-----------------------------------
Eusebiu25
27 Dec 2014 03:15

Telescop tasco 302090 90/910 incepator
Buna dimineata. Vreau sa cumpar acest produs:
Telescop tasco made in China
D=90mm
F=910mm
Greutate=13kg
Accesorii:
    --2XBarlow lens
    --KE25mm
    --KE10 mm ( wide angle, fully coated )
    --Ke6,3mm

Sunt pemtableta si nu pot pune poze dar descriu: trepied inalt, iar montura ecuatoriala gradata. 

Intrebare: pot vedea Luna acceptabil si sa am posibilitatea sa ii fac o poza prin ocular ?

Cine il vinde, il are la 500 lei. E mult? 

Chiar vreau sa imi fac un cadou de ziua mea. Vreau sa il cumpar doar sa ma uit cand ma plictisesc pe,cer si sa vad o luna frumoasa si ceva cratere pe ea. ( am binoclu si nu sunt multumit cum se vede) vreau sa se vada mai aproape. 

Astept un raspuns frumos. Nu sunt dispus sa ofer mai mult de atat. Nu vreau sa imi cumpar binoclu. Vreau un raspuns exact la ce am scris mai sus. 


Dimineata in forta.

Eusebiu25
27 Dec 2014 13:55


Sau un Telescop TCM 218941 la aceasi bani?

sternchen
27 Dec 2014 15:02


Da te rog citeva detalii despre TCM. 
La 90 mm f/10-f/11 poti vedea fain luna.Poti incerca si planete sau deepsky cu ocularul 10mm Wide.

Eusebiu25
27 Dec 2014 16:03


Poza cu TCM: 

http://www.google.ro/search?q=TCM+218941&client=safari&hl=ro&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=ga2eVJ6gHMvnarOvgvAL&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1024&bih=672#facrc=_&imgrc=UmNGOZ9zJuWszM%253A%3BQ3DWi7iAajFGSM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.lepesfalvi.hu%252Fcontrail%252Ftavcso1.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fcontrailspotting.com%252Findex.php%253Ftopic%253D312.390%3B600%3B900

Eusebiu25
27 Dec 2014 16:19


Poza cu tasco: 

http://geb.ebay.in/g/ImportHubViewItem?itemid=331079094159&Tasco-302090-90mm-Refracting-Telescope-Kit-Heavy-Duty-Equatorial-Mount-Tripod

sternchen
27 Dec 2014 16:23


Newtonul pare micut, cred ca luneta e mai buna

2SKY
27 Dec 2014 19:23


Daca vrei nou , trebuie sa te gindesti ca transportul ia undeva la 1/5 din bani , deci ai 400 si acele instrumente nu este sigur ca sint noi . Acela este telescop 76mm , eu am unul si e bun . Poti lua ceva mai mare second hand , de pe forum .

Eusebiu25
27 Dec 2014 23:25

poza tcm+tasco
Salut din nou.


Am reusit sa vorbesc cu proprietarii telescoapelor si am ajuns la un pret de Mos Craciun si anume 300 lei bucata. 

Voi atasa poze cu fiecare, asa cum le-am primit si eu.
O ultima parere inainte de a plasa "comanda" va rog.

Seara buna.

Eusebiu25
27 Dec 2014 23:26

poza tasco
1...................................................................................

Eusebiu25
27 Dec 2014 23:26

Re: poza tasco
2.........................................................................

Eusebiu25
27 Dec 2014 23:27

3.........................................................................

Eusebiu25
27 Dec 2014 23:28

4.........................................................................

Eusebiu25
27 Dec 2014 23:28

5.........................................................................

Eusebiu25
27 Dec 2014 23:29

6.........................................................................

Eusebiu25
27 Dec 2014 23:30

Re: poza Tcm
1.........................................................................

Eusebiu25

2.........................................................................

Eusebiu25

3.........................................................................

sternchen
28 Dec 2014 00:13


Pt mine e clar-luneta Tasco.In primul rand are apertura mai mare si in al doilea rand depinde de calitatea instrumentului per ansamblu

Eusebiu26
03 Ian 2015 14:48

Ajutor urgent colegi
salut colegi. 

Am gasit aceat telescop

 http://www.astroshop.ro/meade-telescop-ac-70-350-etx-70-goto-accesoriu/p,21759#tab_bar_0_select

La un pret de 700. 

Fata de refeactorul tasco la 300 lei merita se iau acest telescop. 

Sunt incepator si vreau sa pozez luna cu un iphone. Vreau sa stiu care ma ajuta mai mult. 

Daca imi poate da cineva mai multe motive de ce as cumpara unul sau altul. 

Voi pune poze cu ocularele de la Meade. 

Multumeac frumos.

Eusebiu26
03 Ian 2015 14:53

Poze oculare meade 70
Poza 1

Eusebiu26
03 Ian 2015 14:54

Re: Poze oculare meade 70
poza2

Eusebiu26
03 Ian 2015 14:57

Re: Poze oculare meade 70
Vreau sa imi spuneti va rog ce sa verific cand merg sa il cumpar. 

Ce montura e mai buna? Goto sau ecuatoriala de la Tasco?

theogon
03 Ian 2015 21:36


Dintre instrumentele aflate în atenția ta, refractorul Tasco 90/910 mi se pare cel mai potrivit. Are cea mai mare apertură, iar focala lungă îți va permite măriri relativ mari (maxim 150-180X)  Montura e ușurică tare, iar tubul fiind lung (moment mare) nu vei fi scutit de vibrații. Vei putea admira Luna, planetele mari, stele duble. roiuri deschise și cîteva nebuloase.
Celelalte instrumente nu sunt rele. Cu un telescop de 76 mm am văzut imagini decente, iar ETX-ul de la Meade e compact și înțăfoiat (oare există cuvântul ăsta în dicționar?), vizual fiind un refractor F5 este în urma unui refractor cu apertura mai mare și raportul F/D =10. În schimb montura aceea Go to te va trimite la un număr de obiecte de cer profund, din păcate greu accesibile lunetei atașate.
Ocularele atașate pentru ETX sunt toate în același preț? unele (BGO-Baader Genuine Orthoscopic)) sunt isprăvite și costă singure aproape jumătate din prețul afișat de tine pentru telescop.

Eusebiu26
03 Ian 2015 21:59

Tasco
Meade ext 70 +accesorii la 700 lei. Dar se pare ca m-am hotarat cam tarziu. Tipul a vandut scula. Deci ramane sa imi iau tasco.

Eusebiu26
04 Ian 2015 11:04

Meade sau tasco
Colegi, un ultim raspuns VA ROG.

 Am vb cu tipul cu meade si a zis ca nu a vandut telescopul cu accesorii. Ideea este ca eu sunt din Iasi iar el e la 30 km distanta( deci pot merge sa vad cum arata). Telescopul tasco e din Oradea. Si tot se cacaia tipu ca nu il trimite cu curierul ca e scump, ca etc. vreau sa imi spuneti ( si dau o bere ) la ce sa ma uit cand merg. Sa mearga telecomanda, sa ii dau comanda pentru luna si sa vad cum merge, sa verific fiecare ocular in parte.  Astept un raspuns.

 Multumesc, duminica placuta. 


Sau o lamurire la 0768993439 Eusebiu Gherca.

needweed
04 Ian 2015 14:04


cred ca modelul asta merge cu 8 baterii AA ,verifica si daca sunt reincarcabile si daca are incarcator, daca nu atunci trebuie sa cumperi, vezi ca pe frig astea nu tin mult

Eusebiu26
04 Ian 2015 14:15


Montura
Tip constructiv	ETX
Control GoTo	da
Tip montura	Azimutal
Surse de curent	12
Consum de energie (mA)

Eusebiu26
04 Ian 2015 14:49


http://www.meade.com/downloads/dl/file/id/28/etx_60at_and_70at_manual.pdf

theogon
04 Ian 2015 14:53


Fă prima dată o examinare vizuală, cum arată instrumentul, să nu fie lovit, să nu aibă elemente optice ciobite sau zgâriate, starea lui îți va spune de cum a fos îngrijit  și cum a fost utilizat.
Fixează o țintă îndepărtată și privește spre ea cu ocularele din dotare prima dată cu ocularul de 25X   (ocularele Meade MA sunt relativ slăbuțe, ocularul BOG de 6mm îți va da o mărire de 150X -prea mare pentru observațiile terestre) Vezi ce imagini obții și vezi cum se miscă instrumentul.
Seara te poți uita la Lună, este aproape de faza de lună plină și nu vei putea vedea detalii spectaculoase  din acest motiv, spre sud vei vedea Orion - poate găsești Marea nebuloasă. Spre est vei da de Jupiter  (asta pe la 10 seara), va trebui să vezi sateliții galileeni și cel puțin  benzile ecuatoriale pe suprafața lui. 
Pentru aliniere, în principiu, va trebui să introduci coordonatele geografice ale loculul de observație data și ora, apoi fixezi niște direcții spre stele cunoscute (de obicei 3) care se găsesc pe cer Sirius, Capella, Castor și în memoria instrumentului. După ce acesta s-a orientat dai comanda să-ți caute o stea cunoscută să zicem Procyon. După căutare acesta trebuie să se  găsească în cîmpul lunetei cu ocularul de 25X sau pe aproape. Detalii vei găsi pe net (manual meade etx 70) pînă ajungi la vînzător, poate acesta are și manualul de utilizare și te vei descurca.  Să ai noroc de instrument și bineînțeles și cer senin!

Eusebiu26
04 Ian 2015 16:40


Multumesc pentru sfaturi. 

Martie 6 ianuarie voi merge sa iau aparatul si dupa voi reveni cu pareri despre el si daca reusesc sa fac ceva poze (cu o camera compacta sau iphone) voi atasa. 

Berea ramane valabila pentru cei din Iasi. :)

Sanatate.

Eusebiu26
04 Ian 2015 18:38


Salut din nou. In anunt nu a mentionat nimic de un trepied. I-am trimis un mesaj si l-am intrebat daca are trepied. Sa spunem ca nu are, odata ce are montura goto, daca il pun pe un scaun/masa e cam acelasi lucru banuiesc. Trepiedul ma ajuta la calatorii sau care e rolul lui?

saiph
04 Ian 2015 20:27


Salut din nou. In anunt nu a mentionat nimic de un trepied. I-am trimis un mesaj si l-am intrebat daca are trepied. Sa spunem ca nu are, odata ce are montura goto, daca il pun pe un scaun/masa e cam acelasi lucru banuiesc. Trepiedul ma ajuta la calatorii sau care e rolul lui?


Se poate spune si asa :)

In general, trepiedul are picioare reglabile; daca ai pune instrumentul pe o masa/scaun/alt suport fix, s-ar putea sa mai ai nevoie de ceva surplus de material care sa-ti niveleze capul monturii.
Orice montura, fie cu goto, fie fara, are neaparat nevoie de un suport cu trei picioare (trei puncte determina un plan...) reglabile, care sa fie compatibil cu restul monturii - in special la zona de contact.
De asemenea, trepiedul trebuie sa fie suficient de robust/rigid incat sa poata sa sustina, fara sa induca vibratii, sarcina utila (instrumentul, montura, ocularele, camera foto etc..). Daca mai poate fi si usor de transportat, deja poti spune ca ai un setup mobil.

Eusebiu26
05 Ian 2015 16:10


Am primit raspuns: pachetul include trepied+rucsac+alimentator dc 9v+ 8 oculare+telescopul meade etx 70at.

pe amazon am vazut ca se vand cu 200 dolari. tipul a zis ca vrea 600 lei. cum e pretul? sa mai negociez?

Stiu ca pun o gramezenie de intrebari dar vreau sa iau ceva ieftin si bun. :)

saiph
05 Ian 2015 17:24

Re:
Mergi la Kaufland :D

Pana la urma, sa inteleg ca iei luneta de 90 f/10?
Ocularele alea Meade erau ok ;) pt inceput, cel putin.
Nu am retinut cu ce dotare vine, dar oricum, fata de etx-ul de 70, e mai bun, din mai multe puncte de vedere. E adevarat ca-i mai lung, dar asta-i tot farmecul la acromate. Decat sa ai un acromat scurt si colorat, mai bine unul mai lung si mai curat.

Mai usor poti scoate [url=http://s120.photobucket.com/user/saiph_ro/media/outer_space/Sun/IMG_0783copy_zpsabeed52d.jpg.html?sort=3&o=4]niste [url=http://s120.photobucket.com/user/saiph_ro/media/outer_space/Planets/Saturn/saturn_10-IV-2012_Apex102.png.html?sort=3&o=4]poze [url=http://s120.photobucket.com/user/saiph_ro/media/outer_space/Moon%20Shots/moon__4013_4022sm.jpg.html?sort=3&o=6]decente cu [url=http://s120.photobucket.com/user/saiph_ro/media/outer_space/Planets/Jupiter/jup_c8_film_mix_1.jpg.html?sort=6&o=4]camera [url=http://s120.photobucket.com/user/saiph_ro/media/outer_space/Planets/Mars/mars_C8_.png.html?sort=3&o=3]compacta, decat cu iPhone. Iti trebuie doar un adaptor - cu cat mai simplu constructiv cu atat mai eficient - si in rest inveti setari, incadrari, focale etc... Nu de alta, dar nu cred ca, oricat de avansat ar fi un iphone, ca tehnologie - fata de o camera compacta, ar avea si setari manuale si expunere suficienta pt ce ai nevoie sa faci cu el.


Spor!

Eusebiu26
05 Ian 2015 18:19

Re:
Nu. Iau meade-ul cu 600 lei. E mult?

2SKY
05 Ian 2015 20:39


Ceva bun , ingrijit , luminos si are si oculare de vinzare . Cu trepiedul rezolvi dupa . http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=134600#134600

Eusebiu26
05 Ian 2015 21:07


Ideea este ca e in Bucuresti. Nu ma deplasez pana acolo. 

Asa la 50 km de Iasi mai fac un efort. 
Cine are timp sa citeasca toate postarile mele si sa imi zica un pret cinstit pentru:

Meade Telescop AC 70/350 ETX-70 GoTo +trepied+oculare ( 8 la numar-vezi poza)+rucsac de calatorie

Ideea este ca pe http://www.astroshop.ro/meade-telescop-ac-70-350-etx-70-goto-accesoriu/p,21759 are pretul de 1336 lei iar el il lasa la 600 cu toare accesoriile. Asta incerc sa aud de la cineva, cat merita un astfel de pachet?

2SKY
05 Ian 2015 21:57


Cu  Meade Telescop AC 70/350 ETX-70 nu ajungi nici la 100 x  rezolutie , iar tu vrei sa vezi bine luna ....etc . Ala e mai degraba monoclu nu telescop .

Herr_Alien
05 Ian 2015 22:44


Sustin ce zice 2SKY ... e prea mic pentru planete.

Eusebiu26
05 Ian 2015 22:47


nici daca folosesc ocularele Baader Genuine Orthoscopic nu reusesc sa vad craterele de pe luna frumos?

Eusebiu26
05 Ian 2015 22:58


DE pret nu spune nimeni nimic?

needweed
06 Ian 2015 01:00


poti sa te uiti la Luna dar nu fara aberatii cromatice, etx 70 e doar un acromat f/5, deci pentru planete e cam dezastru fiindca cum mergi in sus cu magnificatia creste si aberatia cromatica,ca sa vezi ceva cu el trebuie sa iesi la cel putin 30 km de oras  si sa privesti spre obiecte cat mai mari unde nu iti trebuie magnificatie foarte mare, http://www.jastrow.net/messier/ nu stiu daca cunosti catalogul messier dar din cele 110 obiecte cu telescopul tau cred ca poti vedea minim 15, asa ca bafta la studiat si cer senin

saiph
06 Ian 2015 11:38

Re:
Sustin si mai ales confirm ce spune colegul nostru :)
Am avut ocazia sa ma uit printr-un astfel de instrument si n-as putea spune ca m-a impresionat intr-un mod placut.
Adica, e simpatic asa, e compact, destept - desi nu ai cum sa vezi toate obiectele catre care stie sa se orienteze, dar e foarte limitat, atat de apertura cat si de raportul focal.

La banii aia sa zicem ca ar merita, insa numai pt oculare si montura. Daca ai putea inlocui luneta cu alt OTA, te-ai scos ;)

Eusebiu26
06 Ian 2015 12:19

Re:
Eu merg astazi sa Ma intalnesc cu omul. Ma uit sa vad cum se vede cu toate ocularele si daca sunt impresionat de ce vad ramane sa bat palma cu el.

nobody
08 Ian 2015 02:52


No comment.
Am primit raspuns: pachetul include trepied+rucsac+alimentator dc 9v+ 8 oculare+telescopul meade etx 70at.
...
tipul a zis ca vrea 600 lei. cum e pretul? sa mai negociez?
Stiu ca pun o gramezenie de intrebari dar vreau sa iau ceva ieftin si bun. :)
...
Cine are timp sa citeasca toate postarile mele si sa imi zica un pret cinstit pentru:
Meade Telescop AC 70/350 ETX-70 GoTo +trepied+oculare ( 8 la numar-vezi poza)+rucsac de calatorie 
Ideea este ca ... el il lasa la 600 cu toare accesoriile. Asta incerc sa aud de la cineva, cat merita un astfel de pachet?
...
Eu merg astazi sa Ma intalnesc cu omul. Ma uit sa vad cum se vede cu toate ocularele si daca sunt impresionat de ce vad ramane sa bat palma cu el.


Vand Telescop Meade Etx 70/350 + trepied+rucsac+oculare+alimentator 900 lei
http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=135691
+
http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=135695

sternchen
08 Ian 2015 03:21


Decat telescoape vechi de astea,mai bine un binoclu nou mai bun.

2SKY
08 Ian 2015 20:53


Sintem mici , s-a inventat TELESCOP  BUSINESS  :shock:

Eusebiu26
09 Ian 2015 02:08


Multumesc pentru raspunsuri. Iar sfaturile inutile nu ma incanta.

Herr_Alien
09 Ian 2015 10:29


Multumesc pentru raspunsuri. Iar sfaturile inutile nu ma incanta.

Imi pare rau ca nu te-au incantat sfaturile. Cam toata lumea te-a sfatuit sa nu iei telescopul ala, tocmai fiindca nu aduce mult fata de un binoclu.

Alex.

pres_mihai
09 Ian 2015 13:04


Acum sa inteleg ca l-ai luat pe Meade ala si l-ai scos la vanzare?

Eusebiu26
09 Ian 2015 13:09


Poti sa vorbesti la persoana a 2-a. Da. Este pus spre vanzare. Alte nelamuriri?