-----------------------------------
zamolxe
22 Dec 2014 19:46

Binocluri vechi
salut,

In primul rand vreau sa salut toti userii de pe acest forum si in al doilea rand as avea nevoie de putin ajutor. De curand am intrat in posesia a doua binocluri, dar in afara de chestiile elementare, cum ar fi denumirea producatorului si cat de mult apropie imaginea, nu prea stiu nimic despre ele. O sa pun cateva poze cu cele 2 binocluri si poate aveti bunavointa sa ma ajutati cu ceva date despre ele, cum ar fi vechimea si valoarea lor. Multumesc anticipat.

Erwin
24 Dec 2014 22:09


De&#537;i nu se află chiar în cea mai bună stare, a&#537;a la o primă vedere ai ajuns în posesia unor piese istorice care au supravie&#539;uit celul de-al doilea război mondial. Sunt piese de colec&#539;ie &#537;i dacă optica nu este deteriorată atunci valoarea lor este mare, dar nu pentru astronomii amatori ci pentru colec&#539;ionari. Probabil cele mai bune informa&#539;ii le vei găsi pe site-urile dedicate din străinătate. Părerea mea este că în niciun caz nu trebuie încercată vreo recondi&#539;ionare neprofesionistă asupra lor pentru că &#537;i-ar pierde mult din valoare.

needweed
29 Dec 2014 19:52


preturile difera peste tot, eu am gasit la piata de vechituri un binoclu francez exact ca si astea  cu 50 lei, dar am vazut modele asemanatoare pe care unii cer 100 euro, e adevarat ce spune Erwin doar ca la noi in tara nu prea exista colectionari de binocluri,cel putin eu am umblat cu un Zeiss vechi la mai multe magazine antice si nici unul nu era interesat sa ofere bani pe el

Dbird
03 Iun 2015 13:05


Spre rusinea mea ca si roman abia azi am vazut ca primul binoclu vechi de mai sus este un binoclu al carui telemetru este brevetul unui roman "colonelul Ionescu". Cateva date aici :
http://www.fernglasmuseum.at/museum/goerz_jonescu_telemeter_8mal/goerz_jonescu_telemeter_8mal.html