman ar fi OK pentru că e loc mai mult, dacă suntem numai noi acolo se poate aranja să stingem luminile dar trebuie cercetat.

Devastator92
24 Mar 2016 02:06


La ghelari se vede bine la orizont...nu este nimica in apropiere sa ne strice campul vizual. In legatura cu luna o sadepinda de noi, asta trebuie sa stabilim bine, luna noua si conditii meteo bune. Cu luminile o sa incerc si eu sa dau o fuga intr-o seara, sa vedem cat de multa lumina se vede de la Hunedoara. Pastram legatura.

Stefan Pop-Cot
03 Apr 2016 01:12


Am fost...
La pensiunea Panorama localitatea Ghelari, judetul Hunedoara.
Cabana poate gazdui pana la 20 de persoane in 4 apartamente si 2 camere, fiecare cu baie proprie.
Cerul e asa cum e. Nu foarte bun. Acceptabil. Vizual merge, dar...
Poze facute la 10mm, iso3200, 30s

Erwin
03 Apr 2016 07:09


Lumina aia multă în ce direc&#539;ie este?

Stefan Pop-Cot
03 Apr 2016 09:22


Am scris la fiecare poză. In NE. Se vede Ghelari, &#537;i in spate Hunedoara cred.

Stefan Pop-Cot
02 Iun 2016 12:55


Hei ce se intampla cu intalnirea? Poate ar merge tot la Lisa. Noi am observat anul trecut o lumina fix in sud, dar era noros asa ca e posibil ca norii sa fi fost mai jos si de aceea poate ca ni s-a parut prea mare poluarea. Ar trebui dat o fuga pana acolo zic.

catalin dumitru
02 Iun 2016 15:39


La Lisa nu e bun cerul decât pe la sfâr&#537;itul lui august &#537;i începutul lui septembrie , cand se mai schimbă un pic curen&#539;ii si dispare din umezeală . Asta dacă nu avem chef să dardaim in iarnă .
Mai si Iunie sunt perioadele cele mai prost alese , cu nop&#539;ile foarte scurte &#537;i ploi destul de frecvente . Trebuie mutată data dacă se merge pe aceea&#537;i loca&#539;ie , loca&#539;ie care e totu&#537;i grozavă pentru cine vrea doar să socializeze .

Stefan Pop-Cot
02 Iun 2016 16:05


Bineîn&#539;eles. Mai a &#537;i trecut. Luna nouă din iunie este acum, deci din iulie încolo... 
Dacă mă întreba&#539;i pe mine septembrie ar fi ok.
Doar că ar trebui stabilit deja zic.
Mie mi-e ok &#537;i iarna. Am fost acolo anul trecut in ianuarie &#537;i in martie. Super cer. Dat trebuie văzut exact ce e cu becul ăla in sud.

Erwin
02 Iun 2016 23:10


&#538;in minte că s-a discutat să fixăm toamna întâlnirea. Octombrie ar fi cel mai bine. Am fost acolo acum vreo 2 sau 3 ani la o ac&#539;iune organizată de Vali Grigore &#537;i a fost OK.

Mircea Pteancu
03 Iun 2016 11:47


Cred ca ar fi util ca membrii forumului sa se hotarasca intai ce anume doresc de la o asemenea intalnire.
Alergatul dupa doi iepuri nu da rezultate.
Desi trebuie  incercat sa se faca ''de toate'' , trebuie luata o decizie pe ce anume sa se puna accentul.
Variantele sunt :
1) accent pe partea sociala ,membrii se intalnesc ,se cunosc in lumea reala , dezbat si schimba idei ,isi prezinta realizarile, se discuta rezultatele si se planifica programe de observatii ,veteranii dau sfaturi , ''clinica de telescoape'' , se face un mic bazar ,se vand si se schimba ''chestii''.
Necesita o locatie usor accesibila , data poate fi oricare - ''cand vor muschii nostri''.
2)accentul pe observatii ,asadar ''tabara de astronomie'' , aceasta cere conditii deosebite de seeing , necesita o locatie greu sau foarte greu accesibila iar stabilirea datei este mult mai dificila.
3)targ de telescoape , necesita in primul rand o locatie foarte accesibila iar cei motivati in organizarea lui trebuie sa fie comerciantii profesionisti de telescoape.
Aici ar fi si o expozitie de telescoape ATM , cu ateliere de slefuire, constructie  si colimare , de tehnici astrofoto si manipulare a imaginilor.
Dar cum comerciantii stau cuminti dupa tejgheua lor asteptand para malaiata iar amatorii romani prefera sa vegeteze pe langa telescoapele chinezesti ''bine dotate'' cu clatite optice in loc sa se apuce de construit ,aceasta varianta iasa din calcul.

Interesul pentru aceste intalniri a scazut vizibil din cauza favorizarii nejustificate a variantei 2.
Cauza principala a acestei tendinte  este activitatea observationala scazuta a membrilor.
Daca membrii forumului ar face mai des observatii ,asa cum se poate ,asa cum le permite lumea reala , nu ar mai fi asa de lihniti :....''las ca anul asta ....sau deceniul asta ...mai tata , am ''sa ma observ'' de n-o sa mai pot  la tabara aia''.

Dupa umila mea parere , accentul ar trebui pus pe varianta1.
Taberele functioneaza doar pentru grupuri restranse deoarece necesita o logistica puternica ,bine organizata si de care nu beneficiaza marea majoritatea membrilor.

Imi cer scuze anticipat daca franchetea mea va supara pe unii...sau pe altii.

Mircea

Stefan Pop-Cot
03 Iun 2016 11:59


Da, eu fac observatii aproape zilnic. Dar din oras. Ma mai intalnesc cu cativa in apropiere dar avem poluare luminoasa. Si normal ca asteptam sa iesim undeva la munte unde poluarea este mica. Eu am fost la Lisa de 3 ori, la Coltii Brezei care e mai la est putin o data si la Malinis care si mai la est putin de vreo 3 ori. Cerul e fain in toata zona aia. In ianuaria 2015 a fost de vis la Lisa. Am observat prin 200/1200 spirale in M51 si firicele in M1... Varianta 1 se poate combina cu varianta 2 zic eu.

Mircea Pteancu
03 Iun 2016 12:03


Nu te supara dar nu ai inteles esenta a ceea ce am spus.
Felicitari ca faci observatii si pentru participarea la Lisa.
Gandeste-te insa si la cei care nu se pot deplasa cu aceeasi usurinta ca tine,aceia sunt majoritatea.

Mircea

valy
03 Iun 2016 12:30


Probabil se simte lipsa unui organizator, indiferent de obiectiv (socializare/observatii/atm).
Iar daca e vorba de intalnire cu scop de observatii poate ar trebui o intalnire de durata mai lunga.

Stefan Pop-Cot
03 Iun 2016 12:35


Mul&#539;umesc. Mă gândesc. Am chiar prieteni care nu se pot deplasa. Cu to&#539;ii &#537;tim acest lucru. Cu atât mai mult, dacă cineva se deplasează până la Lisa cu bani strân&#537;i, măcar să se bucure de cer fain. Dar hai să facem ceva in această privin&#539;ă că problemele astea nu se rezolvă doar dacă &#537;tim că există.

valy
03 Iun 2016 12:42


M..Cu atât mai mult, dacă cineva se deplasează până la Lisa cu bani strân&#537;i, măcar să se bucure de cer fain...Degeaba ai cel mai cer fain daca ajungi acolo si ploo, lucru pe care nu il prevezi cu 3 luni inainte, cand stabilesti data. Mai curand daca vrei neaparat cer bun iti alegi un grup care sa vaneze locatii si vreme buna si decizi doar daca se anunta senin.

Stefan Pop-Cot
03 Iun 2016 12:55


Din păcate a&#537;a este. Anul trecut la întâlnire am avut parte de o ora de cer senin doar din două nop&#539;i...

valy
03 Iun 2016 13:06


In conditiile astea nu e cel mai realist sa mergem pe varianta 1 descrisa de Mircea Pteancu, si sa lasam observatiile pt. grupurile locale care se organizeaza mai ieftin, mai predictibil? Desigur in Bucureti nu prea ai cer bun si e de dorit ca si cei de aici sa vada macar odata pe an unul bun.

dragos.n
03 Iun 2016 14:01


Evident ca varianta 1 este cea mai usor de organizat. Problema este daca e suficient de motivanta deplasarea pe o distanta destul de mare, plus cheltuielile de cazare si celelalte, doar pentru ca sa socializam, sau pentru ca sa-si prezinte cativa membrii lucrarile lor?

Din punctul meu de vedere, nu. Poate sunt singurul care gandesc asa, poate sunt multi altii.

Pentru mine atractiva ar fi posibilitatea de a ma uita prin multe telescoape de diverse feluri, sa probez  accesorii diverse, si daca este si o locatie cu cer bun, este un bonus. Asta nu inseamna ca pe timpul zilei sta fiecare inchis in camera, si nu socializam. Pe parcursul zilei este timp si pentru asta, dar din punctul meu de vedere asta e secundar. Si din tot ce am vazut la reuniunile din afara tarii, astronomii se aduna si stau chiar si in cursul zilei in jurul telescoapelor lor. Discuta langa ele, isi expun parerile langa telescoape, nu pleaca dintre peretii caselor ca sa stea tot intre niste pereti.

Am fost odata la o reuniune astronomica, unde timp de trei zile de dimineata pana seara tarziu stateam infipti in scaune, sa ascultam povesti, cand afara era un cer si un peisaj superb de munte, si nu mai fac asa ceva vreodata. 

Din punctul meu de vedere ar fi mai bine sa ne gandim la o perioada in afara concediilor, eventual sfarsit septembrie, octombrie, la mai multe locatii alternative grupate intr-o zona, si cu doar o saptamana inainte, in functie de prognoza meteo, stabilim data, si vedem care locatie este disponibila pentru numarul de participanti care sunt hotarati sa vina. 

Evident, este doar opinia mea, si ramane ca majoritatea sa hotarasca.

theogon
03 Iun 2016 17:31


Singurul inconvenient al Lisei a fost calitatea cerului. Se pare că acest fapt este remediabil în anumite luni  și din relatările unor amici  care au fost aici în aceste perioade, lunile septembrie și (începutul lui) octombrie sunt favorabile. Eu pledez pentru acest loc care mie îmi este drag prin frumusețea lui și prin facilitățile sale: cazare, masă, amplasare.

Erwin
06 Iun 2016 06:49


Eu sunt pentru Lisa în toamnă, varianta 1. Poate fi &#537;i Luna sus dacă nu este plină.

theogon
06 Iul 2016 19:49


Se apropie luna septembrie încet, dar ar trebui să ne mișcăm deja pentru întîlnirea noastră anuală.
În septembrie sunt cîteva date acceptabile 
- 2,3,4 septembrie (V,S,D) pe 1 septembrie fiind Luna nouă
-9,10,11  septembrie (V,S,D) - 9 septembrie primul pătrar 
- 23,24,25 septembrie (V,S,D) 23 septembrie ultimul pătrar.
- 30,1,2 septembrie-octombrie (V,S,D) 30 septembrie Lună nouă
 Faptul că e Luna pe cer poate fi și un avantaj pentru că avem un obiect comod de observat. 
Eu mă gândesc tot la Lisa ca amplasament, iar organizarea mi s-a părut totdeauna excelentă. Poate că Gabi Corban (prin prisma experienței de anul trecut și prin prisma noului statut) ar fi disponibil să ia taurul de coarne și să ne tragă puțin de cheie, bine va fi. 
Din punctul meu de vedere aș prefera 23,24,25 septembrie
Ce spuneți?

URANUS7
06 Iul 2016 21:51


Salut Mihai. Faci ce faci si ma provoci.  :)

Da numai pentru 23,24,25 Septembrie m-as putea angaja sa organizez (administrativ vb. cel putin) , caci pana atunci am de facut un periplu larg in tara, cu masina si telescoapele, la  prieteni si rude, dupa cer negru.
Ma ofer sa asigur organizarea  dar vreau mai intai sa stiu cati sunt amatori sa vina si ce  pretentii de cazare/masa au.
Nu ma pot lansa fara sa am o asigurare pentru un numar minimal de oameni.
Asadar contam pe intervalul   23,24,25 Septembrie, in conditii de cazare asemanatoare cu cele anterioare. Astept angajari ferme si deschid tabelul cu lista participantilor de-ndata ce am un numar minimal de doritori.
Ma puteti contacta si prin canalul mesajelor personale de pe Forum, pentru nelamuriri/preferinte . 
Vreau oameni hotarati ca sa ma pot hotara si eu, cu asumarea organizarii. Ne asumam toti conditiile meteo, acelea care vor fi si nu ciclam intr-una prin discutii neconstructive.  
Vreau mai intai acordul de principiu al fiecaruia si apoi intram in amanunte. Data trecuta am aparat cu strasnicie (zic eu) interesele noastre financiare fata de patroana. Sper sa am succes si acum.
Meniurile cred ca v-au placut. Cazarea... acceptabila fata de pret / persoana. 

Astept reactii / angajari. Pe cei care doresc sa vina ii rog sa ofere toate datele (nr persoane , nr telefon, exceptii - regim alimentar, localitate-resedinta, masina daca au si nr locuri libere in masina).

Toate cele bune si cer senin !

Gabriel

Daniyyel
09 Iul 2016 13:46


Haide&#539;i totu&#537;i să deschidem un topic nou dedicat reuniunii din 2016, pentru mai multă vizibilitate!