-----------------------------------
Dyptorden
25 Dec 2014 03:49

Jupiter &amp; three friends
Am reusit intr-un final, fara echipament dedicat, sa prind Jupiterul si alaturi Io, Europa si Ganymede... Callisto a ramas pe afara ... era cam departe si sunt incepator.
Fotografia e luata cu:
ISO 200
timp expunere 1/13
nici o modalitate de prindere pe telescop
fara motor de urmarire
Dob 8" + Celestron-Omni-17mm
Nikon D40 cu obiectivul default 18-55mm

Practic... fluturat aparatul prin fata ocularului... si din 84 poze... am ales-o pe cea mai buna.Ulterior.. crescut nitel contrastul pe planeta si exposure-ul pe luni.

2SKY
25 Dec 2014 04:31


Frumos  pentru inceput  daca ai intentionat sa prinzi si ceva sateliti , scopul este detalii pe planeta , apoi satelitii , vin involuntar . Iti trebuie neaparat un barlow 3 sau 5 si focala 4 - 6mm la ocular , altfel este  pacat de telescop .

Dyptorden
25 Dec 2014 14:02


Multumesc.
Ce am facut e strict in limita echipamentului... inca nu detin barlow :), si nici inele de prindere. Si apoi trebuie sa ma documentez despre ce imi trebuie ca sa fac poze cu ocular+obiectiv :)

Erwin
25 Dec 2014 20:00


"Jupânul" merită urmărit anul ce vine deoarece planul sateli&#539;ilor este în acela&#537;i plan cu orbita Pământului &#537;i vor fi numeroase fenomene interesante, cu umbra lor pe disc, eclipse &#537;i oculta&#539;ii numeroase &#537;i chiar între sateli&#539;i. Spor la studiat!