-----------------------------------
silviu_orion
14 Mai 2007 12:44

amator
Salut!
As vrea sa imi cumpar un telescop, dar nu stiu ce model.
Vreau sa il folosesc la observare Deep Sky si la planete. Am 200euro pt el.
Spuneti'mi si mie ce model mi-ar trebui si sa se incadreze in bani.

horatius
14 Mai 2007 14:23


Bun venit pe forum,

La banii astia nu poti visa la deepsky serios, decat la cateva obiecte mai luminoase, restul vor fi doar detectabile, fara detalii. Pentru deepsky e recomandabil un instrument de minim 20cm diametrul.

La sa zicem 700 RON (200 Euro) ai putea sa te uiti la un reflector newtonian de 114mm diametrul precum modelul 1149EQ2 de aici http://www.skywatcher.ro/reflectoare.htm (800 RON) sau daca mai astepti pana in iunie modelul 1145PEQ1 (735 RON momentan).

Doru Dragan
14 Mai 2007 15:42


La banii astia (putini) incearca sa eviti o montura ecuatoriala si sa iei un telescop in montura dobson. Monturile ecuatoriale pe care poti sa le iei la banii astia sunt prea slabe pentru foto si "mananca" doar din banii pentru un telescop (optica) mai bun.

horatius
14 Mai 2007 16:08


La banii astia (putini) incearca sa eviti o montura ecuatoriala si sa iei un telescop in montura dobson. Monturile ecuatoriale pe care poti sa le iei la banii astia sunt prea slabe pentru foto si "mananca" doar din banii pentru un telescop (optica) mai bun

Asa e, doar ca cel mai mic Dobson facut de Synta e de 203mm, deci la 700 RON tot nu poate lua un Dobson complet, doar daca cumpara oglinzile si celelalte componente si construieste el tubul si montura. Sau eventual un tub optic caruia sa ii construiasca o montura Dobson.

Forever_Man
14 Mai 2007 18:53


Exista de la Synta si de 150mm.